emicos Postat Ianuarie 5, 2014 Partajează Postat Ianuarie 5, 2014 Salut si la multi ani tuturor forumistilor in acest nou an 2014. Deschid acest topic deoarece vreau sa obtin informatii cat mai multe despre Iran. Vreau ca in cursul acestui an sa ajung pe roti la Shiraz in Iran si daca aveti ceva informatii ce mi-ar putea fi de folos ( siguranta, preturi, cazari, trasee periculoase, vamesi, conditii de vama) as fi foarte recunoscator. Am tot citit pe net diverse informari a diversilor exploratori dar orice ce alta informatie in plus este de mare ajutor in organizarea acestei expeditii. Va multumesc frumos pentru intelegere! Am nou cu bucurii! Emicos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 (editat) Re: Excursie in Iran - caut informatii Benzina foarte ieftina acolo. Partea proasta/costisitoare a excursiei cu auto personal este necesitatea CPD-ului de la ACR. Carnetul in sine costa aprox 500 euro iar garantia pe care trebuie sa o lasi este de aproximativ 15000 euro, garantie ce iti va fi restituita la intoarcerea in tara cu masina si CPD-ul intreg si corect completat si stampilat. Mai multe informatii poti obtine la ACR, sunand la secretariat. http://www.acr.ro/carnet-de-trecere-prin-vama.html Editat Ianuarie 9, 2014 de yitzack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Benzina foarte ieftina acolo. Partea proasta/costisitoare a excursiei cu auto personal este necesitatea CPD-ului de la ACR. Carnetul in sine costa aprox 500 euro iar garantia pe care trebuie sa o lasi este de aproximativ 15000 euro, garantie ce iti va fi restituita la intoarcerea in tara cu masina si CPD-ul intreg si corect completat si stampilat. Mai multe informatii poti obtine la ACR, sunand la secretariat. http://www.acr.ro/carnet-de-trecere-prin-vama.html Asta cred ca ee tampenie sa dai atatia bani doar ca esti la ACR......cotizant...la ......poti sa iei informatii de la ambasada iranului sau direct de pe site-uri de travel guide..problema e la siguranta erau cateva articole cu niste nemtii care au fast ca turisti cu masina si le-au furat-o......politia evident desi au vazut pe camere de luat vederi ce s-a intamplat..nu au putut face nimic. In orice caz daca ai pe pasaport visa de israel e bine sa il schimbi cu altul nou. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Este obligatoriu sa ai acest carnet CPD ca sa poti intra in Iran cu masina. Din pacate.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii este mai ieftin sa inchiriezi masina cu sofer ( altfelnu prea sepoate) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Ianuarie 10, 2014 Partajează Postat Ianuarie 10, 2014 (editat) Re: Excursie in Iran - caut informatii Este obligatoriu sa ai acest carnet CPD ca sa poti intra in Iran cu masina. Din pacate.. Este e adevarat ...acest carnet CPD dar sumele respective variaza de la tara la tara si mai este in discutie inclusiv si valaoarea masini. Parerea mea sa suni la ACR sa vezi cat cer ei pe astfel de carnet....daca il poti lua de la alti din Europa e super ..si la cat dai mai bine inchiriezi ca acolo sunt ieftine masiniile combustibilul la fel.......si inafara de asta el in sine este scump....basca ce iti retin ca garantie. de exemplu stiu pe unul care a platit 800% din valoarea masini numai ca sa intre in Egipt..era din UK omul.Atat iau cerut in anglia. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?74487-Senegal-impresii/page3 uite aici un raspuns mai complet.. si de la cine s-a mai lovit de carnet de vama. Editat Ianuarie 10, 2014 de Astral Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Ianuarie 11, 2014 Partajează Postat Ianuarie 11, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Am vorbit personal cu cei de la ACR acum 2 luni. Ca cetatean roman, cu masina inscrisa in RO iti poti lua CPD-ul numai de la ACR. Nu il poti lua din alta tara. Sumele sunt fixe, nu conteaza valoarea masinii. Carnetul contine 6 pagini si are valabilitate 1 an. Daca erai cetatean german si luai CPD-ul de la ADAC, atunci sumele erau mult mai mici, si da, variau in functie de mijlocul de locomotie (motor, autoturism, etc) si de valoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii si daca ai nevoie de mai multe pagini poti sa ceri suplimentare sau iti trebuie 2 carnetr separate? stiu ca la adac exista variante si de 10 sau 15 pagini. si daca trebuie 2 carnete, cum ramane cu garantia minunata? sper ca nu trebuie si aia depusa de 2 ori... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii si inca cateva intrebari: la eliberarea carnetului trebuie sa fiu prezent personal cu masina sau merge si prin posta/curier etc? garantia se returneaza doar daca se intoarce masina in tara? nu e suficient sa fie carnetul completat corect si atat? poate raman cu masina in alta tara care nu necesita carnet si nu vreau sa ma intorc pana in tara pentru a imi recupera banii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Cel mai bine suni la ACR, la orice numar de pe site. Iti vor face legatura in cateva minute la cineva care iti va raspunde la toate intrebarile. Cam scortos omul dar serviabil. Referitor la masina, nu cred ca va trebui sa vii cu ea acasa cat timp ai carnetul completat si stampilat. Din ce stiu, dar nu o lua de informatie sigura, pentru o masina, se plateste o singura data garantia, dar daca vrei mai multe carnete, platesti cate 500 euro pentru fiecare. E mult mai ieftin la ADAC dar din pacate nu se poate daca nu ai cetatenie nemteasca.. Inca o informatie de care nu sunt sigur, am inteles ca au fost turisti care au intrat in Iran si fara carnet prin nu stiu ce intermediari de la granita... Am gasit chestia asta pe mai multe forumuri staine referitoare la subiect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Am inteles. Multumesc de informatii. Pana una-alta, am dat un mail la ADAC cu intrebarea daca se poate lua carnet de la ei. Astept raspunsul si va tin la curent. Din ce am citit pe alte site-uri, parerile sunt impartite. Unii zic ca nu se poate lua de la alt club daca ai unul deja la tine in tara (cum scrie de exemplu si ep site-ul clubului analog din Elvetia), altii zic ca se poate daca ai o scrisoare oficiala de la clubul din tara ta care iti permite asa ceva, iar altii zic ca nu e nicio problema sa obtii carnetul de la cine vrei tu. Ar mai fi interesant si daca tarifele si garantiile difera pentru autoturisme vs autoutilitare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Am sunat si la ADAC dupa ce am primit vestile de la ACR. Am vorbit acolo cu o doamna care vorbea foarte bine in engleza. Mi s-a explicat ca nu este posbil sa iau CPD-ul de la ei. Totusi, dupa ce primesti mailul de la ei, te rog ne impartasesti si noua rezultatul.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emicos Postat Ianuarie 12, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Multumesc tare pentru informatii, sunt in faza in care fac calcule cum e mai economic cu masina sau cu avionul si acolo sa inchiriez ceva. Problema e ca zborul ma priveaza de a vedea Turcia asa cum se cuvine. O sa incerc de maine sa aflu care e pretul carnetului cu pricina si daca nu poate fi obtinut mai ieftin. Oricum sunt hotarat ca undeva dupa Paste in aprilie sa plec intr-acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Ianuarie 12, 2014 Partajează Postat Ianuarie 12, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Va anunt cum primesc raspuns. Eu le-am scris in germana, poate am mai mult noroc asa :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Email=ul respectiv l-am dat eu de mult si ei nu dau decat pe regiunea lor inclusiv olanda ,finlanda si danemarca. Asta eee ramane ACR .... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radui Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Eu zic sa vorbesti cu o agentie din Iran si sa intrebi de import temporar. In general sunt foarte serviabili si ajutatori. Oricum e recomandat sa ai un contact/o scrisoare de la o agentie pentru a lua viza. TLC KDJ120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mm Postat Ianuarie 13, 2014 Partajează Postat Ianuarie 13, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Am primit astazi raspuns in scris si, din pacate, trebuie sa confirm exact cele spuse de RETI. Se pare ca ACR-ul este singura varianta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Ianuarie 14, 2014 Partajează Postat Ianuarie 14, 2014 Re: Excursie in Iran - caut informatii Pe voi va doare capul, dati gramada bani si mai si umblati dupa garantie pe urma: In Iran nu costa 500 eur sa inchiriezi masina si sofer pentru 1 saptamina , si garantat el va fi si un ghid local care daca-l angajezi local iti mai cere 50-100 eur pe zi. Cautati ppe site-le aventurierilor straini gasiti si contacte din Iran 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate