Crihan Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Salutare, la ce mecanic mergi in Bacau? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Astăzi la 12 ma duc la un mecanic bun de.al tatălui meu care si el face Off Road dar puțin mai slab decât ceea ce am făcut ieri. Pai tu ai facut ieri extrem sau sa zic hard? ca a ajuns asa masina :grin: . Scuze de glumita. Ce s-a mai descoperit? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! S-a dus si discu :cr1:cr1:cr1. Garnitura inca nu a fost montata. Mecanicu a spus sa iau kitu complet fara volanta si a spus ca e de 225mm. Va rog ajutati-ma . Sa iau unul heavy duty sau sa optez pe unu original? E diferenta mare de pret intre ele ? Va rog niste oferte daca se poate sau unde sa gasesc cat mai ieftin ( si pe original si heavy duty). Chiar in disperat :al:al:al Editat Martie 18, 2014 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! S-a dus si discu :cr1:cr1:cr1. Garnitura inca nu a fost montata. Mecanicu a spus sa iau kitu complet fara volanta si a spus ca e de 225mm. Va rog ajutati-ma . Sa iau unul heavy duty sau sa optez pe unu original? E diferenta mare de pret intre ele ? Va rog niste oferte daca se poate sau unde sa gasesc cat mai ieftin ( si pe original si heavy duty). Chiar in disperat :al:al:al Nu putem transforma sectiunea tehnica in Mica Publicitate, asa ca, te rog, pune anunt la "Cumparari piese 4x4" ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! ...fumu avea un miros de " pisica moarta " :ha: Ai gasit pisica pana la urma? Ca nu ne-ai zis ... Pune o poza cu dansa sa vedem ca e vie ... ca nu te credem altfel ... :ha: Mai tata, inainte sa optezi spre a cheltui alti bani din buzunarul babacilor cu bidonul asta gaurit... ia vezi mataluta cat e toata "amenda" ...si daca nu cumva e mai bine sa lasi fieratania asta undeva pe dreapta o perioada, mai cetesti putin pe aici pe colo, mai un job de vara si nu se stie, poate poate ...invie si pisica saraca intre timp... :wink: Sa nu ma intelegi gresit ...in acest moment mi se balangane ranga de ce faci ...dar e pacat sa o iei pe drumuri gresite asa de la inceput ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CarDriver Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Ai mers cumva infranat sau ai vreo problema in transmisie? Ca sa "fierbi" motorul si sa "prajesti" ambreiajul simultan e greu, dar nu imposibil! ... :mici: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! S-a dus si discu :cr1:cr1:cr1. ,,,,,,,,,,,,,,,Sa iau unul heavy duty sau sa optez pe unu original? Ziceai ca tu esti soft-ist.. Ia unul Heavi duty , cred ca nu percepi corect diferenta...:ha2 Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Sa nu uiti niciodata ca la 2000E plus minus iti iei alt mitsu dreptaci...poate automat sa ai timp sa mangai pisica.... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Cred ca la 2000e isi ia alt Mitsu si o pisica bonus.:ga. Acuma lasam gluma si mai bine il sfatuiti dupa ce va spune exact ce are la masina, dupa ce va pune niste poze, poate chiar ii recomandati prin pm pe cineva la Bacau pentru servisare corecta sau sa ii indicati de unde sa isi cumpere piese. Sincer l-ati cam bagat in sedinta. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Yonutz Multumesc frumos de sfaturi ... Chiar aveam nevoie de sfatul dumitale cu cheltuielile , cu bani de la părinți ... Dar totuși asa cum scrie si in titlu , e un topic pentru reparare " bidonului găurit". Aaaa si încă o chestie : jobul il am de vreo 4 ani, ca daca nu il aveam logic ca nu mai aveam nici pajero si nici gaz sa ma trag plus jante distantiere si cauciucuri. Pentru cei care dau comentarii despre sfaturi de viata, banii părinților si injoseli prin faptul ca am 18 ani, la topicurile create de mine in speranța de a ma ajuta colegii care au mult mai multă experiența in acest domeniu chiar va rog : scrieti o scrisoare si eu va trimit pm cu adresa sa o dați părinților . Sa revenim la tema principala a topicului : kitul mai mult ca sigur se va pune unul heavy duty . Ambreiajul cel vechi era cel din fabrica ( 240000 mile ) iar cu fierberea motorului încă nu sa găsit cauza . Revin mâine cu mai multe detalii despre tot ce e in motor si ce mai zice mecanicu. Editat Martie 18, 2014 de Tavi D. Grija la gramatica si ortografie! Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Si pentru cei are tot insista cu asa zisa pisica va trimit câte o bucata din ambreiaj cand il dau jos . Sa vedeți adevăratul " hoit de pisica ". Editat Martie 18, 2014 de Tavi D. Se scrie "il" nu "i-l" !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Aroganta si limbajul draga Radu nu au cum sa-ti repare masina ...din pacate. Mai citeste odata postul meu ...si poate vei intelege cam ce am vrut sa-ti transmit. Nu vreau sa ma constitui drept mama omida , dar tind sa cred ca daca ai castiga bani din munca asa cum zici ...poate ca ai tine mai mult de ei ... :wink: In rest numa' de bine ... asteptam cu interes dovada ca pisica ie vie si iti doresc sa sa ai destui bani ca sa "te tragi" (a se citi - "ti-o tragi"). consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Sincer , daca continuie toată lumea e clar . Este al doilea om care nu prea e " de omenie ". Rog un moderAtor sa închid topicul. E degeaba . Editat Martie 18, 2014 de Radu Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Uite sa vezi ca nu sunt asa sarat, piperat, usturat si alte alea ...ia de noteaza acilea doua "coade" (am vrut sa scriu coduri de fapt dar au trecut multi ani de cand m-am dus la scoala ...si ma intelegi si pe mine! :al) Pe "225" - codul chitului de ambreiaj (disc, placa, rulment) ptr masina ta este: Pe Valeo ai codul asta - 828792 Pe Exedy ai codul asta - MBK2029 Costa cam...hmm ...iti spun si asta daca ne promiti ca nu mai :fk2 limba romana cand scrii pe forum. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Am facut greselile de mai sus deoarece am comentat de pe telefon si eram destul de enervat. Toti cand vad 18 acolo isi zic in cap hai sa -l :fk2 oleaca pe soarecu' asta. Sunt la inceput, da intradevar, da' nu e cazu sa ma luati toti seniorii peste picior. Mai era o vorba din popor : Nimeni nu s-a nascut invatat. Referitor la banii pentru reparatie in mare parte sunt din "pusculita" mea, retusurile sunt de la "babaci".Referitor cu pisica totusi creerasu meu ar zice sa o lasam in treaba ei si sa ma ajutati sa rezolv problema cum se cade si la punct pentru ca alta masina nu mai am nevoie sa cumpar. Mirosu' a fost asociat cu un hoit de pisica deoarece eram disperat si nu stiam cu ce sa il asociez. Imi cer scuze pentru neplacerile si arogantele mele, dar sper ca se poate si un pic de intelegere si ajutor pe forumu asta nu numai vorbe rautacioase. Sa revenim la topic : Parerea mea este ca acest incident s-a intamplat din cauza unui blocaj ( la ce nu stiu ). Am uitat sa mentionez : cand am plecat de la vulcanizare masina era greoaie si putoare, se simtea ca era ceva blocat. De altfel pe timp de iarna masina se incalzea greu tare . Astazi am trecut pe la masina si mecanicu a spus : am luat masina pana in oras si am tras de ea in draci dar apa nu s-a mai ridicat, iar plecarea de pe loc e tremuranda.... trebuie schimbat ambreiaju. Asaaaaa. Cand am auzit asta stiam de pe net ca un kit hd este cu 200 lei mai scump decat cel stock, nu foarte mult peste, dar din cate am vazut dupa codurile date de Yonutz ( multumesc frumos Domnu' ) am vazut ca e diferenta de aproape 300 euro intre hd si stock. Yonutz referitor la coduri, ceva pe sachs sau luk? Am auzit muuuuulta lume ca se plange de Valeo. Sau macar ceva mai bun. Stima tuturor si inca o data imi cer scuze pentru neplacerile si nervi pe care i-am creeat. Editat Martie 18, 2014 de Astral ....un pic....s-a intamplat...IMI, ITI, ISI nu se scriu niciodata cu cratima ! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Lasati copilul in pace. Cred ca a inteles faptul ca o masina nu se repara pe net. Eu nu inteleg disperarea. Nu stiu dac nu cumva e prima lui iesire, plus o lipsa de experienta la soferie ( 18 ani) e iti propun este savezi cine mai face offroad in zona. Sa iesiti impreuna. Etc Spor la reparatii. Caci vor mai fi. DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! da' la frine te-ai uitat? poate s-a blocat ceva. atunci da, poti sa f__i si ambreiaj si motor... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Lasati copilul in pace. Cred ca a inteles faptul ca o masina nu se repara pe net. Eu nu inteleg disperarea. Nu stiu dac nu cumva e prima lui iesire, plus o lipsa de experienta la soferie ( 18 ani) e iti propun este savezi cine mai face offroad in zona. Sa iesiti impreuna. Etc Spor la reparatii. Caci vor mai fi. Stiam de inainte ca o masina nu se repara pe net, dar am inceput aceasta discutie pentru ca reparatia masinii sa fie completa, calumea + toate verificarile pentru ca masina sa nu ma lase in teren cand e viata mai frumoasa. Referitor la iesire da este prima din viata mea + ca niciodata nu am mai fost nici macar sa ma plimb prin padure, a fost o chestie hai si pe aici, hai si pe aici, hai sa urc inapoi, ceva de genu. Nu am cu cine sa ies, nu mai cunosc pe nimeni. M.ar ajuta mult inca o masina, dar daca nu e nu e. Editat Martie 18, 2014 de Radu Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 18, 2014 Autor Partajează Postat Martie 18, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! da' la frine te-ai uitat? poate s-a blocat ceva. atunci da, poti sa f__i si ambreiaj si motor... Franele nu au treaba. Dupa ce mi.a dat termostatu jos si a facut plinu cu apa, masina tragea de ramaneai uimit. Nu tragea duminica nici macar la jumate cum tragea dupa ce a pus apa. Mentionez : dupa cei 8 kilometri de la vulcanizare pana la intrare in padure mai exact pana cand a inceput sa fiarba apa in vas, am verificat vasu si mai avea antigel. Tot antigelu s-a dus pe parcursul padurii. Cum nu stiu. Mecanicu zicea ceva de scos pe esapament a lichidului, dar nu am inteles. Am folosit diferentialu de 3 ori din care o singura data a fost ceva mai hard, singurul moment mai dificil din traseu. Atunci dupa ce am ajuns sus la sfarsitul pantei atunci a fost cel mai grav : mult fum negru si miros urat plus aburi . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 (editat) Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Recomandare: cand intri in teren cupleaza reductorul, adica 4LLc (la tine). Vei ajuta motorul, ambreiajul. Chiar daca terenul nu este "hard" (asta este un termen foarte relativ). Am vazut multi in teren in 4H sau chiar 2H, "pentru ca trage masina". Pe unul l-am vazut si plecand acasa mai repede cu ambreiajul prajit... Daca ai si blocant pe puntea spate, cupleaza-l si pe ala inainte de urcari grave, mai ales pe ud, sau inainte sa intri in noroaie adanci. Mai citeste pe aici dar si pe alte siteuri cum functioneaza sistemul Super Select de pe Mitsubishi, ca sa inveti sa te folosesti corect de el, in felul asta protejezi masina, dar si pe tine te scutesti de batai de cap. Asigura-te ca masina este intr-o stare corespunzatoare dpdv tehnic, ca martorii din bord indica ce trebuie si stai cu ochii pe ei. Fiind o masina veche, si se pare prost intretinuta, e normal sa mai pice una alta la ea, si mai bine le rezolvi acasa, decat sa ramai pe coclauri. Si nu in ultimul rand, daca nu ai, pune-ti niste gume adecvate, minim MT, chiar si SH daca-s bune, altfel chinui ambreiajul degeaba, patinand prin noroaie. In rest, succesuri maxime! :wink: Editat Martie 19, 2014 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 19, 2014 Autor Partajează Postat Martie 19, 2014 (editat) Recomandare: cand intri in teren cupleaza reductorul, adica 4LLc (la tine). Vei ajuta motorul, ambreiajul. Chiar daca terenul nu este "hard" (asta este un termen foarte relativ). Am vazut multi in teren in 4H sau chiar 2H, "pentru ca trage masina". Pe unul l-am vazut si plecand acasa mai repede cu ambreiajul prajit... Daca ai si blocant pe puntea spate, cupleaza-l si pe ala inainte de urcari grave, mai ales pe ud, sau inainte sa intri in noroaie adanci. Mai citeste pe aici dar si pe alte siteuri cum functioneaza sistemul Super Select de pe Mitsubishi, ca sa inveti sa te folosesti corect de el, in felul asta protejezi masina, dar si pe tine te scutesti de batai de cap. Asigura-te ca masina este intr-o stare corespunzatoare dpdv tehnic, ca martorii din bord indica ce trebuie si stai cu ochii pe ei. Fiind o masina veche, si se pare prost intretinuta, e normal sa mai pice una alta la ea, si mai bine le rezolvi acasa, decat sa ramai pe coclauri. Si nu in ultimul rand, daca nu ai, pune-ti niste gume adecvate, minim MT, chiar si SH daca-s bune, altfel chinui ambreiajul degeaba, patinand prin noroaie. In rest, succesuri maxime! :wink: Bun bun ... Asta chiar nu știam ... Referitor la opinci este este cum sa nu fie Bf goodrich 31x10,5xr15 dot 2012 profil cam 11 mm puse pe jante de patrol 8j et -25 .... Cam astai . Eu cred după mine ca ambreiaju s.a dus din cauza ca mașina are 240000 mile si plus mașina a stat vreo 3-4 ani de zile pe dreapta in Anglia ( e stătută ) , de asta s.a dus totu pe rapaaaa si de asta am ajuns si la concluzia ca s.a blocat ceva . O sa ma informez de super select . Sa trăiti si Multumesc pentru ajutor. Pe maneta scrie 2h 4h 4hlc 4 LLC dar din cte stii cand i-l foloseam Aveam doar 2 poziții 2 roti 4 cu fata ajutator si 4 roti toate de odată cu putere mai mare dar 4 LLC ce mai e ăla . Si cum se da Numa pe 4hlc ? Ca habar nu am , imi intra din prima pe 4 LLC si nu pe Hlc . Iar ca martori 2 roti aprinse repectiv cele pe spate 4 roti si ultima varianta 4 roti cu pătrați galben din mijloc aprins mereu . Mai e ceva ce nu știu ? Ceva diferit? Editat Martie 19, 2014 de Tavi D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Asta e boala romanului? Cati citim instructiunile de folosire a unui obiect inainte de a l folosi? Sigur exista baieti din Bacau pe acest forum, contacteaza-i, vezi pe unde ies si invata de la ei. si nu iesi singur. daca patesti ceva, vei avea problem si sa folosesti telefonul (posibila lipsa de semnal in padure) daca vii prin prahova/buzau, iesi cu mine DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! 2h - 4x2 (roti motrice spate) 4h - 4x4 high (pe "mare") - roti motrice fata-spate, cu diferentialul central deschis 4hlc - 4x4 high - roti motrice fata-spate, cu diferentialul central blocat 4llc - 4x4 low (pe "mic" sau "greu") - roti motrice fata-spate, diferential central blocat. Eu asa stiu SuperSelect-ul. Nu prea ai cum sa ajungi la 4llc fara sa treci prin 4hlc. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu Pajero Postat Martie 19, 2014 Autor Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Ce martori apar in bord la 4hlc ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrx12345 Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Re: Prima ieșire, primele probleme....fum negru, aburi !! Cred ca nu ar fi lipsit de interes sa verifici martorul din bord si cablurile de la frana de mana. Asta in cazul in care o folosesti. In cazul in care masina a stat exista posibilitatea sa se intepeneasca. Am intalnit caz in care din cauza unui cablu defect sabotii nu decuplau chiar daca maneta era jos si martorul din bord era stins. In rest iti doresc sa te bucuri de ea in cat mai scurt timp O remorca iti schimba intotdeauna viata atat la propriu cat si la figurat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate