Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

luciand

Postări Recomandate

Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie

Bravo! Sa o stapanesti sanatos si fara probleme!

Masina pare ok in pozele de vanzare ... si clar te-a "fermecat" ...

La fel am patit-o si eu ... Am copilarit cu ARO 243D, cat pe ce sa plec dupa un LR Freelander cu motorul de BMW, apoi am "pipait" o Frontera 2005 frumoasa - visul adolescentei mele ... dar parca nu ma tragea "inima" ... asa ca m-am orientat catre un ML320 ... de, alt vis de maturitate ... pana sa-l vad, m-a tras "ata" sa vad mai de aproape Mistubishi Pajero Sport ... in cinci minute eram "dragoste la prima vedere" ... orb,orb, ce mai! ... si japoneza! ... eu, care nici sa nu le vad! ... plus ca mai erau unele aspecte mecanice deloc de neglijat (pierderi ulei, AC nefunctional, ambreiaj pe duca, amortizoare slabe, etc) ... In doua ore lasam nemteasca VW cu care venisem, la o cunostinta, si plecam fericit cu Mitsu" ... Parca imi luase Dumnezeu mintile!

A doua zi ma "dezmeticisem" ... cine m-a pus sa iau "fieru" ... etc...l-am pus la vanzare imediat... plus ca se si "lenevise" si de-abia mai tragea ...

Am luat-o la "gadilat" ... si am inceput sa o cunosc din nou ... Precum "gloaba" din poveste, doar un pic de "jar" i-am dat ( nimicuri - revizii, curele noi la AC, garnitura capac culbutori, placa-disc, amortizoare noi, o electrovalva etc) , si acum rupe asfaltul ... M-am indragostit din nou de "tanculet" ... si m-a dus prin locuri superbe ... Optimus stie ce zic, Merci! ...

Desi Mitsu"e un "armasar" acum, tot "o zana" a ramas ... in comparatie cu "godzilele" colegilor! ... sau superbele masini pregatite de orice!

Cum ti-au zis colegii de forum, vei vrea sa poata si mai mult...sa fie "mai musculoasa" ...etc

Dar pana atunci sa te bucuri de peisaje si amintiri frumoase cu ea, sanatate si muuuulte poze superbe!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 206
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce sa zic alteceva decat ca iti doresc sa fii sanatos si sa te bucuri de masina ... Timpul va arata daca a fost o alegere buna pentru tine sau doar un punct de plecare . Personal apreciez masina , in special benzinarul care l-am avut putin timp . Prin comparatie cu dieselul ... cred ca dieselul pe Subaru e ceva care trebuia facut doar ca sa convinga definitiv ca nu trebuia facut .

Nefiind masina mea , n-am bagat-o in boscheti . Daca ar fi fost a mea , tot n-as fi bagat-o , nu e un lucru deloc intelept si nici ieftin . Chiar daca m-ar fi rugat propietarul , tot n-as fi bagat-o . Locul unui Forester nu e in boscheti , nici pe drumuri forestiere - drumul forestier e parsiv si schimbator , si de cele mai multe ori omu' impinge lucrurile prea departe . Foresterul e compromisul orientat spre mersul pe asfalt in siguranta , chiar si in conditii mai grele . Dar , mai departe de marginea poienitei ar trebui sa iei in considerare o pereche buna de incaltari - ajuta mult si la fotografie , si la sanatate ... si te va ajuta sa te bucuri mai mult de masina pe drumul de intoarcere acasa , oricat de lung ar fi el .

Masina e proiectata de un grup de maniaci , n-am decat cuvinte de lauda . Iar despre aspect - poate fi sobru si elegant sau in doua tonuri ( alegerea mea personala ar fi in doua culori , argintiu-fumuriu si rosu-fumuriu , metalizate ) .

Iti doresc sa ai mintea destula si sa stii cand vei avea nevoie de altceva , fara ca asta sa insemna ca te-ai saturat de reparatii . Sau sa gandesti anticipativ si totul sa fie fara belele si fara regrete .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Avand in vedere ca achizitia s-a incheiat, acu ar trebui deschis un nou post :

" Paduretul , plimbari cu cortul, fotografie si nu numai " ,

in care sa ne arati plusurile si minusurile descoperite de tine pentru aceasta utilizare.

Ce zici ?

P.S. Imi place cum merge pe sine pe zapada asta , eventual poti incepe postul cu un video cum se misca pe zapada asta. Deja ai invatat cred :

Always low in deep snow !

Editat de danciucu
XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

• 5 săptămâni mai târziu...

e, si cand credeati ca totul s-a terminat.... :)

este un topic pe care vroiam si eu sa il deschid, probabil nu ar fi fost atat de lung, dar oscilatiile autorului au fost benefice pentru ca au scos la iveala multe informatii si a ramas un topic util zic eu.

am citit cu destula atentie ce s-a scris si nu mai intreb ce s-a discutat, insa am si eu niste chestiuni punctuale

vreau o masina pentru acelasi gen de iesiri cu mentiuna ca in loc de aparat foto o a am doi copii. deci sansele de a ramane blocat - fie si numai pentru cateva ore - trebuie inlaturate cat mai mult cu putinta.

stiu din proprie experienta ca pe un drum relativ ok poti intalni un sant, un sleau sau o piatra care sa iti dea totul peste cap. deci ca sa elimin riscurile imi trebuie ceva supradimensionat.

totusi, avand in vedere ca eu deja am un forester pe care pot sa il fac praf daca vreau, daca il inalt, ii pun cauciucuri, scuturi si troliu rezolv ceva? sau e problema de diferentiale etc?

colac peste pupaza, mai am si o vitara (e scurta, dar si noi suntem mici de intaltime :)). nu m-ar deranja sa o refac, ca nici nu imi place altceva mai mult (in zona de pret de sub 10.000) si stiu ca pe unde am fost cu asta imi e suficient, doar ca terbuie efectiv restaurata, e foarte ruginita (mai ales ca daca o pun pe roti vreau sa o folosesc si ca masina de vineri, deci nu umblu cu jumatati de masura). problema este ca nu stiu ce presupune asta, trebuie demontata, exista oameni care fac asta?

merci.

Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Există, există - numai aici pe forum sunt câteva zeci care deja au făcut asta și alte câteva sute care cunosc meseriași, ateliere care trăiesc din treaba asta. Acum depinde și de buget și de pretenții, dar se poate face.

@LucianD, ce mai zici, ce mai faci ... cum îți mai merge mașinuța? Încântat de ea până peste cap ... bănuiesc, dacă nu ai mai intrat pe aici nici măcar să ne povestești și nouă experiențele tale sau să pui niște poze.

Toate cele bune!:h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

LucianD - trăi-ți-ar Sobaru tău Pădurar ... ce mai faci măi omule:banana? Nu mai dai niciun semn de viață? Ori te-a supărat colegul Astral când ți-a spus să folosești funcția "Search“ și te-ai transformat într-un "utilizator pasiv“ ... dar "mult mai bine informat“?:ha:

Am căutat și n-am găsit niciun topic dedicat noii achiziții, cum obișnuiește lumea pe aici. Oamenii împărtășesc de regulă una-alta cu colegii de comunitate. Mai ales după ce primesc ajutor de la ceilalți atunci când se află în dilemă.:be

Nu ne mai povestești și nouă despre aventurile cu dslr-ul și păduraru` pe coclauri? Nu mai avem vești de la tine de atâta vreme. Cum merge mașinuța? A făcut față cu brio primei zăpezi din Bucureshit de anul ăsta?

Toate cele bune! :h5

• Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Salut!

Nu m-a suparat nimeni, am constatat doar sfaturi bune!

Spre rusinea mea nu am facut un topic de achizitii noi, dar curand se face anul si am sa fac si poze cu paduraru si o sa va povestesc si aventuri.

Nu va suparati pe mine, dar mi-a fost asa lene sa fac niste poze padurarului sa le arat, incat am asteptat un an sa se adune diverse poze din diverse situatii de-a lungul anului si in weekend-ul asta voi posta :)

Vreau doar sa va spun ca majoritatea sfaturilor au fost bune, multe lucruri s-au adeverit. Daca tragi linie si te gandesti...ce as fi putut sa imi iau, ce mi-am luat, unde m-ar fi putut duce, unde m-a dus...cred ca balanta nu inclina prea tare in niciuna dintre directii. Adica locuri in care am ajuns repede cu asta mi-ar fi fost greu sa ajung cu una mare(mers incet, galagios, etc...) si locurile unde m-ar fi dus una mare, acum clar le fac doar la picior. Dar asta nu e chiar rau :)

Revin curand :)

P.S. Ma jur ca am vrut sa scriu de mult timp, dar am o lene sa adun poze cu subaru...ceva de neimaginat :)

Si da, a facut fat aminunat primei zapezi...chiar si cea de anul trecut, care a inceput sa cada imediat ce mi-am luat paduraru.

Editat de luciand
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare