DragosDim Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Da,la standard ma gandeam si eu.Acum,eu nu stiu cam ce inseamna standard,adica nici sa fie drum forestier unde urci si cu caucioace de strada,Suzy al meu urca cu reductor pante impresionante,ma refeream ca as evita rasturnari,ucideri de ambreaj sau ruperi de diferentiale...cred ca m-as incadra la mediu,cam asa ceva. Pai daca standardul ti-se pare prea usor, iti recomand OPEN, acolo trebuie insa sa-ti gasesti inca o masina, dar asculta-ma, daca este prima data cand te dai la un evenment de acest gen, mergi la Standard..."prietenii stiu de ce !!!", eu personal anul acesta prefer Standard-ul, din lipsa de troliu si dimensiuni agabaritice ale masinii!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Da,la standard ma gandeam si eu.Acum,eu nu stiu cam ce inseamna standard,adica nici sa fie drum forestier unde urci si cu caucioace de strada,Suzy al meu urca cu reductor pante impresionante,ma refeream ca as evita rasturnari,ucideri de ambreaj sau ruperi de diferentiale...cred ca m-as incadra la mediu,cam asa ceva. sa inteleg ca la "mediu" o sa ai anvelope AT? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 8, 2008 Partajează Postat August 8, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului La open trebuie MTuri obligatoriu, plus MINIM un troliu (serios) de echipa. Pante impresionante sunt o nimica toata - inclinari laterale, bolovani si flexari vor fi destule. Standard e mai mult sau mai putin forestier - ziua de sambata se merge pe traseul de la Raliul Dakar Series. Ar merge probabil si cauciucuri de strada pe acolo, insa cu niste ATuri o sa fii mai linistit. Prieteneste iti recomand la standard acum, prinzi atmosfera si vezi si cum arata "open" si cum arata spectacolul de la "extrem". Iei notite, si vezi unde / daca vrei sa te dai la ceva mai sus, vezi ce masini fac fatza, ce modificari se fac, ce modificari ti-ar trebui tie, etc... Orice experienta e pozitiva. :h5 Ca o completare - standard inseamna... masini standard! Nemodificate. Open inseamna masini modificate mediu, iar Extrem.... masini extreme! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator reallifehunter Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Va multumesc pentru sfaturi.Mi se par de bun simt ,trebuie sa vad si eu ce se intelege prin standard,ce se intelege prin open.Nebunii fac si eu,la greu,uneori chestii incredibile,dar trebuie sa vad daca ceea ce fac eu si umesc"nebunii" sunt de mediu,sunt de extrem,sunt de standard... Vreau sa va spun ca inainte de a-mi lua acest Jimny, fac off road de 9 ani cu un...si acum sa nu radeti...TICO! Ma refer la pariuri pe bani(eurache):) cu orice posesor de 4x4 atentie NEMODIFICAt(deci suv standard) gen rav4,Terano,CRV,santaFe etc. Acum 2 ani am reusit sa devansez si un ML pe creasta Jepilor(cabana Piatra Arsa,zapada!) Da,nu radeti,cu Tico.Recunosc ca aveau toate cauciucuri de strada,iar Tico are 600kg si cu cauciucuri de remorca Stema agricole,pe 12,face minuni.Nu este o provocare,doar asa o poveste a indeletnicirilor mele.Nu vreau nici sa creez o polemica,nu demonstrez nimic nimanui,poate o data vom avea ocazia sa vedem,dar numai pe bani(nu ca sa satisfac curiozitati sau frustrari:) Am sa particip deci la standard.Voi vedea ce se intelege prin Open.Troliul e pe vine,cauciucurile At bfg testate si hipertestate cu MT,pana acum nu am vazut o diferenta vizibila de inferioritate,ma avantajeaza gabaritul,greutatea si scurtimea masinii(Jimny DDIS). Nu emit,pana nu vad cu ochii mei nici o judecata.de ce ma tem sunt rasturnarile si ruperile masinilor,forjarile pana la rosu si alte chestii pe care eu le evit de fiecare data prin gaselnite tehnice si uneori greu de gasit. Va multumesc la toti pt rabdarea avuta la a-mi explica.De multe ori mi se intampla insa ca ceva ce altii numesc"greu",sa ma dezamageasca prin simplitate sau rutina.raportata le experientele mele.Sau dimpotriva,sa ma faca sa-mi cam inghit limba..:)) Voi vedea deci ce si cum. Bafat si succes tuturor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 12, 2008 Autor Partajează Postat August 12, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Fiind baimarean la origini,cunosc bine locul.Dar am sa evit sa-mi distrug totusi masina.In unele locuri trebuie specificat"Numai pt detinatori de cel putin 2 masini".Pentru ca in heirupeala entuziasta,multi uita ca nu se numesc Max,sau Tuparu sau mai stiu eu cine,sa aiba masini in dublura sau triplura si un atelier plin cu piese si pricepere si ponturi..deh noi,muritorii de rand trebuie sa ne gandim si la ce ne asteapta dupa...sa ne mai putem folosi rezonabil di de masini dupa aceea...:) 1. Daca zici ca , cunosti bine locurile, spune-mi te rog in ce zona sunt facute pozele de mai sus. 2. Anul trecut au fost peste 50 de masini aici si iti garantez ca a fost una singura care a ramas aici pentru reparatii. Ceilalti au ajuns cu bine acasa cu masinile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 12, 2008 Autor Partajează Postat August 12, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Va multumesc pentru sfaturi.Mi se par de bun simt ,trebuie sa vad si eu ce se intelege prin standard,ce se intelege prin open.Nebunii fac si eu,la greu,uneori chestii incredibile,dar trebuie sa vad daca ceea ce fac eu si umesc"nebunii" sunt de mediu,sunt de extrem,sunt de standard... Vreau sa va spun ca inainte de a-mi lua acest Jimny, fac off road de 9 ani cu un...si acum sa nu radeti...TICO! Ma refer la pariuri pe bani(eurache):) cu orice posesor de 4x4 atentie NEMODIFICAt(deci suv standard) gen rav4,Terano,CRV,santaFe etc. Acum 2 ani am reusit sa devansez si un ML pe creasta Jepilor(cabana Piatra Arsa,zapada!) Da,nu radeti,cu Tico.Recunosc ca aveau toate cauciucuri de strada,iar Tico are 600kg si cu cauciucuri de remorca Stema agricole,pe 12,face minuni.Nu este o provocare,doar asa o poveste a indeletnicirilor mele.Nu vreau nici sa creez o polemica,nu demonstrez nimic nimanui,poate o data vom avea ocazia sa vedem,dar numai pe bani(nu ca sa satisfac curiozitati sau frustrari:) Am sa particip deci la standard.Voi vedea ce se intelege prin Open.Troliul e pe vine,cauciucurile At bfg testate si hipertestate cu MT,pana acum nu am vazut o diferenta vizibila de inferioritate,ma avantajeaza gabaritul,greutatea si scurtimea masinii(Jimny DDIS). Nu emit,pana nu vad cu ochii mei nici o judecata.de ce ma tem sunt rasturnarile si ruperile masinilor,forjarile pana la rosu si alte chestii pe care eu le evit de fiecare data prin gaselnite tehnice si uneori greu de gasit. Va multumesc la toti pt rabdarea avuta la a-mi explica.De multe ori mi se intampla insa ca ceva ce altii numesc"greu",sa ma dezamageasca prin simplitate sau rutina.raportata le experientele mele.Sau dimpotriva,sa ma faca sa-mi cam inghit limba..:)) Voi vedea deci ce si cum. Bafat si succes tuturor! Se vede ca esti nou in domeniu. Hai sa iti spun niste chestii interesante. Ce ai facut tu cu Tico nu se numeste offroad. Ce ai facut tu cu Tico iti garantez ca au facut altii mai bine cu un Oltcit. Poate chiar si eu acum multi ani cand mergeam pe Varful Ignis cu un Volvo 240 combi. :grin: Intre anvelopele AT si MT exista o diferenta notabile. Dar daca le compari in teren nu pe asfalt sau pe drumuri de tara. Sa nu crezi ca sunt altii mai prosti care au inventat degeaba profile diferite. Hai sa lasam chestiile aceste copilaresti si sa ne vedem de offroad. Vei vedea la Baia Mare care sunt diferentele dintre un Tico si o masina de teren. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ekkakon Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Va multumesc pentru sfaturi.Mi se par de bun simt ,trebuie sa vad si eu ce se intelege prin standard,ce se intelege prin open.Nebunii fac si eu,la greu,uneori chestii incredibile,dar trebuie sa vad daca ceea ce fac eu si umesc"nebunii" sunt de mediu,sunt de extrem,sunt de standard... Vreau sa va spun ca inainte de a-mi lua acest Jimny, fac off road de 9 ani cu un...si acum sa nu radeti...TICO! Ma refer la pariuri pe bani(eurache):) cu orice posesor de 4x4 atentie NEMODIFICAt(deci suv standard) gen rav4,Terano,CRV,santaFe etc. Acum 2 ani am reusit sa devansez si un ML pe creasta Jepilor(cabana Piatra Arsa,zapada!) Da,nu radeti,cu Tico.Recunosc ca aveau toate cauciucuri de strada,iar Tico are 600kg si cu cauciucuri de remorca Stema agricole,pe 12,face minuni.Nu este o provocare,doar asa o poveste a indeletnicirilor mele.Nu vreau nici sa creez o polemica,nu demonstrez nimic nimanui,poate o data vom avea ocazia sa vedem,dar numai pe bani(nu ca sa satisfac curiozitati sau frustrari:) Am sa particip deci la standard.Voi vedea ce se intelege prin Open.Troliul e pe vine,cauciucurile At bfg testate si hipertestate cu MT,pana acum nu am vazut o diferenta vizibila de inferioritate,ma avantajeaza gabaritul,greutatea si scurtimea masinii(Jimny DDIS). Nu emit,pana nu vad cu ochii mei nici o judecata.de ce ma tem sunt rasturnarile si ruperile masinilor,forjarile pana la rosu si alte chestii pe care eu le evit de fiecare data prin gaselnite tehnice si uneori greu de gasit. Va multumesc la toti pt rabdarea avuta la a-mi explica.De multe ori mi se intampla insa ca ceva ce altii numesc"greu",sa ma dezamageasca prin simplitate sau rutina.raportata le experientele mele.Sau dimpotriva,sa ma faca sa-mi cam inghit limba..:)) Voi vedea deci ce si cum. Bafat si succes tuturor! Se vede ca esti nou in domeniu. Hai sa iti spun niste chestii interesante. Ce ai facut tu cu Tico nu se numeste offroad. Ce ai facut tu cu Tico iti garantez ca au facut altii mai bine cu un Oltcit. Poate chiar si eu acum multi ani cand mergeam pe Varful Ignis cu un Volvo 240 combi. :grin: Intre anvelopele AT si MT exista o diferenta notabile. Dar daca le compari in teren nu pe asfalt sau pe drumuri de tara. Sa nu crezi ca sunt altii mai prosti care au inventat degeaba profile diferite. Hai sa lasam chestiile aceste copilaresti si sa ne vedem de offroad. Vei vedea la Baia Mare care sunt diferentele dintre un Tico si o masina de teren. :g :bravo http://www.emergency.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat August 13, 2008 Partajează Postat August 13, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului http://carunderconstruction.googlepages.com/popcorn.gif I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator reallifehunter Postat August 14, 2008 Partajează Postat August 14, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului De asta exista ramasagul.sau pariul.sau cum s-o numi.Pentru situatii ca acestea.Eu vin cu tico si accept orice 4x2 sau 4x4 suv nepreparat.Si banutul pe masa,ca altfel vorbim vorbe.de preferat eurache peste 500,sa-mi scot si eu de un set de inaltare OM.:))Sau voi de la mine,de un troliu,acaret etc.Subiect inchis in afara pariului.Am voie sa am la Tico orice inteleg prin cauciuc(rotund sa fie,k?) Cu respect Gabi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 14, 2008 Autor Partajează Postat August 14, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului De asta exista ramasagul.sau pariul.sau cum s-o numi.Pentru situatii ca acestea.Eu vin cu tico si accept orice 4x2 sau 4x4 suv nepreparat.Si banutul pe masa,ca altfel vorbim vorbe.de preferat eurache peste 500,sa-mi scot si eu de un set de inaltare OM.:))Sau voi de la mine,de un troliu,acaret etc.Subiect inchis in afara pariului.Am voie sa am la Tico orice inteleg prin cauciuc(rotund sa fie,k?) Cu respect Gabi Pentru pariuri exista alte locuri unde se pot face. Nu pe forum sau la intaniri. Pentru concurs exista niste conditii minime de participare. Chiar si la standard trebuie sa fie MASINA DE TEREN 4x4. Asa ca, lasa Ticoul in parcare la locul lui si hai cu o masina care sa fie conforma cu conditiile de participare. Acum gata cu polemicile pe tema asta ca avem treaba multa. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat August 18, 2008 Partajează Postat August 18, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului As dori sa stiu si eu daca sa poate participa la Standard cu o masina preparata de Open sau extrem, eu fiind nou in bransa nu imi voi permite sa ma aventurez spre extrem dar masina va fi preparata destul de binisor. Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 19, 2008 Autor Partajează Postat August 19, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului As dori sa stiu si eu daca sa poate participa la Standard cu o masina preparata de Open sau extrem, eu fiind nou in bransa nu imi voi permite sa ma aventurez spre extrem dar masina va fi preparata destul de binisor. Nu se poate la standard si nici nu are rost sa te bagi la standard daca masina e preparata. Open-ul e solutia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Am si eu o intrebare. M-am inscris la standard, dar, am ramas fara copilot. E obligatoriu sa am copilot? Nu stiu daca gasesc unul pe care sa ma bazez 100%. Am niste promisiuni, dar nu e sigur Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 19, 2008 Autor Partajează Postat August 19, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Am si eu o intrebare. M-am inscris la standard, dar, am ramas fara copilot. E obligatoriu sa am copilot? Nu stiu daca gasesc unul pe care sa ma bazez 100%. Am niste promisiuni, dar nu e sigur In mod normal da, trebuie sa ai copilot. Dar la standard nu e mare problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Multumesc. Daca nu voi reusii sa aduc cu mine pe cineva, o sa agat pe cineva de la fata locului. Tr sa fie vreun doritor care sa stea in dreapta. Daca nu, chiar ca fac faza cu prosopu pictat cu o blonta nurlie si intins langa mine pe scaunc. Ca sa am cu ce sa imi sterg transpiratia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roberto Postat August 19, 2008 Partajează Postat August 19, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului As dori sa stiu si eu daca sa poate participa la Standard cu o masina preparata de Open sau extrem, eu fiind nou in bransa nu imi voi permite sa ma aventurez spre extrem dar masina va fi preparata destul de binisor. Nu se poate la standard si nici nu are rost sa te bagi la standard daca masina e preparata. Open-ul e solutia. Am inteles, problema este ca ar fi prima oara cand ies la offroad, si imi este un pic cam teama, sigurul offroad care il practic de ceva timp a fost cu ATV-ul si sa ma bag direct la Open cu jeep... :hl iar sa merg doar ca spectator presimt ca o sa-mi bag unghia-n gat. Mare dilema.... Samurai SJ413-87 KingQuad 700 -07 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 19, 2008 Autor Partajează Postat August 19, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului As dori sa stiu si eu daca sa poate participa la Standard cu o masina preparata de Open sau extrem, eu fiind nou in bransa nu imi voi permite sa ma aventurez spre extrem dar masina va fi preparata destul de binisor. Nu se poate la standard si nici nu are rost sa te bagi la standard daca masina e preparata. Open-ul e solutia. Am inteles, problema este ca ar fi prima oara cand ies la offroad, si imi este un pic cam teama, sigurul offroad care il practic de ceva timp a fost cu ATV-ul si sa ma bag direct la Open cu jeep... :hl iar sa merg doar ca spectator presimt ca o sa-mi bag unghia-n gat. Mare dilema.... \ Nu ai de ce sa iti fie teama. Traseul de Open nu e priculos. Si oricum se merge in echipe de cate doua masini. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat August 22, 2008 Partajează Postat August 22, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului va salut pe toti...si eu sint nou pe aici , nu prea am timp sa intru prea des dar promit ca vin si eu sa vad despre ce e vorba la Baia mare detin un nissan navara pick-up d 22 cu motor abia schimbat si as vrea sa va cer un sfat unde as putea sa ma incadrezavind in vedere ca tractorul meu e mai aproape de open decit de standard cu respect ,sorin zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DragosDim Postat August 24, 2008 Partajează Postat August 24, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului va salut pe toti...si eu sint nou pe aici , nu prea am timp sa intru prea des dar promit ca vin si eu sa vad despre ce e vorba la Baia mare detin un nissan navara pick-up d 22 cu motor abia schimbat si as vrea sa va cer un sfat unde as putea sa ma incadrezavind in vedere ca tractorul meu e mai aproape de open decit de standard cu respect ,sorin Salut Sorin, ai un utilaj la fel si identic cu al meu, incearca sa o incalti cu niste AT-uri, si poti sa mergi la Standard. Din cate am inteles , va fi traseul de "Dakar " de anul acesta, asa ca in mare parte drum forestier ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului vin si eu cu o intrebare..(exista sansa de a termina de refacut benzinarul pina la data concursului)de aceea imi pun sperante :) ..la standard,sint acceptate anvelopele reesapate gen cross de la pneus,sau reesapate model simex? :) ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Nu. La standard se accepta doar cauciucuri cu profil tip AT maxim. Profilul gen Cross Country de la BP Pneus, sau profilul tip Simex este tip MT. Eu insa as arunca niste simexuri pe ea si as merge la Open :h5 Aici sunt lamuriri suplimentare: http://www.club4x4.ro/mmof/?page_id=13 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului hmmm...nu sint sigur ca o sa tina nici la standard darmite la open :ha: :ha: :ha: ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Standard e forestier, drumul de la Dakarul de anul acesta. Nu are cum sa nu tina. La Open iar nu-mi fac griji, pentru ca l-am vazut pe semaca tot cu un IMS in primavara la Padina Ursului la Offroad Spring Fest. A tinut! Si s-a dat si la extrem in ziua a doua cu baietii, si foarte bine chiar! Ai punti rigide fatza spate si arcuri pe foi, cam greu sa nu tina! Ba mai mult, a doua zi in primavara, a fost o rapa uriasa pe care cam nimeni nu a urcat-o, dar multi au incercat! Doua Jeep-uri au rupt cruci cardanice, un Nissan ceva pe la un grup, si un Range Rover o planetara. A incercat si semaca cu IMSul si nu a rupt nimic. Nu a trecut, dar nici ceilalti nu trecusera. Sfatul meu numarul 2 - o viata si un faiton ai! A fost facut pentru off-road! Arunca-i niste simexuri inalte si inguste pe el, si hai la Open. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
faitonu Postat August 25, 2008 Partajează Postat August 25, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului stiu ca M-ul lui Semaca a facut o figura frumoasa peste tot..dar asta al meu nu e intr-o stare atit de buna..de aceea mi-e cam frica..nu stiu cit ma pot baza pe el..am avut probleme cu arcurile pe fata,directia e cam slabuta,telescoapele sint varza,in plus,ma mai lovesc si de cutia de viteze pe care n-o am inca..mai am de bagat bani seriosi ca sa-l pun pe rotile lui :P ...asta nu-i masina...e IMS!!!... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 25, 2008 Autor Partajează Postat August 25, 2008 Re: Pregatire trasee pt Cupa Maramuresului Niste poze de la pregatirea traseului de Open. Multumim pentru ajutor lui Levo si lui Kecske din Cluj care au venit special ca sa ne ajute la roadbook-uri. [youtube:1xbqlvey]http://uk.youtube.com/watch?v=UPsT6TSZlNY[/youtube:1xbqlvey] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate