Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Regulamentul pe 2014 - ce se stie?

Postări Recomandate

Re: Regulamentul pe 2014 - ce se stie?

Nu credeam ca vreodata o sa se vrea pusa in regulament prevederea asta:))))

Am propus din 2010......... dar totusi se poate , daca astepti catva ani :))))

Pentru cine nu stie este schimbarea pilotului cu copilotul.

KAMIKAZE OFFROAD CLUB

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca tot vorbim aici de regulament poate este cineva interesat care nu a vazut topicul :).

Se organizeaza din nou scoala de arbitraj. Asadar cei interesati sunt rugati sa urmeze instructiunile de pe topicul dedicat

Desi nu scrie nicaieri, aparent trebuie sa va descrieti si experienta voastra in offroad, daca vreti sa va inscrieti, desi mie unul mi se pare aberanta chestia asta. Sincer sa fiu prefer sa nu ai nici o legatura cu off-road-ul dar sa sti regulamentul si sa sti sa lucrezi cu maspsource-ul, decat sa fi cel mai infocat off-roadist care nu cunoste cele 2 "chestii" de mai sus !!

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Adevarul este ca viata arbitrilor la concursuri nu este una de invidiat :) / :(

Nopti nedormite, munca multa si grea (verifica zeci de trackuri pt depasiri viteza, abateri de la traseu, CPuri, etc), calculeaza clasamente, agitatie, si toti concurentii zic ca ii fura arbitrii :)

Sa va povesteasca Iwa cum arata un concurs prin ochii arbitrului.

La concursuri iti faci treaba pentru care esti acolo... este adevarat ca ar fi mai simplu de facut daca regulamentul ar fi clar si neinterpretabil, sau daca ai primi toate informatiile clar si la timp, insa am invatat sa ne descurcam cu ce avem.

Link spre comentariu

Ratiunea mea pentru a iti ridica mingea l fileu (iti inmana microfonul) este principial aceeasi proaspat enuntata: daca participantii (concurentii) inteleg ce are de facut arbitrul, ce inseamna sa arbitrezi, etc, atunci poate vor exista mai putine suspiciuni, mai putine banuieli ca 'ma fura arbitrul', etc.

Link spre comentariu

Ratiunea mea pentru a iti ridica mingea l fileu (iti inmana microfonul) este principial aceeasi proaspat enuntata: daca participantii (concurentii) inteleg ce are de facut arbitrul, ce inseamna sa arbitrezi, etc, atunci poate vor exista mai putine suspiciuni, mai putine banuieli ca 'ma fura arbitrul', etc.

Watcher sa stii ca eu m-am lovit de 2 "atitudini":

- "Cine esti tu sa imi spui ce am facut eu in padure ?" - mi se intampla Odorhei 2011 - prima etapa la care am arbitrat singur (caci astea erau vremurile) - cand tocmai ii dadusem unui moldovean de seama o penalizare de CP (pe acelasi copac erau 2 cp-uri (unu de open si unu de extrem) el il luase pe ala de open desi se dadea la extrem, dupa ce organizatorul a venit la 2 noaptea cu poza copacului a inteles de ce a primit 25 puncte penalizare)

- "Vezi sa nu vina alt arbitru ca nu il primesc !" - mi se intampla tot la Odorhei 2011 dupa intamplarea de mai sus, "citat" din aceeasi persoana :).

Am invatat sa discut cu participantii pe marginea clasamentelor si am invatat sa imi recunosc greselile (acelasi Odorhei cred ca am schimbat intr-o dimineata un clasament de 10 ori, fie ca nu primisem de la organizator diverse azimuturi sau nu le intelesem eu, fie ca xls-ul de pe laptop se gandise la alta matematica, fie ca nu aplicasem eu corespunzator regulamentul). Dar cel mai mult m-am bucurat de ajutorul primit de la organizatori si de la participanti (fie ca erau direct interesati, fie ca nu).

Exista si vor exista intotdeauna cei care au impresia ca sunt furati de oricine, dar atat timp cat se va discuta cu ei si li se va explica ce si cum marea majoritate va intelege si isi va schimba parerea. Partea nasoala insa este ca dupa o perioada de timp ti se vor urca in cap, dar atunci pot fi domoliti :D.

Stiu un caz in care un participant a venit sa imi ceara sa il penalizez desi clasamentul nu era facut, vroia chiar sa isi faca singur contestatie :D fiind ferm convins ca nu va fi penalizat pentru greseala... dimineata a constatat altceva insa :)

Eu unul am sa sustin tot timpul sus si tare ca am facut chestia asta din placere (nu pentru bani sau faima cum mi s-a mai reprosat) si am sa continui sa arbitrez cat timp imi va face placere.

Ca si plata pentru arbitraj eu unul consider mult mai importanta experienta acumulata participand efectiv la organizarea a 3 - 4 evenimente pe an, in diferite zone si sub diferite abordari. Restul se poate "simti" doar participand efectiv!

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare