Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Avion prabusit in jud Alba

Vali alias Babu

Postări Recomandate

Re: Avion prabusit in jud Alba

Acum am ajuns si noi la Abrud , am fost la fata locului impreuna cu 5 prieteni de la serviciul voluntar de pompieri . Cand am ajuns noi sus in apropierea avionului colegii de la Cluj deja coborau cu ranitii , am ajutat sa ducem sus echipamentele de descarcerare iar acum sus unde este epava mai sunt doar cei de la criminalistica .

Felicitari colegilor care au raspuns la acest apel .

Dumnezeu sa ii ierte pe cei doi .

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 304
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Felicitari tuturor celor implicati din comunitatea 4x4 in aceasta operatiune ...

Stiti care e raspunsul la intrebarea de ce nu au ajuns la locul accidentului decat in 5-6 ore? Ptr ca nu sunt pregatiti ptr astfel de situatii, cum nu sunt nici ptr inundatii, incendii, cutremure, alunecari de teren, alt timp catastrofe sau calamitati samd ...De fiecare data au existat din pacate victime ce s-ar fi putut evita prin reactia rapida a unor oameni cu adevarat pregatiti.

Vehicul utilitar ptr situatii de urgenta ...aceasta este solutia.

-incadrarea masinii ca utilitara la inmatriculare

-impozit diminuat

-derogarea de la cateva chestii (niciuna care sa influenteze siguranta) la RAR

-obligativitatea de reactie si participare neconditionata la astfel de actiuni

Avem tot ce ne trebuie ca si pozitie geografica ptr ca exista in fiecare judet cel putin 5 pasionati care si-ar pune la dispozitie masinile ptr astfel de actiuni.

Avem unii dintre noi pregatire paramedicala, cunostinte avansate de navigatie, de orientare in teren, cunostinte si echipamente de comunicatie radio samd ...

Ca si entitati sportive avem pana si parteneriate cu autoritati de stat gen ISU, SMURD, Politie ...

Si?

Desi multi dintre noi au participat la actiuni de acest gen mai mult sau mai putin mediatizate, autoritatile au preferat de fiecare data sa ne tina sub pres apeland decat atunci cand situatia le punea in joc salariile mari si locurile calde. Poate ca e timpul sa facem ochi ...si glas ... mai mult decat iesirea in evidenta ...DOAR in situatii de acest gen...

LE

Sa nu ma priviti drept un teoretician tampit ...Nu, am proiectul 50% in cap si 50% pe hartie ...Intrebarea este cati va bagati la treaba asa?

De acord cu tine. Sunt interesat 100%.

Link spre comentariu

Felicitari tuturor celor implicati din comunitatea 4x4 in aceasta operatiune ...

Stiti care e raspunsul la intrebarea de ce nu au ajuns la locul accidentului decat in 5-6 ore? Ptr ca nu sunt pregatiti ptr astfel de situatii, cum nu sunt nici ptr inundatii, incendii, cutremure, alunecari de teren, alt timp catastrofe sau calamitati samd ...De fiecare data au existat din pacate victime ce s-ar fi putut evita prin reactia rapida a unor oameni cu adevarat pregatiti.

-impozit diminuat

Avem tot ce ne trebuie ca si pozitie geografica ptr ca exista in fiecare judet cel putin 5 pasionati care si-ar pune la dispozitie masinile ptr astfel de actiuni.

Avem unii dintre noi pregatire paramedicala, cunostinte avansate de navigatie, de orientare in teren, cunostinte si echipamente de comunicatie radio samd ...

Ca si entitati sportive avem pana si parteneriate cu autoritati de stat gen ISU, SMURD, Politie ...

Si?

Desi multi dintre noi au participat la actiuni de acest gen mai mult sau mai putin mediatizate, autoritatile au preferat de fiecare data sa ne tina sub pres apeland decat atunci cand situatia le punea in joc salariile mari si locurile calde. Poate ca e timpul sa facem ochi ...si glas ... mai mult decat iesirea in evidenta ...DOAR in situatii de acest gen...

LE

Sa nu ma priviti drept un teoretician tampit ...Nu, am proiectul 50% in cap si 50% pe hartie ...Intrebarea este cati va bagati la treaba asa?

Din pacate, asa cum s-a demonstrat, (inca o data, a cata oara?), nu dotarea tehnica si nici implicarea oamenilor au fost deficitare in acest caz!

Desi exista "protocoale de cooperare" sau "proceduri de actiune" in situatii de urgenta, autoritatile romane sunt campioane la "dat cu stangu-n dreptu' "...

Si sunt curios de un lucru: cat de usor vor "digera" acesti dinozauri uitati in "posturi cheie" faptul ca au fost facuti de rusine de o mana de pasionati de off-road si de voluntari fara nici o pregatire?

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

......o reportera lua un interviu la colegii nostrii de la "transilvania off-road"(pe fundal era un patrol)....si intreba :ati gasit locul prabusirii avionului prin triangularea semnalului voce? .....etc unele bubuie de prostie.Spuneau ca au plecat mai multe echipaje....Bravo colegi ! Bravo comunitatea 4x4 , a cata oara s-a demonstrat ca autoritatile sunt varza in astfel de situatii.Bravo baieti!

Land Niva Luci

WWOC-VALCEA

X-TREME OLANESTI

Link spre comentariu

75.000 euro costa un logan al politiei...

Prietene, aici e problema ca daca costa 75.000.000 de euro, Romanii nu faceau nimic.

daca era in Germania , cancelarul- primul ministru si partidul lui plecau vreo 20 ani de la guvernare.

dar asta e problema noastra, acceptam situatia in timp ce niste analfabeti se imbogatesc .

• Like 1
Link spre comentariu

Din pacate, asa cum s-a demonstrat, (inca o data, a cata oara?), nu dotarea tehnica si nici implicarea oamenilor au fost deficitare in acest caz!

Desi exista "protocoale de cooperare" sau "proceduri de actiune" in situatii de urgenta, autoritatile romane sunt campioane la "dat cu stangu-n dreptu' "...

Si sunt curios de un lucru: cat de usor vor "digera" acesti dinozauri uitati in "posturi cheie" faptul ca au fost facuti de rusine de o mana de pasionati de off-road si de voluntari fara nici o pregatire?

Se intampla asa pentru ca toate posturile de conducere sunt politizate!

Au aratat de mai multe ori imagini cu unul (cred ca de la pompieri) care folosea pe post de harta un pliant turistic.

• Like 1
Link spre comentariu

sa le fie tarana usoara,Dumnezeu sa ii odihneasca

pentru ceilalti si in speta pentru cei care au plecat sa ajute sa intervina toat respectul si felicitarile mele.

intradevar daca vorbim de autoritati balbaiala a fost crasa dar inca odata arata ca poate fi o colaborare mult mai stransa si care daca e facuta cu un cadru clar si simplu pot fi rezultate mult mai bune.

ar putea fi luat exemplu ca idee cel de la radioamatori care in statutul lor au dreptul si obligatia sa ajute fiind o comunitate larg raspandita cu conexiuni si aparatura de multe ori mult mai performanta decat autoritatile din pacate si cu oameni mai pregatiti.

personal sunt dezamagit ca banii mei pe taxe si impozite si nu putine se duc nu se stie unde iar saracii asistenti sau cei care trebuie sa intervina nu sunt pregatiti nu atat cu echipament ca asta se face repede si relativ usor dar nu sunt pregatiti fizic,profesional chiar unii dintre ei si mai ales nu poti sa trimiti pe cineva de exemplu SMURD care e obisnuit sa intervina preponderent pe sosele sau in drumuri usor accesibile cu masinile la 1300 de metri in zapada,noaptea si prin padure in niste bocancei si cu niste gecute...

imi aminteste cum acum vreo 15 ani noi urcam in creasta pe munte cu ricsaci si bocanci ca aia de pe vremea cuceririi everestului si aia de la salvamont cu echipament si toate cele dadeau dovada de un dezinteres total, iar noi amaratii mergeam sa scoatem cate o profesoara inconstienta la modul profesional daca pot spune asa si o clasa de copii care erau prinsi noaptea pe munte speriati si vai de ei,sau pe altii blocati care pe unde ,noi care eram ca si ei turisti si excursionisti si asta pentru ca stii ce inseamna sa fii blocat in munte datorita vremii...

pacat ca a trebuit sa moara oameni care plecasera sa preleveze ca in final sa salveze vieti ca autoritatile noastre pentru a nu stiu cata oara sa isi dea seama ce inseamna asta si sa realizeze ridicolul trimiterii masinilor incaltate cu opinci si cu oameni unii dintre ei nepregatiti in si pentru asemenea situatii.

Link spre comentariu

Off-Road-ul nu are o definitie exacta…Este fie o pasiune, fie un hobby, fie un sport.

Off-Road-ul este … tractiune, diferential, troliu, amortizor, 4X4, reductor…padure, busteni, suspensii…harti, prieteni…ploaie, noroi, noapte…ambitie….si multa, foarte multa adrenalina.

Insa, mai presus de toate acestea inseamna curaj, devotament, oameni cu inima mare, care indiferent de situatie sau conditii sunt gata oricand sa-si ajute semenii, chiar daca acest lucru inseamna sa-si riste propriile vieti! Imi exprim deosebita consideratie fata de toti cei care in aceasta seara au participat la operatiunea de salvare al celor 7 persoane ramase captive in munti!

Felicitari Transsylvania Off-Road Club!

Felicitari Marius Pop si toti ceilalti!.

Nu am scris eu ci am preluat de pe pagina lui Nagy Reka Andrea . superb.

Editat de Astral
Link spre comentariu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Bravo colegilor de la Cluj, cinste lor si comunitatii de offroad din Romania, rusine autoritatilor din Romania: ministerul de interne, ISU, romatsa, sts.

Bine ca ajung masini cu numere de Bulgaria la locul accidentului si autoritatile stau cu mana in san, cumparam logane de 70k utile doar pt a ne vana pe noi in trafic si a favoriza coruptia.

Bravo offroad Cluj!

Link spre comentariu

-impozit diminuat

Si?

LE

Ioane cunosc bine ce vrei sa spui si stiu de ceva vreme ce vrei sa faci !dar gandeste-te bine ca traim in ROMANIA,nustiu ce sanse sunt sa realizezi acest proiect ,eu unu ma bag !!! dar sunt putin sceptic in ceea ce priveste realizarea acestui proiect ,ar trebui sa ne mobilizam toata comunitatea 4x4!!!tentru a reusi ceva .salutare

KAMIKAZE Off Road Team
Link spre comentariu

s...........

pacat ca a trebuit sa moara oameni care plecasera sa preleveze ca in final sa salveze vieti ca autoritatile noastre pentru a nu stiu cata oara sa isi dea seama ce inseamna asta si sa realizeze ridicolul trimiterii masinilor incaltate cu opinci si cu oameni unii dintre ei nepregatiti in si pentru asemenea situatii.

Chiar crezi ca-si va da cineva seama ?!??

In tara asta mor oameni muscati de caini maidanezi si cainii maidanezi umbla in continuare liberi......

• Like 2
Link spre comentariu

asteptam si niste relatari ale colegilor de la cluj care au fost la fata locului pentru ca noi stim doar ce am vazut la tv si sunt sigur ca au mai multe detalii de spus decat autoritatile care am vazut cu totii ca bajbaiau ca orbii prin zona si ca fara ei mai dura cateva ore probabil sa coboare ranitii pana la ambulante si mai sunt curios inca de un lucru daca a ajuns careva cu jeepu pana langa epava sa le arate autoritatilor ca se putea ajunge cu o masina 4x4 de cateva mii de euro nu sa dea vina pe terenuri accidentate si conditii meteo !

Transsylvania Off Road Club

"ELEFANTUL"

Link spre comentariu

1. Nu va mai uitati la tv ... toti speculeaza evenimentul, spun doar ce vor, fac ce stiu ei mai bine: manipuleaza. Nu inteleg de ce se insista ca pilotul si rezidenta au murit ca nu s-a intervenit ... la a3, zic ca fata a murit la 23 : 11 din cauza hipotermiei. Eronat. La ora 23 : 11 a fost coborata decedata stop cardiorespirator. Au incercat colegii ei sa o resusciteze fara succes dupa prabusire cca 2 ore. Ministra transporturilor, zice ca la ora 19:00 erau inca toti in viata ... ma lasi ...

2. La fata locului ... mult prea multe masini SMURD au stat degeaba. Se stiau ca sunt 7 persoane. Au fost masini ca puteau transporta peste 20 de accidentati. Faptul ca au venit din 3 judete ... imi da impresia ca a fost un minus. Fiecare tinea legatura cu sefii directi, de unde si multitudinea de informatii care se bateau cap in cap. Bine pregatiti, dar comunicare zero.

3. Conform protocoale UPU, medicii nu aveau voie sa se atinga de raniti, inainte de a intra echipele de descarcerare. Echipele de descarcerare, nu au resurse sa-si transporte echipamentele necesare. Cercul vicios ... Bine ca padurarii si localnicii, care au facut targi din lemne si paturi, nu stiau de protocoalele astea, ca i-ar fi lasat acolo pina ar fi ajuns acolo pompierii si smurd-ul de la descarcerare ...

In concluzie, s-a bajbiit prin zona, dar nu poate spune nimeni ca daca ajungeau la ei in 30 de minute supravietuiau toti. Sa vedem ce au de spus, daca vor sa spuna, medicii care au supravietuit, dupa ce se pun pe picioare.

D-zeu sa-i ierte si sa-i odihneasca-n pace!

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Într-o ţară în care taxa de inmatriculare şi impozitul unei maşini cu motor de 3.000 cmc fac ca personalul de ocol silvic sau cei din cluburile de off-road care slujesc benevol ISU, să plătească sume ridicole sau să aibă în dotare maşini înmatriculate în Bulgaria, nu ne rămâne decât să credem că ceva este foarte greşit în această ţară. Din fericire lucrurile încă se mişcă bine atunci când totul se rezumă la OAMENI.

Text: Răzvan Loghin

Asta, consider eu, spune cam tot ce e de spus.

Link spre comentariu

Se intampla asa pentru ca toate posturile de conducere sunt politizate!

Au aratat de mai multe ori imagini cu unul (cred ca de la pompieri) care folosea pe post de harta un pliant turistic.

In primul rand felicitari colegilor de la Cluj pentru ajutorul esential acordat unor oameni aflati la limita supravietuirii,tot respectul . D-zeu sa-i odihneasca pe cei ce nu au reusit sa supravietuiasca imi pare rau pentru Adrian Iovan si incerc acelasi sentiment pentru tanara rezidenta, probabil o speranta care ar fi putut in viitor sa salveze alte mii de oameni prin actul medical.

Ai mare dreptate EDI, la noi in Romania nepotismul face legea si invers, priceperea si profesionalismul sunt ascunse 'sub covor' toate functiile de conducere din stat sunt politic oferite si nu dupa criterii profesionale sau excelenta in domeniu(foarte rar vedem asa ceva). Conduc tara niste gaozari pusi pe inavutire imediata, fara scrupule si pe care ii doare la 1 km in spate de ce va veni dupa ei in 10-20 ani. Viitorul tarii sunt vorbe desarte pentru ei.

Si inca ceva..acel avion BN2 nu avea ce cauta in astfel de misiune, banuiala mea e ca a fost o solutie 'ad-hoc' gasita. BN2 este o aeronava usoara destinata agrementului, voiajelor de placere si nicidecum pregatita pentru conditii de iarna a la Romania.Cand spun asta ma refer la degivrarea in zbor, sistemele de degivrare. Probabil ca Adrian Iovan nu a avut de ales intre a zbura la altitudine de siguranta cu un avion givrat care se prabusea oricum (portanta insuficienta datorita formarii de gheata pe aripi) si de a incerca 'natural' sa incalzeasca avionul coborand mai jos, poate prea jos ....

Dumnezeu sa-i ierte !!

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Felicitari celor din Cluj !!!!!,oameni cu inima mare dispusi sa ajute, neconditionat si dezinteresat, la nevoie.

In rest ,scarba cand vad hienele de la televiziuni si oficialitatile cu discursurile lor pretioase.........

D-zeu sa-i odihneasca in pace pe cei doi decedati !

Cand esti multumit sa fii pur si simplu tu insuti si sa nu te compari cu ceilalti, toti te vor respecta.
Link spre comentariu

Si inca ceva..acel avion BN2 nu avea ce cauta in astfel de misiune, banuiala mea e ca a fost o solutie 'ad-hoc' gasita. BN2 este o aeronava usoara destinata agrementului, voiajelor de placere si nicidecum pregatita pentru conditii de iarna a la Romania.

Dumnezeu sa-i ierte !!

Nu a fost o solutie ad-hoc. Am fost prieten cu Adi, zborurile astea le facea relativ frecvent avionul BN 2A. In cele mai multe cazuri benevol si cu o remuneratie simbolica. Asta este nivelul nostru de dotare un avion conceput acum 50 de ani.

Suntem inca in stare de soc atat prietenii cat si familia. Nu ne vine sa credem ca a murit. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Link spre comentariu

RESPECT pentru colegii din Cluj care s-au mobilizat si au reusit sa ajute.

Autoritatiel din Romania? - tot timpul sunt nepregatite si incapabile sa reactioneze. Dar traiesc pe spatele nostru.

Semnalul telefonului mobil poate fi localizat cu o eroare de cativa metrii, mai ales ca erau intr-o zona de unde s-a putut suna. Dar, inca o data, incompletenta si-a spus cuvantul. Atunci cand vor, autoritatile te detecteaza la secunda si daca ai telefonu inchis. Acum, nu s-a putut.

• Like 1
Link spre comentariu

Nu a fost o solutie ad-hoc. Am fost prieten cu Adi, zborurile astea le facea relativ frecvent avionul BN 2A. In cele mai multe cazuri benevol si cu o remuneratie simbolica. Asta este nivelul nostru de dotare un avion conceput acum 50 de ani.

Suntem inca in stare de soc atat prietenii cat si familia. Nu ne vine sa credem ca a murit. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Inteleg foarte bine durerea celor apropiati, a fost un om deosebit, D-zeu sa-l odihneasca.Eu am avut sansa sa fiu unul dintre tehnicienii care i-au pregatit aeronavele B737 cu care zbura la Tarom.Raman la parerea mea ca a fost o greseala fatala alegerea acestui tip de aparat pentru scopul dat, BN2 nu ar trebui sa zboare in conditiile de iarna iar 'las ca merge si asa' a facut inca odata victime din nefericire si nu ma refer la profesionalismul lui Adrian ci la cei care au aprobat zborul si tipul de aeronava.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare