luciand Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Salutare comunitatii 4x4. Laurentiu ma numesc, sunt incepator(daca nu se pune faptul ca ma mai dau cu jeep-ul cherokee al unui amic, membru si el pe aici) Nu ma pasioneaza decat "mersul" prin locuri prin care nu ajungi cu dacia(pe care nu inteleg cum o intalnesti cam oriunde crezi ca esti singur) Sunt pasionat de fotografie si vreau sa imi achizitionez o masina care sa ma duca prin locuri greu accesibile cu compacte sau altele, deci fara pretentii de hard off road si stat in 2 roti, inamolit pana pe burta, etc Cu ocazia asta, v-as cere un sfat. Ce masina sa imi iau pentru ce am eu nevoie, incadrandu-ma in aproximativ 5-6000 euro cu un maxim 2000cm3 benzina cu/fara GPL si neaparat pe romania :). Nu vreau sa fie prea spartana, vreau ceva dotari si comfort...insa nu sunt prea pretentios. Mi-ar prinde bine ceva ajutor. Totusi as vrea sa fie fiabila si sa nu coste exagerat intretinerea sau impozit. Va fi o masina de weekend si vacante in munti ori campii lungi si fotogenice :D Cu riscul de a rade de mine cativa experti de pe aici, am gasit asa ceva...repet ca nu prea ma pricep la tractoare...deci am ales dupa pret si dotari. Urmeaza sa aflu despre intretinere si problemele tipice. Nu sunt limitat la ce e mai jos, sunt deschis la a gasi ceva ce mi se potriveste Foresterr - http://www.autovit.ro/subaru-forester-C31890383.html X-trail - http://www.autovit.ro/nissan-x-trail-C31655068.html Land Rover Freelander Mitsubishi Pajero Pinin http://www.autovit.ro/mitsubishi-pajero-pinin-C31670768.html Multa bafta va doresc, si astept ceva sfaturi :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CarDriver Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie X-Trail arata chiar bine...mai ales daca are/va avea si GPL... Freelander are probleme cu transmisia inevitabil ... si cele pe benzina si cu garnitura de chiulasa de asemenea...probleme recunoscute deja. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie mda, si mie imi place x-trail. dar despre padurar? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RobertoDHV Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Padurarul este indicat strict pentru un off-road recreativ, drumuri forestiere usoare etc. Are insa avantajul unui motor aspirat foarte vivace si al unui consum relativ decent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie dar probleme la el se stie ceva recunoscut? in afara de discuri ovalizate, amortizoarele de pe spate autoridicatoare, sau asa ceva...diferentialul spate cica mai face probleme. eu as vrea imi iau una... mai exact asta http://www.autovit.ro/subaru-forester-C31890383.html o stie cineva, e ceva cu ea? imi pare bun pretul si omul cica a facut tot... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SOGO Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Eu cred ca ai descris perfect un Jimny. Asta daca nu ai prea multe pretentii de spatiu... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Eu cred ca ai descris perfect un Jimny. Asta daca nu ai prea multe pretentii de spatiu... am luat in considerare si un Jimny, dar am pretentii de spatiu :D dupa cum observi am ales doar ceva...cu 4 usi maricel dar nu mare. Ocazional poate iau cu mine in vacanta is prieteni....deci trebuie spatiu :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Ia Foresterul, e bulletproof pentru ce vrei tu si "stie" si autostrada la perfectie... de ex. Strategica o faci fluierand cu el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 (editat) Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Te poti baza si pe un Terrano 2 benzinar. Impozit relativ ok, spatiu mai mult decat suficient si este destul de ridicat de la sol. Are si el minusurile sale, insa cu niste cauciucuri mai agresive, poti sa depasesti zone in care Foresterul sau X-Trailul ar intampina probleme. Indiferent de alegere spor, la cumparaturi :h5 Iar daca o tii DOAR pt excursii , uita de faza cu "inscrisa pe Romania" ca nu iti tine de foame si cumpara o bulgaroaica mai capabila si atunci sa vezi poze sau excursii... PS: in bugetul si conditiile enumerate, pe langa un Terrano 2 cred ca se inscrie lejer si un Suzuki ...parerea mea. Editat Ianuarie 18, 2014 de pantzerrow Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Forester - super masina, super motor, super transmisie, super dotari (cutie automta, pilot automat, clima automata, etc), spatioasa, e drept ca arata mai mult ca un break decat ca un SUV, dar daca zici ca nu te dedai la trasee nasoale, va face fata cu succes nevoilor tale. Singurul minus notabil este garda la sol mediocra, dar am vazut o demonstratie cu un Forester pe un traseu de trial, si in afara ca a "mutat" putin spoilerul (asta din cauza ca a parcurs in viteza traseul) s-a comportat uimitor. X-trail - urat cu spume, asa ca ma abin! :))) Nush'ce pana mea a fost in capul celor de la Nissan cand au facut masina asta! :)))) In principal bordul ala hidos si tembel, cred ca nu erau siguri cine va conduce masina aia asa ca l-au pus la comun. =))))) Land Rover Freelander - daca vrei sa ai timp de pozat, si bani pentru scule de pozat, renunta la ideea cu Freelanderul. In afara de cei pasionati de modelul asta, nu am vazut pe nimeni altcineva multumit de el. Mitsubishi Pajero Pinin - este cea mai capabila masina pentru offroad dintre toate cele prezentate de tine, dotari multumitoare pentru clasa ei, intretinuta corect este foarte fiabila, si are Super Select. Minus: spatiul destul de restrans, am avut si eu tot in 4 usi, dar portbagajul este totusi mic, comparativ cu celelalte de mai sus. Dar asta este relativ, depinde cate persoane bagi in masina si cate bagaje. Studiaza si Honda CRV model 2002-2005, au motoare pe benzina de 2.0, VTEC, merge pus si GPL, sunt foarte fiabile, au un sistem 4x4 inteligent, bazat pe presiune ulei in sistem, sunt spatioase. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie anaful e nebun? mi-a calculat taxa la 1700 euro la motor de 2 si aprox 210 co2 e gresit ceva? taxa e pt padurarul din linkul din primul meu post Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie ANAF-ul nu e nebun, e doar hot. Nebuni sunt aia care se lasa jecmaniti de ANAF. Un video interesant, chiar daca este vorba de primul model de CRV: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Am condus asa: 1.Subaru Forester 2 litri benzina plus GPL (nu m-a impresionat pe cum m-as fi asteptat, adica am un legacy cu acelasi motor si e mare diferenta dar prietenul care o are e multumit de ea, consuma intre 8 si 12 la suta pe GPL, accesibil) Problemele de care aminteai din cunostintele mele apar doar la 2,5 benzina care are LSD pe spate. 2.Subaru Forester 2 litri diesel dar nu se incadreaza in buget, e mult peste beniznar! 3. Pajero Pinin, a avut un prieten vanator dar a avut multiple probleme la motor dar era o masina placuta si destul de agera. Desi nu e pe lista ta eu propun un suzuki vitara pentru ca mi se pare foarte potrivita pentru un off-road mediu, nu-i prea rapida pe sosea dar cand ai ca scop doar plimbari eu cred ca e potrivita plus ca e plin forumu de ele si se gasesc piese la preturi accesibile! Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie mașina să ți-o alegi să-ți placă... după aia o să descoperi secretele ei, lăudate de unii, blamate de alții Freelanderul nu e o sperietoare, are probleme ca oricare altă fierotanie descrisă pe acest forum defapt, cea mai bună mașină pe care o să o ai va fi cea care se va potrivi mai bine stilului tău de condus restul e folclor... 1 http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie e o problema ca subarul meu viitor are 4x4 permanent? m-am dat cu ea si pare ok. sunt la suc cu omul. ce sa mai verific? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Toate SUV-urile au 4x4 permanent, deci nu e o problema. Mai sunt unele struto-camile cu un sistem electronic de cuplare 4x4, dar mai bine nu. LE: Neaparat trebuie verificata la o reprezentanta cap-coada, tester, etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Daca nu te deranjeaza foarte mult un motor diesel, vezi si un Jeep Cherokee ... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?81821-Vand-2-x-Jeep-Cherokee-2-8-CRDI-Autoutilitare ... consuma decent desi trage foarte bine, are suficient spatiu fara a fi foarte mare si in varianta autoutilitara are biruri foarte mici. Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie nu vreau cu caroserie autoportanta si nu diesel. E cineva care stie daca ar trebui sa aiba scut? ca nu are...desi suruburile par la loc si neumblate. Cineva m-ar putea ajuta cu un test maine dimineata? 11 12? Platesc :D dau si o bere... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Colegule , eu sunt recunoscut pentru posturi plictisitoare si interminabile ...asa ca o sa fiu scurt :grin: . Ia un calcul si un Pick-up . Motivele : - daca stii ce alegi , adica nu cumperi una distrusa gata ... sunt extrem de fiabile . - mecanica simpla , transmisie simpla ( suspensie fata pe bari de torsiune , tractiune clasica - normal trage spatele , cand ai nevoie cuplezi fata ) - spatiu ...kklau ( ca sa ma exprim elegant ) iar daca o carosezi ... mai mutl decat ai putea avea nevoie . - carosata , permite montarea unui cort special deasupra masinii , sau unul in continuarea benei ( vezi ca avem niste colegi inventivi care au postat la sectiunea potrivita modificarile aduse ) . - taxele omenesti. Fiind autoutilitare , timbrul de mediu este mic , impozitul rar depaseste 100 euro / an . - consum decent ( cam toate au 2.5 Diesel si mers omeneste cu masina iti ia in jur de 7 - 7.5 l/ 100 km . ...zic si eu . :old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie nu vreau cu caroserie autoportanta si nu diesel. E cineva care stie daca ar trebui sa aiba scut? ca nu are...desi suruburile par la loc si neumblate. Cineva m-ar putea ajuta cu un test maine dimineata? 11 12? Platesc :D dau si o bere... Nu are scut. Outbackul meu are niste protectii de plastic mai grosut pe post de scut, doar sa nu intre mizeria. Subaru parca este autoportant ?? O sa iti placa sa o conduci, prima mea senzatie cu Subaru a fost ca parca e pe sine in curbe :wink: extrem de sigura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 (editat) Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie e o problema ca subarul meu viitor are 4x4 permanent? m-am dat cu ea si pare ok. sunt la suc cu omul. ce sa mai verific? Nicio problema, ba din contra. Altfel de Subaru nu vei gasi. Subaru este ceea ce este si pentru transmisia sa permanenta Simmetrical AWD - un adevarat deliciu pentru cunoscatori. Editat Ianuarie 18, 2014 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Despre ce pick-up vorbesti ? da si nu me de producator...ca pana incep eu sa inteleg...mai e ceva! Daca aveti probleme cu Nikoanele, apelati la mine...la amsini apelez eu la voi :) Prin urmare, azi s-au intamplat urmatoarele: Am vazut masina, mi se pare foarte tare! Am condus prima data un subaru si a doua oara o automata. Cand iti pui curul in ea(ca sa ma exprim elegant, ca se poarta) parca te asezi pe un fotoliu misto :D cutia nu smuceste, ca e automata si are si 3 trepte pt 4x4 sau ceva...nu m-am prins exact ce face...mi-a zis tipul, dar... a zis :D. Nu pare sa fi fost lovita sau ceva, nu trancane nu bate nu curge...are incuietoarea stricata. a fost fortata/rupta/nu merge. Voi verifica serie motor sasiu sa corespunda cu actele care sper sa fie autentice :D. Taxa ma costa cam 1370 ~1500E si pe ea as da 5400, e maxim ce am scos. Poate mai negociez ceva...maine. Ce parere aveti sa o duc in autovit la testeri? Piele din ea nu era nici putin roasa murdara...desi nu cred ca are 90 mii pielea, volanul, pedalele par de 90 000. Ce mi-ati mai recomanda sa verific? Sa mi se para dubios ca tipul lucreaza la mazda si acum 1 an a vopsit-o cap coada? e impecabila, are cateva mici zgarieturi, nu am vazut sa fie lovita sau inlocuite aripi radiatoare usi...toate par de la mama lor putin uzate. Trebuie maine pe lumina sa verific de kit... over all, imi place. Merge bine, nu trancane nu smuceste, nu bate... mai astept sa ma indrumati va rog, si promit ca dau ceva de baut(nu doar in scris) :D Tare mi-ar fi de ajutor un cunoscator daca vrea sa isi strice diminieata de maine cu mine sa ma ajute sa arunce un ochi cunoscator. Ma jur ca platesc pt asta, doar sa fie un experimentat sa ajute un neexperimentat sa nu ia teapa... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie Bine ai venit pe la noi ... :) Ca sa te plimbi pe unde nu umbla dacia, nu te va avantaja deloc subaru forester; are unghiul de atac foarte slab si te "infigi" in mai toti bolovani sau mai toate musuroaiele de pamant; nu mai vorbesc de garda foarte mica. ( asta e si minusul daciei ). Dar, daca crezi ca nu vei ajunge , sau nu iti propui sa ajungi in situatii de genu asta ( ) atunci da , merita subaru. XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciand Postat Ianuarie 18, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie hai ca ala nu are cauciucuri... dar nu pot sa o inalt cumva? Cam la limita...in astfel de drumuri as merge...ala nu e off road. Ma astept sa faca asta usor... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Ianuarie 18, 2014 Partajează Postat Ianuarie 18, 2014 (editat) Re: sfat achiziție 4x4 pentru plimbari cu cortul si fotografie o Vitara cu 4 usi are si spatiu...stie si in teren...plus ca e si civilizata la taxe si impozite......celelalte....la un calcul per total nu fac cat ea uitasem...la capitol de intretinere pe tote cele expuse aici le pune la colt alegerea e a ta Editat Ianuarie 18, 2014 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate