ar99kid Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 SALUT ! am inceput un proiect nou si de ce sa nu-l prezentam putin ... :) PROIECT LAND ROVER DISCOVERY : 1. BULLBAR FATA HEAVY DUTY CU SUPORT WINCH 2. BULLBAR SPATE 3. PRAGURI PROTECTIE 4. ROOFRACK FULL SIZE 5. SCARITA din diferite considerente nu am inceput lucrarea in ordinea prezentata mai sus , am inceput cu pragurile ... teva rectangulara 60x40 mm teava rotunda 42 mm coturi 42 mm cornier 30x30 mm si la treaba ! am decis o forma a tevii rotunde cu alunecae in partea din fata , iar in spate cu cot scurt pt a putea fi folosita ca treapta si de ocupantii din spate ( usile la land in spate sunt foarte scurte in partea de jos ) . odata stabilita forma exterioara ne-am apucat de crestat linia de fata si sudate coturile in spate . au urmat apoi taiere distantierelor intermediare si polizarea dupa curbura tevii si sudurile pe tava rotunda . pt ca disco are o forma ciudata al naibii la praguri , o linie curbata de "gondola" a trebuit sa facem un compromis de pierdere a linie curbate in linia dreapta a pragului nou , adica am curbat usor teva rectangulara ... urmeaza acum prindere pe masina .cateva poze HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 (editat) Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Presupun ca e vorba de un Discovery I Prinderile pe sasiu sau pe prag? S-auzim de bine Editat Februarie 28, 2014 de cristeaandm :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER updateaza-ti profilul/semnatura te rog si pune tipul de masina/an/motorizare sa stim si noi despre ce e vorba NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER updateaza-ti profilul/semnatura te rog si pune tipul de masina/an/motorizare sa stim si noi despre ce e vorba Fery, omul nu detine LR, a intrat pe forum sa-si prezinte lucrarile de restaurare si tuning (din cate am inteles eu). S-a intamplat, de data asta, ca "subiectul" sa fie un LR... It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Fery, omul nu detine LR, a intrat pe forum sa-si prezinte lucrarile de restaurare si tuning (din cate am inteles eu). S-a intamplat, de data asta, ca "subiectul" sa fie un LR... atunci sa stim macar ce fel de LR, adica ce fel de Discovery 1, 2, 3 sau 4 fiind la sectiunea asta:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Macar sa vedem LR-ul pentru care se confectioneaza, poate chiar montate. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER neata :) am facut modificarile de rigoare care mi s-au cerut . e vorba de un DISCO 2 si vor urma si poze cu toate montate pe masina cand ajungem sa le punem ...deocamdata lucram la piese . pt ca masina nu o am in atelier construiesc mai multe piese deodata si vine doar la probe , discutii si pareri urmand ca la un moment dat sa o blochez cateva zile pt montajele finale . ca idee generala proprietarul nu vrea un extrem cat mai mult un expedition cu care sa poata sa se bucure lejer de forestiere si din cand in cand de ceva noroaie si trasee mai dificile , deci 80% on road , 20%off road . roofrackul ... full size pe tot plafonul , 220x140cm pt a putea monta si un cort , bagaje voluminoase , dar fara incarcatura masiva . e structurat pe un nivel plus o garda la 15 cm , cadrul e confectionat din teava 21mm , coturile sunt prin indoire la presa , traversele sunt teava rectangulara 20x20mm. pt picioare si elementele de imbinare am ales o sectiune longitudinala din teava de 60x40 despicata in doua ...60x20 profil " U " cu care m-am juncat putin :) ... toate picioarele au venit decupate si polizate pe forma rotunda la imbinarea cu cadrul . cateva poze ... HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoogyOne Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Salutare, Te rog sa adaugi informatii si despre cum tratezi/vopsesti elementele. Oricat de frumoase sunt piesele (asta ramane de vazut), pe un posibil client ce foloseste masina si in off-roadil intereseaza mai mult cum sunt realizate si cat o sa il tina in timp. Numai bine! P.s. Pana acum arata bine, spor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER partea de vopsitorie o las la alegerea fiecaruia . exista mai multe variante de finisaj dupa ce au fost facute toate polizarile si slefuirile : 1. grund simplu + vopsea normala ... cel mai ieftin cu consecintele de rigoare 2. grund fuller bicomponent cu catalizare + vopsea catalizata 3. grund fuller idem + vopsea texturata cauciucata 4. grund fuller idem + vopsea texturata cauciucata catalizata 5. vopsire in camp electrostatic 6. zincare in acest caz amicul meu a decis asupra variantei 3 . in cazul lui singurele obstacole cu care se va "lovi" vor fi probabil ceva tufe si bucsusi , poate mai ceva noroi pe la praguri , in linii generale cam pe unde poti sa intri cu masina fara s-o zgarii sau s-o lovesti . in situatia in care se doreste un extrem ,variantele 4,5 si 6 ... pt frecat zilnic de copaci , rostogolit peste bolovani ! dar si alte grosimi si dimesiuni la unele materiale !!! HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavy79 Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Dragi colegi din LROC, masina este a mea :). Voi prezenta proiectul si pe site-ul nostru :) dar vreau sa mai avansam putin. Land Rover Freelander, Td4 din 2001, Disco II Td5 din 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
silviud. Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Ca sa ne intelegem! Nici nu m-am uitat cine a deschis topicul, dar dupa ce m-am uitat la primele poze si am inteles despre ce-i vorba m-a pufnit rasul :)) De cand cu topicul la Wrangler ai putea sa postezi si anonim ca tot te-am recunoaste :)) Succes cu noul proiect si nu te zgarci la poze, ca iar te caut si prin gaura de sarpe... :D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
JURJUT OVIDIU Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Asteptam cu interes,mai sunt si alti potentiali doritori, poate @ ar99kid ne spune si un pret sa ne facem si noi un calcul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER ms silviu :ha: de data asta prima data postez aici proiectul si apoi in alte parti :wink: ca sa nu mai fie nevoie de scotociri ... lucrez in continuare la el si revin cu poze , dar iese bine si suntem multumiti amandoi ... si eu ca si constructor si tavi in calitate de posesor :) si cred ca in final cam asta e cel important lucru ... HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER OK, voi urmari cu mare atentie proiectul... eu am o obsesie de ceva timp sa-mi echipez masina cu un "tent" cam de genul asta si voi avea nevoie de "baza" NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER si e aproape gata :) pt ca nu va fi incarcat foarte mult am stabilit 3 prinderi pe fiecare parte , care sunt dintr-o bucata de la garda pana jos la streasina. in varf sunt sudate niste bucati de fier rotund pt o asezare mai buna . la-m pus pe masina , l-am centrat si am terminat toate sudurile ! prinderile sunt tip gheara din 3mm grosime indoite sub 90* , pe picioare sunt sudate in interior piulitele iar strangerea se face din exterior cu suruburi M10. cateva poze de detaliu si de ansamblu ... asteapta doar cotele pt urechile de halogene si pregatitul final de vopsit :wink: HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER si e aproape gata :) pt ca nu va fi incarcat foarte mult am stabilit 3 prinderi pe fiecare parte , care sunt dintr-o bucata de la garda pana jos la streasina. in varf sunt sudate niste bucati de fier rotund pt o asezare mai buna . la-m pus pe masina , l-am centrat si am terminat toate sudurile ! prinderile sunt tip gheara din 3mm grosime indoite sub 90* , pe picioare sunt sudate in interior piulitele iar strangerea se face din exterior cu suruburi M10. cateva poze de detaliu si de ansamblu ... asteapta doar cotele pt urechile de halogene si pregatitul final de vopsit :wink: In faza asta, imi permit o sugestie: intrucat tabla pe care se sprijina "picioarele" roof-rack-ului este destul de subtire si, oricum ai da-o, greutatea finala (cu incarcatura) va depasi 150kg, mai ales cu cortul de plafon "locuit"), ar fi fost indicat ca pidioarele sa fie cel putin 4 de fiecare parte, iar lungimea de sprijin sa fie mai mare de 60mm (latimea profilului). Daca la numarul picioarelor nu cred ca se mai poate "umbla", latimea lor ar putea fi modificata cu ajutorul unor eclise de tabla trapezoidale, (la care baza mare sa fie de 120mm), sudate la fiecare picior. Eu asa as face:wink: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Martie 1, 2014 Autor Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER sugestia e buna si chiar ma gandeam la un moment dat la aspectul asta , mai ales cand vedeam picioarele de "paianjen" comparativ cu gabaritul lui . dar dintr-o experienta anterioara am construit unul mai mic si pe 4 picioare , iar alea aveau contact in streasina cam 4 cm fiecare. tot pe ideea ca nu o sa-l incarcam ...si am ajuns sa transportam 10 coli de pal melaminat :)) !!! adica vreo 300kg !!! si culmea naibii ca a tinut ce-i drept nu in expeditie ci pe sosea . deci e destul de greu de concluzionat pt ca daca stai sa te gandesti asa si 300kg distribuit la 6 cade abia 50kg pe picior ceea ce cred ca nu-i mult sau cel putin cam 50kg ar fi o limita rezonabila . nici restul de structura nu va suporta incarcarea asta , iar pt 150kg chiar revin 25 pe picior si asta sigur nu va fi o problema . e o constructie de rezistenta medie , pt transport voluminos dar relativ usor ( bagaje) sau cort si doua persoane la culcus , nu e o varianta heavy duty ... om trai si om videa ...vorba orbului :2dr HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Poate sunt eu mai paranoic, am zis insa: " eu asa as face":wink: Mai ales ca e mai usor de umblat si modificat in faza asta decat ulterior. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghitavsl Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Cum se va prinde cortul pe portbagaj? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Iulian G Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Felicitari pentru proiect, asa cum spuneai cel mai important e ca ambii sa fiti multumiti! Tot ca o parere personala, la roofrack as opta (in cazul meu) ca prinderile sa fie in dreptul stalpilor, chiar daca simetria ar avea un pic de suferit. Frumos lucrat pana acum, o sa urmaresc proiectul vostru! Succes! :wink: Ferry cortul arata super! :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Poate sunt eu mai paranoic, am zis insa: " eu asa as face":wink: Mai ales ca e mai usor de umblat si modificat in faza asta decat ulterior. Si eu tot asa as face. Transportul unei sarcini de 300kg o singura data nu e concludent. Oricum plafonul/rama nu se pabuseste dintr-o data, intai oboseste materialul, apar fisuri, indoituri, si abia dupa aceea ruperi. Parerea mea... Sudurile cum sunt facute? In alta ordine de idei, sunt foarte curios, cam cat de greu e roof-rack-ul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tavy79 Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Oameni buni. Pana acum nu am facut expeditii dar sper sa fac cateva. Roof-rackul este pentru transport ceea ce este corect. Este o aberatie sa caram in expeditie 200 kg pe roof rack sa mutam centrul de greutate la etajul unu. In cel mai rau caz cea mai mare greutate va fi 2-3 persoane pe roof -rack cand masina stationeaza. Adica undeva la 200kg. Acum intrebarea cred ca sta pe buzele tuturor...merita o incarcare de 100kg in roof rack ca sa fiu sigur ca tine un transport de 200kg ocazional prin forestier.....ca fapt divers nu voi ajunge in forestier cu 200kg pe plafon incarcatura. Eu pe Vali il stresez zilnic cu intrebarea "oare va tine?" raspunsul venind tot cu o intrebare "la ce?" "ce ai e gand cu masina asta?", "la final iti atarn masina in macaraua din atelier sa fi linistit:)" In concluzie orice parere este bine venita si trebuie discutata constructiv. Tinand cont ca totul este homemade si nu este arb sau tjm etc. de origine ramane testul in timp si teren. Design-ul tine de gustul fiecaruia ..calculul ingineresc de rezistenta este discutabil in acest caz. Nu va dati la o parte cu pareri despre proiect ca design, structura, rezistenta...:)! orice parere sau/si experienta este bine'venita, mai ales ca nu sunt vopsite piesele:)! Land Rover Freelander, Td4 din 2001, Disco II Td5 din 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER [quote=tavy79;945820 Eu pe Vali il stresez zilnic cu intrebarea "oare va tine?" raspunsul venind tot cu o intrebare "la ce?" "ce ai e gand cu masina asta?", Ideea mea era ca greutatea sa fie cat mai uniform distribuita si pe o suprafata de sprijin cat mai mare. Cat despre ce greutate se va transporta, am luat in calcul doua variante ipotetice: varianta cu cort de plafon - greutatea roof-rack-ului plus greutatea cortului (in timpul mersului) la care se adauga greutatea a doua persoane in timpul stationarii. Varianta fara cort - greutatea Roof-rack-ului plus una-doua canistre (sau geamantane) In ambele variante, se mai pot adauga un hi-lift, o lopata, etc. Cred eu ca, in ambele variante, nu se depaseste o incarcare permanenta de 100kg (in timpul mersului), ceea ce respecta recomandarile LR pentru a nu afecta major tinuta de drum (o ridicare prea mare a centrului de greutate) (Undeva in documentatie este data valoarea asta, nu o mai gasesc acuma). Sustin insa ideea mea cu repartizarea greutatii si prin comparatia care se poate face cu toate modelele de roof-rack cunoscute (ma refer la producatori de gen ARB, AFN, etc.): majoritatea au numai 6 "picioare" insa sprijinul este in jur de 100-120mm (se poate vedea si aproxima in pozele de pe net):wink: Dar, repet: vorbesc numai de "paranoia" mea:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Si aici intervin o serie de factori! Cum este distribuita greutatii roofrackului pe picioare ! Astfel desi nu prea se observa ARB si alte firme au in calcul niste linii de forta astfel mijlocul unei traverse a roofrackului este putin mai sus decat periferia astfel realizand un fel de arc (e vb de 2,3 grade) Liniile astea de forta duc la rezistenta ,in caz contrar la greutate pe centrul roofrackului forta principala stationar este gravitatia care actioneaza perpendicular pe suprafata in cazul nostru plafon! Actionanad vertical va pune in tensiune picioarele din sina care la randul lor vor tranfera greutatea in marginea exterioara a sinei,nu spre plafon cum ar fi normal, ceea ce duce la rezistenta scazuta! In miscare printre altele mai apare si forta centrifuga care pe langa faptul ca ar trebuii sa transmita forta in picioare ,acestea din urma in plafon,iar daca nu calca bine datorita incarcarii centrale iar duc la probleme! Sper ca am explicat cat de cat corect distributia fortelor practic e ca la puntea de la TATRA cand e goala rotile privesc interior cand e incarcat stau vertical ! Fireste dupa cum si ziceau si colegii si sunt perfect deacord depinde foarte mult ce vrei sa faci cu el ! Da asa cum e, la vreo 100 150 de kg cred ca tine ! In mers inafara de faptul ca masina va merge ca barcuta prin curbe(corectabil prin flanse) dar problema apare la decelarari bruste cand acele kg se tripleaza pe putin! Spor la proiect! OFF topic: si eu am facut un roof rack de care sunt multumit dar nu l-am facut pt carat ci din lipsa de lungime a masinii astfel ca pe el duc destul de putin in jur de maxim 75 kg asa ca nu prea am tinut cont de forte si minuni! Daca vreau mai mult trebuie sa schimb masina :)) :fh Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 Re: Pachet OFFROAD echipare completa LAND ROVER Picioarele sunt prea subtiri, prea inguste si prea inalte, iar zona de contact cu cadrul (sudura) prea mica. O craca mai zdravana ii poate face felul. Eu nu as pune asa ceva sus. Parerea mea. 1 Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate