Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat mecanica JW YJ an 1995, 2,5L

Smokerider

Postări Recomandate

Salut,

Revin pe forum dupa o perioada in care, in limita timpului, m-am ocupat de partea legala a masinii(ITP si RCA) si punerea la punct a defectelor gasite dupa cumparare(v. post "Sfaturi achizitie Jeep Wrangler 1995").

O singura problema a ramas sacaietoare rau :( :

In partea dreapta fata am remarcat pete de ulei la baza rotii atunci cand masina era parcata iar imediat dupa ce o opresc, uitandu-ma pe aaapartea interioara a cauciucului, acesta este improscat cu ulei.

Am fost la mecanic si am inlocuit semeringul, dupa aceasta operatie am efectuat 15 km pe sosea si nu am mai vazut sa curga nimic.Am fost cu masina la ITP, am mai parcurs 12 km si a aparut iar...pata.

M-am reantors la mecanic, de data asta nu a mai desfacut toata puntea, doar partea exterioara cu prima buc de planetara si mi-a zis ca semeringul este ok.Apoi mi-a zis sa schimbam crucea ca are un mic joc si s-ar putea ca din vibratie sa "forteze" semeringul si sa curga.Ieri am luat masina si dupa 6 km am oprit ca sa vad iar...pata.

Ce mai pot face? Intru-cat cred ca am eliminat toate posibile cauze.

Parerea mea este ca nu a montat bine semeringul, altceva...

Recomandarea mecanicului a fost sa imi caut o planetara intreaga(nu intrerupta ca a mea), din dezmembrare, de pe Wrangler sau Cherokee.Care este acest tip de planetara si de la care tip/model de masina se potriveste?

In asteptarea sfaturilor voastre,

Multumesc mult

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat mecanica JW YJ an 1995, 2,5L

Planetara in ce stare este? De obicei se formeaza un canal pe ea in zona semeringului datorita uzurii si din acest motiv curge.

Daca acesta este si cazul tau, trebuie schimbata planetara sau incarcat + rectificat canalul respectiv.

Trebuie vazut totodata si cat de bine se aseaza semeringul in lacasul din punte.

Daca nici asa nu reusesti, unii au apelat la aceasta solutie...

RCV-D44SK_7621.jpg.0524e64dd225b87d6b863f74ecf15f33.jpgmHowAZG93ZvpP_h0AeoV2EA.jpg.cffeb85df4daaf0b75d298b875ae3122.jpgJ10816_icon.jpg.281ec51b00ccd83d58df06589a208c4f.jpg10-factory-colored-axle-tube-seals_4076.jpg.47a03241ad4a5dbb3cf8e895e4e5131b.jpg

Editat de Flow
Link spre comentariu

@flow,

Da, era o urma de la fostul semering, mecanicul(un expert off road), mi-a spus ca este intr-o stare care nu impune rectificari.

Poti detalia, te rog, pe solutia din poze?Ce reprezinta, cum se monteaza, unde, etc

Multumesc

Link spre comentariu

Poti detalia, te rog, pe solutia din poze?Ce reprezinta, cum se monteaza, unde, etc

Multumesc

http://www.jeep4x4center.com/rcv-standard-dana-30-and-44-axle-tube-seals-rcv-d44sk.html

Daca mai cauti asemanatoare, gasesti toate informatiile :wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Multumesc, incep studiul:)

....si am gasit: WILL NOT WORK WITH STOCK YJ & XJ DISCONNECT AXLES

adica cu planetare intrerupte nu merge solutia, nu imi dau seama din poze, este vb de YJ cu planetara intrerupta?

si m-am uitat mai atent la poze, pare a fi un TJ, am vazut arcul elicoidal

Tx

Editat de Smokerider
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

asta este o problema des intalnita la YJ-uri (1987-1995), solutiile sunt urmatoarele:

- se schimba semeringurile din punte... e de recomandat o revizie generala a puntilor;

sau

- daca este si o problema cu vacuum disconect-ul, se poate alege varianta sinple relativ de a se trece pe planetara de TJ, XJ lunga si se anuleaza vacuum disconectul, dar tot vor trebui schimbate semeringurile.... si se pot pune acele semeringuri mentionate mai sus pentru orice eventualitate viitoare de a pastra uleiurile in punte :)

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare