Max Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 (edited) Din cate am inteles, se poate face in Romania ITP-ul masinilor inmatriculate in Bulgaria. Toate bune pana aici, dar... In cazul unui accident in care vinovat este cel care conduce masina de Bulgaria, asigurarea bulgareasca nu recunoaste ITP-ul romanesc si nu plateste daunele. In cazul asta ce sens mai are ITP-ul facut in Romania? E corect ce spun eu aici? Edited February 21, 2014 by Max Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragoslav Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 (edited) Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria corect.itp facut la noi nu e recunoscut de statul Bulgar,iar in cazul unui accident,asigurarea bulgareasca nu despagubeste ... cel putin asa era anul trecut.eu am avut un autoturism inmatriculat in Bulgaria cu itp facut in Romania.eu am apelat atunci la varianta asta din motive financiare,in perioada in care expira itp-ul bulgaresc am avut niste probleme financiare si nu am reusit sa ajung in Bulgaria sa fac itp-ul.a fost,sa zic asa,o salvare pe moment si cred ca pt situatii de genul acesta e convenabil sa apelezi la RAR-ul romanesc.dar riscul e mare si nu merita pe termen lung. itp-ul romanesc e ok si pt cei carora le-a expirat verificare bulgareasca si traiesc in partea cealalta a Romaniei...pot ajunge pana la vama pe roti ,fara a plati transportul pe platforma pana la Bulgari.vor apela la pltaforma doar de la vama pana in localitatea unde fac verificare. in mare ,cred ca varianta cu itp-ul romanesc este slvatoare pe termen scurt pana la rezolvarea itp-ului bulgaresc. Edited February 21, 2014 by Max Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted February 21, 2014 Author Share Posted February 21, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Bagami-as picioarele... In cazul asta ce naiba facem noi cei din nord? E nasol sa batem 1500 de km pana in Bulgaria anul doar pt ITP. Ce porcarie... :uameni Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragoslav Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria poate pt cei din nord,varianta mai buna ar fi Ungaria sau Ukraina.nu cunosc legislatia tarilor respective legat de inmatricularea unui autoturism second hand si nu stiu daca e convenabil sau nu,dar in cazul in care e posibil iar costurile sunt apropiate celor bulgaresti(unde pe langa costul actelor mai pui si drumul de 1500 de km cu toate cheltuielile aferente),atunci cred ca varianta respectiva este mai convenabila. poate avem colegi pe forum care au masini inmatriculate in Ungaria sau Ukraina si ne dau niste informatii mai exacte. Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
205 Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria M-ar interesa si pe mine niste detalii despre inmatricularea pe Ungaria de la cineva care este mai in tema. Eu stiu doar ce am citit pe net si anume ca si la ei taxele sunt mari (ca si la noi) si ca ungurii fug in Slovacia pentru inmatriculare :( Ceva avantaj tot trebuie sa fie ca si in Tg. Mures sunt destule masini cu nr. de Ungaria (cu toate ca nu suntem oras de granita), masini pe care le cunosc si care sunt asa de ani de zile (deci nu proaspat aduse). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Dane, ale mele ambele sunt pe Ruse... chiar mi-am scos parleala pt ca aici as fi platit impozit si asigurarri de 10 ori mai mult... puii mei ii un drum in bg, nu mergi pana la mare :)))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
111lsd Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 (edited) Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria ITP-ul facut in Romania e perfect legal si recunoscut(vrand-nevrand) de bulgari. Cat despre firmele de asigurari, tot timpul o sa apeleze la tertipuri pt a nu plati despagubirile. Edited February 21, 2014 by 111lsd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosminmares2000 Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Itp facut in Romania este recunoscut peste tot in europa dar este posibil ca unele asigurari sa nu despagubeasca! In fata unui procuror vor pierde cu siguranta cei care nu vor sa despagubeasca! Mai avem ca. o luna si vom si daca putem recupera timbrul de mediu! Atunci putem inmatricula masina si in scurt timp sa recuperam timbrul de mediu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragoslav Posted February 21, 2014 Share Posted February 21, 2014 (edited) Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria ITP-ul facut in Romania e perfect legal si recunoscut(vrand-nevrand) de bulgari. Cat despre firmele de asigurari, tot timpul o sa apeleze la tertipuri pt a nu plati despagubirile. corect...este perfect legal si recunoscut de toata Europa dar aplicat masinilor inmatriculate in RO. pe masinile inmatriculate in Bulgaria, anul trecut ,nu era recunoscut.si sustin asta deoarece am fost trimis inapoi in tara la vama Cenad,granita RO-HU.iar motivul era lipsa verificarii autoturismului in tara in care era inmatriculat.cand m-am intors in oras .m-am dus la RAR si i-am intrebat daca exista reciprocitate cu guvernul Bulgar.raspunsul lor a fost ca nu exista acea reciprocitate si ca acest itp este recunoscut doar pe teritoriul RO. asta s-a intamplat anul trecut . poate s-a schimbat intre timp ...dar nu prea-mi vine sa cred. asiguratorul asigura si despagubeste doar autoturismele cu actele in regula,conforme cu legislatia in vigoare a tarii in care sunt inregistrate. Edited February 21, 2014 by dragoslav Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pit ciprian Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Masina inmatriculata in Bulgaria, itp in Romania si asigurarea tot in Romania:h5, pare solutia cea mai buna pentru noi cei din nord vestul si nordul tarii. Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mao Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Eu de fiecare data cand ies din tara cu multivanul imi cere inspectia tehnica... Inclusiv in Slovenia asta i-a interesat cel mai mult cand m-au oprit pe autostrada Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yonutz Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Masina inmatriculata in Bulgaria, itp in Romania si asigurarea tot in Romania:h5, pare solutia cea mai buna pentru noi cei din nord vestul si nordul tarii. Este solutia cea mai la indemana ptr CIRCULAT IN ROMANIA. Daca faci asigurare ...pe RO la o masina cu numere de BG ...o faci in vederea inmatricularii ...ca nu se poate altfel. ITPul idem ...Toate masinile care au asa ceva nu pot circula LEGAL decat in RO ...atata timp cat celelalte state nu recunosc veridicitatea acelor verificari. E posibil ca acum odata cu emiterea certificatului de inspectie intr-o limba de circulatie internationala aceste lucruri sa se schimbe. Atentie si la aspectul urmator ...unele societati de asigurari romanesti NU DESPAGUBESC pe cei de detin astfel de polite. Nu sunt sigur ca informatia e 100% reala dar am avut un caz acum cativa ani in care m-a lovit unul cu numere provizorii si cu o astfel de asigurare (avea asigurare de o luna atunci). N-a fost mare dauna, doar mi-a zgariat putin spoilerul ...dar ARDAFul (societatea in cauza) nu m-a despagubit motivand ca asigurarea facuta la masina cu numere provizorii ...este citez "cu raspundere limitata". M-au sfatuit sa dau in judecata pe cel vinovat. Nu m-am agitat prea tare atunci ptr ca costau mult mai mult demersurile decat reparatia in sine...Si cel care m-a lovit avea in jur de 70 de ani! Chiar sunt curios daca a mai patit cineva ceva similar. Pe asigurarea bulgareasca in schimb, un nene pe care l-am acrosat in trafic si-a reparat masina fara probleme. Banii au venit in doar cateva luni, fara a avea vreun fel de probleme... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 (edited) Re: ITP facut in Romania pentru masinile inmatriculate in Bulgaria Obtinerea ITP-ului in RO se face numai la RAR si e valabil 2 ani pentru turisme! :old Asigurarea romaneasca este valabila numai o luna si e similara cu cea pt.numere provizorii. Eu imi fac ITP-ul la Ruse cu 35 leva, fara sa imi ceara cineva spaga...:wink: Asigurarea de BG+Cartea Verde e rezonabila daca masina este pe firma iar aceasta nu are masini cu incidente in baza de date a asiguratorilor bulgari. De aprox. un an asiguratori bulgari au baza de date comuna! Asigurarea pt.o masina inscrisa pe numele unui bulgar (ce are sute de masini) ori este f.scumpa ori e in black list si adio asigurare. Pentru a obtine ITP-ul bulgaresc trebuie sa duci cu masina acolo, ITP de BG prin "corespondenta":ha: este FALS!!! :e Edited February 22, 2014 by Astral Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts