GSS Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Salutare, Asa cum spune si titlul sunt un nou fericit (sau "ne...") posesor de Disco 2.0 MPI din '94. Masina am luat-o saptamana trecuta de la Baia Mare si am reusit sa ajung cu ea pe roti pana in Bucuresti, fara incidente. Primul lucru, am schimbat distributia sambata si maine urmeaza sa ii fac o inspectie generala in service-ul unui prieten ca sa vad ce mai am de schimbat. Probabil tot ce inseamna garnituri pentru ca am observat ca pierde fluide peste tot. Stiu ca o sa am batai mari de cap cu motorizarea asta, insa asta e, atat a permis bugetul momentan. Am sa revin cu poze si cu rezultatele vizitei la service de maine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Apai daca te-a dus asta amar de drum ...poate nu s-o rupe ...nici in urmatoarele ore > zile> saptamani > luni ...poate am tupeu daca spui ani? :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Salut si bun venit in randul detinatorilor de LR! Sa te poarte pe unde doresti fara probleme! Sper ca in timp sa te consideri un posesor fericit de LR, sa uiti de acel ,,ne"din paranteze. Motorizarea e intradevar moale, dar daca te obisnuiesti cu ea merge. Avantajul ei e ca ai acaret 4x4 cu taxe de VW Passat! :grin: Mai sunt colegi pe forum cu motorizare ca a ta. Fa-i o revizie atenta, de preferat schimba zemuri, filtre etc, descarca un manual pentru modelul tau si stii ce ai sub tine! Incet incet o sa vezi ce poate! Cat despre scurgerile de ulei e semn bun, inseamna ca mai are ce curge! :ha: Glumeam, no offece! Succes! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Sa-l stapanesti sanatos! Motorul e fiabil,problema lui e ca este subdimensionat pe o masina grea cum e Disco - asta se vede pe strada,in teren pe low nu ai probleme daca te obisnuiesti sa-l turezi.Consuma sensibil mai mult decat o motorizare diesel dar asta se poate rezolva cu o instalatie de gaz secventiala. Eu l-am avut pe Defender,la 320000 de kilometri mergea bine si nu pierdea ulei pe nicaieri - l-am schimbat cu fratele lui turbo de pe un Rover (saptamana asta sper sa-l scot de la reanimare) in ideea ca cei 64 de cai in plus ma vor ajuta in special on-road. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Noiembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 (editat) Re: Nou Posesor de Discovery MPI Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase! Asa cum am zis, revin cu poze si concluzii: Momentan s-a schimbat distributia si se vor mai schimba urmatoarele: 1. 2 capacele din capetele axurilor cu came (habar n-am cum se numesc si unde le gasesc) 2. simering arbore cotit 3. garnitura capac superior caseta de directie (sa vad de unde o iau) 4. simeringuri axuri cu came 5. garnituri capac culbutori 6. tot ce inseamna uleiuri Din pacate am o bataie care am crezut initial ca este de la un tachet hidraulic, insa prietenul care are service-ul spune ca toti tachetii par in regula si nu ne dam seama de unde poate veni bataia. Nu le am cu denumirile asa ca va rog sa nu va suparati pe mine. Cred ca, baie de ulei, se numeste "vasul" in care sunt axurile cu came. E... "vasul" asta e prins in mai multe suruburi si 4 din ele nu mai strangeau deloc, drept urmare ne-am gandit ca poate fi de aici. Mentionez ca axurile cu came sunt in regula, deci bataia nu e de la ele. O sa refiletam gaurile astea si vedem ce o sa iasa. Daca nu e de aici o demontam iar. Legat de motor, deja are instalatie de gaz, dar cel care a adus masina in tara din Italia nu a trecut instalatia in carte si voi avea ceva batai de cap, mai ales ca garantia la cele doua butelii a expirat si am intele ca daca vreau sa trec in carte GPL va trebui sa schimb inclusiv calculatorul de gaz, deoarece asta e un model care nu se gaseste la noi si nu avem nici macar soft pentru el. Am vazut si eu un motor turbo pe un Rover la dezmembrari, dar momentan il las asa, sa vad ce iese. Editat Noiembrie 25, 2013 de GSS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Bataia poate fi de la tachetii hidraulici in cel mai fericit caz. Si la mine incepuse la un moment dat sa faca un mic scandal,i-am pus un aditiv pentru tacheti hidraulici si s-a potolit (doar cand avea el chef dimineata,la rece mai macanea ceva),am mai mers cam 15000 km fara probleme. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Presupunand ca este de la tacheti, problema e ca nu imi dau seama care e de vina si nu imi vine sa ii schimb pe toti. I-am gasit la 65 de lei bucata. Spune-mi si mie te rog cum se numeste aditivul ala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Nu stiu cum se cheama aditivul,Dan (danutu aici pe forum) l-a comandat si l-a turnat in motor. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Nu stiu cum se cheama aditivul,Dan (danutu aici pe forum) l-a comandat si l-a turnat in motor. @Sean70: corectie e vorba de @danuzu aici pe forum:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 (editat) Re: Nou Posesor de Discovery MPI uite aici:wink: http://www.pro-detailing.ro/liqui-moly-hydraulic-tappet-additive-aditiv-tacheti-hidraulici-p-741.html Editat Noiembrie 27, 2013 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Noiembrie 27, 2013 Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Mda... sa il stapanesti sanatos!!!!!! Vad ca nu m-ai mai sunat sa ma bagi in seama... nu e nimic.... Hai bine ai venit! :wink: Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Noiembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Mersi mult! In cazul in care nu reusesc sa ii dau de cap, o sa iau siropu' asta sa vad daca mai tuseste. Mda... sa il stapanesti sanatos!!!!!! Vad ca nu m-ai mai sunat sa ma bagi in seama... nu e nimic.... Hai bine ai venit! :wink: Razvane te-am sunat chiar luni cand am bagat-o in service, da' cred ca aveai treaba. :P Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Salutare, Nu am reusit sa scap de bataia respectiva, o sa vad cum ii dau de cap pana la urma. Cred ca sunt mai multi tacheti care bat, dar nu pot sa ii identific. Sper sa nu fie din alezajul chiulasei. Am reusit sa opresc scurgerile de ulei dupa schimbarea unor semeringuri si garnituri, insa minunea nu a tinut decat 2 zile. Axurile cu came au doua capacele in capete (ca doua pahare) si unul dintre ele era miscat din pozitie si pierdea ulei. Nu am reusit sa gasesc cum se numesc aceste doua capacele si nu le-am inlocuit. Au fost doar fixate din nou. Cred ca acum tot pe acolo pierde si nu stiu cum sa le gasesc. Poate ma ajuta cineva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Decembrie 9, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Am descoperit ca scurgerea nu este de la cele doua capace. Este de la semeringul arborelui cotit care a fost inlocuit insa nu a incaput acolo cum trebuie chiar daca scria ca are dimensiunile celui original. Prin urmare am dat comanda de semering original, care va ajunge in aproximativ 7 zile lucratoare. :( Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Ianuarie 14, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Salut baieti, Nu stiu daca ati patit si voi sau nu, dar ambele clapete de deschidere a usilor de pe fata s-au rupt (de fapt asa am cumparat masina). Nu stiu daca am dreptate sau nu, dar cred ca sunt facute din antimoniu, ceea ce le face sa fie casante si dupa parerea mea de proasta calitate. Concluzia este ca le-am inlocuit cu unele facute de mine din inox: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvan Dinescu Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Nu s-a mai intamplat dar felicitari pentru executie si La multi ani ! cu aceasta ocazie. Former LR Disco 1 2.0 MPI GSS Actual: Nissan Patrol Y61 SWB 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Foarte interesante. Desi nu apreciez luciosul cum il da inoxul sau cromul pe masina, avand in vedere ca nu ai alte elemente, te felicit pentru munca. Cei mai multi s-ar fi rezumat la a cumpara altele din dezmembrari sau poate noi. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Ianuarie 15, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI La multi ani Razvan! Ma bucur ca v-au placut. Eu lucrez cu inox si imi era cel mai la indemana sa le confectionez din asta. Plus ca e foarte rezistent si nu voi mai avea probleme. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Subscriu si eu opiniilor anterioare. Felicitari, frumos lucrat! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Ianuarie 17, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Multumesc Iulian! Stie cineva daca Disco din 1994 are chip in cheie? Am comis-o astazi si am indoit cheia rau si nu o sa mai reziste mult ca s-a fisurat. Trebuie sa fac alta si nu stiu daca are chip sau nu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Astazi ne-am jucat un pic prin zapada cu noile MT-uri din dotare: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 31, 2014 Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Si cum a fost? Te-ai suspendat sau te-ai ajutat de greu si central? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Ianuarie 31, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Si cum a fost? Te-ai suspendat sau te-ai ajutat de greu si central? S-auzim de bine De central nu a fost nevoie, dar am lucrat numai pe greu. e mai nasol ca in marsarier pe greu scormoneste prea rau si tre' sa trec mereu pe high cand dau cu spatele. Un tip cu un Touareg o pusese pe burta rau de tot si l-a scos altul cu un Dodge RAM pana la urma. Era ca naiba pe acolo nici un SUV nu se putea misca. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GSS Postat Februarie 4, 2014 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Dupa ce am pus cauciucurile noi am descoperit urmatorul lucru: La viraj mai mare, in special pe loc, tremura volanul si parca imi ia si din puterea motorului (scade turatia). Ma gandesc ca pompei de servo (care probabil e deja obosita) nu ii convin anvelopele mai grele (din cauza ca sunt resapate). A mai patit cineva treaba asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 4, 2014 Partajează Postat Februarie 4, 2014 Re: Nou Posesor de Discovery MPI Dupa ce am pus cauciucurile noi am descoperit urmatorul lucru: La viraj mai mare, in special pe loc, tremura volanul si parca imi ia si din puterea motorului (scade turatia). Ma gandesc ca pompei de servo (care probabil e deja obosita) nu ii convin anvelopele mai grele (din cauza ca sunt resapate). A mai patit cineva treaba asta? N-am remacat nicaieri dimensiunile noilor cauciucuri. In mod normal, directia e solicitata suplimentar la anvelope mult mai late decat originalul. Greutatea lor (daca e prea mare) solicita suplimentar articulatiile (fuzeta), aici insa nu este cazul, fiind vorba de Disco 1 sunt sfere:wink: Insa, e normal ca o pompa servo "obosita" sa genereze "fitze" de genul asta, mai ales la motorul tau care nu exceleaza prin putere:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate