Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Regulamentul pe 2014 - ce se stie?

Postări Recomandate

Re: Regulamentul pe 2014 - ce se stie?

Watcher .....nu trebuie sa te cuprinda tristetea ca exista concurenti care se dau de cativa ani si doar acum citesc regulamentul.....dupa cum vad ca presupui tu. E mult mai trist ca exista in regulament ceva "prostioare" care nu se schimba de multi ani.

Despre ITP si Regulament - la Extrem unde masinile sunt facute din tevi, cu....(glumim putin desi e destul de aproape de adevar) motor BMV, cutie de Toyota, punti de Nissan si reductor de G, cu instalatie electrica facuta de .....amici, cum facem sa luam ITP-ul ?

Aici trebuie ca organizatorii sa faca in asa fel incat traseul sa fie doar prin paduri..etc, sa nu se intersecteze cu drumuri unde chiar ai nevoie de masini inmatriculate. Daca nu este asa.....normal concurentii nu ar trebui sa ia startul, caci cu siguranta vor face ceva ilegal. Parca s-a si intamplat asa ceva cu Sorin Parvulescu, l-a asteptat Politia cand traversa un DN cu masina de extrem.

H

• Like 1
Today. Tomorrow. Land Rover.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Watcher .....nu trebuie sa te cuprinda tristetea ca exista concurenti care se dau de cativa ani si doar acum citesc regulamentul.....dupa cum vad ca presupui tu. E mult mai trist ca exista in regulament ceva "prostioare" care nu se schimba de multi ani.

Despre ITP si Regulament - la Extrem unde masinile sunt facute din tevi, cu....(glumim putin desi e destul de aproape de adevar) motor BMV, cutie de Toyota, punti de Nissan si reductor de G, cu instalatie electrica facuta de .....amici, cum facem sa luam ITP-ul ?

Aici trebuie ca organizatorii sa faca in asa fel incat traseul sa fie doar prin paduri..etc, sa nu se intersecteze cu drumuri unde chiar ai nevoie de masini inmatriculate. Daca nu este asa.....normal concurentii nu ar trebui sa ia startul, caci cu siguranta vor face ceva ilegal. Parca s-a si intamplat asa ceva cu Sorin Parvulescu, l-a asteptat Politia cand traversa un DN cu masina de extrem.

H

Horace - Watcher vorbea strict de clasa standard, stiu ca iti place shaorma dar hai sa fim constructivi si sa nu inducem lumea in eroare...

Legat de celelalte clase:

Organizatorii concursurilor stiu ca intre actele care se fac pentru dosarul de concurs exista si o harta pe care se vad portiunile de drum parcurse de concurenti care in timpul concursului sunt scoase din circulatia publica prin grija Politiei rutiere.

Legat de Sorin din cate imi aduc eu aminte intamplarea nefericita s-a intamplat la un concurs care nu era autorizat de FRAS, deci ilegal. La aceste concursuri merge fiecare pe barba lui din ce stiu eu, si scapa cine poate :)

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Trebuie sa recunosc ca nu reusesc sa urmaresc firul logic al deductiei facute :))

Astfel, eu citesc asa: pentru cei care [...] se aloca numere de la 31 la 300. Ce numar de la 31 la 300 iti iei e treaba ta, first come first served. Nr 69 se afla intre 31 si 300, daca Radu il cere primul (cerer licenta, taxa, etc - formalitati indeplinite), nu vad de ce nu i s-ar aloca.

intelesesem ca se dau la rand si nu optional

Link spre comentariu

Iwa.....imi place shaorma...chiar mult de tot.

Lui Wacher i-am scris pasajul acela in care ma intristam sa-l vad trist......

Partea a doua era pt toti cei care se dau si nu prea au ITP.

Si acum hai sa te irit putin....

Eu nu vreau sa ma cert cu cineva, nu incerc sa dezinformez, doar spun lucrurilor pe nume. Daca deranjez pe cineva...aia este, sa ma contrazica cu argumente...si uite asa devenim constructivi, asa cum iti place tie:))).

Ceea ce este scris mai jos este adevarat ? Ai vazut tu la toate concursurile Politia, circulatia oprita. Eu nu.

Asadar...hai la o shaorma:))).

Uite ce-ai scris tu:

Legat de celelalte clase:

Organizatorii concursurilor stiu ca intre actele care se fac pentru dosarul de concurs exista si o harta pe care se vad portiunile de drum parcurse de concurenti care in timpul concursului sunt scoase din circulatia publica prin grija Politiei rutiere.

Link spre comentariu

Horace - la toate etapele de campionat (si cupa de anul trecut de la Piatra Neamt) la care am participat eu ca arbitru politia era informata si / sau eventual ajuta la dirijarea circulatiei pe portiunile cu probleme. La restul concursurilor nu stiu si nici nu ma intereseaza.

Dar asta este un motiv pentru care am ocolit anumite intalniri / evenimente la care puteau aparea probleme.

Mai departe insa problema o vad asa:

- organizatorul ar trebui sa verifice atat cat poate ca totul este conform cu fisa tehnica de inscriere, si daca masina nu este ok concurentul sa nu fie inscris (si aici ma refer la casti omologate, prelate, etc). Din pacate nu am vazut / auzit de nici un caz de genul asta.

- daca concurentul trece de inspectia tehnica "cumva" mai departe se descurca pe barba lui.

cat despre elemente de siguranta ar fi mult de discutat... de la casti la scaune si centuri cu omologare la costume ignifuge, instinctoare si asa mai departe.... dar chestiile astea ne dor si mai bine le lasam asa ca inca merg.

Link spre comentariu

Horatiu, uite, eu imi cer scuze ca nu am inteles bine ce ai zis.

Am trecut acum din nou prin thread si am observat urmatoarele subiecte pe care le-ai ridicat:

1) limitarea greutatii masinii la intervalul 900-3500 kg

2) descalificarea pentru schimbarea pilotului cu copilotul in timpul concursului

3) descalificarea pentru incercarea de a parcurge traseul cu GPS ul in buzunar ca sa ai track corect

4) descalificarea pentru consum de alcool in timpul concursului.

Ca sa nu mai fac eu presupuneri si sa nu mai raspund in directii eronate, explica mi te rog care sunt obiectiile / nelamuririle tale fata de aceste prevederi? Sunt corecte prevederile? Sunt gresite? E bine ca exista? E rau ca exista? Exista o alta problema in afara ca exista?

Link spre comentariu

Watcher,

nu ai de ce sa-ti ceri scuze, nu ai citit cu atentie. Eu i-am scris lui Iwa in timp ce ma distram, in timp ce-mi aminteam de unele etape si faceam legatura cu regulamentul.

Asadar hai sa ne distram...sper ca inca mai poti si sa vedem ce mi-ai scris:

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Am trecut acum din nou prin thread si am observat urmatoarele subiecte pe care le-ai ridicat:

1) limitarea greutatii masinii la intervalul 900-3500 kg

>>>Aici daca vrei poti gasi destul de repede lipsa de logica.....si eu carcots, m-am distrat cu masina de 400 kg cu un rezervor de 500 s + 2 grasi la bord.

2) descalificarea pentru schimbarea pilotului cu copilotul in timpul concursului

>>> ai vazut asa minunatie ? cand marele pilot se caca pe el de frica si conducea copilotul...sau padurarul...sau cineva care era pe acolo ???

3) descalificarea pentru incercarea de a parcurge traseul cu GPS ul in buzunar ca sa ai track corect

>>> nostim si aici, oare ai patit si tu asa ? tu stateai si te troliai in timp ce unii copiloti vechi si experimentati :wink:mergeau cu GPS -ul in mana si masina ocolea portiunea grea.

4) descalificarea pentru consum de alcool in timpul concursului.

>>> aici....chiar e distractiv rau de tot. La pariu, daca sambata dimineata la start sau duminica la trial cineva ar veni cu fiola....distractia ar fi maxima si nr de concurenti minim.

Uite acum cred ca am gasit calea catre victorie:))), e clar, o sa ma urc pe podium. Off...cat de constructive sunt discutiile astea:ap

Asadar.....pace fratilor, nu v-am sarit la gat, nu am nimic cu voi....insa nu pot sa nu ma distrez cu regulamentele astea.

Link spre comentariu

punctul 2 e aberant

watchere ... sa facem un exercitiu de imaginatie ..... tu pilot , ioana copilot

te mpotmolesti si nu ai de ce sa te troliezi .... dar cum tu esti in forma si puternic , o pui pe ioana la volan si tu impingi voiniceste masina pana iesi din mocirla ....

arbitri te vad ..... sa nteleg ca esti descalificat ?

variatiuni pe aceeasi tema ..... de ex pilotul are o cadere de calciu ... sau i se face rau .....

ce ar trebui s a faca echipajul ? sa ramana pe loc ? sa astepte organizatorul cu ambulanta si sa continue dupa aia ? sau in cazul impotmolirii sa astepte pana i se face mila altui concurent si te troliaza el ?

• Like 1

Nissan Pathfinder , Suzuki GSXR 1000 - speed freak

Toyota Laplander - nume de cod portoyolvo

T44

Link spre comentariu

punctul 2 e aberant

watchere ... sa facem un exercitiu de imaginatie ..... tu pilot , ioana copilot

te mpotmolesti si nu ai de ce sa te troliezi .... dar cum tu esti in forma si puternic , o pui pe ioana la volan si tu impingi voiniceste masina pana iesi din mocirla ....

arbitri te vad ..... sa nteleg ca esti descalificat ?

variatiuni pe aceeasi tema ..... de ex pilotul are o cadere de calciu ... sau i se face rau .....

ce ar trebui s a faca echipajul ? sa ramana pe loc ? sa astepte organizatorul cu ambulanta si sa continue dupa aia ? sau in cazul impotmolirii sa astepte pana i se face mila altui concurent si te troliaza el ?

John iti pot spune pentru ce a fost propusa aceasta modificare de regulament (implementarea ei este alta discutie):

Echipajele puncteaza dupa cum sti la N-1 etape, si avem urmatoare situatie:

- echipajul A 31 puncte inainte de ultima etapa, si a punctat la toate celelalte deci nu mai are voie sa puncteze;

- echipajul B 22 puncte inainte de ultima etapa, are o etapa la care nu a punctat, deci daca castiga locul 1 iese campion.

Cum punctele se realoca in cazul echipajelor care nu puncteaza echipajul A decide sa participe si sa puncteze schimband pe foaia de inscriere pilotul cu copilotul (echipaj "nou" deci are voie sa puncteze), ca mai apoi in teren dupa start sa se schimbe intre ei caci pilotul nu stie sa copiloteze si invers, astfel echipajul A are sansa sa fure punctele echipajului B daca reuseste sa ia locul 1. Mie unul nu mi se pare ok chestia asta... sunt de acord sa participe "invers" si daca castiga au toata stima mea, dar nu sunt de acord sa se schimbe pe traseu... de aici si masura de regulament.

Link spre comentariu

Haideti sa le luam pe rand :)

1) Greutatea masinii, limitata la 900-3500kg (alaturi de alte limitari, de genul ampatament minim)

Istoric (nu am fost acolo, stiu povestea pe cale orala): la un moment dat in trecut, nu era definit suficient de clar vehiculul cu care puteai concura. Un concurent a venit cu RZR si a castigat. In urma contestatiilor s-a constatat ca nu exista nicio limitare care sa interzica RZRul. S-a introdus aceasta definire (greutate minima, ampatament minim, greutate maxima pt a fi la autoturisme nu la camioane). Nimeni nu a contestat-o niste ani (cam 5 de cand stiu eu regulamente, dar poate aproximez eronat).

Inteleg ca acum, in februarie 2014 tu crezi ca se poate formula mai bine, mai clar aceasta prevedere. Eu unul iti promit ca daca imi dai un text il supun la vot la urmatoarea dezbatere de regulament (pentru editia 2015), chiar daca propunerea nu va fi aprobata si inaintata de clubul din care faci parte :)

La nivel de discutie personala si eu cred, ca si iwa, ca rzr ul cu 400 kg in plus nu respecta un numar de criterii: ampatamentul minim sau cantitatea de combustibil aditional (40litri)

2) In cei cativa ani de mers la campionat am vazut / am auzit despre astfel de cazuri.

Pana anul acesta (2014) regulamentul nu interzicea schimbarea, lumea votand avand in minte argumentele listate de John.

Anul acesta s-a schimbat soarta votului si au rezonat mai tare argumentele listate de tine.

Deci ar trebui sa te bucuri :), cineva a propus an de an treaba asta si pana la urma s-a aprobat ;)

@John: iti mai listez argumente impotriva parerii tale, argumente care au primat la momentul cand s-a votat

- daca permitem schimbarea pilot-copilot viciem rezultatele fiecarei clase (asa cum spune horatiu)

- daca permitem schimbarea pilot - copilot, trebuie sa obligam copilotul sa aiba permis de conducere la inscriere (prevedere larg contestata de participanti, as zice MULT mai larg contestata decat cea pe care o contesti tu)

- daca pilotul nu trece de controlul medical nu ia startul in cursa. faptul ca 'picarea' controlului medical apare dupa start nu trebuie sa favorizeze echipajele, si sa ii lasi in teren cu un pilot 'inapt' ci dimpotriva.

- nu te obliga nimeni sa mergi la campionatul national in echipaj fara putere, fara forta, slabit, care nu poate sa puna troliul, etc

Iti fac si tie o propunere similara: convinge clubul din care faci parte sa propuna aceasta modificare pentru varianta 2015 si o reintroducem in dezbatere :)

3) parcurgerea cu GPS in buzunar.

Tocmai pentru ca s-a intamplat am insistat pe aceasta prevedere. Inteleg ca esti si tu de acord cu mine ca e bine sa existe aceasta prevedere. Acuma , ce cred eu ca vrei sa zici este ca e greu sa se aplice. Ai dreptate. ca sa se aplice arbitrii (oficiali - CNOR / FRAS) trebuie sa fie informati despre abatere, si eventual demonstrata acuzatia.

Asta inseamna ca fie organizatorul observa si noteaza in foaia de observatii, pozeaza/ etc, FIE concurentii 'pagubiti' observa . documenteaza si contesta. Dupa cum stii foarte bine, exista un curent de opinie care spune 'eu nu fac contestatie, ca eu nu sunt *%^&** " Ei bine, arbitrii daca nu afla de abateri nu le pot penaliza, deci cine a observat abatere, nu a reclamat-o , nici nu poate sa critice ca nu se penalizeaza batarea respectiva :)

4) La acest moment nu s-a cerut organizatorilor sa puna fiola. Este la latitudinea lor. In schimb daca cineva (organizator, concurent) observa un concurent ca bea in traseu, trebuie 9in cazul organizatorului ) sau poate (in cazul concurentului) sa informeze arbitrii , in conditiile mentionate mai sus, asupra abaterii.

Ca si la punctul 1, cred ca daca este important pentru tine sa combati mai tare decat in prezent fenomenul consumului de alcoo, solutia este sa propui la sedinta de club introducerea obligativitatii testarii cu etilotest a concurentilor de X ori pe parcursul etapei, clubul sa solicite CNOR modificarea caietului de sarcini al organizatorului, CNOR / adunarea cluburilor sa aprobe , etc.

Pana in februarie 2014 nimeni nu a ridicat problema unui control obligatoriu, ci a considerat ca este important sa fie interzis consumul, si sa fie penalizat la fel ca orice alta abatere.

Link spre comentariu

de acord cu tine ..... dar ce facem in situatiile expuse mai sus ?

si una din ele chiar am trait o la buzau si cred ca e foarte probabil sa se repete

T44

Link spre comentariu

@watcher

nu ti se pare ca daca as fi ( sau ai fi tu ) descalificat pentru spetele expuse mai sus se viciaza rezultatul ?

drujba la cluj a trecut vizita medicala ?

vizita medicala e o "fotografie " la momentul t .... la t+1 se poate schimba ....

hai sa facem un barem de conditie fizica .... o vizita medicala la un centru de medicina sportiva ca in ramurile consacrate ..... ce zici ? care sa stabileasca limite de forta , rezistenta , etc

din cate imi aduc aminte , aceleasi argumente le am avut si in discutiile din anii trecuti ..... si daca nu ma nseala memoria clubul a fost de acord .... acum nu mai stiu cum a fost sustinuta de reprezentantul clubului in comisie aceasta opinie

Editat de john

T44

Link spre comentariu

de acord cu tine ..... dar ce facem in situatiile expuse mai sus ?

si una din ele chiar am trait o la buzau si cred ca e foarte probabil sa se repete

din pacate problema aici este de implementare :) si aici nu pot decat sa te directionez catre conducerea clubului din care faci parte care sa inainteze spre CNOR sesizarea ta.

Inainte exista un paragraf care specifica ca in situatii exceptionale cei doi se pot schimba, intre timp a disparut...

Link spre comentariu

OK...hai sa continuam:))):

1. Greutatea masinii, limitata la 900-3500kg (alaturi de alte limitari, de genul ampatament minim)

<<<<< Trebuie sa recunosti ca exprimarea nu este cea mai fericita. Se poate mult mai bine ...insa nu este treaba mea, exista comisii, experti.

2) Pilot - copilot

<<<<< parca vrem sa infrangem limba romana si ajungem la exprimari de genul - copilotul conduce masina. Cautam in DEX si vedem ce inseamna fiecare cuvintzel.

Daca e necaz poate sa conduca si copilotu..insa asa cum spunea si John in situatii limita - copilot ranit, slabit, ...etc.

Whatcer - Argumentele tale de mai jos - total corecte

- daca permitem schimbarea pilot-copilot viciem rezultatele fiecarei clase (asa cum spune horatiu)

- daca permitem schimbarea pilot - copilot, trebuie sa obligam copilotul sa aiba permis de conducere la inscriere (prevedere larg contestata de participanti, as zice MULT mai larg contestata decat cea pe care o contesti tu)

- daca pilotul nu trece de controlul medical nu ia startul in cursa. faptul ca 'picarea' controlului medical apare dupa start nu trebuie sa favorizeze echipajele, si sa ii lasi in teren cu un pilot 'inapt' ci dimpotriva.

- nu te obliga nimeni sa mergi la campionatul national in echipaj fara putere, fara forta, slabit, care nu poate sa puna troliul, etc

3) parcurgerea cu GPS in buzunar.

<<<<<<< e o modalitete de-a castiga, sa fugi cu GPS-ul in buzunar.....insa e mizerabila. Sincer nu pot sa strang mana unor campioni care au marcat numai din offside....

4) Fiola...alcoolul....

<<<<<< imi place sa stau seara cu colegii, sa discutam, sa facem haz de necaz, sa povestim. Imi pare rau sa vad ca unii sunt beti rau a doua zi la start ...si ca ei, colegii mei simpatici sunt un pericol pt mine.

In campionat am avut noroc..insa imi amintesc cum la o prieteneasca un distins coleg turmentat a intrat de 2 ori in mine. Am avut noroc ca mi-a indoit doar masina...etc. Ce era sa-i fac idiotului ? Ce sa-i explici unui om care nu poate sa inteleaga nimic in momentul ala ? In momentele alea el e un fel de Bruce Lee....

H

Link spre comentariu

@Horace

nu contest spetele prezentate de iwa si watcher , sunt de acord cu ele ....

dar ce facem in spetele prezentate de mine ? presupunand ca toate celelate condiitii sunt indeplinite ( respectiv carnet de conducere .... la ce o fi bun in padure e o alta discutie )

sunt decalificat ? asta nu viciaza rezultatul ? eu zic ca da .... chiar mai mult decat in cazul cu echipajele A si B

cred ca a fost scapata din vedere " intentia de a frauda" in redactarea regulamentului ....

Editat de john

T44

Link spre comentariu

John,

eu unul cred ca in cazul pe care il povestesti, cu Drujba la Cluj in 2011, s-a intamplat exact ce trebuia sa se intample: echipajul Hazgan - Logofatu a fost descalificat pentru ca unul dintre membri nu putea continua cursa (nici macar sa ia startul).

Eu nu as fi avut pretentia sa plecam in traseu cu mine la volan si Drujba copilot si sa punctez in clasamentul copilotilor iar el in clasamentul pilotilor :)

Horatiu:

- ca urmare a cazului cu alcoolul pe care il povestesti, mie unul mi se pare ca ar trebui sa fii sustinator fervent al penalizarilor pt alcool :)

- legat de greutatea masinii, eu nu sunt expert , dar sunt membru in comisie. eu cred ca este ok scris cum este acum. mai cred si ca nu ai dreptate ca poate fi scris mai bine :h5 . Cred ca singura metoda sa ma convingi ca se poate scrie mai bine este ca tu sa imi dai un exemplu scris mai bine (indiferent cine il scrie :) )

Editat de Astral
Link spre comentariu

S-a dezbatut cum se rezolva aceasta problema si au existat mai multe propuneri. Una dintre ele a fost votata cu o majoritate covarsitoare (GTC included :) ) - ca la inscrierea la concurs, concurentii cu licenta one event sa arate carnetul de membru de club pentru care doresc sa puncteze, vizat pe anul in curs.

In mod deosebit cred ca mai merita povestit si propunerea clubului ORAR, prin vocea lui Nea Gigi, care a sustinut ca exista un risc mare de 'traseism' si 'alergatura dupa membri noi' , etc - acele riscuri pe care le sesizeaza / critica piede. Propunerea clubului ORAR a fost ca la inceputul fiecarui sezon competitional, fiecare club sa trimita o lista cu sportivii membri si numai aceia sa puncteze la calsamentul general (sa anunti de la inceput care sunt acei membri care nu isi permit / nu doresc licente anuale)

Acest punct de vedere a fost contrazis (repet, si de clubul GTC) si i s-a contrapus argumentul ca si la alte sporturi (fotbal? formula 1? - nu mai tin minte exact exemplele) exista posiblitatea de a recruta membri noi pe parcurs, dupa inceputul campionatului, etc. In urma ascultarii celor 2 puncte de vedere, s-a trecut la vot iar varianta pe care o regasiti in regulament este cea votata cu un factor de 4 : 1.

Watcher, trebuie sa te contrazic legat de afirmatia ca am fost impotriva cu ce a propus Gigi cu lista de membri facuta publica de cluburi la inceput de campionat. Am fost singurul care a votat pentru impreuna cu Gigi si, mai mult, eu am fost cel care a propus sa se faca aceasta lista :))

Dealtfel am fost destul de vehement impotriva inrolarii ad-hoc a sportivilor in cluburile organizatoare de evenimente si in transformarea cluburilor in vanatori de "talente". Solutia cu carnetul de membru vizat anterior concursului a fost tot propunerea mea, ca sa evitam situatia cand concurentul doar afirma ca este membru in clubul X. Sa fim insa constienti ca presedintii de cluburi vor umbla cu carnete si stampile la inscrierea in concurs - nu mi se pare o situatie eleganta pentru nici una dintre parti...

Cel mai corect mi se pare, ca si pana acum, ca sa se afilieze concurentul TEMPORAR in clubul gazda si sa nu puncteze. Daca concurentul cu licenta one event este membru intr-un club, asta ar trebui sa se specifice la momentul inscrierii in club sau chiar la inceputul anului.

Democratia a decis, deci doar informez si ma voi supune majoritatii. Am vrut doar sa mentionez prezentarea eronata a situatiei...

Felicitari Watchere pentru demersul tau in a prezenta deciziile CNOR si a dezbate cu membrii forumului :g

Este important ca oamenii sa inteleaga prevederile regulamentului, chiar daca nu sunt in totalitate de acord cu el.

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Unu doua desene se pot face cu mana dar majoritatea?nu se pot face din program?[ATTACH=CONFIG]205859[/ATTACH] la serpuirea aceea te refereai?

De unde? Din Portugalia, normal....:banana

Land Rover 90- 3.9 V8

L.R.Discovery I V8

Seat Pink Panther II Leon-1.9 TDI

Link spre comentariu

Deci daca vreau sa ma dau si eu la un concurs,ca sa pot plati licenta trebuie sa ma fac membru la un club ?

Conform regulamentului in vigoare DA.

Link spre comentariu

Ca tot vorbim aici de regulament poate este cineva interesat care nu a vazut topicul :).

Se organizeaza din nou scoala de arbitraj. Asadar cei interesati sunt rugati sa urmeze instructiunile de pe topicul dedicat

Editat de iwa
Link spre comentariu

păi dacă piloții nu au voie să se schimbe cu copiloții care aleargă cu gps-ul în mână pentru că nu au voie să bea în timpul concursului, la ce bun să se aștepte arbitrii?...

:ap

Link spre comentariu

Cel mai corect mi se pare, ca si pana acum, ca sa se afilieze concurentul TEMPORAR in clubul gazda si sa nu puncteze.

Si eu am exact aceeasi parere, dar ai zis bine - democratia a ales :)

Felicitari Watchere pentru demersul tau in a prezenta deciziile CNOR si a dezbate cu membrii forumului

Este important ca oamenii sa inteleaga prevederile regulamentului, chiar daca nu sunt in totalitate de acord cu el.

Multumesc!

A fost o decizie comuna in comisie, sa comunicam , iar eu scriu mai des pe forum.

Cred si eu ca e important ca toata lumea sa stie regulamentul cand participa, ca sa nu aiba surprize neplacute (cum ar fi sa nu fi verificat GPSul si sa predea un gps care nu a inregistrat, sau fara cablu usb, si sa fie super depunctat)

Mai cred ca e important sa transmitem mesajul ca CNOR nu sunt "ei, unii, etc" ci "noi, unii de la offroad" si ca CNOR <> FRAS. CNOR sunt niste oameni care reprezinta cluburile de offroad in relatie cu FRAS, si care isi bat capul cu problemele organizarii de evenimente legale de offroad. FRAS este federatia care patroneaza automobilismul sportiv, deci, conform legii sportului, trebuia ca offroadul sa fie 'regulat' :)) de o federatie oficiala. Solutia este CNOR - niste oameni de la offroad 'plantati' in interiorul FRAS, care genereaza regulamente, urmaresc concursurile, siguranta, fair play, etc, si totul poarta palaria FRAS.

Link spre comentariu

păi dacă piloții nu au voie să se schimbe cu copiloții care aleargă cu gps-ul în mână pentru că nu au voie să bea în timpul concursului, la ce bun să se aștepte arbitrii?

Adevarul este ca viata arbitrilor la concursuri nu este una de invidiat :) / :(

Nopti nedormite, munca multa si grea (verifica zeci de trackuri pt depasiri viteza, abateri de la traseu, CPuri, etc), calculeaza clasamente, agitatie, si toti concurentii zic ca ii fura arbitrii :)

Sa va povesteasca Iwa cum arata un concurs prin ochii arbitrului.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare