Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y61 cu mult fum.

bogdanpop

Postări Recomandate

Re: Y61 cu mult fum.

Yonutz....inca nu am vazut un post de al tau care sa nu ma amuze intr-o oarecare masura :fk2 Deja imi dau seama ca esti tu doar daca citesc ceea ce scrii :grin: Toata stima pentru asta, macar ma scapi de "riduri":2dr

Si acuma On TOpic.

Am vazut cred ca poze postate chiar de tine cu ...."mizeria" specifica si m-am socat. Egr-ul l-am anulat de vreo 2 zile, am si tras o tura de 300 Km din care 30 km in Offroad la maxim si am impresia ca s-a mai desfundat, dar totusi o sa ma apuc sa curat galeria.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bogdan,

Pozele erau cu o galerie un foarte murdara din ce imi amintesc eu ... :wink:

Galeria se da jos usor dar trebuie sa fi atent la labe cand desfaci suruburile ei de jos ...sau o dai cu parandarate (prelungitoare si eventual ceva cardane :grin:)

De preferat cand cureti galeria, sa lasi masina pe dreapta vreo doua zile ...ptr ca va dura ceva ...si eventual sa ai pregatita garnitura de admisie, in caz ca iti trebuie. Nu te impacienta se gaseste si e cativa zeci de lei. Ca tot te apuci de "stricat" n-ar fi rau sa arunci un ochi si in intercooler, tubulatura intercolerului si sa iei palele turbinei intre degetele sa vezi danseaza ori ba ...Cum vei face asta? Imediat cum dai jos intercooleru ...iti vei da seama singur cum.

Odata curatata admisia, anulat EGR-ul ... s-ar recomanda si un schimb de ulei ...sau daca l-ai schimbat ... o lasi de data viitoare.

Acu, deja daca faci si chestia asta ...poti sa te duci de doua ori pana la colt ...de doua ori cate doua ...prima sarja e de incurajare, a doua de gust si ultimele doua ptr. victorie ...evident ...tot URSUS! :ha:

D'aia ie forum 4x4, sa "rezolvam treburi" si totodata sa ne binedispunem (sa ne mai radem si noi :wink:) nu sa comentam de ce si-a luat Ponta chilotii azi pe el cu slitzu la spate ca de altfel in fiecare zi! (cacumas in basca lui :ha:)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ponta poarta chiloti ? :banana

Ms de sfaturi... o sa ma apuc de treaba,

Turbo a fost reconditionat complet....deci acolo nu este cazul.

Alta problema ar fii o scurgere de ulei pe la culbucultor (bine am zis?) garnitura, dar si fostul proprietar a schimbat-o dar degeaba,,,se pare ca nu tine. O fi asta o boala a lor?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ponta poarta chiloti ?

Asta se aude ...cica niste unii marca botezatu, evident plagiati made in china ... :grin:

Alta problema ar fii o scurgere de ulei pe la culbucultor (bine am zis?) garnitura, dar si fostul proprietar a schimbat-o dar degeaba,,,se pare ca nu tine. O fii asta o boala a lor?

Scurgere pe la capacul de la culbutori ... Se gaseste si aici garnitura (nu e scumpa), dar cel mai bine, o cureti pe cea veche si daca nu e ciupita pe undeva ...o completezi cu niste silicon negru de temperatura. Dupa care pui capacul, silicon cu destu si strangi. De obicei se umezeste spre spatele motorului in dreptul ultimului cilindru. Curata dupa operatiune si vezi daca nu cumva scurgerile tale vin de pe undeva de la imbucatura cutiei de viteze cu motorul ...ca atunci ...e mai nasol ...e un simering ...simeringul se gaseste, nu e scump dar operatiunea de schimbare impune destula munca (cutie jos ... etc)

Usor usor, vei deveni consumator fidel si dependent de ...URSUS! Unii beau Redbull, noi bem Ursus ...asta e ... soarta! :ha:

Link spre comentariu

Usor usor, vei deveni consumator fidel si dependent de ...URSUS! Unii beau Redbull, noi bem Ursus ...asta e ... soarta!

Mama masii,, am stiut eu ca nu o sa ma pot tine de regim :fk2

Se pare ca se anunta multa bere...adica munca in fata :pr1

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pana la urma scurgerea nu a fost nici de la culbutor nici de la galeria de admisie. A fost un furtunas ce nu statea bine colierul pe el...s-a rezolvat rapid pe viata din cate am inteles :ap

Fumul in continuare s-a "ameliorat" dar nu imi fac sperante sa dispara complet tinand cont ca nu am nici o toba nici catalizator nici nimic de la motor in spate :e E doar o teava lungaaaaa si serpuitaaaaa frumos pe sub masina pana spre curul ei de 1,5 tone :banana

Link spre comentariu

Poate reusesti sa afli exact cine e inculpatul , unde e situat pe galerie si eventual pune o poza ( sa-l faci de ras ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cos spunea sa faci o poza cu furtunul in cauza si sa adaugi acilea ...asa topicul tau nu te va lamuri doar pe tine ci si pe ceilalti care au o problema similara.

Topicurile pe forumuri din optica mea ...ar trebui ca sa aiba ca un al doilea scop, mai important de fapt decat primul, a-i ajuta si pe altii nu doar pe cei care intreaba. :wink:

Sunt cazuri in care oameni cauta pe google problemele lor sa vada cum le-au rezolvat altii ...Asa ajung aici si incercam sa rezolvam aceste probleme impreuna folosindu-se de experienta si de stiinta altora..:wink:

Daca ar fi dupa mine as simplifica foarte mult rubrica tehnica de Nissan ...concentrand informatia si dilind topicurile inutile. Sunt foarte multe informatii utile dar si multe balarii ...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Din seara asta am devenit "stapan" si de un 2.8 (pe langa 3.0Di)

Are si al meu o scurgere de ulei tot pe la capacul cu culbutori in jos pana pe la injectoare.....prezinta ulei chiar si sub masina pe langa cutia de viteze :(

M am gandit la simeringul palier dar proprietarul "m a asigurat" ca a fost totul schimbat la cutie odata cu ambreiajul! Spune ca uleiul ar fi de la capacul culbtori fisurat in dreptul pompei vacuum.....acum capacul este sudat iar uleiul a ramas. Asta e explicatia lui!

Apropo: fum nu scoate! :grin:

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

la 2.8 baia de ulei e din 2 bucati sudate intre ele

la majoritatea curge ulei pe la sudura respectiva

spala uleiul existent si urmareste pe unde apare .

Intradevar si eu am aceeasi problema. A dat rugina fix pe sudura din fabrica care imbina cele 2 bucati.

Care ar fii ceea mai buna solutie de reparare?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare