Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Regulamentul pe 2014 - ce se stie?

Postări Recomandate

Re: Regulamentul pe 2014 - ce se stie?

@iwa si cine cantareste atelajul????

Cel mai probabil va fi obligatia organizatorului. O sa iti pot spune clar dupa ce apare caietul de sarcini pe anul asta.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici faptul ca orice concurent trebuie sa fie membru intr-un club sportiv nu este nou?

Eu stiu ca prevederea aceasta este veche. In 2010, cand mi-am luat licenta, exista.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Iwa....mai in gluma mai in serios, am vreu sa punctez cat de "simpatic" este regulamentul asta.

Pana la urma o sa avem varianta integrala....cu puncte, CP...noutati..etc. ???

Daca este secret sau surpriza va rog sa ne spuneti:banana.

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Uite si Anexa D.

[ATTACH]205878[/ATTACH]

Am completat si in lista cu Anexe publicata anterior :h5

ANEXA D 2014 FINAL.pdf

Editat de RazvanGTC

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Iwa....mai in gluma mai in serios, am vreu sa punctez cat de "simpatic" este regulamentul asta.

Pana la urma o sa avem varianta integrala....cu puncte, CP...noutati..etc. ???

Daca este secret sau surpriza va rog sa ne spuneti:banana.

Horace - si eu am zis ca nu daor aceste regulament este simpatic :) ci si cele de dinainte au fost la fel. Oricum nu pot decat sa comentez pe margine caci de bagat in seama... mai greu :) din tot ce am propus pana acum nu am vazut ceva luat in considerare, dar iti pot spune ce mi s-a spus si mie: Propunerile pentru regulament au fost cerute de la cluburi inca de la sfarsitul anului trecut, prin urmare cel mai bine ar fi sa te adresezi clubului din care faci parte :D

Link spre comentariu

Eu stiu ca prevederea aceasta este veche. In 2010, cand mi-am luat licenta, exista.

Giorgel pana acum trebuia sa fii membru in club doar pentru licenta anuala, one-event putand lua chiar daca nu erai membru in nici un club. Acum paragraful este asa:

La competitiile organizate sub prezentul regulament pot participa numai sportivii afiliati unui

club sportiv de profil, care fac dovada calitatii de membru al respectivului club si sunt licentiati

de catre FRAS cu licenta sau cu licenta “one event“, obtinuta la inscrierea in competitie, sau

sportivii licentiati de alte organisme recunoscute de catre FRAS.

Acum trebuie sa fii membru intr-un club pentru a primi orice fel de licenta.

p.s. Este valabil si pentru licentele de trial !

Editat de Astral
Link spre comentariu

Scuze ca ma bag in discutie, dar, poate n-am inteles eu bine:

adica, un "tiriplici" debutant, care n-are nici o legatura cu vreun club afiliat CNOR-FRAS, ca sa poata participa legal la un concurs organizat sub egida CNOR-FRAS, (or mai fi si altfel de concursuri?), trebuie intai sa se inscrie intr-un club! Iar majoritatea cluburilor, din ce am vazut pe aici pe forum, te accepta ca membru daca faci dovada ca esti capabil sa faci fata unei competitii (in primul rand din punct de vedere al "cunoasterii cu covrigul").

Sincer, mi se pare cam restrictiv acest paragraf, in ceea ce priveste debutantii in competitii.

Parerea mea. Si scuze de interventie.

Acum trebuie sa fii membru intr-un club pentru a primi orice fel de licenta.

p.s. Este valabil si pentru licentele de trial !

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Scuze ca ma bag in discutie, dar, poate n-am inteles eu bine:

adica, un "tiriplici" debutant, care n-are nici o legatura cu vreun club afiliat CNOR-FRAS, ca sa poata participa legal la un concurs organizat sub egida CNOR-FRAS, (or mai fi si altfel de concursuri?), trebuie intai sa se inscrie intr-un club! Iar majoritatea cluburilor, din ce am vazut pe aici pe forum, te accepta ca membru daca faci dovada ca esti capabil sa faci fata unei competitii (in primul rand din punct de vedere al "cunoasterii cu covrigul").

Sincer, mi se pare cam restrictiv acest paragraf, in ceea ce priveste debutantii in competitii.

Parerea mea. Si scuze de interventie.

De asta e bine sa comentam deciziile luate de ...'cei de sus', iar daca nu vor sa le fie aruncate vorbe poate vor raspunde si ei la intrebarile voastre.

Daca nu raspund, atunci nu au ce cauta acolo unde sunt.

Ii fransformam in 'triliplici'.

.

N-o sa uit la etapa de la Campulung (Ag) 2012 cand niste 'triliplici', debutanti, la clasa standard au luat locul 1 in trial cu o vitara de 1.6 , si nu erau inscrisi intr-un club. Si noi cu motoare, cauciucuri si suspensii smechere, rupeam benzi sau dadeam din roti.

Credeti ca la taxele de participare ..minione.. o sa mai avem boboci in offroad?.....!

Editat de piede
Link spre comentariu

teddybear - nu stiu de ce a fost luata aceasta decizie dar eu am incercat sa caut partile ei bune si am ajuns la urmatoarele:

- daca tu nu ai nici o legatura cu fenomenul, ti se pune pata sa iti cumperi o masina despre care tu crezi ca este OZeNeu si te duci si te inscri direct la EXTREM (ca doar esti cel mai tare si mai stecker) ai foarte mari sanse sa iti rupi gatul la prima coborare, lucru care se reflecta in declaratiile ce vor fi date de organizatori la politie si la parchet...

- pe de alta parte daca te inscri intr-un club (si am vazut indivizi care nu aveau treaba cu fenomenul, dar devenind membri intr-un club au invatat una/alta) cei de acolo pot sa te domoleasca un pic, eventual sa iti arate una/alta ca sa intelegi despre ce e vorba. Apoi poti merge la ce clasa vrei tu dar sansele sa iti rupi gatul vor fi mai mici.

Cat despre acceptarea noilor membrii fiecare club are politica lui, insa sunt ferm convins ca exista si cluburi care accepta membri ce nu au treaba cu fenomenul dar care vor sa invete una/alta si sa ia parte la el.

p.s. De exemplu era pe aici un topic cu o sesiune de antrenamente organizata de Mures referitor la inclinatii laterale...

p.s.2. Apropo de rupt gatul exista unc az celebru la Bucovina 2011 cand un Samurai de la extrem a luato` la vale printre copaci dintr-o eroare de pilotaj.

p.s.3 Greselile de la inceput sunt intentionate :D

p.s.4 Daca altul era scopul deciziei ar trebui sa ne lamureasca cineva mai "de sus" :)

Editat de iwa
Link spre comentariu

teddybear - nu stiu de ce a fost luata aceasta decizie dar eu am incercat sa caut partile ei bune si am ajuns la urmatoarele:

- daca tu nu ai nici o legatura cu fenomenul, ti se pune pata sa iti cumperi o masina despre care tu crezi ca este OZeNeu si te duci si te inscri direct la EXTREM (ca doar esti cel mai tare si mai stecker) ai foarte mari sanse sa iti rupi gatul la prima coborare, lucru care se reflecta in declaratiile ce vor fi date de organizatori la politie si la parchet...

- pe de alta parte daca te inscri intr-un club (si am vazut indivizi care nu aveau treaba cu fenomenul, dar devenind membri intr-un club au invatat una/alta) cei de acolo pot sa te domoleasca un pic, eventual sa iti arate una/alta ca sa intelegi despre ce e vorba. Apoi poti merge la ce clasa vrei tu dar sansele sa iti rupi gatul vor fi mai mici.

Cat despre acceptarea noilor membrii fiecare club are politica lui, insa sunt ferm convins ca exista si cluburi care accepta membri ce nu au treaba cu fenomenul dar care vor sa invete una/alta si sa ia parte la el.

p.s. De exemplu era pe aici un topic cu o sesiune de antrenamente organizata de Mures referitor la inclinatii laterale...

p.s.2. Apropo de rupt gatul exista unc az celebru la Bucovina 2011 cand un Samurai de la extrem a luato` la vale printre copaci dintr-o eroare de pilotaj.

p.s.3 Greselile de la inceput sunt intentionate :D

p.s.4 Daca altul era scopul deciziei ar trebui sa ne lamureasca cineva mai "de sus" :)

Ai perfecta dreptate in ceea ce subliniezi!

Numai ca eu ma refeream strict la o situatie ipotetica: X, tiriplici posesor de 4x4, (de ceva vreme), nu intru-totul strain de "invartitul covrigului" si "mestecatul in benzina", vrea sa-si incerce puterile alaturi de "grupa mare" la o cupa sau un trial, care, intamplator, se desfasoara in apropierea domiciliului personal, strict la "standard", ca nu are masina taiata, troliu sau alte dotari obligatorii la clasele superioare. Vrea doar sa vada "pe viu", daca are aptitudini pentru acest sport!

Daca, pana acum, acest lucru era posibil cu ajutorul unei licente "one-event" platita la fata locului (insotita de asigurare, control medical, etc.), acum a devenit obligatorie apartenenta, in prealabil, de un club.

Si cine n-are "prealabil", n-are nici posibilitatea de participare legala!

Asta mi se pare un pic injust (cum sublinia si Piede, poate or mai exista off-roaderi talentati si de perspectiva si in afara fenomenului)!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Iwa.....hai sa ne distram:

2. Penalizari de start

a. concurentii care nu respecta rolurile (pilot, copilot) asumate prin fisa de inscriere vor fi descalificati

Ce zici de asta ??? Oare s-a intamplat asa ceva ?

5. Penalizari de GPS

b. incercarea concurentilor de parcurgere a unei portiuni din traseu la picior, cu GPSul la persoana, in afara autovehicolului, atrage dupa sine excluderea echipajului in cauza din competitie.

Dar despre asta ce zici ?

Si cea mai tare e asta :

l. consumul de bauturi alcoolice sau droguri pe traseu atrage dupa sine descalificarea din competitie (decizie a Comisiei Sportive de Competitie), Cazurile vor fi inaintate spre dezbatere Comisiei de Disciplina a FRAS (propunere a CNOR)

Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate in ceea ce subliniezi!

Numai ca eu ma refeream strict la o situatie ipotetica: X, tiriplici posesor de 4x4, (de ceva vreme), nu intru-totul strain de "invartitul covrigului" si "mestecatul in benzina", vrea sa-si incerce puterile alaturi de "grupa mare" la o cupa sau un trial, care, intamplator, se desfasoara in apropierea domiciliului personal, strict la "standard", ca nu are masina taiata, troliu sau alte dotari obligatorii la clasele superioare. Vrea doar sa vada "pe viu", daca are aptitudini pentru acest sport!

Daca, pana acum, acest lucru era posibil cu ajutorul unei licente "one-event" platita la fata locului (insotita de asigurare, control medical, etc.), acum a devenit obligatorie apartenenta, in prealabil, de un club.

Si cine n-are "prealabil", n-are nici posibilitatea de participare legala!

Asta mi se pare un pic injust (cum sublinia si Piede, poate or mai exista off-roaderi talentati si de perspectiva si in afara fenomenului)!

Aici sunt perfect de acord cu tine, dar din pacate ca si tine nu stiu de ce s-a luat aceasta decizie, poate insa membri CNOR ne pot lamuri, caci din cate stiu sunt si eu prezenti pe aici.

• Like 1
Link spre comentariu

Horate iti raspund cum vad eu lucrurile:

2. Penalizari de start

a. concurentii care nu respecta rolurile (pilot, copilot) asumate prin fisa de inscriere vor fi descalificati

Ce zici de asta ??? Oare s-a intamplat asa ceva ?

S-a introdus "special" pentru a nu se mai inversa pilotul cu copilotul, anul trecut nu exista nu aveam cum sa o aplicam :)

5. Penalizari de GPS

b. incercarea concurentilor de parcurgere a unei portiuni din traseu la picior, cu GPSul la persoana, in afara autovehicolului, atrage dupa sine excluderea echipajului in cauza din competitie.

Dar despre asta ce zici ?

S-a introdus anul trecut dupa ce la o etapa din 2012 a existat aceasta suspiciune si nu a putut fi penalizata corespunzator. Anul trecut nu a fost sesizata nici o astfel de situatie la competitiile la care am participat eu (si nici la celelalte nu stiu sa fi fost). Dar daca va fi cazul (arbitrul organizatorului va semnala acest lucru) sunt ferm convins ca va fi aplicat

Si cea mai tare e asta :

l. consumul de bauturi alcoolice sau droguri pe traseu atrage dupa sine descalificarea din competitie (decizie a Comisiei Sportive de Competitie), Cazurile vor fi inaintate spre dezbatere Comisiei de Disciplina a FRAS (propunere a CNOR)

Discutia de aici nu cred ca are sens... insa eu zic sunt de parere ca ar trebui aplicata cat mai drastic. Astfel de cate ori imi va fi semnalata de arbitrii organizatorului, sau de o contestatie a unui concurent ce poate fi probata, etc o astfel de situatie atat eu cat si ceilalti arbitrii com aplica strict regulamentul (binenteles in baza deciziei Comisiei Sportive de Competitie).

Pana acum nu stiu sa fi fost cazul, fie ca nu a fost semnalata de organizator, fie ca nu au fost facute contestatii de alti concurenti, etc

p.s. Poate mai conteaza si altcineva (de "sus") ca parca prea am monopolizat topicul :)

Link spre comentariu

Dragi colegi,

fiindca am o oarecare cunostinta despre procesul de aprobare / construire al regulamentului editia 2014, imi permit sa adresez cateva dintre intrebarile aparute pe acest topic:

1) Imi permit sa atrag atentia asupra mesajului meu anterior pe tema 'cand se publica regulamentul', in care am exprimat ca nu se modifica nimic la clasele masinilor, si deci ca se poate lucra la constructie / upgrade / reparatii, etc.

Sunt convins ca nu schimba nimeni masina in vreun fel daca CPul valoreaza 1 pct, 10 pct sau 50 pct :)

2) Tinand cont ca nu s-a schimbat deloc impartirea pe clase, definirea autoturismelor de concurs, este oarecum trist sa observ concurenti care au multi ani de zile de experienta ca acum descopera regulamentul :banana

3) Consider (personal vorbind, nu reprezentand CNOR) ca limitarea de 3500kg nu este o problema pentru nimeni. Argumentez: cum pe strada nu ai voie cu masina peste 3500kg daca nu ai categoria C in carnet, cum suntem la concurs de auto si nu de camioane, limitarea la 3500 este data de legislatie inainte de regulamentul de offroad.

Mai consider, tot personal vorbind, ca toata lumea incearca sa faca masina mai usoara, si ca nu risca nimeni sa depaseasca pragul de 3500 kg :)

4) legat de licentiere: paragrafele la care faceti referire difera minimalist, in scopul clarificarii nu restrictionarii. IWA are dreptate, exista mai multe cazuri:

- licenta anuala

- licenta one event

- licentiere prin recunoasterea licentelor emise de alte organisme recunoscute de FRAS

Exact asa cum spune IWA, pentru concurentii care vor doar licenta one event, fiind 'localnici', ei vor obtine licenta one event fiind pentru acest scop legitimati la clubul organizator.

La competitiile organizate sub prezentul regulament pot participa numai sportivii afiliati unui club sportiv de profil care fac dovada calitatii de membru al respectivului club si sunt licentiati de catre FRAS ( licenta anuala )' date=' sportivii care obtin licenta “ one event “ la inscrierea in competitie sau sunt licentiati de catre organisme recunoscute de catre FRAS.[/quote']

vs

La competitiile organizate sub prezentul regulament pot participa numai sportivii afiliati unui club sportiv de profil' date=' care fac dovada calitatii de membru al respectivului club si sunt licentiati de catre FRAS cu licenta sau cu licenta “one event“, obtinuta la inscrierea in competitie, sau sportivii licentiati de alte organisme recunoscute de catre FRAS.[/quote']

In rest a explicat deja Iwa foarte bine :)

Acum ca este finalizat regulamentul, promit ca raspund pe acest topic la nelamuriri daca mai persista :ap

LE: nu sunt sigur, nu am o experienta vasta la alte sporturi, poate ma ajuta cineva: exista alte sporturi unde la competitiile oficiale este permis (nu este interzis ) sa bei alcool? Crede cineva ca ajuta la performanta sportiva :) , sau de ce avem discutii ca e nasol sa fie interzis?

Editat de watcher
Link spre comentariu

As mai adauga faptul ca am venit in sprijinul participarilor de tip 'one event' cu urmatoarele 2 modificari:

1) taxa de licenta one event pentru trialuri a fost redusa cu 80% - la 5 euro!

2) punctele obtinute de concurentii cu licente one event, se aduna la clasamentul general la cluburile la care sunt membri repsectivii participanti, pe baza de carnet de membru la club (inainte se 'pierdeau')

Link spre comentariu

2) punctele obtinute de concurentii cu licente one event, se aduna la clasamentul general la cluburile la care sunt membri repsectivii participanti, pe baza de carnet de membru la club (inainte se 'pierdeau')

Mie unul asta nu mi se pare tocmai ok :D.

Mi se pare mult mai ok ca cei care se dau cu one-event sa nu puncteze deloc, iar cine vrea sa puncteze sa isi faca licenta anuala.

Daca vrei iti dau si exemple din alte sporturi :), dar deja suntem off-topic

Link spre comentariu

Mie unul asta nu mi se pare tocmai ok :D.

Mi se pare mult mai ok ca cei care se dau cu one-event sa nu puncteze deloc, iar cine vrea sa puncteze sa isi faca licenta anuala.

Daca vrei iti dau si exemple din alte sporturi :), dar deja suntem off-topic

La ce club vor puncta vecinii nostii de la Vest? Pun pariu ca nu la T44 si nici la GTC.....

E o strategie sa creasca punctajul pe club. Destept cel care a promovat-o.

Dar, destept si clubul care va promova cea mai mica cotizatie, pentru ca va atrage cu siguranta multa lume.

Link spre comentariu

Mai e una tare

Anexa C Capitolul A Punct 1 - Numere de concurs.

.

......" b. Pentru concurentii care nu s-au clasat in anul anterior in Clasamentul General al

CN, sau s-au clasat la o alta clasa, la solicitarea unei licente anuale, se aloca

numere de la 31 la 300.". .....

Adica sa inteleg ca nu se mai dau numere preferentiale?!.

Sa vedeti cata 'sanatate'.... o sa le ureze Radu Chelaru ca nu mai are numarul 69

Link spre comentariu

Presupun ca, cei care nu sunt membrii niciunui club, vor deveni instant membrii clubului care organizeaza etapa respectiva ,simultan cu obtinerea licentei one event :grin:

Mai interesant este ca daca vrei sa te muti la alt club dupa trebuie sa platesti 50euro la FRAS :)

Link spre comentariu

Caracteristici speciale ale autovehiculelor clasa STANDARD

...cauciucuri minim profil AT si maxim MT, nemodificate...

- Nu se admit nici un fel de modificari la caroserie si/sau la structura constructiva originala a suspensiei autovechiculului.

- Nu se considera modificare schimbarea cauciucurilor de serie, a telescoapelor de serie, a altor accesorii...

deci, conform regulament, un TJ cu long arm, tsl radial pe 38" si compresor volumetric este standard... ce sansa are o alta masina, o vitara sau o feroza sa spunem, echipata cu AT-uri si cu suspensie stock sa treaca prin aceeasi balta in care cel de mai sus s-a distrat un pic? e un pic ciudat, ar fi fost mai corect sa se puna limitari de genul maxim 2" lift-ul, puntile originale, maxim 33" la gume... la open de ce s-au pus limitari la cauciucuri?

Este interzis transportul de combustibil in interiorul habitaclului, in orice fel de recipient.

Este permis transportul combustibilului numai in exteriorul habitaclului, în limita a 40 litri si

numai în recipienti metalici omologati, etansi si foarte bine fixati. Nerespectarea acestor

prevederi se penalizeza conform Anexa D.

GPL-ul este considerat combustibil. deci, cum se procedeaza in cazul in care ai GPL pe masina? (asta ma intereseaza direct pentru ca vreau sa pun si gaz pe masina)

e bine ca masinile nu trebuie sa aibe ITP-ul si nici macar nu trebuie sa fie inmatriculate, deci nici asigurare RCA sau rovigneta :tk

altfel, cred ca lucrurile sint de bun simt si destul de clare. cind e prima etapa? :ap

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Mai aduc clarificari :)

e bine ca masinile nu trebuie sa aibe ITP-ul si nici macar nu trebuie sa fie inmatriculate' date=' deci nici asigurare RCA sau rovigneta[/quote']

Cred ca aceasta deductie este eronata :)

Astfel, regulamentul zice:

In cazul in care portiuni de traseu vor trece pe drumuri deschise circulatiei publice' date=' parcurgerea acestora se va face [b']cu respectarea prevederilor Codului Rutier[/b] in vigoare si a eventualelor mentiuni speciale din roadbook, pe raspunderea concurentilor.

De asemenea, anexa A zice

- automobilul trebuie sa aiba toate dotarile standard pentru circulatia pe drumurile publice conforme Codului rutier

Daca te gandesti putin este evident ca nu poate Regulamentul Campionatului de Offroad sa "bata" (modifice, suprascrie) legile tarii, in speta Codul Rutier.

deci' date=' conform regulament, un TJ cu long arm, tsl radial pe 38" si compresor volumetric este standard... ce sansa are o alta masina, o vitara sau o feroza sa spunem, echipata cu AT-uri si cu suspensie stock sa treaca prin aceeasi balta in care cel de mai sus s-a distrat un pic?[/quote']

Prima observatie este "vino sa vezi ce fac colegii cu vitara si feroza si vedem la finish cine a trecut mai bine prin balta aceea" :)

Tine cont ca la standard, nefiind obligatoriu troliul, in baltile la care te gandesti nu te incurca atat de mult rotile mici. In schimb rotile mari te incurca la viteza. Vei mai constata astfel si ca nici longarmul (care inteleg ca vine in standard pe masina la care faci referire, caci altfel incalci prevederea 'fara modificari la structura suspensiei") nu te ajuta atat de mult la viteza.

Legat de combustibil si transportul acestuia: prevederea pe care o citezi se aplica rezervelor suplimentare de combustibil, nu te obliga regulamentul sa iti dai jos rezervorul autorizat de rar (cel mai adesea mai mare decat 40 litri!!!! din standardul masinii ;) )

Dupa parerea mea, instalatia de alimentare cu GPL, fiindca este omologata (ca altfel nu ai putea circula pe drumuri publice) inseamna ca respecta niste standarde foarte dure de siguranta in the firs place. Ea este asimilata dpdv al regulamentului offroad cu rezervorul standard al masinii (repet, din moment ce este omologata).

Nu ma pricep la instalatii GPL, DAR cele cateva pe care le-am vazut pana acum nu erau amplasate in habitaclu.

Mai tine cont de o chestie: daca e sa iei foc, explodezi, mori, tu esti primul care sufera , deci ma astept ca siguranta concurentilor sa fie o preocupare comuna...

Link spre comentariu

......" b. Pentru concurentii care nu s-au clasat in anul anterior in Clasamentul General al

CN, sau s-au clasat la o alta clasa, la solicitarea unei licente anuale, se aloca

numere de la 31 la 300.". .....

Adica sa inteleg ca nu se mai dau numere preferentiale?!.

Sa vedeti cata 'sanatate'.... o sa le ureze Radu Chelaru ca nu mai are numarul 69

Trebuie sa recunosc ca nu reusesc sa urmaresc firul logic al deductiei facute :))

Astfel, eu citesc asa: pentru cei care [...] se aloca numere de la 31 la 300. Ce numar de la 31 la 300 iti iei e treaba ta, first come first served. Nr 69 se afla intre 31 si 300, daca Radu il cere primul (cerer licenta, taxa, etc - formalitati indeplinite), nu vad de ce nu i s-ar aloca.

Link spre comentariu

Legat de adunarea punctajelor membrilor de club cu licente one event la calsamentul general am urmatoarele observatii / informatii de adus:

1) eu personal sunt de acord cu IWA - mi se pare mai corecta abordarea anterioara

2) aceasta decizie s-a luat prin vot la Adunarea Cluburilor, nu de catre CNOR. Cu alte cuvinte, putem spune ca este dorinta intregii miscari de offroad (asa cum presedintele si parlamentul sunt alegerea intregului popor :) )

3) De unde a pornit dezbaterea: exista membri ai diverselor cluburi sportive care nu au buget pentru 3 etape. Daca nu ai buget pentru participarea la 3 etape, licenta anuala este mai costisitoare decat 2x one event (si evident, 1x one event). Pe de alta parte, este vorba despre membri reali ai cluburilor X, Y, Z, cu state vechi, etc.

S-a dezbatut cum se rezolva aceasta problema si au existat mai multe propuneri. Una dintre ele a fost votata cu o majoritate covarsitoare (GTC included :) ) - ca la inscrierea la concurs, concurentii cu licenta one event sa arate carnetul de membru de club pentru care doresc sa puncteze, vizat pe anul in curs.

In mod deosebit cred ca mai merita povestit si propunerea clubului ORAR, prin vocea lui Nea Gigi, care a sustinut ca exista un risc mare de 'traseism' si 'alergatura dupa membri noi' , etc - acele riscuri pe care le sesizeaza / critica piede. Propunerea clubului ORAR a fost ca la inceputul fiecarui sezon competitional, fiecare club sa trimita o lista cu sportivii membri si numai aceia sa puncteze la calsamentul general (sa anunti de la inceput care sunt acei membri care nu isi permit / nu doresc licente anuale)

Acest punct de vedere a fost contrazis (repet, si de clubul GTC) si i s-a contrapus argumentul ca si la alte sporturi (fotbal? formula 1? - nu mai tin minte exact exemplele) exista posiblitatea de a recruta membri noi pe parcurs, dupa inceputul campionatului, etc. In urma ascultarii celor 2 puncte de vedere, s-a trecut la vot iar varianta pe care o regasiti in regulament este cea votata cu un factor de 4 : 1.

Mai mentionez o alta propunere care nu a avut succes: acordarea de puncte in clasamentul general al cluburillor si pentru participarea la alte evenimente in afara de etapele campionatului national. Spre exemplu cupe si trialuri de offroad din calendarul oficial. Deisgur, cu cuantumuri mai mici decat punctele adunate la etape. De asemenea, punctarea diferita a rezultatelor obtinute la extrem, open si standard, cu argumentul ca e mai greu sa obtii locul 1 la extrem decat la open (si standard) :)

Nici aceasta propunere nu a obtinut suficiente sufragii :)

Revenind la problema 'one event la casamentul general' trebuie ca sportivii care doresc sa puncteze pentru un club anume sa faca niste eforturi sa solicite asta si sa poata produce documente doveditoare. Este interesant scenariul 'conspirationist' propus de piede, va propun sa urmarim impreuna la etape si pe parcursul anului evolutia si cine vor fi 'cei mai rai ofenderi' :)

Editat de watcher
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare