Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ?

JurasikMan

Postări Recomandate

Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ?

Art. 1 -(1) Operaţiunile de încasări şi plăţi efectuate de persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, liber profesionişti, persoane fizice care desfăşoară activităţi în mod independent, asocieri şi alte entităţi fară personalitate juridică de la/către oricare din aceste categorii de persoane, se vor realiza numai prin instrumente de plată fără numerar.

(2) Prevederile prezentului capitol nu se aplică instituţiilor de credit, instituţiilor emitente de monedă electronică autorizate de Banca Naţională a României, instituţiilor care prestează servicii de plată şi care sunt autorizate de Banca Naţională a României, instituţiilor financiare nebancare şi entităţilor care efectuează operaţiuni de schimb valutar, definite potrivit legii, pentru operaţiunile specifice activităţii pentru care acestea au fost autorizate.

Nu se aplica persoanelor fizice.. Putem cumpara si vinde masini, apartamente la pretul real in lei, fara conturi si banci adica cu banii de la saltea.. Poti lua un credit peste 2.000 lei si pleci cu ei in traista acasa, de la banca sau de la CAR.

Chiar si firmele pot cumpara de la cash& carry pana la 10.000 lei / zi cu numerar. O sa fie afectate doar entitatile de la art 1 care practica plata in numerar din "diverse motive".:ha:

LE Pot fi achitate cu numerar de toti cei enumerati la art 1,amenzile si impozitele mai mari de 2.000 lei:ha:

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum credeti ca va afecta "Ordonanta privind limitarea platilor in numerer" , piata auto Second Hand ?

ma doare-n :pt de piata auto SH. asta inseamna ceva mai mult. ca banii romanului vor fi folositi pentru inginerii financiare de catre citeva banci si apropiatii lor... practic, daca la ciprioti le-au luat 10%, noua ne-au dat circa 500eur inapoi, indiferent de cit ai avut.

traiasca PCR - parlamentul corup roman si conducatorii iubiti Ponta si Base!

LE: mie nu mi se pare normal sa limiteze tranzactiile. daca eu firma, vreau sa platesc 1.000.000$ din valiza, care-i problema?

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Daca intra in vigoare chestia asta, rezultatele si repercursiunile vor fi vizibile prin primavara-vara.

Parca vad ca iar explodeaza mamaliga.

Parca prea-i de tot. Prea mult JUG. Avem libertatea de opinie si exprimare pe care le-am dorit acum 25 de ani, dar in schimb avem jugul economic.

Vorbim mai mult dar traim mai prost. Am devenit sclavii bancilor si taxelor la stat.

Eu vreau sa pot vorbi ce vreau, cand vreau si sa traiesc bine. E mult ce vreau?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

..........

Eu vreau sa pot vorbi ce vreau, cand vreau si sa traiesc bine. E mult ce vreau?

Obraznicatura mica ce esti !!! :ha:

Link spre comentariu

M-am referit la piata auto S-H pentru ca reprezenta legatura intre un forum 4x4 ( in care se discuta despre masini 4x4 , inclusiv despre preturile lor ) si respectiva lege , pentru ca o masina reprezinta o investitie mare pentru un roman. Alaturi de locuinta , masina reprezinta un bun foarte pretuit . Daca ati urmarit in trecutul apropiat la televiziuni ( indiferent la care ) cu descinderi acasa la oameni politici , reprezentanti ai autoritatilor sau interlopi faimosi , poate ati observat cat de obsesiv se filmeaza sumele de bani gasite. Chiar purtatorii de cuvant ai politiei si procuraturii declara ca au fost gasite si confiscate anumite sume de bani. Banii sunt o proprietate , atata timp nu se demonstreaza ca au fost castigati ilegal. Atitudinea mai sus amintita , nu respecta dreptul de proprietate al acelor oameni asupra banilor pe care ii au in casa , intrucat ii confisca inainte de terminarea anchetei din care ar reiesi eventuala provenienta necinstita.

Limitarea sumelor permise in tranzactii intre persoane fizice , are ca si tinta monitorizarea oricaror achizitii facute de cineva. Valoarea superioara a limitei nu este relevanta , ea putand fi micsorata oricat pana la interzicerea cu desavarsire a tranzactiilor cu cash , in cazul in care este acceptata.

Link spre comentariu

Leii vechi au iesit din circulatie de prin 2005, daca nu ma insel, deci de ce naiba sa se mai confunde ???

RON si ROL sunt abrevieri/codificari pentru moneda nationala - vezi link-ul postat de @Cristian Irimescu -, nicidecum o denumire, un nume al monedei nationale care se numeste LEU !

Nu ti s-a intamplat niciodata sa fi intrebat daca un pret e in lei noi sau vechi? Intradevar, RON si ROL sunt abrevieri bancare, d-aia unii specifica asta tocmai sa inlature confuziile. Eu si acum aud exprimari ale unor sume/preturi in lei vechi ...

Link spre comentariu

Nu ti s-a intamplat niciodata sa fi intrebat daca un pret e in lei noi sau vechi? Intradevar, RON si ROL sunt abrevieri bancare, d-aia unii specifica asta tocmai sa inlature confuziile. Eu si acum aud exprimari ale unor sume/preturi in lei vechi ...

Pentru ca toate la noi sunt vesnic in 'bezna mintii".......

Link spre comentariu

....... alte entităţi fară personalitate juridică .....

O fi vorba si de morti? Da' parca si ei au, saracii, o personalitate juridica, vesnica. Incluzand dreptul de vot. La fel de vesnic...

AJUNGE!

Bunul simț ar trebui să fie de ”common sense”!

Link spre comentariu

RON = Romanian Nimic...

sincer nu ma incinta ideea de a stii statul ce imi cumpar. daca ar fi cinstiti si ar folosi informatiile pentru ca noi s-o ducem mai bine ar fi ceva, dar sint ferm convins ca nu va fi asa, ci vor fi folosite ca sa vada cum pot sa-si maximizeze profiturile personale.

ceea ce este grav!

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

O fi vorba si de morti? Da' parca si ei au, saracii, o personalitate juridica, vesnica. Incluzand dreptul de vot. La fel de vesnic...

Dintre entitatile :ha:( sau unitatile ) fara personalitate juridica : – sucursale, agentii, reprezentante, puncte de lucru.

Legea nr. 31/1990, privind societatile comerciale :wink:

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

Ce stiti, s-a aprobat ordonanta???

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

Nu trebuie sa va panicati,este doar a nustiu cata manevra a bancilor in cardasie cu politicul pentru a ne mai stoarce ceva bani si bancile sa incaseze profit indiferent de cat de saraca va ajunge tara asta,orice in tara asta se va duce de rapa si in faliment bancile vor fi singurele pe profit.

Am acceptata atatea mizerii din partea bancilor,ce va face sa credeti ca nu inghitim si rahatul asta,il vom inghitii sarguinciosi si il vom mesteca cu pofta cum am facut mereu.

Eu nu am de aface cu banca,intru in banca doar cand o intra dracu in biserica,nu am cont,nu am card,nu am nimic de la ei,nu le calc pragul.

Pot sa imi calc pe principiu si sa iau niste bani de la ei fara sa le mai dau inapoi,in cazul in care se poate,altfel pentru mine maine pot crapa toate bancile.

Pentru firme pot zice ca e o parghie si un ajutor in anumite circumstante dar doar daca este o banca cu bun simt,dar asa ceva nu mai exista de decenii.

La un moment dat ma tot stresa sotia sa facem card pentru alocatia copilului ca trebuia mereu sa se invoiasca ca sa o poata incasa de la posta,cu toate ca ma lua cu mancarimi doar cand auzeam de banca zic sa ai fac pe plac si sa ai usurez si ei treaba.

ma duc la banca,fac cardul,imi vine cardul trece cateva luni bune,cca 8 si imi zice sa ma duc sa scot banii ca vrea sa ai ia baiatului nu stiu ce,cand ma duc la bancomatul bancii fac eu o simpla socoteala si dau sa scot o suma rotunda dar putin inferioara fata de socoteala reala si canci,fonduri insuficiente,zic hai sa mai micsoram putin suma,si canci din nou,mai incerc odata cu o suma si mai mica si tot canci,zic hai sa vad cat am pe cont,am vazut eu suma care era aproape de jumatate fata de cat trebuia sa fie,scot banii si ai duc sotiei.

Acasa ma vede ai ce bani i-am adus si ma i9ntreaba de diferenta,ai zic ca nu exista nici o diferenta si ca astia sunt toti banii din cont,dupa ceva discutii si umplerea frigiderului bancii cu calupuri intregi ai spun ca a2a zi ma duca sa inchid afacerea asta proasta cu banca.

Ma duc la banca ii zic duduii dolenata mea si foarte consternata ma intreaba dece,cu un zambet pe toata fata ai spun ca ieri cand am ridicat banii m-am desteptat instant si ca incepand de azi nu mai doresc sa fiu un dobitoc,tot nu intelegea tampa,ai explic in 2 cuvinte ca din extraordinara alocatie de 42lei ei imi iau cca 20%,si nu mi se pare normal sa le dau atatia bani,practic nu vreau sa le dau nimic pentru ca este o amarata de alocatie si ar putea sa faca o excepptie pentru copii.

A spus ca daca anulez cardul nu voi mai primi deloc pensia pe perioada cat dureaza contarctul meu cu ei,pentru ca nu stiu ce intelegere au facut ei cu statul si ca pe acea perioada statul va vira banii numai in contul respectiv,pai si eu ai spun ca daca eu inchid contul unde dracu mai vireaza aia banii,ea imi spune ca nicaieri dar ca nici eu nu ai voi primii,atunci zic ca e perfect asa,renunt eu la alocatie pe acea durata dar nici sa le maresc lor oolele pentru nimic nu sunt de acord.

Tipa foarte mirata cum renunt eu la alocatie doar pentru ca manca si ei alocatia impreuna cu fiul meu,aia mare de tot de 42lei.

Bineinteles ca am fost la primarie am vorbit cu 2 persoane am completat 2 foi si am revenit la ridicare alocatiei prin posta,toate astea cu introducerea de catre mine intr-un extaz nemarginit al soacrei prin pomenire ei in diferite ipostaze demne de filmele lui Rocco Sigfredi.

Nu il inghit pe ciobanul national dar o vorba mare a spus si el"Banii mei stau la mine ca daia sunt banii mei".

Editat de Astral
Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

@ hdragos: Total de acord cu ce zici tu, cu singura mentiune, ca bancile nu sunt nici un fel de parghie de sustinere a firmelor, ci dimpotriva, o parghie de rasturnare a firmelor. Multi ani nu au dat deloc credite firmelor mici si mijlocii, ca sa poata dezvolta o afacere buna, dar au dat credite cu buletinul ca la balamuc, pentru excursii si alte aberatii, la persoane fizice, ca sa-i obisnuiasca datori. Nu au dat credite la firme romanesti, insa dadeau milioane de euro unor personaje dubioase, venite dintr-o tara anume, doar cu o recomandare ilizibila venita pe fax. Dar mai bine sa nu-mi mai amintesc toate cacaturile astea si azi...

E bine ca exista si romani care nu pun botul la minciunile bancilor si le dau peste nas! :wink:

Apropo: mie la un moment dat imi cereau sa le dau o semnatra electronia pe un dispozitiv. Am refuzat, pentru ca deja am semnat un contract cu ei. Tuta de la ghiseu, cica: pai daca nu semnati, nu mai putem incasa ratele de la dvs. Eu: ok, atunci dati-mi banii inapoi, ca nu mai platesc rata. Dupa asta, si-a dat seama ca pot plati rata si fara sa semnez pe dispozitivul ala... :beat

Link spre comentariu

....Iar acum statul va plati ratele rau platnicilor, deci vor plati fraierii de contribuabili, inclusiv aia care n-au avut nici o rata la nici o banca in viata lor !!! :ha::ha::ha:

Link spre comentariu

....Iar acum statul va plati ratele rau platnicilor, deci vor plati fraierii de contribuabili, inclusiv aia care n-au avut nici o rata la nici o banca in viata lor !!! :ha::ha::ha:

Ia uite de ce se oftica Astralu'....cateva rate basite acolo...

Da' de bancorex ai auzit? Ai habar cat si de cand platim toti?:ha::ha:

Sau de vilele smecherilor, neretrocedate celor in drept, iar CEDO a obligat Romania sa-i despagubeasca?

Cu alte cuvinte, n-ai nici macar un amarat de bordei cu acte, dar platesti vile de milioane de Euro:ha::ha::ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Că plătim noi, restul - pentru oamenii amărâți (slabi de înger) - ar fi catalogarea corectă, nu ar fi o așa mare problemă, vorba colegilor, doar plătim și pentru vilele ălora și pentru Bancorex și pentru alte țâââșpe mârșăvii de care nici nu știm. Mai mare problemă e faptul că ăștia cu credite și salarii sub salariul mediu "e mulți da` proști" și halesc conștienți după `89 încoa pomenile electorale. Mai ales în anii electorali.

Și au și spirit civic în ei ... că se duc la vot și votează cu ai buni. Buni pentru că le-au dat. Nu contează că le dau unora cu lingurița și pe partea ailaltă ne iau tuturor, cu polonicul.

Vedea-i-aș cu inima căruței (țeava aia care iese în spate, din șasiu:ha:) intrată peste ei, în loganul luat în rate, cu parbrizu` plin de cruciulițe și iconițe, pe ăștia scutiții de 50%, dar și pe guvernanți cu gipurile lor de serviciu, plătite tot din bani publici!:banana

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Referitor la BANCOREX, a aparut si o carte acum cativa ani (~2005-2006, cred...), scrisa de un nene care a pus mana pe ceva dosare secrete, si a publicat apoi in cartea asta toate numele si functiile celor miluiti de Ilici si gasca lui cu credite nerambursate, majoritatea MAI si procuratura, dar si altii. Omul a fost initial refuzat de toate editurile din tara, dar pana la urma a gasit o editura cu OO, care oricum publicase deja mai multe materiale deranjante si era deja la cutite cu sistemul, insa a fost avertizat ca dupa aparitia cartii, va avea probeme. Imediat dupa ce a aparut pe piata cartea cu pricina, nenea autorul a fost vizitat de niste baieti cu cagule (dar tot li se vedea albastreala din ochi!) care l-au fragezit bine, de fapt trebuia sa moara atunci dar a scapat miraculos si a reusit sa fuga. Acum cere azil politic pe afara. Daca nu l-or fi prins intre timp si pe acolo, ca astia nu se lasa cu una cu doua.

Link spre comentariu

Ia uite de ce se oftica Astralu'....cateva rate basite acolo...

Sau de vilele smecherilor, neretrocedate celor in drept, iar CEDO a obligat Romania sa-i despagubeasca?

Cu alte cuvinte, n-ai nici macar un amarat de bordei cu acte, dar platesti vile de milioane de Euro:ha::ha::ha:

Asa e.....sunt doar vreo 900000 de astfel de rau platnici.....

....Si ca sa-ti raspund ca sa-ti frec si tie ridichea : platim TOTI exact ce-am votat ! :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare