Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Blocare directie - sfaturi , intrebari , pareri

Irod

Postări Recomandate

In seara asta intorcandu-ma de la munca am trecut intentionat printr-o baltoaca enorma. Dupa baltoaca se afla imediat viraj la stanga. SURPRIZA ! cand sa trag de volan stanga NIMIC sau mergea foarte greu nu am mai realizat ce se intampla pentru ca am franat imediat . Norocul meu e ca aveam viteza mica. Inca o secunda doua volanul parea intepenit si se invartea foarte greu dupa ce am oprit.

Apoi totul a revenit la normal ca si cum nimic nu s-a intamplat.

Are cineva vreo parere? Vreo explicatie? Ce s-a intamplat de fapt la nivel de mecanica? A mai patit cineva asa ceva ? Ce se intampla daca ai viteza mare?

Pentru mine a fost pentru prima data cand am trecut prin asa ceva si as prefera sa nu se mai repete.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Blocare directie - sfaturi , intrebari , pareri

Am patit ceva asemanator la un moment dat la toyota mea , aveam foarte putin lichid de servo si nu ma mai ajuta , iar senzatia a fost ca cea care ai descris-o tu .

nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet
Link spre comentariu

Habar nu am cum e la 2,7, dar imi dau cu presupusu':

daca pompa pentru servodirectie e pe curea, aceasta a luat apa si a patinat pana s-a uscat.

Nu ar strica o verificare a starii curelei, tensiunii etc.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Habar nu am cum e la 2,7, dar imi dau cu presupusu':

daca pompa pentru servodirectie e pe curea, aceasta a luat apa si a patinat pana s-a uscat.

Nu ar strica o verificare a starii curelei, tensiunii etc.

Exact asa e la 2,7 :) si cam la asta m-am gandit si eu dar am zis totusi sa vad ce cred si cei cu experienta mare.

Multumesc de ajutor. Maine dimineata verific starea si cat de tensionata e cureaua.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Dupa ce verifici cureaua ar fi indicat sa verifici si nivelul uleiului de la servodirectie.

In momentul in care directia a devenit greu manevrabial pompa de servo nu a asigurat presiunea necesara

O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat
Link spre comentariu

Dupa ce verifici cureaua ar fi indicat sa verifici si nivelul uleiului de la servodirectie.

In momentul in care directia a devenit greu manevrabial pompa de servo nu a asigurat presiunea necesara

Asa... si cumva, Sfantul Duh (vezi topicul dedicat:ha:) a reasigurat presiunea necesara prin completarea nivelului uleiului....touchless si instant....revergorand astfel pompa de servo:grin:

Irod, du-te la biserica...sigur nu vei mai avea nicio problema cu directia....:ha:

Stai ca m-a traznit....Irod....Biserica...:ha::ha::ha::ha:

Editat de giorgel

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Asa... si cumva, Sfantul Duh (vezi topicul dedicat:ha:) a reasigurat presiunea necesara prin completarea nivelului uleiului....touchless si instant....revergorand astfel pompa de servo:grin:

Irod, du-te la biserica...sigur nu vei mai avea nicio problema cu directia....:ha:

:wink:

Natura si aventura

Link spre comentariu

aceeasi opinie ca a celoe de mai sus...

curea - apa - patinaj :)

dupa ce termini cu curea , urmareste un pic si pompa

sunt unele cazuri ( la alte Nissanuri , nu am vazut la R20 ) cand se mai blocheaza si se deblocheaza singure...

inceput de sfarsit , dar repet , nu cred ca e cazul tau , dar putina precautie nu strica..

cand ai schimbat ultima data uleiul la servo ??? ca si ala se mai schimba

Link spre comentariu

Da... deci nu vreau sa fiu un ignorant dar recunosc uleiul la servo nu l-am schimbat nici o data :(. Ar fi bine sa fac manevra asta nu? Imi puteti spune si mie ce ulei se foloseste si ce cantitati sunt necesare?

Am verificat cureaua care e intinsa ok si nu are semne de uzura. De asememea masina nu a mai facut nimic de la seara cu pricina.

Natura si aventura

Link spre comentariu

La modelul tau, Autodata recomanda DII, cantitatea e 1 litru. Era pe aici pe undeva pe aici si procedura de inlocuire si aerisire.. dar nu o gasesc acuma...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

ulei servo compatibil DEXRON scria cartea la timpul ei.......eu as merge chiar pe norma noua DEXRON III

sau ulei servo ELF D 2 , sau ELF G 3 , etc...

incape 1 L , dar cumpara 2 , ca sa speli ceva mai bine circuitul..

r20_english_02r20e_st_0005.pdf

adica intai mergi cu masina , incalzesti uleiul , il golesti , umpli cu cel nou , aerisesti

te uiti la ce culoare curge si hotarasti singur daca faci operatia odata sau de 2 ori...

P.S. vezi ca si antigelul , lichidul de frana se mai schimba din cand in cand :)

Editat de patriciu
Link spre comentariu

Ce se intampla daca nu ai suficient ulei hidraulic?

Nu exista oare riscul sa prinda aer?

Cantitatea uleiului hidraulic in vasul de expansiune nu este constanta.

Si in plus nu ar fi lipsit de interes sa verifice daca nu are pierderi.

Am avut o pb similara deoarece pierdeam ulei din cauza unui por in furtunul de inalta presiune. Culmea e ca pb aparea doar cand viram rotile.

O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat
Link spre comentariu

Ce se intampla daca nu ai suficient ulei hidraulic?

Nu exista oare riscul sa prinda aer?

Cantitatea uleiului hidraulic in vasul de expansiune nu este constanta.

Si in plus nu ar fi lipsit de interes sa verifice daca nu are pierderi.

Am avut o pb similara deoarece pierdeam ulei din cauza unui por in furtunul de inalta presiune. Culmea e ca pb aparea doar cand viram rotile.

pai si cand trebuia sa-ti apara scurgerea ???

cand stateai pe loc , cand erai la bere ???

e firesc

presiune si iarasi presiune :)

i

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare