qumatru Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 (edited) M-am pregatit de ski... Varianta 1: anvelope a/t 265x70r16 bridgestone stock-ul de pe patrol putin cam vechi si uzate. Mie la ochi mi se par bune, Zoltan cand am fost la Brasov mi-a zis ca-s cam uzate pentru Austria ca acolo trebuie sa am 2cm de profil si eu am doar 1cm si ca la noi e ok dar acolo nu. Varianta 2: anvelopele noi Cooper stt 34,5"(le-as lua pe astea dar sunt ingrijorat ca am certificat tip vechi unde este trecuta dimensiunea anvelopei in certificat si nu stiu daca as putea avea necazuri in cazul in care as fi oprit de politie in afara tarii). Rog un sfat ca acusi plec si nu-mi da pace gandul ca imi stric vacanta pe acolo sau vin cu un set nou de anvelope inapoi. l.e. de asemenea daca am proiectoarele neacoperite si bullbar se poate lua politia de viata mea acolo? Edited December 30, 2013 by qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Sfat de carcotas ...pune-i STT-urile, bag-o in parcare, fa-ti o poza cu dansa (una din fata si apoi una din profil sa se vada clar sapca) si dupa aia ... dute cu avionul... :ha: Acum serios: la unguri nu o sa ai probleme cu anvelopele (poti sa intri la ei si cu slicuri)...dar la austrieci s-ar putea ...e bine sa ai anvelope M+S ...nu conteaza marimea ...si ce mai e important sa nu ai parbrizul spart ca vei scoate 10 iepuri la vama la unguri ... La ochi si la laba trebuie sa ai minim 4mm pana la limita de uzura...n-ai, 10 iepuri ... Proiectoarele ...jos sa nu te hartaneasca ungurii! Teoretic n-ai probleme daca nu le aprinzi ... dar daca la copoiul ungur i se va parea ca n-ai sapca ...hap ...ti-a luat zece iepuri ...sau iepuroaice ...depinde ...de tine! :grin: Si uite asa se vor naste ... cateva zeci de iepuri, luna plina, da iepuroiu la iepuroaica, ies iepurasii din bortmoneu ... ca deh, tot n-ai sapca! :ha: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
qumatru Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 (edited) Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Am gasit ca sunt M+S. M-am dus sa le fac o poza. dot 03/06 atat profil am: http://imageshack.us/a/img41/8243/rdr8.jpg http://imageshack.us/a/img59/8637/zoxc.jpg Sunt in regula? l.e. la cat ma costa sa car 2 placi de snowboard cu avionul mai bine merg cu masina :) Edited December 30, 2013 by qumatru Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 (edited) Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Ala de-l pusesi etalon sa masori ...e cumva cercelul lui Gutza? Ca nu-mi dau seama daca e cercel de buric sau e ghiul ...ori paharu asta de juma de kil din care imi iau tratamentu acuma ...ie mizilic la hafectiunea ce o tiu in cusca si o droghez ...:ha: Acum stau si ma uit cum ne ceri bre, parerile noastre "avizate" la una la alta ...si sa se dea Zbanghi cu folia pe funingine daca nu ma prapadesc de ras, am limba si buzele rosii ca zama ce-o torn pe gatlej fuse trasa si extrasa dintr-o buturuga cam mucegaita :ha:... De parca noi am fi dormit cu capul intre tzatzele lu Andrea Merkel sau cum mama dracu o cheama paia ...femeia cu caciula, n-are cap dar are ...asa o ...:pt :ha: D-apai daca te simti bazat dute fara griji ...ca banuiesc ca pe afara ai mai umblat ...se iese tot pe la Nadlac, iei hautostrada hungureasca la cravata si dupa aia tot in aia haustriaca dai ... Un alt sfat ...la haustrieci nu da blitzuri ca sa nu te trezesti ca te invita militia mozartiana la o braga la halba ...prin vreo parcare ceva ...si hap ...sar iepurii pe chitanta ... :ha: Categoric esti 100% legal ...doar ca trebuie sa ai in vedere ca legalitatea la unii incepe de la 102% in sus ...asa ca ...vorba aia "keep calm and drive nissan" ... :ha: Una peste alta iti doresc zapezi in hapreschiuri si-n mufa ...si vinuri fierbinti ...nesiliconate ...:ha: Edited December 30, 2013 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
qumatru Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. n-aveam moneda de 50 bani si am folosit moneda de kaufland pentru carucioare... :) in fine am inteles ideea. contemplez daca sa dau jos proiectoarele ca o masura preventiva ca la bullbar nu ma incumet eu singur sa ma bag ca mi-a fost livrata masina cu el... suruburile presupun ca sunt sudate de-acum... Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nomad Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. La cum arata gumele in poze,inclin sa cred ca vei avea probleme la austrieci,daca vei fi oprit.Cu celelalte (STT - urile),daca nu sunt trecute ca dimensiuni in talon,discutia nici nu-si mai are rostul. Life's Too Short To Drive Boring Cars Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 (edited) Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Lasa ma romstalu acolo ca nu e bai ... :grin: Oricum datul bulbarului jos si incadrarea lui la 32lei/kilu sau cat naiba ie inoxu acum...asa ptr un viitor apropiat ... n-ar fi o masura tocmai rea ...:grin: @nomad uite asa ai naibii invidiosi si carcotasi ce suntem ...il facem pe saracu qumatru de ia avionu la clasa intai la pachet cu un masaj ...de taxatoare-insotitoare daia cu barbita (batic in jurul gatului) ... :grin: Edited December 30, 2013 by Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
qumatru Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. mai bine stau acasa... ce-mi trebuie.... Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. mai bine stau acasa... ce-mi trebuie.... Varianta 1: Nu, dute sa nu te duci dupa aia sa ne dai acatiste la biserica sa ne moara Patroalale pe urcare... :ha: Varianta 2: Nu te duce, ptr ca dupa aia o sa spui "mai bine stateam acasa!" Concluzia: Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima ta zi ... asa cum vrei, crezi, poti si iti doresti ...parerile celorlalti conteaza mai putin ...:h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Eu n-am avut probleme nici cu bullbarul nici cu farurile de ceata suplimentare. Cauciucurile neaparat M+S si minim 4 mm profil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qumatru Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Oricum ma duc. Sper la ce-i mai bine. Eu cred ca am sa ies din tara pe la Satu Mare, am mai fost pe acolo si e foarte lejer traficul, inclusiv in Ungaria am fost singur pe autostrada pana la Budapesta. Mie-mi place drumul liber sa ma bucur de peisaj :)) Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unimog Posted December 30, 2013 Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Eu am spus si la Brasov , legalitatea este una ( referitor la uzura) realitatea ca in Austria am prins unele din celemai mari zapezi pe autostrada ( nu o data de mai multe ori) . Aberatia cu dimensiunea de cauciuc numai aici in tara il intereseaza afara pe nimeni la fel si proiectoarele ( in ungaria este interzisa utilizarea farurilor de ceata -exceptand daca este ceata, la ei cum la noi este obligatoriu cauciucurile de iarna la ei este obligatoriu sa ai lanturi la tine iarna . Insa culmea nu verifica diemnsiunea eu am fost intors din granita in conditiile care vorbesc limba cu Patrolul am luat in benzinarie cel mai ieftin set de lant ( cam pentru Tico asa a fost OK) , In general este valabil inUngaria nu te opreste politia pe autostrada. Singurul punct de control estepe M5 szeged-Budapesta. Du-te cu STT 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link to comment Share on other sites More sharing options...
qumatru Posted December 30, 2013 Author Share Posted December 30, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. hmmm. sunt pus pe ganduri :)) tocmai cand ma hotarasem ca nu mai schimb nimic Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipri778 Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Anul trecut in vama ungurii au intrebat daca avem lanturi, lopatica si saculet de nisip, dar fara sa verifice. Nu sa uitat nimeni la cauciucuri (cand am venit cu L200-le din UK am fost oprit de pol. austriaca si cu toate ca erau praf cauciucurile si mi-au atras atentia - nu am avut timp sa le schimb - mi-au dat amenda ca nu aveam sticker de GB pe dosul masinii). Pentru austrieci cel mai important este sa ai vigneta. Te ard rau daca te prind fara. Atentie ca tot la ei sunt politisti in civil cu masini fara insemne care te provoaca sa depasesti viteza si apoi te trag in prima parcare. Sa poarte centura si pasagerii de pe bancheta spate. Drum bun si distractie. don't worry, be happy Link to comment Share on other sites More sharing options...
qumatru Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Am pus + echilibrat stt-urile. Nissan Patrol GR Y61 3.0 turbo diesel intercooler 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Re: Anvelope pentru deplasare in Austria. Va rog un sfat pentru cine stie cum sta treaba pe acolo. Citeste si aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59948-Sfaturi-utile-pt-a-circula-in-siguranta-in-Austria&highlight=austria REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts