soimu Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 daca as vrea sa imi schimb Patrolul, noul proprietar trebuie sa plateasca taxa de prima imatriculare? masina a fost adusa in tara in 97. Nu stiu daca se platea vama pe ea atunci (cred ca da), oricum, acum, daca o vand, noul proprietar va avea de platit taxa pe ea? In plus, masina a fost autoturism, in 2009 am facut masina autoutilitara... daca trebuie sa plateasca, va plati taxa de autoutilitara sau de autoturism? multumesc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? daca as vrea sa imi schimb Patrolul, noul proprietar trebuie sa plateasca taxa de prima imatriculare? masina a fost adusa in tara in 97. Nu stiu daca se platea vama pe ea atunci (cred ca da), oricum, acum, daca o vand, noul proprietar va avea de platit taxa pe ea? In plus, masina a fost autoturism, in 2009 am facut masina autoutilitara... daca trebuie sa plateasca, va plati taxa de autoutilitara sau de autoturism? multumesc Vama e una, taxele (orice denumire ar purta incepand din 2007 incoace) sunt alta gasca. Deci noul proprietar va trebui sa plateasca actuala taxa de mediu (chestie valabila inclusiv pentru masini fabricate in tara si cumparate inainte de 2007). In ce priveste a doua intrebare, presupun ca va trebui platita taxa corespunzatoare actualei configuratii, respectiv autoutilitara. Dar nu m-ar mai mira nimic in ce priveste ANAF:uameni It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Normal ...noul propietar ar trebui sa plateasca taxa chiar daca masina a fost inmatriculata in 97...si acea taxa ar fi una de utilitara...daca asa este in acte. :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 12, 2014 Author Share Posted February 12, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Normal ...noul propietar ar trebui sa plateasca taxa chiar daca masina a fost inmatriculata in 97...si acea taxa ar fi una de utilitara...daca asa este in acte. :wink: da, inteleg, dar cu motorul non euro, taxa este de 2000 euro, ceea ce este o mare porcarie pentru cat suntem de datori fata de tara si guvern... o sa raman cu ea, chiar daca am constatat ca am loc mult mai mare la picioare in Y61....ca macar ne cunoastem asa bine ... forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianmario Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Inteleg ca masina este mai veche de 1997. Atunci in mod sigur a platit taxa speciala cum se numea atunci. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Inteleg ca masina este mai veche de 1997. Atunci in mod sigur a platit taxa speciala cum se numea atunci. probabil...dar eu sigur nu am platit-o..si atunci care ar fi calea de urmat? forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviud. Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Domnu Soimu, urmatorul proprietar va trebui sa plateasca timbrul de mediu. Daca nu intervine vreo cauza de exonerare sau vreo posibilitate de evitare, nu exista nicio alta solutie in Romania. Mai are Bulgaria etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marianmario Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Daca masina este mai veche de 1997 si a fost introdusa in tara dupa 01.01.2007, nu se putea inmatricula decat cu plata taxei de catre persoana care a inmatriculat-o, fie fara taxa in urma unei hotatari judecatoresti sau dupa inmatriculare persoana respectiva a castigat restituirea taxei prin proces. Cel mai simplu de aflat este depunerea unei cereri pentru confirmarea platii si a nerestituirii la sediul ANAF-ului pe raza caruia locuiesti. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 16, 2014 Author Share Posted February 16, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? nu sa inteles bine masina este din 1993 si a fost introdusa in tara si imatriculata in ro in 1997... eu am cumparat-o in 2008 din tara, inmatriculata daca o vand.... se va plati taxa de mediu.... se pare ca da forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
air_wolf Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 (edited) Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? nu sa inteles bine masina este din 1993 si a fost introdusa in tara si imatriculata in ro in 1997... eu am cumparat-o in 2008 din tara, inmatriculata daca o vand.... se va plati taxa de mediu.... se pare ca da din pacate se va plati. eu am luat masina in 2012, am trecut-o la fisc la mine tot in 2012, apoi a ajuns in serivce si n-am inmatriculat-o cind trebuia, acum trebuie sa dau taxa de 1500eur. tara :pt . prima inmatriculare in RO a fost prin 2003. Edited February 16, 2014 by air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockshox Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? Pentru absolut orice masina inmatriculata pentru prima data in RO inainte de 2007 (fie ea second sau noua, autohtona sau de import), in cazul vanzarii/transferului de proprietar, se va plati taxa. :ang3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
soimu Posted February 16, 2014 Author Share Posted February 16, 2014 Re: masina inmatriculata in 97, se mai plateste taxa de prima imatriculare acum? clar acum...dar speranta era mare noa, caut motor de 4,2 sa pun pe ea, si probabil 255/85r16 sa scada consumul la minim.... cand o sa fie sa mor, cu ea o sa ma ingroape. forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts