KAROLOKW Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 mai in detaliu va cer un sfat celor care au cunostuintele aferente si experienta necesara. astfel astazi am primit in posta un proces verbal de constatare a unei parcari neregulamentare procesul verbal e incheiat pe data de 20 ianuarie 2014 pentru o parcare neregulamentara facuta in data de 27 septembrie 2013 procesul verbal e facut de politia locala a sectorului 2 mentionez ca de atunci si pana acum nu am primit nici o instiintare prin care sa comunic cine a condus autovehicului la data respectiva si alte detalii ci doar ca m-am trezit acum amendat si atat, pai indignarea mea este pe langa faptul ca de cand se spune adica 27 semtembrie 2013 si pana cum sunt 4 luni mai e si nesimtirea ca nu mi-au cerut sa declar cine a condus. intrebarea mea este daca se poate face ceva in acest sens sau mai bine ma duc platesc amenda si ii injur bine de nenorociti? adica 4 puncte de amenda adica 320 lei si 3 puncte de permis ce pot sa fac in acest caz? va rog cine este in domeniu sa imi dati si mie pasii aferenti ce trebuie facut sau un contact cu un avocat,jurist...cu care sa pot derula actiunea aferenta pentru ca sunt deja nesimtiti e a 3 oara cand imi fac asta si daca primele dati am platit acum chiar mam enervat de nesimtire,unde erau nenorocitii cand mi-au spart masina de 6 ori in mai putin de 3 ani ? scriau procese verbale de parcare ca ne parcam toti masinile langa bloc de 10 ani si ei vin si ne taxeaza ca a tras un bou o linie continua acolo mama lor de gunoaie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ...va cer un sfat... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?82638-8-Februarie-2014-Mobilizare-nationala Link to comment Share on other sites More sharing options...
dacuBurebista Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? poți face contesteție, ajungeți la proces, ei vin cu poza si tu plătești amenda si procesul... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan chiperi Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? cu amenda pentru parcare, daca e ilegala, platesti, ca au facute poze si nu poti contesta, dar mi se pare total aberant faza cu punctele de permis, fara sa fie siguri cine a condus. punctele se iau soferului nu proprietarului... :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? deci pana la urma singura varianta e sa platesc? nu pot contesta faptul ca a venit amenda dupa 4 luni? nu au si aste aun termen? nu pot contesta cumva faptul ca nu am primit acea instiintare sa informez organul cine a condus si apoi sa ma amendeze? la mine au sarit peste pasul asta nenorocitii:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oni 68 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Amenda este pt. parcare.Nu conteaza cine a condus, vinovat este proprietarul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 (edited) Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Alta este cu adevarat problema. Daca parcai de cateva ori ilegal , aveai numarul de puncte necesar pentru suspendarea permisului , fara sa stii . Circulatia pe drumurile publce cu permisul suspendat se incadreaza la infractiune. Uite asa erai infractor fara sa stii . Trebuie sa existe in lege o prevedere legat de termenul limita in care poti fi informat despre eventualele contraventii infaptuite cu sau fara vina ta . Edited January 27, 2014 by JurasikMan Link to comment Share on other sites More sharing options...
DXX Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? si daca proprietarul nu are carnet? sau e vre o firma ? cum ii pui punctele? DXX Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Sanctiunea amenzii se poate aplica (daca nu ma-nsel) in termen de 6 luni de la data constatarii. Adica dumnealor sunt in termen. Eu as face o plangere contraventionala, prin care as arata faptul ca nu eu am parcat autoturismul acolo, fapt ce face ca si contraventia sa fi fost savarsita de o alta persoana. Dar, desigur, numai daca este cazul. Nu te pot sfatui sa minti in instanta... Faptul ca nu v-au intrebat cine se afla la volan, nu cred ca incalca nicio prevedere legala. Dar pe temeiul indicat mai sus as face plangerea contraventionala. Cam asa: DOMNULE PRESEDINTE, Subsemnatul xxx, domiciliat in xxx, identificat prin C.I. nr. ..., seria...., formulez prezenta PLANGERE CONTRAVENTIONALA Impotriva procesului verbal nr. .... seria... din data de..., intocmit de catre (politia, numele agentului, gradul), prin care mi-a fost aplicata o amenda in valoare de xxx etc. Solicit anularea procesului verbal mentionat mai sus, pentru urmatoarele motive: In data de xxx, data la care autoturismul proprietatea mea, a fost gasit parcat neregulamentar in strada xxx, nu ma aflam in Orasul respectiv/nu condusesem acest autoturism/etc astfel sanctiunea contraventionala a fost aplicata in mod gresit proprietarului autoturismului (subsemnatului) si nu persoanei care a parcat. Cu toate că OG2/2001 instituie prezumţia de temeinicie şi legalitate a procesului verbal de constatare a contravenţiilor, aceste reglementari sunt inaplicabile, din perspectiva art. 6 al CEDO. Aplicarea unor atare prevederi ale dreptului intern ar putea crea o situaţie profund injustă in care petentul ar fi pus in situaţia de a-şi dovedi nevinovăţia, in totala desconsiderare atât a principiilor generale ale dreptului intern cât şi ale Convenţiei la care face referire. Prezumţia de nevinovăţie garantată de art. 6 al CEDO face ca, in plan probator, sarcina dovedirii faptului ca petentul a săvârşit fapta reţinută pe seama sa să revină intimatului. Pe de altă parte, materia probaţiunii se bazează pe nişte rigori bine definite. Potrivit jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului, confirmată şi in cauza Anghel contra României, materia contravenţiilor aparţine dreptului penal. O consecinţă a acestui fapt este şi aceea că dreptul la respectarea unui proces echitabil include şi in aceasta materie prezumţia de nevinovăţie a cârei respectare se impune in toate cazurile. Imperativul respectării prezumţiei de nevinovăţie presupune ca in caz de îndoiala asupra situaţiei de fapt, de aceasta să profite persoana sancţionată. Răspunderea contravenţionala nu se poate angaja decât in sarcina unei persoane care a săvârşit o faptă prevăzută de legea contravenţionala. Cu toate că in materie contravenţionala, nu a fost prevăzut expres un principiu al caracterului personal al răspunderii, precum in materie penala, totuşi acest principiu poate fi dedus cu uşurinţă atât din faptul că potrivit jurisprudenţei CEDO, contravenţiile aparţin sferei dreptului penal, cât şi din scopul aplicării unei sancţiuni contravenţionale. Atâta vreme cât sancţiunile contravenţionale au un rol punitiv şi preventive şi in nici un caz reparator, ar fi lipsită de orice utilitate şi raţiune impunerea unei sancţiuni altei persoane decât cea responsabilă de comiterea acţiunii sau inacţiunii ilicite. In conformitate cu prevederile legale inserate in art. 6 din Conv. EDO, procesul verbal de constatare nu poate avea decât valoarea unei acuzaţii, acesta neputând face dovada celor consemnate Pentru motivele aratate mai sus, consider ca nu pot fi considerat subiect activ al contraventiei constatate, fapt pentru care solicit anularea procesului verbal si exonerarea mea de la plata amenzii. Inteleg sa dovedesc cele de mai sus prin administrarea probei cu martori/inscrisuri. In drept, intemeiez prezenta cerere pe disp. OG 2/2001. DATA, SEMNATURA, DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI _____________ In mare cam asa. La repezeala si cu citate de pe site-urile de spete online. Nu o plati, in cel mai rau caz, o platesti ... mai tarziu. Nu ai neaparata nevoie de un avocat angajat, toate astea le poti face si tu. Te mai sfatuim noi. Succes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? multumesc pentru informatii tuturor intradevar nu vreau sa platesc nesimtirea si bataia de joc a organului. platesc si recunosc greselile mele corecte dar in situatia de fata masina e condusa de sotia mea care parcheaza si ea pe und epoate in fata blocului,bloc care are invecinata o strada laterala pe care dorelul d ela drumuri a trasat-o continuu ca ii era lui mai usor, plus ca la nici 20 d emetri de bloc e trecere de pieton. prima oara ma luat ca am parcat pe trotuar si nu am lasat destul spatiu de trecere ok am zis corect intradevar nu era spatiu, a doua oara a parcat sotia in lataralul blocului cam la 10-15 metri de trecerea de pietoni,a venit amenda ca nu sunt cel 50 de metri de la trecerea de pietoni. aici deja am inceput sa ma enervez cand acolo parcam cu totii de 10 ani si nu a venit nimeni niciodata sa ne amendeze mai ales ca nu era trecere de pietoni acolo a aparut acum 2-3 ani. alta data a venit sa ma amendeze ca am obstructionat banda de mers ca am parcat pe laterala casei vecinului meu langa gardul lui unde eram in total dea lungul vreo 6 masini printre care cealalta masina a mea cu nr de bulgaria.pe sotie o amendeaza pe mine nu..defapt ma amendeaza tot pe mine ca eu sunt proprietarul trecut pe acte la ele, deja am inceput s ama enervez si mai rau,iar acum imi vine asta care iara e o balarii de imi vine sa le dau una dupa ceafa cu harta si cu cartea dar degeaba ca nu am cu cine vorbi, precizez ca am fost la biroul lor de nenumarate ori si i-am informat ca acea masina nu o conduc eu si ca o conduce sotia si ca daca face ceva sa trimita amenda pe numele ei nu pe al meu pentru ca utilizator este ea eu sunt proprietar...nu am avut cu cine sa ma inteleg,dorelul e cu organul...si organul e vai de dorel... a sa nu mai spun dar asta se intampla numai pentru faptul ca eu am masina cu numerele de brasov,vecinul meu care era parcat in spatele meu iar eu in fata nu a primit nici unul nimic...bataie de joc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
u2_2 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Amenda este pt. parcare.Nu conteaza cine a condus, vinovat este proprietarul. nu serios?? de unde ai aflat asa ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? In cazul in care te hotarasti sa ataci procesul verbal, sa ai in vedere urmatoarele: Actiunea trebuie depusa in 2 exemplare, unul pentru instanta si unul pentru comunicare. Actiunea trebuie depusa in 15 zile de la data comunicarii procesului verbal. Procesul verbal trebuie depus in original plus o copie pentru comunicare. Asemenea trebuie copii dupa cartea de identitate. Orice alt document depus, trebuie depus in 2 exemplare, unul pentru instanta, altul pentru comunicare. Pe toate copiile (fotocopiile) depuse la dosar trebuie scris: "conform cu originalul" si semnat. Se va plati la primaria de care apartii o taxa de timbru de 20 de lei. In actiune trebuie mentionate expres probele pe care te sprijini. Martori sau/si inscrisuri. Martorii nu pot fi rude, deci sotia nu poate da declaratie de martor, insa alte persoane da. Cel mai bun exemplu ar fi vecinii de scara, care cunosc situatia. Adica faptul ca masina este condusa exclusiv de sotie. Pentru orice alte nelamuriri, iti stau la dispozitie, atat cat ma pricep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? nu va certati nu are sens eu am deschis topicul poate reusim sa facem ceva sau macar pe viitor ceilalti sa stie ce pasi sa urmeze acum normal este ca dupa constatarea agentului a parcarii neregulamentare sa fii informat printr-un plic acasa cu o declaratie unde sa aiba in josul procesului verbal de constatare si informare o rubrica unde sa completezi datele celui care a condus masina la data respectiva dupa care amenda contraventiei este data respectivului astia sunt pasii normali dar la mine acest pas a fost sarit asta e buba si aici ma deranjeaza plus ca nu eu am condus ci sotia dar iar aasta nu conteaza important e ca daca tot ei sunt asa de corecti si stricti in aplicarea legii netinand cont de mediul inconjurator si specificul zonei atuncio si eu vreau sa fiu tratat corect si echitabil si conform procedurilor. repet nu eu am parcat acolo deci nu e normal ca politia sa faca acest abuz dupa cum il vad eu ca pe mine sa ma taxeze desi ei habar nu au cine a parcat ,poate a fost bunica sau faceam pe mine si am dat cheile vecinului sa parcheze el si mi-a adus cheile la usa...putea fi oricine,ei de unde stiu sau pe ce se bazeaza cand ma amendeaza si penalizeaza pe mine??? pot face asta doar in momentul in care ei trimit acel proces verbat iar eu dupa ce il receptionez nu dau curs cererii lor de informare si atunci ei imi pun in vedere ca ma vor sanctiona pe mine ca proprietar care nu am comunicat informatiile cerute de ei in termen util...doar atunci altfel Nu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 27, 2014 Author Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? multumesc Silviu voi avea in vedere cele spuse de tine si le voi aplica oricum am cerut sa mi se raspunda la intrebarea referitoare la procedura si de ce nu a fost respectata, am mai vorbit cu cineva si se pare ca nu as fi singurul din bloc care beneficiaza de acelasi tratament. chiar ma gandesc sa imi iau o zi doua concediu sa urmaresc organul sa vad cum isi desfasoara activitatea si apoi sa ii intreb de una de alta asa ca daca ei tot fotografiaza sa ii fotografiez si eu pe ei ca doar suntem in spatiul public si avem voie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Cu atitudinea asta nu rezolvi nimic. Ca esti revoltat, te inteleg, zau, dar singura ta solutie acum este sa apelezi la instanta de judecata. In plus, amenda este aplicata de politia locala, care nu este politia nationala, ci o institutie subordonata consiliului local. Amenzile sunt stabilite in baza unei hcj/l cu privire la locurile de parcare si la locurile unde nu este voie sa parchezi. Fapt care face ca procedura pe care o stim toti, cu plicul si intrebarea sa nu fie respectata, fiindca este o alta institutie, alti oameni alte proceduri etc. Acum pasii pe care trebuie sa ii urmezi ti i-am descris mai sus, daca te hotarasti sa ii urmezi ai sanse sa anulezi procesul verbal. Ca politia locala este constituita din multi imbecili, ca nu se respecta anumite reguli ca ti se incalca drepturile... este o alta poveste. E aceeasi mancare de peste cu fiscul. Daca nu iti platesti darile la timp, te penalizeaza de te gasesc dracii, daca, in schimb, ai de luat bani de la ei, poti sa astepti mult si bine. Asta daca nu ii compenseaza cu vreo datorie prezenta, sau mai stii, viitoare. P.S. Cum mama dreac se dezactiveaza auto-correct-ul asta de lb. engleza? Ma seaca de nu mai pot! Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Pierzi 2 zile de concediu degeaba. Pe cuvant de onoare. Nu o sa rezolvi nimic nimic nimic... daca le faci poze o sa-ti ceara contul de facebook sa se vada pozati. Mai mult nimic... Cea mai buna solutie e sa ataci plangerea si pe urmatoarea (daca o mai fi, doamne fereste) si asa mai departe. Asa le arati superiorilor lor ca nu isi fac treaba. Alte reclamatii... c'mon, corb la corb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurasikMan Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? In ce oras ai luat amenda ? In Bucuresti sau in Brasov ? Intreb , pentru ca la Brasov , firma care se ocupa de parcari si care dadea amenzi , pierde in draci procese . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? cu amenda pentru parcare, daca e ilegala, platesti, ca au facute poze si nu poti contesta, dar mi se pare total aberant faza cu punctele de permis, fara sa fie siguri cine a condus. punctele se iau soferului nu proprietarului Amenda pt parcare neregulamentara o aplica Politia Comunitara a sectorului. De regula se si ridica vehiculul si mai platesti suplimentar si transportul si depozitarea, asta ca sa puna capac la toti nervii nostri. Decizia de a-ti retrage puncte de pe permis nu o poate lua decat politia rutiera, ea este singura cu competente in acest sens. Daca procesul verbal respectiv nu este intocmit si semnat de un agent de la rutiera atunci este nul de drept. Politia rutiera iti cere tie ca proprietar sa declari cine a parcat neregulamentar acaretul, numai dupa stabilirea vinovatului se aplica sanctiunea contraventionala. Astia de la comunitara sunt majoritar semianalfabeti deci daca depui contestatie si ameninti ca dai in judecata pt abuz in serviciu si depasirea atributiilor ai toate sansele sa iti anuleze amenda. Insa te vor tine minte si cu prima ocazie te vor arde legal, asa ca mare grija unde parchezi:sm "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan chiperi Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? mare dreptate ai cu urmaritul...eu am patit-o, asteptau la iesirea din oras pe unde trebuia sa trec spre casa, si ma opreau de fiecare data (asta pt ca ma cam luam de ei de cate ori ma opreau aiurea), asta pana am cedat si am cedat, atat nervos cat si financiar, ca era imposibil sa nu gaseasca ceva ... ...prin urmare ciocu mic, ca e intotdeauna cum zic ei(ma refer la comunitari, rutiera in ultima vreme chiar is ok . daca se poate zice asa:wink:) :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? "I beg to differ"... cum zice inglezu. Legea Politiei locale: Art. 6 alin. 1 lit.h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor, accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar; ART. 47. - (1) Serviciile de poliţie locală care au în structură compartimente funcţionale cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere vor încheia protocoale cu administratorul bazei de date, vor asigura mijloacele tehnice necesare şi instruirea personalului destinat acestei activităţi, în vederea introducerii în baza de date a punctelor de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei rutiere, în termen de cel mult un an de la intrarea în vigoare a prezentei legi... ETC. Daca ameninti ca dai in judecata pentru abuz in serviciu si depasirea atributiilor n-o sa se intample nimic. Eventual iti mai dau o amenda pentru altceva sau se sesizeaza colegii ailalti pentru ultraj. Poti in cel mai bun caz sa faci o plangere pentru abuz in serviciu (fara depasirea atributiilor) si atunci o sa se solutioneze cu un mare NUP, cel mai probabil. In ceea ce priveste componenta semianalfabeta, nu te contrazic. Dar singura masura e plangerea contraventionala, nu amenintarile... Te rog sa nu te superi pe mine, vreau doar sa-l ajut pe colegul KAROLOKW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ccristi27 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? "I beg to differ"... cum zice inglezu. Legea Politiei locale: Art. 6 alin. 1 lit.h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor, accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar; ART. 47. - (1) Serviciile de poliţie locală care au în structură compartimente funcţionale cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere vor încheia protocoale cu administratorul bazei de date, vor asigura mijloacele tehnice necesare şi instruirea personalului destinat acestei activităţi, în vederea introducerii în baza de date a punctelor de penalizare aplicate ca urmare a constatării unor abateri la regimul circulaţiei rutiere, în termen de cel mult un an de la intrarea în vigoare a prezentei legi... ETC. Daca ameninti ca dai in judecata pentru abuz in serviciu si depasirea atributiilor n-o sa se intample nimic. Eventual iti mai dau o amenda pentru altceva sau se sesizeaza colegii ailalti pentru ultraj. Poti in cel mai bun caz sa faci o plangere pentru abuz in serviciu (fara depasirea atributiilor) si atunci o sa se solutioneze cu un mare NUP, cel mai probabil. In ceea ce priveste componenta semianalfabeta, nu te contrazic. Dar singura masura e plangerea contraventionala, nu amenintarile... Te rog sa nu te superi pe mine, vreau doar sa-l ajut pe colegul KAROLOKW. Nici o suparare, aproape toti am furat cate o amenda pt parcare neregulamentara:grin: In Bucuresti din cate stiu eu cei de la politia comunitara nu au competente de rutiera, drept dovada ca nu au solicitat identificarea soferului cum ar face in mod normal un agent de la rutiera care aplica legea corect. Contestarea amenzii in mod civilizat poate aduce castig de cauza, dar e ca la loto, multi joaca, putini castiga... "Good goods are never cheap / Cheap goods are never good" Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Revin cu o completare. Ceea ce tot spuneti voi cu comunicarea numelui conducatorului auto, nu este o procedura specific reglementata. Ca sa se conformeze cu prevederile legale in vigoare, tocmai pentru ca (ceea ce am spus in modelul de plangere) nu poate fi subiect active al unei contraventii o persoana care nu a savarsit-o, politia solicita datele soferului din ziua respectiva, cui? Proprietarului autoturismului. Un refuz in acest sens, al proprietarului ii atrage sanctiuni contraventionale. Nu pentru ca a savarsit contraventia initiala ci pentru ca refuza sa raspunda cererii politiei si sa indice persoana presupus vinovata. Bun. Aici, pentru ca nu s-a procedat asa, ii beneficiaza lui KAROLOWK din motivul aratat mai sus. NU se poate face dovada de catre agentul constatator, nici prin fotografiile masinii parcata necorespunzator, asupra faptului ca proprietarul ar fi lasat-o acolo. Fapt pentru care, amenda a fost aplicata unei persoane nevinovate. Toata chestiunea asta face ca sanctiunea sa fie nelegala. Ne raportam aici la codul penal (actual, inca) si la temeiurile de achitare. Unul dintre ele este: fapta nu a fost savarsita de inculpat. Multi joaca, putini castiga. De acord. Dar daca stii cum sa "speculezi"... Un avocat ar trage de argumentele mele de mai sus la maxim, coroborate poate cu alte chestiuni ce se observa din modalitatea de completare a procesului verbal si alte aspecte care imi scapa mie. Mie unul mi se pare un slam-dunk plangerea asta contraventionala. Dar revin la ce zice Cristi si va mai spun ca depinde si cine te judeca. Asta o spun din experienta personala. De exemplu, ca sa fiu mai concret, cu greu intelege o persoana care nu are permis de conducere anumite aspecte pe care le vede doar un sofer. Aici voi stiti bine poate la ce ma refer, sunteti toti (sau mai toti) soferi cu multa experienta si care ati vazut si trait destule. Incercati sa le explicati unuia care stie regulile (teoria) dar e zero practica. Nu va pricepe mare lucru. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? multumesc tuturor pentru recomandari si sfaturi voi merge sa lamuresc prob;lema cu ei ca din cate am inteles e posibil ca acest proces verbal sa fi fost intocmit de agentul constatator ala care se pare dadea amenzile si ii astepta pe proprietari sa vina sa plateasca si zicea ca daca ii da lui banii anuleaza procesul verbal... a fost si un scandal anu trecut pe tema asta la politia locala sector 2 exact pe acest subiect si mi-a spus cineva ca trebuie sa merg la ei sa cer o reamaniza si sa solicit audienta la comandant si apoi "amiabil"se rezolva si cu comunitarii. cred ca voi merge pe varianta pacifista inca odata macar pentru linistea si timpul meu dar din pacate nu e atitudinea pe care o agreez dar ma gandesc mai degraba la putinul timp liber dupa munca pe care il am si pe care vreau sa il acord familiei nu sa imi iau zile de concediu sa ma cert cu toti tampitii. mi-ar placea sa existe avocati specializati cu care sa inchei contract de reprezentare iar ei sa se ocupe de aceste chestiuni, pentru a se intelege mai clar: amenda e in Bucuresti,in sector 2 ,legal in litera legii e corecta nu pot comenta nimic e parcata in fata blocului unde dorelul de la adp a tras linie continua cand pana anu trecut era discontinua iar noi parcam acolo de 10 ani... asta una,a doua au trantit si inca o trecere de pietoni la distanta de 15 metri de cea deja existenta acolo de mai multi ani, iar capacul este ca din punctul meu de vedere procedura nu a fost respectata cu informarea mea asupra cui a condus masina. si sustin si eu ce spunea cineva mai sus parca astia de la rutiera nu mai sunt militienii d epe vremuri chiar sunt unii dintre ei oameni ok si inteleg termenul d epreventie nu de panda ca exemplu mergeam prin Bucuresti vorbeam la telefon si nu aveam centura pusa ma oprit normal ca doar era langa geamul meu si ma vedea. mi-a spus ca fiind si cu copii in masina ar fi bine sa port centura si sa nu vorbesc la telefon ca e periculos si pe jos e ud si aluneca. dupa care mi-a cerut actele si am constatat ca nu le aveam la mine iar in final omul ma amendat pentru vorbit la telefon si atat: reactia lui a fost "ma bucur ca ati inteles rolul centurii si ca ati inteles remarca mea"eu intre timp ce vorbeam cu el imi puneam centura, si de acte mi-a spus ca pe viitor sa le port la mine ca amenda e mare si e pacat sa dau banii aiurea si a aruncat o privire spre copii din spate care stateau in scaunelele lor si fimi cel mare cerea si el amenda de la Nenea politist ca vrea si el amenda sa ii dea si lui. deci pentru respectivul si pentru toti cei ca ei tot respectul acum veti spune ca zic asta ca nu ma taxat pentru tot,nu e adevarat si daca ma taxa pentru tot lafel as fi spus pentru ca era corect si era indreptatit sa faca asta si nu ar fi fost facut cu vreo suspiciune de magarie sau abuz dar in cazul meu agentul respectiv a dat dovada si de componenta umana si asta mi-a placut e ca si cum cand eram mic si faceam o prostie si cand ma certatu ai mei intram in pamant de rusine ca mai bine imi dadea o palma de sa imi tiuie urechile decat sa imi vorbeasca si sa ma certe asa calm va tin la curent cu restul evolutiei situatiei si cu detaliile aparute ulterior. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soferman Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? Ma alatur si eu cu o poveste asemanatoare descrisa in acest topic. Inainte de alegerile prezidentiale, dupa cum bine stiti ca se procedeaza in Romania, s-a inceput ingrasarea porcului in ajun si anume prin modernizarea locurilor din fata blocului, mai exact asfaltarea locurilor de parcare. Deoare nu mai aveam unde parca masinile si lucrarile se lalaiau sa dea impresia de munca importanta, am inceput sa ne reorientam si sa cautam locuri de parcare astfel incat sa nu parcam pe locul altcuiva. Am parcat masina sotiei si a mea una in spatele celeilalte intr-un loc unde de obicei parcau diverse masinii. Dupa aproximativ 3 saptamani, timp in care trecuse si febra alegerilor, proprietarul masinii primeste o notificare prin care era instiintat ca masina a fost parcata neregulamentar si sa anunte cine a condus masina altfel amenda va veni pe numele lui dar fara a mentiona ca neprezentarea atrage de la sine o contraventie mai mare. Dupa aproximativ 4 luni proprietarul primeste un proces verbal si instiintarea in copie, amenda fiind de 900 lei. Culmea este ca masina sotiei nu a primit amenda desi era parcata in fata Range-ului, nici masinile din spate nua u primit amenda fiind ale vecinilor. S-a dus sotia la militia comunitara (din pacate nu au telefon) si au ramas si ei cu gura cascata cand au auzit valoarea amenzii spunand ca probabil a fost un exces de zel. Dupa ce s-au uitat in lege au constatat ca de fapt neprecizarea persoanei ce a condus masina a atras o sanctiune atat de mare. Maine vreau sa ma duc sa o contest dar ....nu stiu ce trebuie sa scriu mai exact astfel incat sa nu ma trezesc ca ....intr-un final toto trebuie sa platesc 900 lei. Mentionez ca dupa acest incident in zona s-au montat stalpi pe marginea trotuarului dar inca este posibila parcarea ceea ce se si intampla. http://range-rover-vogue.blogspot.ro/ Range Rover Autobiography, 3.6 L, 272 Cp Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAROLOKW Posted April 16, 2015 Author Share Posted April 16, 2015 Re: ce poate fi facut la o contraventie ? asta seamana cu sectorul 2 :) la mine treaba a stat cam asa:) facut scandal la politia locala,era in perioada cand gealatii tocmai fusesera prinsi cu camera ascunsa negociind cu o reporterita plata amensii...etc eu ca un alt candidat la plata am amintit de aspect si deja au devenit circumspecti:) si in final le-am cerut sa imi faca dovada cand au trimis instiintarea prin posta,eventual data postei sau alte cele ca au trimis instiintarea si ca de la data instiintarii pana la amendare a trecut termenul legal, desigur ca nu au putut face asta si mai mult de atat nu au trimis defapt aceasta instiintare de comunicare a soferului care a condus. dar am apelat la cunostintele unui avocat care ma sfatuit ce si cum sa vorbesc,(in esenta descrierea de mai sus)si in plus am mai aflat tot de la politia locala ca defapt asta se datoreaza unor vecini sau unui vecin mai invidios:) care a facut reclamatie ca vezi doamne am parcat pe locul lui:) desi nu era cazul:) iar cand am intrebat:) ok daca e asa atunci am intrebat de ce pe vecin nu l-a amendat?:) tacere,prin urmare pentru ca amenda desi o contestam si era ilegala clar a fost platita de parinti ca altfel nu puteam sa imi scot certificatul fiscal aferent de care aveam nevoie:) asa ca la mine sa redus la a avea dreptate ai ii face sa recunoasca asta dar am platit,oricum m-am mutat asa ca am scapat de fraierii respectivi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts