Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ford Ranger 2004 Hunting&Fishing Car

hul-hul

Postări Recomandate

Salutare tuturor

Dacă până acum am fost un simplu membru al acestui forum care răsfoia topicurile în căutarea de informaţii despre anumite atelaje 4x4,până la urmă am făcut şi pasul achiziţiei şi m-am lipit de un Ford Ranger din 2004.Iniţial optasem pentru o Mazda B2500 după 2003(neapărat cu ABS şi AC) dar m-am lovit de acest Ranger care m-a impresionat cu starea lui tehnică generală.In afară de mici probleme la simeringurile grupului faţă si cutiei de transfer,a chederelor de la ramele uşilor care s-au umflat de la ceva rugină şi un cap planetară dreapta la care este deteriorată coroana ABS în urma unui rulment spart,maşina este în perfectă stare.

Maşina a primit un set de anvelope noi BFG AT pe dimensiunea de fabrică adică 235/75/15 şi un set de jante aliaj 7j15 cu BFG KM2 31/10,5/15 tot noi care incă nu au fost puse pe maşină(sper să nu atingă)

După ce am schimbat toate consumabilele şi cureaua de distribuţie au mai rămas cele menţionate mai sus pe care furnizorii de piese din zona mea nu sunt capabili să le aducă.

O să revin cu poze după ce spăl maşina

Editat de hul-hul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ford Ranger 2004 Hunting&Fishing Car

Salutare tuturor

Dacă până acum am fost un simplu membru al acestui forum care răsfoia topicurile în căutarea de informaţii despre anumite atelaje 4x4,până la urmă am făcut şi pasul achiziţiei şi m-am lipit de un Ford Ranger din 2004.Iniţial optasem pentru o Mazda B2500 după 2003(neapărat cu ABS şi AC) dar m-am lovit de acest Ranger care m-a impresionat cu starea lui tehnică generală.In afară de mici probleme la simeringurile grupului faţă si cutiei de transfer,a chederelor de la ramele uşilor care s-au umflat de la ceva rugină şi un cap planetară dreapta la care este deteriorată coroana ABS în urma unui rulment spart,maşina este în perfectă stare.

Maşina a primit un set de anvelope noi BFG AT pe dimensiunea de fabrică adică 235/75/15 şi un set de jante aliaj 7j15 cu BFG KM2 31/10,5/15 tot noi care incă nu au fost puse pe maşină(sper să nu atingă)

După ce am schimbat toate consumabilele şi cureaua de distribuţie au mai rămas cele menţionate mai sus pe care furnizorii de piese din zona mea nu sunt capabili să le aducă.

O să revin cu poze după ce spăl maşina

Ne bucuram pentru tine si achizitia facuta. Sa o stapanesti sanatos si sa te plimbe fara reparatii pe unde iti doresti tu

Asteptam pozele cu "atelajul"

Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos si sa ai parte de un "mariaj" fara incidente :j

Pe aici se poarta poze cu cat mai mult noroi pe masini, spalate doar de zile festive :wink::h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Din păcate nu e noroită încă.Aştept să procur simeringurile de la grupul faţă şi cutia de transfer

E doar plină de acel praf urât ce se pune pe maşini în oraş de nu i se mai vede nici culoarea.

Link spre comentariu

Cu uleiul din cutia de transfer şi grupul faţă sunt lămurit.75w90

Dar pe spate nu ştiu ce este.Diferenţial normal sau LSD.Doresc să schimb uleiul şi pe spate dacă tot îl fac la cutia de transfer şi la grupul faţă cu ocazia înlocuirii simeringurilor

Cum pot să identific dacă am lsd sai dif.normal?

Link spre comentariu

Eu intervad 3 variante, la alegere.

1. varianta norocoasa- pe puntea spate-bil grup ai un abtipild pe care scrie mare si frumos LSD

-nu stii cit de functional este, dar il ai cel putin asa scrie

2. varinata cu proba la service-suspenzi spatele , invirti,probezi....il ai sau nu...

indiferent ce scrie pe grup, carte sau specificatii tehnice stii ca este sau nu, este functional sau nu.....varianta aproape castigatoare

3. varinata oricum investesti- cumperi direct un ulei bun si scump de genul 75W140 castrol LS asta are aditivul pentru LSD si merge pus in orice diff.este mai scump, mai bun,si mai rezistent.poate chiar sa-ti spele.curete LSD nefunctional acum din cauza de inundare cu ulei neconform,sau este un fel de frectie cu unguent mai scump la acelasi picior de lemn....are luciu mai ok....

As merge cu ochii inchisi pe varinata 3 care inseamna 30-50 lei in plus diferenta provenita din banii in plus pentru ulei ala mai bun.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

Daca ai autocolant cu LSD atunci combinatia variantelor 1 cu 3 va da randament :grin:

Acum-daca schimbi uleiul,ai grija ce iese din grupul spate.daca are o culore/consistenta dubioasa recomand dupa 500 km un nou schimb de ulei asta duce la o curatre mai temeinica a tot ce este pe acolo....daca uleiul nu-i ca-n descriere,atunci pune nou si gata.

Spor.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Link spre comentariu

Dap, cutati-speli asa doar daca uleiul ce-l ai acum in grup la schimb este negru- maron,cu apa -intr-un cuvint murdar ca descriere generala....

daca scoti din grup un ulei fara culoare schimbata, il schimbi si gata....

Daca a fost facuta intretinerea ca la coada calului :grin: sigur o sa scoti ceva de consistenta uleiului si de o culoare dubioasa....

nu stii ce fel de ulei a pus fostul.Chiar daca are uleiul curat poate sa fie 80W-90 simplu si atunci LSD tau nu lucreaza....

LSD are nevoie de ulei dedicat, si dupa un tratament de genul ce-ti recomand am inviorat un LSD care avea 20 ani si mersese cu 80-W90 si era nefunctional.Din doua spalari si 1000km era functional.

Spor la treaba.

Link spre comentariu

Genul de cauta la DEX....cu copy-paste si dex on line rapid.....

–GEN Element secund de compunere savantă cu semnificația „de origine”, „generator”, „producător”, „care generează”. [Cf. it. -geno, fr. -gène, lat. genus, gr. -genes < genos – naștere, gennan – a naște].

""LSD are nevoie de ulei dedicat, si dupa un tratament de genul ce-ti recomand am inviorat un LSD care avea 20 ani si mersese cu 80-W90 si era nefunctional.Din doua spalari si 1000km era functional.""

@ Astral- adica ,tradus " un tratament de genul" -"generator" ,"producator" de bine pentru un LSD neintretinut.....

Toata viata inveti ceva nou, numai sa vrei si sa nu judeci in graba.Daca te luai de ortografie sau litere,nu ziceam nimic.Dar cind vii si te iei de compunerea mea savanta.... :ha::ha:

Editat de RZV

Link spre comentariu

Altceva mai bun n-aveţi de făcut?:grin::2dr

Cateodata ne vedem la un amic comun, bem cafele ,povestim si radem citeva ore,pana trebuie sa plecam obligati de timpul ce a trecut prea repede....

De ceva timp nu prea am mai gasit momente libere niciunul insa,pentru ritualul asta saptamanal.....deci ne intepam pe forum. :grin:

Spune ce ai facut cu rabla, lasa discutiile savante.

Link spre comentariu

Ieri am urcat-o pe rampă şi am mai curăţat o parte din pământul de sub maşină,aproape două găleţi,şi aşa am descoperit două foi de arc rupte pe partea dreaptă.Alţi bani,altă distracţie.

@catasebi

Încă nu am cumpărat ulei pentru grupuri.Probabil o să pun uleiul acesta în grupul faţă şi spate

http://www.ulei-motul.ro/produs/96/motul-gear-competition-75w140.html

şi http://www.ulei-motul.ro/produs/100/motul-motylgear-75w90.html în cutia de transfer

Deocamdată aştept să vină simeringurile

Editat de hul-hul
Link spre comentariu

Câteva întrebări pentru cunoscătorii Fordului Ranger şi Mazda B2500:

Cât pot să ridic faţa din bările de torsiune fără a forţa planetarele ca să-mi intre roţile cu jante 7j15 et-15 şi gume 31-10,5 BFG MT?

Sau este mai indicat un kit de suspensie pentru un lift de 2"?

Precizez că nu o să fac off-road extrem ci doar folosesc maşina în terenul de vânătoare

Ce pas are filetul de la prezoanele roţilor?

Mulţumesc!!!

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

După ce am demontat cardanul faţă am constatat că am joc axial la axul ce iese din cutia de transfer catre flanşa cardanului faţă.De aceea s-a dus şi simeringul.Probabil trebuie schimbat rulmentul.M-am interesat de cost şi am rămas mut.900ron pe origine sau 550ron pe after.

Mă ia cu transpiraţii

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare