Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am intrat si eu in randul posesorilor de disco 2 td5

manolacheandrei

Postări Recomandate

Re: Am intrat si eu in randul posesorilor de disco 2 td5

Da, daca aveai trecut si anul de fabricatie al masinii in semnatura iti spuneam mai multe:wink:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 105
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

IN SEMNATURA SAU PROFIL!!! ... de fiecare data cand o sa ai o problema sa intrebam de anul de fabricatie sau sa cautam printre postari?

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

De pe D1 merge la fel, are aceleasi rapoarte, doar ca cel de D2 LT230SE fata de LT230Q de pe D1 are unele imbunatatiri mecanice, dar daca vrei doar sa ai blocant central din cate stiu se poate monta partea de blocant central de pe o cutie pe alta(nu ma refer la timonerie)... dar aici cu mecanica nu-i domeniul meu.

Whilst similar to LT230Q transfer boxes fitted to other models, the LT230SE transfer

box has certain engineering modifications incorporated which are as follows:

l Uprated torque capacity

l Modified front and rear output and cross shaft housings

l Intermediate gear bearing pre-load now controlled by a selective, non-collapsible spacer

l Speedometer drive and driven gears not fitted for this application

l Modified high/low sleeve

l Modified front output flange and mud shield

l Differential lock fitted to certain vehicles, but no longer driver operated

l Fixed setting of differential lock warning lamp switch on vehicles fitted with differential lock

Link spre comentariu

La Ashcroft gasesti autoblocant central pentru LT230,il bagi in cutia ta si gata...rezolvi problema elegant.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

imi dai si mie linkul te rog... dar sper ca nu te referi la ATB-ul ala ca ala nu e ''autoblocant'' e un fel de LSD nu blocheaza nimic, daca esti de pe loc impotmolit ala nu face nimic...daca exista intr-adevar autoblocant vreau si eu...ATB-ul nu merita banii aia ca s-ar putea mai mult sa incurce...si trebuie sa gasesti si un loc unde sa-ti faca ITP-ul cu decelerometru ca daca pui masina pe role il bulesti...inainte aveau la ashcroft kitul pentru conversie CDL al cutiei de transfer dar nu il mai gasesc

Link spre comentariu

...inainte aveau la ashcroft kitul pentru conversie CDL al cutiei de transfer dar nu il mai gasesc

Uite-l aici: http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/miscellaneous/disco-ii-difflock/cdl-update-kit.html. :wink:

Link spre comentariu

:h5 :tk... mie mi-a scapat, ala e, de preferat fata de ATB dupa parerea mea... si mai ieftin

Link spre comentariu

Sa fie de folos! :h5 Si eu as prefera blocantul! Pentru sistemul de actionare al blocantului uite doua link-uri faine: http://www.discovery2.co.uk/D1_to_D2_cdl.html; http://www.discovery2.co.uk/downloads/D1-D2_cdl_install.doc. In cel de-al doilea sunt prezentate atat varianta cu cablu specifica D2-ului cat si adaptarea sistemului de pe D1! :wink:

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

eu as vrea sa incerc sa cumpar kitul de blocare diferential , sper sa reusesc sa si montez pe diferentialul meu. si poate gasesc la dezmembrari timonerie de disco 2 sau daca nu de disco 1 (oare trebuie modificat ceva) dar pana atunci am alta problema : astazi am reusit sa rup sateliti pe fata, am demontat grupul fata si pinionul de atac este ok,coroana ok doar carcasa la sateliti si sateliti sunt distrusi.

Are cineva un grup fata cu coroana de fecta sa iau eu carcasa la sateliti sau unde ma sfatuiti sa caut carcasa si sateliti. pana la urma cumpar si grup complet . stie cineva pe la dezmembrari.

orice informatie ajuta Andrei 0724084669

Multumesc

• Like 1

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/limited-slip-differentials/ashcroft-atb.html asta vreau sa pun in grupul spate, carcasa si cu sateliti de pe spate o sa ii pun pe fata si o sa comand si kitul de montat CDL pe reductorul meu.

acum am si ceva intrebari

1 ce ulei pun in grupul spate daca o sa aiba LSD

2 Mai trebuie facut ceva la grupul spate sau il pun direct pe fata?

3merge bine LSD de la ASHCROFT pe asfalt

4 coroana de la grup se va prinde direct pe lsd ,se va elimina complet carcasa de la sateliti?

revin cu informati noi si astept sfaturi.

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/limited-slip-differentials/ashcroft-atb.html asta vreau sa pun in grupul spate, carcasa si cu sateliti de pe spate o sa ii pun pe fata si o sa comand si kitul de montat CDL pe reductorul meu.

acum am si ceva intrebari

1 ce ulei pun in grupul spate daca o sa aiba LSD

2 Mai trebuie facut ceva la grupul spate sau il pun direct pe fata?

3merge bine LSD de la ASHCROFT pe asfalt

4 coroana de la grup se va prinde direct pe lsd ,se va elimina complet carcasa de la sateliti?

revin cu informati noi si astept sfaturi.

Pui ulei normal,ala nu e LSD cu discuri de frictiune,e un Torsen,are "melci"...merge foarte bine,scapi de satelitii stricaciosi si de colivia lor.

Am eu pe Defender in ambele punti.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

merci mult de raspuns . vreau sa comand astazi si nu stiu daca sa comand si rulmenti la LSD sau se potrivesc rulmenti mei de la carcasa de sateliti?

• Like 1

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

Pt. LSD-ul de la Ashcroft trebuie aditional si doi rulmenti, asta-i sigur:wink:, nu numai asta dar cred ca si truetracul il bulesti daca faci ca mine 30.000km pe an numai pe asfalt si cu 130 pe autostratda(aia cat e) incontinuu...eu l-am cam uzat pe al meu in vreo 20.000km pana sa ma dezmeticesc si sa-l dau jos

Link spre comentariu

Rulmentii sunt aceeasi dar e de preferat sa pui noi,nu umbli in fiecare zi pe acolo.

Ferry,nu are nici pe dracu Truetrac-ul sau ATB-ul de la asfalt...cum sa-l uzezi?

Poti sa-l strici doar din montaj sau ulei!:grin:

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Eu cand am cumparat LSD-ul de la Ashcroft am dialogat pe mail cu Dave Ashcroft si mi-a spus clar ca trebuie rulmentii aia, la mecanica din asta nu ma pricep asa ca m-am bazat pe ce a spus omul si i-am cumparat... in al meu am pus uleiul care trebuie, a fost montat de meseriasi de incredere si dupa 20.000 km pe asfalturi a avut deja un joc in el, parerea mea e ca astea nu-s concepute sa te dai cu 130/140 pe ora distante mari ca sunt accesorii de off road... deci cu uleiul luat tot de la Ashcroft fara sa piarda LSD-ul meu s-a uzat,...asta-i un fapt, cauza reala nu o stiu, restul poate fi teorie:old

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

acum chiar ca sunt nehotarat avand in vedere ca merg destul de mult si eu pe asfalt cu masina. nu cu 130 dar cu 100 tot merg si eu dar mai trag si cate o platforma dupa mine.

sa renunt la idee sa caut o carcasa de sateliti si sa stau linistit?

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

Ferry,am avut pe Bator Detroit-uri fata-spate (pe spate chair Locker),am pe Defender ATB-uri cu care am facut cam 30000 km in regim mixt (si fara mila) si nu am nici o problema - ATB -ul e mult mai rezistent decat diferentialul standard si nu il afecteaza nicicum mersul pe asfalt...rulmentii aia sunt identici,se schimba ca sa elimini riscul uzurii (tot Timken,acelasi cod,vand si ei).

Asta e tot un fapt,nicidecum teorie!

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Chiar nu doresc sa intru in polemici pe chestia asta, eu nu am vorbit de regim mixt recunosc ca poate am gresit refeindu-ma la truetrac, asta o retractez, eu am vorbit de vreo 20.000 km 99% asfalt din care cateva drumuri europene, pe autostrazi cu 130-140/ora... merge Defenderul tau echipat pt off road cu atata:wink:?... mie asta mi s-a intamplat, poate a fost doar ghinion, nu stiu, dupa parerea mea nimeni care foloseste o masina in regimul asta pur rutier nu si-ar monta un LSD ca nu-si are rostul si presupun ca nici nu pentru asta a fost inventat, eu mi l-am montat pe cand ma plimbam mult printre orezarii in Ungaria si nu am avut minte sa-l dau jos cand am inceput ''naveta'' asta Arad-Bucale, cam atat

Link spre comentariu

Nu e polemica,e doar experienta mea.

Un Torsen de genul asta lucreaza fix ca si un diferential deschis atata timp cat nu exista diferente de turatii intre roti.

Cum ai constatat ca jocul e din diferential ?

Reglajul dintre pinion si coroana (prinsa de diferential,din cauza asta se schimba rulmentii) e cel mai sensibil reglaj si nu ii iese oricui.

Parerea mea e ca de acolo provenea jocul respectiv si nu din diferentialul in sine...in ala nu prea ai ce strica sau ce regla...e on-off.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

pana ma decid ce varianta aplic am gasit o carcasa sateliti si maine urmeaza sa o montez pe masina repede avand in vedere ca vine codul galben.

in cea ce priveste uleiul am ales Aral 75w90,este ok?

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

e ok uleiul ala

Link spre comentariu

am cumparat un grup de spate complet si incerc in seara asta sa-l montez. am vazut ca flansa de la cardan nu se potriveste, altceva mai trebuie facut inafara de intors invers grupul?

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

rezolvata problema cu grupul, masina merge bine acum am fost o tura pana la Focsani dar cand m-am intors surpriza: curge ulei pe roata stanga si banuiesc ca este semeringul la planetara. de unde gasesc unul ? gasesc si prin Ro sau doar in Anglia,oricum trebuire sa mai comand cate ceva piese din GB

Toyota j12 TRACTARI AUTO

0724084669

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare