Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce se poate intampla cand puntea fata nu e inspectata si revizuita corect

trenu

Postări Recomandate

Am invatat pe pielea mea asta.

La roata dreapta fata rulmentul de jos de la pivot s-a spart si a deteriorat locasul unde trebuia sa stea cuminte si sa se invarta la comanda... nu sa faca gauri si sparturi :))

Rezultatul e mai jos.

DSC_3391.thumb.JPG.f8aae37312d4a87ea2917e288ba05ff0.JPGDSC_3392.thumb.JPG.6fe66424ad610d3b666a0e9b3ffea0e4.JPGDSC_3399.thumb.JPG.90ef76f5bac1106c96801c5f85d19803.JPG

Inclusiv semeringul de planetara era distrus si in grup mai am gasit cam 0.5-0.7L de ulei negru si mizerie. Culmea e ca grupul e intact, fara nici o ciobitura. Fostul proprietar nu mergea in 4x4.

Nu stiu ce s-a intamplat anterior pentru ca de abia am cumparat masina. Norocul meu a fost ca am avut o garantie si am inlocuit pe cheltuiala vanzatorului puntea fata cu totul. Era cea mai simpla varianta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce se poate intampla cand puntea fata nu e inspectata si revizuita corect

Salve,

E bine de stiut. E clar, mentenanta e importanta, altfel gaura din buzunar e mai mare.

Vaz' ca si la masini "e ca bolile" la oameni - mai bine sa previi decat sa vindeci.

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Acele kituri pentru revizie punte fata au exact piesele necesare pentru o revizie completa a puntii: rulmentii pivoti, simeringuri pentru planetare, garnituri homocinetice, garnituri, simeringuri si o-ringuri, saibe si piulite reglaj - dupa caz.

Intotdeauna se curata bine puntea si se inlocuiesc vaselinele din homocinetice si din butucii de roata si uleiul din punte.

1057967210_KitreparatiepuntefataSamurai.JPG.fc57ef705417bbc07cb7e0b08ddd7940.JPG

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

La cat de frecat e presorul ala de rulment ... a fost o minune ...ca masina avea 4 roti ...:wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Axul rulmentului pivot e destul de solid ca sa nu plece roata cu barza , chiar si cu rulmentul praf ... Nu-mi pot imagina cum a putut 'ala' sa mearga in continuare - n-aude , n-avede ? ... nu tinea deloc la viata lui si a 'celorlati' ? ...

Din cate se vede in ultima foto , umar de asezare pentru rulment inca mai avea , deci puntea se mai putea utiliza in continuare . Dar , daca se poate mai bine , de ce nu ... nimeni nu-si doreste o masina cu puntea jumate beteaga din prima ...

Ce s-a mai defectat in afara de rulmetul pivot si operculul de separatie ( era sarit sau doar sifonat si inca pe pozitie ) ?

As fi tentat in strafundurile mintii mele sa gasesc o punte asemanatoare si s-o pervertesc la portale , in caz ca ar fi suficient de ieftina ( oricum nu ma astept sa supravietuiasca prea mult , scopul declarat find sa vedem ce se rupe prima data , si a doua ... si ...) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@cos: daca te referi la capacul acela care sta sub rulment, ala era plimbat in fuzeta facut pachet...

Singurul lucru de care m-as desparti ar fi puntea goala cu conditia sa gasesc o varianta buna de conservare a grupului.

Planetarele sunt ok, grupul ok, fuzetele cu discurile sunt in stare foarte buna. Le voi pastra ca nu se stie cand imi trebuiesc.

Crede-ma ca nici eu nu am observat -nu sunt chiar avizat desi imi place sa surubesc...si de auzit nu se auzea. Insa mecanicu de varumiio' a vazut instant

@razvan: voi cumpara sper eu cat mai curand un kit de homocinetica, am verificat puntea montata si e ok. De cand am luat puntea au fost doar semne bune, uleiul era curat curat, nu era scursa si nu avea joc. grupul l-am verificat si e si ala ok. Cand o sa am kitul de homocinetica in manuta o sa desfac si acolo. N-am mai avut nici finante si trebuia sa eliberez rampa din servisul unde s-a lucrat la masina ca a fost pe sistem "claca" ...

Link spre comentariu

Pai , stii cum e treaba - piesele de schimb adunate pentru o masina se vor vinde numai dupa ce ai vandut masina si-ti cumperi avion sau barca .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sau tanc (cunoscut sub numele de Patrol) si atunci opresti doar strictul necesar, nu iti mai trebuie inca o masina pentru peiese. Mama ce ustura asta...pentru unii. Eee...las ca imi iau io Patrol, asa, sa imi verific afirmatia.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Eu sunt oarecum ilogic - am multe piese care se pot defecta , dar culmea e ca nu am la ce le pune , ca nu se potrivesc la broscoiul meu . Cum ar fi tendoane ( la kil .... ) , bare panhard ( tot la kil ... ) bare de directie ( tot ... ) , electrice , ace-brice , alte carice ... de Patrol . Si de altele , desi n-am avut beemveu , opiel , renau, aude , mitzi ....

D-asta ma gandesc sa le vand sau sa fac alta masina ( .... aaa ... d-aia mica ,usurica , ... Patrol ) . Mai ales ca voi avea un motor+cutie + punti ... excedentare ... si am si un volan dlala ... de raGe ...

... cum naiba mai vere , am o singura masina si patru galerii de admisie , trei chiulase , trei turbine ... sa vezi macara ce-o iesi , de tre's t'ascunzi ... Mai trebe sa fac rost de niste zaruri pen't oglinda ( caut de mult , sunt rare ) .

...sau daca nu gasesc zaruri , la Remat ma primesc oricand ...

Link spre comentariu

Salut! Ca sa reduci din costuri,gasesti la magazinele de rulmenti ceea ce-ti trebuie adica 2 buc rulment 30304 (ca si cost max 150 lei....indicat SKF),iar simeringuri de planetara si cel mare care inchide pe asa zisa bila homocinetica le am pe stoc.....

0733507026

Link spre comentariu

Salut! Ca sa reduci din costuri,gasesti la magazinele de rulmenti ceea ce-ti trebuie adica 2 buc rulment 30304 (ca si cost max 150 lei....indicat SKF),iar simeringuri de planetara si cel mare care inchide pe asa zisa bila homocinetica le am pe stoc.....

0733507026

Atentie la ce sfaturi dai !!!

Rulmentii 30304 sunt standard sau de presiune?

Rulmentii pivot sunt rulmenti de sarcina / de presiune; ei suporta greutatea masinii pe lateralul lor, in timp ce se rotesc stanga- dreapta cat vireaza masina.

Daca vei monta rulmenti obisnuiti, care preiau sarcina radial, o sa se sparga foarte repede, nerezistand la sarcina mare la care vor fi supusi.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Inclusiv colivia si lubrifiantul sunt diferite intre uz industrial si auto, intradevar acum depinde si ce faci cu masina si producatorul de piese auto !

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

... si pe 30304 nu poti pune simeringul ca pe AJR ... seamana , dar nu rasare ...

Link spre comentariu

Rulmentii pivot sunt rulmenti de sarcina / de presiune; ei suporta greutatea masinii pe lateralul lor, in timp ce se rotesc stanga- dreapta cat vireaza masina.

Daca vei monta rulmenti obisnuiti, care preiau sarcina radial, o sa se sparga foarte repede, nerezistand la sarcina mare la care vor fi supusi.

Asta asa e.

Diferenta intre rulmenti este gradul de inclinare a rolelor.

30304.jpg.2e3d911d48b4cbb3de17d7778d65cea2.jpg

Link spre comentariu

La capitolul rulmenti si garnituri am rezolvat cum am descris mai sus.

Mi-era clar de la inceput ca nu voi cumpara rulmenti tehnici, Yonutz a spus la fel, altii la fel... pentru ca toata epopeea a inceput de la rulmentii aia, nimeni nu stia ce urma sa apara mai in profunzime.

Si acum imi e la fel de clar ca la momentul reviziei unei punti cumperi toate consumabilele si le schimbi, de la vaselina la ultimul semering. Te scuteste sa desfaci de mai multe ori...

Link spre comentariu

0733507026

Maestre 30304 da' Alexandria ... e cam 10 lei ...hai maxim 15 ...dar E RULMENT TEHNIC ...nu ceea ce trebuie, asta e parerea mea. Mai exista ceva Koyo (similar celui original) oleaca mai scumpi ... :wink:

Trenule ... lasa multumirile ptr in vara ...cand poate ne vom intalni noi, cu dulaii nostri si cu dulaii altora! cica se lasa cu nasoale atunci ... :2dr

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

:old:daisazacaji5:

:old:daisazacaji5:

nisaan patrol y61 3.0d
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare