JurasikMan Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) http://www.curierulnational.ro/Finante%20Banci/2014-01-28/Guvernul+aproba+maine+Ordonan%C8%9Ba+privind+limitarea+pla%C8%9Bilor+in+numerar+la+2000+de+lei. Acesta este, in principal, textul ordonantei . De mentionat ca ( din cate stiu eu in prezent ) in UE nici o tara nu practica acest tip de restrictie. Nu am mai fost de cativa ani in UE , dar ultima data cand am cumparat de acolo masini , nu a existat nici o problema legat de limitari de sume . Editat Ianuarie 29, 2014 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patriciu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? o idiotenie , pentru ca nu suntem capabili sa gasim alte mijloace de a starpii circulatia banilor "la negru" si asa cred ei ca pun ordine si fac rost de bani la buget pt diverse prostii , ca macar de ar fii folositi unde trebuie pe de alta parte , sa stii ca si aia in Germanica lor , nemtii aia de la mama lor , nu aia aclimatizati , au inceput de ceva timp sa umble si ei cu de-astea "la negru" dar acolo nu e fenomen de masa ca la noi.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? JurasikMan : Pai...tu cum crezi ? Parerea ta care ar fi ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Eu cred ca vor fi multe masini in romania vandute si cumparate cu 2000 euro . Dar doream sa mai aflu si alte pareri . Editat Ianuarie 29, 2014 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? 2000 euro . 2000 lei poate vrei sa zici ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JurasikMan Postat Ianuarie 29, 2014 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Parca , din textul ordonantei, reiese ca intre persoane fizice limita este 10000 Ron. In functie de curs , ma gandesc ca nu isi va asuma nimeni riscul sa fie la limita. Initial postasem 2300 Euro , dar am rectificat . Editat Ianuarie 29, 2014 de JurasikMan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? ... ma gandesc ca nu isi va asuma nimeni riscul sa fie la limita. ... Inseamna ca n-ai mai vandut/cumparat de multa vreme un apartament... sa vezi cum fac notarii actele:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cosminmares2000 Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Eu cred ca suntem mai destepti decat politicieni nostri si binenteles vom gasi si soluti ptr a plati si cumpara numerar!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Parca , din textul ordonantei, reiese ca intre persoane fizice limita este 10000 Ron. In functie de curs , ma gandesc ca nu isi va asuma nimeni riscul sa fie la limita. Initial postasem 2300 Euro , dar am rectificat . Ce-s aia "ron" ? 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? @Astral - "Leul românesc nou (codul ISO 4217: RON) este noua unitate monetară a României." :ha: sau nu-ti place denumirea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? @Astral - "Leul românesc nou (codul ISO 4217: RON) este noua unitate monetară a României." :ha: sau nu-ti place denumirea? Mai fa ceva sapaturi sa vezi cat s-a folosit aceasta denumire....sau mai simplu, uita-te ce scrie pe banii pe care ii ai in portofel.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Din pacate cu banii din portofel nu te pot ajuta, pentru ca nu am :ha: Acuma ce sa zic, asta e codu' international zice RON, si e permanent. In vorbirea curenta si pe banconte scrie lei, si pe site-u la BNR zice de lei, dar la cursu de schimb ii zice "Leu (RON)"... Nah confuzie... Eu zic mai degraba sa vedem cum platim o bere in lei sau roni, si sa dezbatem subiectu cand o impartim... (E o provocare) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? La ce confuzie e in tara in toate cele, plm, parca mai conteaza ca nici moneda nationala nu mai stim cum se numeste ?!?? :ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Eu nu cred ca va afecta piata auto SH, va complica doar tranzactia. Ambele parti vor trebui sa aiba sau sa-si deschida conturi. Tinta nu este asuprirea pietei auto sau imobiliare, ci fortarea oamenilor sa opereze platile/incasarile mai mari de 10000 lei prin banci. Simplu de dedus scopul. Asociatiile de proprietari/locatari de la blocuri, care nu au inca, vor trebui sa-si deschida conturi la banci. Acelasi scop. Mai sunt si alte prevederi acolo, cu efecte mai ales pentru persoane juridice. Nu am citit inca legea, n-am terminat de citit nota de fundamentare. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Mai fa ceva sapaturi sa vezi cat s-a folosit aceasta denumire....sau mai simplu, uita-te ce scrie pe banii pe care ii ai in portofel.... RON este denumirea internationala a leului romanesc. Titulatura exista si este folosita. Des. Zilnic. Oficial, cand se cere asa. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? http://abrevierile.ro/colectii/coduri-valutare-iso-4217 Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 (editat) Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Daca ai fi zis "codificare", ar fi fost altceva..... De exemplu, leva bulgareasca are codul BGN, dar nu i-am auzit pe bulgari spunand leva in alt fel decat leva....:ha: http://www.bnr.ro/Cursul-de-schimb-524.aspx Later edit : Am postat aproape simultan cu colegul @Cristian Irimescu, deci ce am scris eu, era raspunsul pentru @Giorgel :h5 Editat Ianuarie 29, 2014 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Ianuarie 29, 2014 Partajează Postat Ianuarie 29, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Se foloseste RON si la "case foarte mari", chiar daca e gresit. Maine pe principiul asta nu ne mai facem un inel de aur ci inel de XAU. :ha: 1 Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? se foloseste RON pentru a nu se confunda cu leii vechi care se numeau ROL 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Eu cred ca suntem mai destepti decat politicieni nostri si binenteles vom gasi si soluti ptr a plati si cumpara numerar!!! eu cred ca nu avem motive sa ne credem prea destepti, doar noi i-am ales... tu ai numi in mod intentionat un prost sa te conduca ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Acelasi Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Parerea mea este ca fa fi afectat forte mult comertul cu micii comercianti care (PFA, IF, II) nici nu au conturi in banci pentru ca nu sunt obligati, nu vor vrea sa lucreze cu banca din multe motive: timp pierdut la banca cu depunerea, deoareca ei incaseaza cash, comision la emitere OP , bilet la ordin , CEC adica orice intrument de plata. 10 furnizori platiti = pierdut timp si aprox 60 lei(RON) Consecintele se vor vedea in timp. Plus ca in aceasta situatie sunt si cele mai multe SRL-uri care au cont dar nu-l folosesc " Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea " Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Si iacata din toata discutia ...problema deduc ca e undeva la RON ...:ha: N-am inteles daca la RON-ul de sus sau RON-ul de jos ...De unde si expresiile:"Ce RONii mei!" sau "ma doare la RON!" :ha: Acu tind sa-i dau dreptate lui Astral ...ce e ala RON? Totul e in lei ... sau o fi ca expresia aia ... PLM ...cine stie :ha:...Dupa parerea mea este ca RON-ul ar fi o expresie de folosit la banca si nu acilisea intre noi ...:ha: RON, LEI sau oricum io spune ... labagii astia din guvern vor sa aiba control la tot ... asta e smenu cu legea asta. Viseaza Ponta frumos licurici cu mustata si cu silicoane ... doar ca se va lovi inevitabil de pregatirea oxfordiana a romanului, calit ptr orice, care evident intr-un fel sau altul va gasi o solutie si se va pisa pe legea lui ...de sus si in jeturi ... Cum ne va afecta legea asta? Simplu ...Nu ne va afecta, decat poate pe aia care faceau multe tranzactii la negru sau la gris. Restul care au directionat matzu gros directionat prin conturi ...nu prea are cu ce ii afecta ...sau poate e dimineata, nu mi-am inghitit galbenusu si nici nu mi-am terminat cafeaua ...si poate ca nu vad eu lucrurile IN BINE ...cine stie... Mai e o lege in trecut ... care e destul de idioata ... platesti TVA la factura sau la incasare, cel mult la 90 de zile, pe cand furnizoru ti-l deduci doar cand il platesti. Daca nenea clientu plateste la 120 de zile, platesti TVA-ul, impozitul pe profit, impozitul pe dividende si astepti si tu sa recuperezi ...la incasare. Statul insa n-are rabdare mai mult de 90 de zile ... Mentionez ca eu ronii ii tiu in banca ca n-au valoare, da-i reaqu iar pte euri si usedei mi-am facut cateva saltele pe comanda ...Dormi noaptea pe euri si usedei ...mai dai o basina pe saltea, mai cu frana asa, adica mai fasaita sa nu ii improsti cu cacat ... de unde si expresia te caci pe ei de euri si de (pe)sedei... talent, nene! :ha: Morala: ASTA E SUBIECT de forum 4x4, tare ce sa zic ...Ce urmeaza? Cum/cat/de ce ne batem nevestele? (cu grija sa nu ramana urme/destul de des/preventiv :ha:) Sa fim seriosi ...:uameni consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pmstancu Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Ontopic : cu certitudine, pentru ca ne caracterizeaza pe majoritatea, se vor gasi metode de ocolire a restrictiei : plati in transe dar nu sub denumirea de "fragmentate", subevaluarea pretului de vanzare, etc, etc. Daca e vorba sa vorbim de spiritul legii, raportat la realitatile momentului dpdv al economiei negre, da, exista o logica! Insa, raportandu-ne la aceleasi realitati ale momentului si relatia "stat"-"contribuabil de rand", lucrurile stau total anapoda. Pentru ca, pe de alta parte, "statul", acest S.A. condus de o mana de infractori ipocriti, isi permite ca din banii nostri sa "cadoriseasca" lichelele de lipitori, cu sume de n ori mai mai mari, sub acoperirea altor "legi" ce-i permit, de exemplu, atribuirea de contracte fara licitatie.... Nu credeti ca cele mai bune legi anti evaziune sunt concepute de cei ce se pricep cel mai bine la metode evazioniste si/sau sunt marii evazionisti? Sau altfel spus, hotului de hot i-e frica? Offtopic : incerc sa-mi dau seama cam cat costa o sindrofie intima la Trattoria Il Calcio, unde icrele negre se mananca cu polonicul direct din farfuria de ciorba, si cum va fi achitata distractia : ordin de plata, cardul de partid sau uniune, factura colectiva pe numele tuturor chefliilor cu colecta in stil "nemtesc", sau o fi "on the house"? Si-ntrun caz si-n altul, dragi romani, care :pr, in timp ce ai nostri guvernanti :dr si pun tara la cale, pregatiti-va sa va supuneti, ca daca nu fie :daisazacaji5: , in cel mai bun caz, sau, pentru ca vorba ceea "capul plecat, sabia nu-l taie", data fiind pozitia, vom fi :fk2 for ever! AJUNGE! Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ? Adevarul este ca am citit fugitiv articolul, ma face sa :bleah ,dar nu am vazut nici un punct in care sa precizeze ca ordonanta nu se aplica senatorilor, deputatilor, samd (viitori detinuti, condamnati) asa ca nu cred ca se va aproba. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Ianuarie 30, 2014 Partajează Postat Ianuarie 30, 2014 se foloseste RON pentru a nu se confunda cu leii vechi care se numeau ROL Leii vechi au iesit din circulatie de prin 2005, daca nu ma insel, deci de ce naiba sa se mai confunde ??? RON si ROL sunt abrevieri/codificari pentru moneda nationala - vezi link-ul postat de @Cristian Irimescu -, nicidecum o denumire, un nume al monedei nationale care se numeste LEU ! Adevarul este ca am citit fugitiv articolul, ma face sa :bleah ,dar nu am vazut nici un punct in care sa precizeze ca ordonanta nu se aplica senatorilor, deputatilor, samd (viitori detinuti, condamnati) asa ca nu cred ca se va aproba. "Alesii" au legi speciale care nu se fac publice, se voteaza cu usile inchise si deci nu e necesar sa fie apara vreo specificatie expresa pentru ei in legile care sunt doar pentru prostime..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate