air_wolf Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 am primit urmatoarea informatie de la un coleg: la autoutilitara, obligatoriu trebuie sa ai 2 triunghiuri, stingator si trusa medicala in termen. au inceput sa opreasca si sa dea amenzi. 3 masini de la noi si-au furat-o. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Din cate stiu, asta este obligatoriu la orice tip de vehicul, fie autoturism/autoutilitara. Poate au in vedere verificarea la autoutilitare in perioada asta, dar ma indoiesc. Lucru asta trebuie sa il detina orice masina care circula pe strazile Romaniei! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
grandvitara Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Trusa,stingatatorul si triunghiul sunt obligatorii pentru toata lumea.Pentru nenea politistul lucrurile astea sunt ultima frontiera atunci cind vrea sa ti-o traga:)))Adica daca nu are de ce sa se lege ,repede incepe cu astea, ca marea majoritate nu le au,sau daca le au sunt expirate.Amenda e destul de mare din pacate raportat la pretul draciilor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted December 11, 2013 Author Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! poate nu am fost clar: 2 triunghiuri. eu stiam de unul. da, trusa si stingator sint obligatorii, dar multi nu le au. ma rog, fiecare cu a ma-sii. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Sper sa nu gresesc, dar si eu stiu ca la autoutilitare sunt necesare 2 triunghiuri, in comparatie cu autoturismele, unde e necesar doar 1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 (edited) Re: amenzi autoutilitare! Nu sunt autoutiliatra , dar la o verificare ISCTR in M-Ciuc , in vara asta , mi-au cerut acelesi lucruri , mentionate mai sus . Nu stiam de doua triunghiuri si alte alea ( nu m-am informat de la bun inceput ... nu prea mi-a pasat prea mult de legi , regulamente etc ... si timpul a trecut , neglijarea informatiei ... devenind permanenta ... ) , dar am scapat de besteleala pentru ca in masina este intodeauna trusa medicala legala , doua stingatoare , doua triunghiuri , trei veste reflectorizante , lampi de semnalizare , mansete fluo cu led , lampi de interventie , prelate ... bastoane luminoase si alte brice si carice , kit-uri sanitare de urgenta , lanterne , marcatoare ... Deci tot doua truinghiuri m-au cerut sa vada . Fiind bagate bine sub bancheta spate , le-am scos mai greu la iveala ... deja se pregatea formularul de PV , nerabdatori ... Dupa ce am scotocit , le-au vazut , s-a resemnat , dar mi-a amintit ca asta e legea si au tot dreptul sa ma intrebe de existenta lor . Si m-au intrebat si DE CE LE AM cu mine ??? Si peste toate astea m-au controlat la roata de rezerva , cric , becuri de rezerva , stergator de rezerva . Toate astea erau mentionate pe o lista , bifata constiincios de organ . In total contrast cu organu albastru , tehnicienii de la controlul tehnic au fost superamabili ( masina era oarecum curata pe afara , pe dedesubt era temeinic incarcata maxim cu noroi , blocantul de la puntea spate era faramat si atarna neputincios , bara spate nu are lumini de ceata , motorul era monolitic cu argila , radiatorul curgea fiind atins pe dedesubt ( de la niste fascine care s-au sculat sub roti ), alte lumini in plus , caroseria agresata , semnalizarile pe fata lovite etc ... motorina nu era deloc motorina curata , incercam un amestec , fiind un drum de 1000 km .Genera alte mirosuri la esapament , dar eu am tacut malc , ei n-au zis nimic , opacimerul a zis ca e ok . Aveam pregatita o minciuna fragila ca ar mirosi pamantul de pe esapament care s-ar coace incetisor Si , mai sunt in ecuatie si dimensiunile anvelopelor ( cu poze , nu vorbe sau dat cu pixu' ...) . Toate astea u fost facute sub ochiu' organului . Documentele masinii mi-au fost cerute abia la sfarsitul controlului , au avut nevoie doar de CI . Restul , este in baza de date ... Edited December 11, 2013 by cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! atenție cu trusa medicală... :) pe pariu că în cutia aia nu mai aveți spirt, iar fesile de tifon sunt expirate? http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! A mea e inca sigilata , valabila pana in 2015 . Dar , cred ca in ciuda faptului ca pe langa trusa legala mai am multe altele care ar completa eventualele lipsuri sau chiar surclasa mult peste necesar ( kitul de extragere corpuri straine , sau de suturi ) , nu vor fi luate in considerare . Singura completare legala ar fi posibila numai cu setul legal de inlocuire , vandut ca atare ( de multe ori mai scump ca alta trusa medicala completa , noua ) . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Pe locul din dreapta au voie minori in autoutilitara? I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! nu, bineînțeles... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
comanr Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 (edited) Re: amenzi autoutilitare! mare kkt , ma duc sa mai iau 3 triunghiuri si vreo 3 truse ca alea vechi expirasera(ce dracu sa expire la niste pansamente sigilate) , si o duzina de becuri, chiar xenon vreo doua , una peste alta bani aruncati aiurea. sa mi dea amenda ca nu am xenon de schimb la mine ca l bag in ma sa putin cate putin pana incape. mereu merg cu roata de rezerva buna, roti bune, masinile arata decent nu sterse cu silicon, daca organu considera ca tre sa se ia de mine o sa auda ceva frumos. eu banuiesc ca tinta lor sant masinile care par mai batrane, mereu vad ca opresc dacii iar cand gasesc una buna, trag de ea ca apucatii, nu le vine sa creada. sant unii proprietari de masini mai vechi care le au perfecte tehnic de nici astea noi nu sant asa, atunci se asterne o liniste... apoi vin intrebari :de ce e buna, de ce aveti? uite de aia ca sa inghiti tu in sec. Edited December 11, 2013 by comanr Link to comment Share on other sites More sharing options...
zep Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! nu sunt legi diferite pt utilitare legat de aspectele discutate aici -minorii au voie in fata daca au peste 12 ani -scrie la decret e valabil indiferent de categoria vehicolului -trebuie 2 triunghiuri si la ferrari si la basculanta ca scrie si asta la decret Art. 156 (1) Daca un autovehicul sau o remorca a ramas in pana pe partea carosabila a drumului si nu pot fi deplasate in afara acesteia, conducatorul autovehiculului este obligat sa puna in functiune luminile de avarie si sa instaleze triunghiurile reflectorizante. (2) Triunghiurile reflectorizante se instaleaza in fata si in spatele vehiculului, pe aceeasi banda de circulatie, la o distanta de cel putin 30 m de acesta, astfel incat sa poata fi observate din timp de catre participantii la trafic care se apropie. In localitati, atunci cand circulatia este intensa, triunghiurile reflectorizante pot fi asezate la o distanta mai mica sau chiar pe vehicul, astfel incat sa poata fi observate din timp de ceilalti conducatori de vehicule. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiru Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Si la autoturism si la autoutilitara sunt necesare 2 triunghiuri, stingator, trusa de prim ajutor in termen si sigilata(daca nu mai este in folia originala, desi este in termen, trebuie inlocuita) si vesta reflectorizanta.... new hobby - off road :cl Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Si la autoturism si la autoutilitara sunt necesare 2 triunghiuri' date=' stingator, trusa de prim ajutor in termen si sigilata(daca nu mai este in folia originala, desi este in termen, trebuie inlocuita) si vesta reflectorizanta....[/quote'] serios? adica iau un plasture din trusa sau folosesc o fasa si inlocuiesc toata trusa? de unde asta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
symy139 Posted December 11, 2013 Share Posted December 11, 2013 Re: amenzi autoutilitare! serios? adica iau un plasture din trusa sau folosesc o fasa si inlocuiesc toata trusa? de unde asta? Atata timp cat trusa inca este valabila, nu se schimba. Plus de asta, chiar daca trusa nu a fost desfacuta, si expira, sunt kit-uri de reimprostapat trusa. DOAR anumite chestii au termen de valabilitate, restu nu. Cum ar fi sa expire foarfecele, sau garou sau mai stiu eu ce prostii? Sunt anumite fase, comprese care au termen de valabilitate, alea se gasesc separat de cumparat, cu perioada de valabilitate pe ele. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted December 12, 2013 Author Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! hmmm, nu stiam ca si la autoturism trebuie 2 triunghiuri. in curind o sa ne punem si felinar pe :pt The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiru Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Atata timp cat trusa inca este valabila, nu se schimba. Plus de asta, chiar daca trusa nu a fost desfacuta, si expira, sunt kit-uri de reimprostapat trusa. DOAR anumite chestii au termen de valabilitate, restu nu. Cum ar fi sa expire foarfecele, sau garou sau mai stiu eu ce prostii? Sunt anumite fase, comprese care au termen de valabilitate, alea se gasesc separat de cumparat, cu perioada de valabilitate pe ele. De acord cu tine, ca nu expira foarfeca sau garoul, dar e patita aceasta treaba si culmea a fost luata amenda pe tema asta....:hm new hobby - off road :cl Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Ei , hai , ca treaba e logica - un singur triunghi poate semnaliza doar un singur sens . Si , nu-ti doresc sa ai amintirile mele , alea care m-au determinat sa am in masina mult mai multe semnalizari rutiere de avarie . In nici un caz , aia cu tirul care a spulberat triunghiurile si a ignorat persoana de pe margine echipata cu vesta , frontala sclipind , baston luminos si statie . Cand am auzit trosnind si al doilea triunghi , ne-am imprastiat mai repede decat iti poti imagina ... Am vorbit intre noi mai tarziu si nimeni nu-si aminteste nimic , doar ca fugea sa scape . Imaginea unui tir aparand urland din ceata nu-i de uitat . A trecut la rasul masinilor , mie rupandu-mi oglinda la Patrol , si indoind lateralele turismului cu semnalizarile alea laterale . Si ... un triunghi e 6-8 lei . Nu incerc sa gestionez banii sau dotarea nimanui , dar eu sunt convins ca e minim necesar sa ai doua triunghiuri . Te scapa de multe necazuri la nevoie , sau cel putin nu suferi mai tarziu . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcel Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Am avut si eu discutii cu organul pe tema trusa medicala desigilata ... Am desfacut-o sa iau un ac de siguranta sa-mi scot o aschie din deget. Am mai pus in ea una alta (praf cicatrizant, benzi sutura taieturi, flacon betadina, plasturi rezistenti la apa, etc.) ca loc este destul, plus ca am inlocuit fasele sterile si compresele care au termen de valabilitate. Organul, o tine pe a lui ca trusa este expirata, conform abtibild de pe cutie. I-am spus ca o sa semnez PV-ul, doar daca opreste alta masina si soferul semneaza ca martor, iar el sa scrie explicit in PV ca trusa contine toate componentele in termen de valabilitate, doar abtibildul de pe cutie nu corespunde. Mi-a miriit un drum bun din coltul gurii si s-a urcat in logan ... Cu triunghiurile ... in magazin sunt trecute pe eticheta: set triunghiuri reflectorizante. Cind l-am intrebat pe un vinzator de ce scrie la plural cind in etui este doar unu, mi-a spus ca de fapt sunt 2. Unu din plastic reflectorizant, si inca unu din pinza reflectorizanta ... le-a numarat ca steagurile la primarie, un triunghi, doua triunghiuri ... minunat. Am adus din germania 3 masini. In fiecare era cite un triunghi. O sa pun inca unul in masina ca pe balcon sta degeaba. Problema o sa fie ca nu au timbrul ala albastru cu RAR cind o fi sa fie ... I Have No Idea What You Are Talking About Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! ... trusa de prim ajutor in termen si sigilata(daca nu mai este in folia originala' date=' desi este in termen, trebuie inlocuita) ...[/quote'] Deci, nu-s penibili astia care fac legile? Si astia care le aplica? Si atunci, sa nu-i calci cu MT-ul sau simexul din dotare pe cap, cand vor sa te opreasca, si sa dai fata-spate vreo juma de ora, ca sa fi sigur ca ti-a iesit, mai ales avand in vedere cat sunt de tari de cap?! Daca am rupt tipla aia ca sa vad si eu cum arata instrumentele alea, ca sa nu am vreo surpriza neplacuta atunci cand as avea nevoie de ele pe bune? Asta este inca o dovada in plus ca in Romania, legiuitorul si organu' nu au nici un interes sa actioneze spre binele cetateanului, ci doar sa-l f_t@ din toate pozitiile si sa aduca si mai multi bani la buget, cu japca! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! Asta este inca o dovada in plus ca in Romania, legiuitorul si organu' nu au nici un interes sa actioneze spre binele cetateanului, ci doar sa-l f_t@ din toate pozitiile si sa aduca si mai multi bani la buget, cu japca! In ce priveste legea circulatiei pe drumurile publice, e mai important sa-i dea "organului" cat mai multe portite prin care sa te poata f..e decat sa imbunatateasca siguranta traficului. Cineva spunea, referitor la legislatia romana: "toate legile sunt facute sa fie interpretate"... depinde acum cine le interpreteaza si in favoarea cui! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! de ce picăm în extreme mereu? sigur, dacă te găsește cu trusă, extinctor și cu triunghi, nu o să-ți dea nimeni amendă pentru că feșele sunt sigilate dar cu termenul de valabilitate expirat... apoi, cred că la nimeni de pe acest forum nu se întâmplă asta - doar am văzut cu toții ce succes are topicul cu supraviețuire și trusa de prim ajutor :grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! ...cred că la nimeni de pe acest forum nu se întâmplă asta... Citeste atent mai sus si vezi ca sunt deja 2 cazuri cand s-a legat organul de faptul ca este desigilata cutia, intr-un caz finalizat cu amenda, si in altul cu rezolvare inteligenta. Ideea este ca sistemul permite astfel de abuzuri, si daca nu esti pe faza si nu ai tupeu cand e cazul, cotizezi la viloasele "alesilor" la greu. Foarte inspirata ideea lui @ leredeu! Cand te apuca spumele in fata organului, e mai bine sa ai la indemana astfel de idei, decat sa platesti ca fraierul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 Re: amenzi autoutilitare! dacă plecăm de la premiza că respectăm cu toții legile, nu prea are de ce să te apuce spumele... am carnet de mai mult de 30 de ani, am văzut tot felul de oameni îmbracați în uniforme și pot să spun că vorba dulce - mult aduce, mai ales cănd ești cu musca pe căciulă :wink: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts