Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caseta directie sau altceva.......bielete, capete bara

tonytherunner

Postări Recomandate

Deci alta problema,nu va speriati ca doar e freelander:ha::ha:........a inceput sa bata ceva in fata,nustiu' de unde e deci ceva idei ar fi bune.

Singurul lucru descoperit este un joc,poate e normal poate nu asta ramane de elucidat.

pics......:ft

1627460459_casetadirectie.thumb.jpg.f6280ad11a64a0b822f1a2636ac6b125.jpg

Editat de mariusg
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Caseta directie sau altceva.......

Cap de bara, pivot, bucsa, planetara, oricare din ele.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cap de bara, pivot, bucsa, planetara, oricare din ele.

Deci s-a inteleg ca jocul ala e normal ???ca sa :sl1 si eu linistit

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

Eu zic sa nu dormi linistit, e normal pentru varsta masinii dar nu si pentru sanatatea ta. Cred ca o inspectie temeinica intr-un service ar fi indicata.

Link spre comentariu

Am si eu ceva de genul asta,dar numai in viraje. Capete de bara schimbate,verificat restul articulatiei si ultima oara era beton. Suspectez totusi o flansa de la amortizor,nu vreau sa ma gandesc la caseta de directie. Oricum tre sa montez kit-ul de inaltare si voi da flansele jos.Cred ca le voi schimba,preventiv...

Daca tot a venit vb de caseta, se poate strange in caz ca are vreun oarecare joc?

Link spre comentariu

Daca tot a venit vb de caseta, se poate strange in caz ca are vreun oarecare joc?

Asta este inceputul sfarsitului....

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Verifica te rog bieletele antiruliu....la mine alea au fost. Desi jocul era foarte mic se auzea de ziceai ca se rupe roata. :)

Cel mai bine verifici la un service cu statie ITP....dai un ban dar stii exact ce iti bate. Nu costa mult...30 de lei.

Link spre comentariu

Verifica te rog bieletele antiruliu....la mine alea au fost. Desi jocul era foarte mic se auzea de ziceai ca se rupe roata. :)

Cel mai bine verifici la un service cu statie ITP....dai un ban dar stii exact ce iti bate. Nu costa mult...30 de lei.

Dap....bieleta antiruliu stanga are joc :old....nici capetele de bara nu arata prea bine dar macar nu au joc,mi se par cam lesinate:ha::ha:

DSC01982.thumb.JPG.b1f708e66be97668519bb6771de5f001.JPG

DSC01983.thumb.JPG.cfb592d367805920535a8100199484ad.JPG

DSC01984.thumb.JPG.698cc1a5d9fd05c2ad59f8d1f5b8e693.JPG

DSC01985.thumb.JPG.bdd9d3ea6202426af71a2c3858c54d56.JPG

Link spre comentariu

Salut! Gandeste-te ca masinile noastre au o varsta (>2001), si asa cum se vede si din poza nu s-a umblat pe acolo. Pe de alta parte la noi si pe asfalt parca se face un mic off road, deci schimba-le (mai ales ca nu sunt foarte scumpe). Apoi obligatoriu facuta directia pe calculator.

Numai bune,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa schimbi doar ce bate. Cu cat ai sa schimbi "preventiv" piese la Freelander cu atat vei baga mai multi bani intr-o masina care oricum mananca bani. Lasa masina sa isi mai si castige banii respectivi, foloseste-o pentru ca nu este bibelou.

Cand vine vorba de directie si considerand pe ce drumuri circulam, eu zic sa fii zgarcit si sa schimbi ce se strica nu ce crezi ca se va strica.

Pentru bieletele anti-ruliu preturile pleaca de la 40 de lei pana pe la vreo 75 de lei....eu iti recomand sa pui mai scumpe pentru ca sunt mai bune. Mie imi pica tot timpul aia pe dreapta. Anul trecut am schimbat bieletele, anul asta le-am schimbat din nou cu altele mai ieftine de 40-45 de lei si aia pe dreapta a inceput iar sa bata dupa 2 luni. Ori am eu o problema la bara de torsiune ori nu stiu... :)

PS: Partea de directie/suspensie la o masina niciodata nu va ceda dezastruos, tot timpul va incepe intai sa bata, sa se auda. Niciodata un pivot nu se va rupe dintr-o data fara ca inainte sa nu bata de sa-l ia naiba.... Secretul este sa remediezi aceea problema in timp util si sa nu o lasi pana cade roata.

Editat de MihaiCX
Link spre comentariu

nu doresc sa declansez o disputra pe tema asta eu doar imi prezint opinia diametral opusa... e bine sa schimbi piese preventiv mai ales daca fac parte din acelas "ansamblu", cum ar fi la directie/suspensie cele care au dispunere simetrica stg/dr sau sus/jos , da, in general dreapta pica mai des ca-s mai multe gropi pe marginea drumului...schimband doar o parte totdeauna piesa noua mai rigida pune "stress" pe 'perechea' deja uzata si in scurt timp va ceda si aceea sau daca una e originala alta aftermarket ieftin e aceasi treaba, apoi ciclul asta se va repeta la nesfarsit ca in final sa se observe ca schimband piesele una cate una in vreo 3 - 4 ani s-au schimbat mai multe piese decat daca ar fi fost schimbate 'preventiv' in pereche, sa nu mai vorbim de "deranjul" de a suspenda masina la fiecare piesa in parte la intervale mai scurte si amestecand tot felul de calitati, ca poate o data iei un brand pe o parte apoi nu mai gasesti urgent tot din ala cand pica cealalta parte si iei alt brand de alta calitate,etc....la capeti de bara si bielete antiruliu parerea mea e ca trebuie schimbate pereche cu piese de aceasi calitate...la pivoti la fel (ma refer superior cu inferior pe aceasi parte) ...si ar mai fi exemple destule

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

OK,bune informatii:g:grin:......cam ce spune @sierrafery mi sa intamplat mie la grup spate uzura excesiva a unui tampon central le-a influentat si pe cele laterale...gata cu offtopic:grin:

nustiu' pe ce s-a mizez(in materie de firma):hl

Link spre comentariu

Este foarte corect ce zice Ferry si cei care au "tarnosit" vechiile Dacii facand taximetrie pot confirma si ei: pe perioada mai lunga, schimband simetric piesele defecte la directie si suspensie, vizitele in service sunt mai rare si cheltuielile mai mici. (ma leg de Dacia pentur ca e "recunoscuta" lipsa de fiabilitate a acestor elemente:grin:)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sfatul meu este sa schimbi doar ce bate. Cu cat ai sa schimbi "preventiv" piese la Freelander cu atat vei baga mai multi bani intr-o masina care oricum mananca bani. Lasa masina sa isi mai si castige banii respectivi, foloseste-o pentru ca nu este bibelou.

Cand vine vorba de directie si considerand pe ce drumuri circulam, eu zic sa fii zgarcit si sa schimbi ce se strica nu ce crezi ca se va strica.

Pentru bieletele anti-ruliu preturile pleaca de la 40 de lei pana pe la vreo 75 de lei....eu iti recomand sa pui mai scumpe pentru ca sunt mai bune. Mie imi pica tot timpul aia pe dreapta. Anul trecut am schimbat bieletele, anul asta le-am schimbat din nou cu altele mai ieftine de 40-45 de lei si aia pe dreapta a inceput iar sa bata dupa 2 luni. Ori am eu o problema la bara de torsiune ori nu stiu... :)

PS: Partea de directie/suspensie la o masina niciodata nu va ceda dezastruos, tot timpul va incepe intai sa bata, sa se auda. Niciodata un pivot nu se va rupe dintr-o data fara ca inainte sa nu bata de sa-l ia naiba.... Secretul este sa remediezi aceea problema in timp util si sa nu o lasi pana cade roata.

Ai dreptate si eu recomand !

Editat de jantorero
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

OK,bune informatii:g:grin:......cam ce spune @sierrafery mi sa intamplat mie la grup spate uzura excesiva a unui tampon central le-a influentat si pe cele laterale...gata cu offtopic:grin:

nustiu' pe ce s-a mizez(in materie de firma):hl

recomand OEM, pentru bielete da pe google RBM100172, daca ti se pare scump dintre aftermarketuri mie Allmakes mi se par cat de cat seriosi ...daca aveti vre-un service care se ocupa cu asa ceva pe acolo pentru la capeti de bara cat si pivoti varianta reconditionare din galeti de tanc e buna.

capeti de bara QJB100220, QJB100230

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

De astea de aici ce parere aveti......

http://www.autokarma.ro/bieleta+antiruliu/land-rover/freelander-i/2-0-td4/17313/10113/10858/0

(a nu se considera reclama !!!)

Link spre comentariu

Sunt de acord cu ce a zis sierrafery, m-am exprimat eu gresit.

Eu ma refeream daca singura problema sunt bieletele anti-ruliu atunci schimbale doar pe alea daca altceva nu bate, nu te apuca sa schimbi preventiv alte componente ale suspensiei. Si da, normal ca daca schimbi ceva pe o parte(amortizor, bieleta, etc...) este recomandat sa schimbi si in cealalta parte, dar nu te apuci sa schimbi preventiv piese care nu bat.

Oricum la cat mai multi kilometri va doresc! :)

Editat de MihaiCX
Link spre comentariu

De astea de aici ce parere aveti......

http://www.autokarma.ro/bieleta+antiruliu/land-rover/freelander-i/2-0-td4/17313/10113/10858/0

(a nu se considera reclama !!!)

Delphi si Lemforder mi se par cele "de incredere"... Acum depinde de unde vin... si cat de "originale" sunt, s-au mai vazut fake-uri si la case mai mari:grin:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Re: Caseta directie sau altceva.......bielete, capete bara

Inca un amanunt important la bielete antiruliu, nu le insurubati cu pistolul pneumatic.

Delphi si Lemforder sunt ok numai sa fie ce scrie.

P.S. Am modificat titlul ca nu mai corespundea.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

caseta de directie,se poate reconditiona(700lei cu tot cu bracaj),bataia poate fi si de la flanse,pivoti,ca in cazul meu,sau bucse bara stabilizatoare!oricum,trebuie un mecanic bun sa faca acea constatare!bucsaraie,cei de la ***********,au preturi bune,am sunat eu la ei,recomand!nu le fac lobby,sunt doar consumator!sa auzim de bine!:cl

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Am si eu la masina un sunet ciudat,doar cand virez.Nu este bătaie,este mai degrabă o trosnitura...am verificat tot,dar nu ii dau de cap.Mecanicii spun ca este de la caseta de director,însă ea nu are nici un joc.

Întrebare:am văzut ca articulatia,in mare parte este ca la Opel.Se poate monta caseta de director de Opel?

Mulțumesc.

"Între două nu te plouă,dar cu patru e mai bine"
Link spre comentariu

Am si eu la masina un sunet ciudat,doar cand virez.Nu este bătaie,este mai degrabă o trosnitura...am verificat tot,dar nu ii dau de cap.Mecanicii spun ca este de la caseta de director,însă ea nu are nici un joc.

Întrebare:am văzut ca articulatia,in mare parte este ca la Opel.Se poate monta caseta de director de Opel?

Mulțumesc.

Mi se pare ca da,parca cei cu volanul pe dreapta procedau asa din varianta economiei ....

....na-i incercat s-o ridici de bot si sa virezi stanga dreapta ,bagi pe cineva sub masina ,vezi pe unde se aude

Link spre comentariu

daca le ai cu sudura, detii bormasini profesionale si ai ciocane mari se poate monta orice:grin:....nu te sfatuiesc sa faci improvizatii/inovatii la caseta de directie, daca nu iti permiti una potrivita da-o pe a ta la reconditionat la o firma de incredere sau ia una SH care arata bine si gata, ar iesi cam 750 lei unul garantat(eu am mai luat de la din astia care ziceau ca nu trimit in Romania ca m-am inteles cu ei pe mail), este un link in linkul asta care iti arata cam cum se rconditioneaza: http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-FREELANDER-1-POWER-STEERING-RACK-1997-TO-2006-RECONDITIONED-/151156639540?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3ALand+Rover&hash=item2331a34734

vezi la astia http://www.servicepst.ro/

SI UPDATEAZA-TI PROFILUL CU MODELUL MASINII!!!

Link spre comentariu

Inca un amanunt important la bielete antiruliu, nu le insurubati cu pistolul pneumatic.

Am vazut ca mecanicii folosesc foarte des pistolul pneumatic. Banuiesc ca din comoditate si sa mearga treaba mai repede.

Ce se poate strica la bieletele antiruliu daca se strang cu pistolul pneumatic?

Ale mele asa au fost stranse (doar la un capat ca la celalalt nu a fost loc sa intre pistolul).

Link spre comentariu

Se poate monta, dar cu adaptari si reglaje suplimentare din capetele de bara, dar nu iese treaba 100%.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare