boerumarius Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Din vara ma bate gandul sa fac cateva interventii la Samurai : 1. Reconditionare totala inclusiv caroserie si sasiu. 2. Schimbare motor si montare servodirectie. 3. Moificare suspensii + schimbare reductor. 4. Posibil marirea ampatamentului si schimbare cardane + punti. Masina e deja in service dar nefind un bun cunoscator in ale mecanicii sper sa reusesc sa fac macar o parte din ce mi-am propus. O sa va tin la curent cu schimbarile si orice sfaturi si informatii sunt binevenite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted December 17, 2013 Author Share Posted December 17, 2013 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Cateva poze cu masina in cauza : Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted December 18, 2013 Author Share Posted December 18, 2013 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Asa arata azi : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giani Posted December 18, 2013 Share Posted December 18, 2013 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Si pana la urma ce te-ai hotarat sa faci? Schimbi motorul,puntile sau doar reparatii la caroserie? KDJ 90, DID-163 hp Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted December 18, 2013 Author Share Posted December 18, 2013 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Reparatiile la caroserie oricum trebuiau facute, restul modificarilor ma intereseaza mai mult. Marirea ampatamentului si schimbarea puntilor nu stiu daca o sa reusesc acum mai ales ca inca nu am puntile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 17, 2014 Author Share Posted January 17, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Am montat motorul de 1,6 pe cutia de Samurai (provizoriu), dar nu mai incape electromotorul pe pozitia lui, imi trebuie unul mai ingust. Am inteles ca s-ar potrivi cel de Jimny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Salut! Arata bine si mai ales curata bestiuta! Conversia pe elicoidale ai facut-o tu sau ai mostenit-o? Ce solutie a fost folosita? Ce alte inbunatatiri mai are? Nici tendoanele nu par de sami Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 17, 2014 Author Share Posted January 17, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Alte inbunatatiri nu prea, decat blocante pe ambele punti; suspensia a fost facuta acum 2 ani dar o dau jos si-o fac din nou tot pe elicoidale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koais Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Ce arcuri si amortizoare vei adapta? Nemo me impune lacessit ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 17, 2014 Author Share Posted January 17, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Inca nu m-am hotarat, mai ales ca s-ar putea sa maresc si ampatamentul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. poate cineva sa-mi spuna cat de greu se da jos caroseria de pe sasiu? in mare ce-i de dat jos, cate suruburi tine caroseria de sasiu, daca trebuie desfacut bordu si ce probleme pot aparea.....ma intereseaza ca in vara sa repar putin cangrena care exista pe sub masina....pt ca pe extrerior sta destul de bine, mai putin pe la overfendere.. frumoasa lucreare...totusi daca exista elicoidale si daca (presupun) flexeaza bine ce rost are sa schimbi suspensia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted July 7, 2014 Author Share Posted July 7, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Cateva filmulete dupa transplant : Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahdi Posted July 18, 2014 Share Posted July 18, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Foarte fain, o suspensie ca asta imi doresc si eu dar din pacate mai am de asteptat, multe drumuri de poveste sa ai cu el. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted July 28, 2014 Author Share Posted July 28, 2014 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. M-a mancat undeva sa schimb tampoanele de la reductor cu unele noi din cauza unuia {erau cele de fabrica,din 89} dar acum dupa o singura iesire am rupt doua. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Pentru cresterea stabilitatii o sa-i schimb suspensia si ampatamentul in prima faza duc puntea spate aprox. 20 cm mai in spate. Am cumparat deja 4 tendoane de Mitsubishi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giani Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Pe spate iti sugerez 4 link sau 2 brate jos impreuna cu V deasupra, fixat in pivot.Daca pui tendoanele de Pajero vei obtine putin mai mult decat ai acum.Pe fata da sunt foarte bune,impreuna cu bara panhard sa-ti tina bine puntea pentru a nu intra in voblaj. Daca duci puntile fata spate sa vezi diferenta atunci. KDJ 90, DID-163 hp Link to comment Share on other sites More sharing options...
koch marius robert Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. ce dimensiune au rotile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 9, 2015 Author Share Posted January 9, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. 31 / 10,5 / 15. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Buna . Ce blocanti folosesti ? Din filmari vad ca nu prea blocheaza in parametri normali :wink: .... E ok masina dar scapate de toba aia ca sperii orice misca in padure ........ si nui frumos :wink: Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 21, 2015 Author Share Posted January 21, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Blocantii sunt Dioffer dar nu cred ca i-am cuplat in aceste filmari. Ii cuplez numai unde nu merge fara, iar blocantul fata il cupez foarte rar. In filmuletele de mai sus motorul mergea in trei pistoane, si asta mai ajuta putin la zgomotul suspect. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onyx Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Inca nu am auzit de blocantii astia. Nici pe gogul nu i-am gasit ........ Suzuki Samurai SJ413 JX Suzuki Jimny Automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
quick Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. pai n-ai gasit pe goagle pt ca colegu n-a scris corect, sunt Dioferr..si cred ca destul de scumpi...totusi poate lasa un pret la care i-a achizitionat macar ala spate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted January 22, 2015 Author Share Posted January 22, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Pe mine m-au dus 1650 euro ambii, cu tot cu compresor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted February 11, 2015 Author Share Posted February 11, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. Daca poate spune cineva care a montat amortizoare si arcuri elicoidale pe Samurai altele decat cele originale si e multumit de ele astept un raspuns aici sau PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted February 22, 2015 Author Share Posted February 22, 2015 Re: Modificare si reconditionare Suzuki Samurai. S-a marit ampatamentul cu aprox. 25 cm, s-a montat si servo. Urmeaza reamplasarea rezervorului si inca nu m-am decis pentru arcuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts