Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Patrol-san - Y60 SWB 2.8 (WNX)

WENOX

Postări Recomandate

Va salut,

Urmaresc de mult acest forum si sunt pasionat de munte si Patrol de si mai mult timp. Dupa o tentativa nereusita de a detine un exemplar acum cativa ani (un K260), a venit timpul sa mai fac o incercare. Am tot cautat si mi s-a pus pata pe un Y60 pe care l-am cumparat de aproximativ o luna si de care sunt foarte incantat.

Dupa clasica nebunie a inmatricularii, masina fiind adusa din tara lalelelor :D, am apucat sa o inaugurez la o mica iesire de sambata care s-a lasat cu balaceala in noroi.

Data fiind varsta masinii (1994), am inceput sa ma ocup de defecte, in speranta de a o aduce intr-o stare tehnica cat mai buna. Planuri de modificari, bineinteles, sunt multe, norocul meu este ca o parte din ele au fost efectuate - body lift, suspension lift, bara fata, cauciucuri, gaurile pentru snorkel.

Snorkel-ul l-am montat weekend-ul trecut, mai trebuie sa ii fac "lipeala" :) cu carcasa filtrului de aer. Statia CB o aveam deja, deci mai ramane sa o montez.

Ca urgente, trebuie sa ma apuc de schimbul tuturor lichidelor, remedierea jocului din volan, gresare si bineinteles distributia pentru linistea mea psihica.

Ca defecte, deocamdata am identificat - jocul directiei, o umezeala usoara de ulei pe langa turbo (trebuie sa intru sub ea sa vad exact de unde incepe, initial credeam ca e de la returul de ulei spre baie, dar m-am inselat, pare de mai sus), pompele de spalatoare parbriz/luneta/faruri sunt moarte si le-am lasat la reparat (daca se pot face, daca nu, luam altele noi), probabil am nevoie de cruce cardanica, viteza 5 face un pic de galagie (sa vedem cum suna dupa ce pun ulei nou in cutie), probabil mai sunt si altele de care nu mi-am dat eu seama... deci daca la un moment dat, vreun coleg de pe forum (din Bucuresti) are niste timp sa ma mai ajute cu o mica inspectie/un sfat, as aprecia maxim.

Cam atat deocamdata si va tin la curent pe masura ce reusesc sa mai avansez cu lucrarile :)

717512039_MyPatrol.thumb.jpg.07a6bc912a3e70db8cae67981b48e231.jpg

Front_Parking.jpg.8c41454ab09795a70a2b4147e7c0794c.jpg

Mud.jpg.fc60822821903e0767e3735bca66ba1c.jpg

Snorkel.thumb.jpg.84613223f00bcfee344b255e5e202ba4.jpg

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Patrol-san - Y60 SWB 2.8 (WNX)

Salut,

Daca ajungi cu el (asa cum e) la Nissan Adventure Days de anul asta - sigur o sa fie multi colegi care sa se poata uita la el si sa te ajute cu o inspectie / sfaturi :wink:.

Sorin

P.S. Posibil ca anul asta sa se tina la Sibiu.

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

S-o stapanesti sanatos.Masina ta parca este sora geamana cu a mea-culoare rosie,cocosate,olandeze,autoutilitare,an 1994 si cutia huruie si la mine in vit a :ha:5-a.La mina masina a venit cu LSD pe spate si am schimbat puntea cu una cu blocant,tu ce ai pe puntea spate?Fiind an 1994 a mea a iesit non-euro si taxa era cam 2000 si ceva de E dar am prin portita cu partajul se am bagat-o pe ro daca nu ramaneam tot pe bg ceea ce nu era rau deloc.Tu ai platit taxa?Am incercat sa repar huruitul cutiei si am desfacut cutia am schimbat cativa rulmenti care nu erau uzati operatiune de lunga durata(cam 2 sapt)pt ca rulmentii nu se gasesc decat originali si rezultatul a fost ca acuma imi huruie si in a 4-a (cei drept mai putin ca in a 5-a).Am zis ca pana nu crapa nu o schimb pt ca schimba perfect nu sareau si nu caraiau vitezele la schimbare.Deci sfatul meu este sa nu incerci s-o repari ,eventual sa cauti una in mintile ei cu proba.Masinile astea din olanda nu au vazut off-road dar in schimb au vazut span pe autostrazile alea ca in palma si deasta se uzeaza in vit a 5-a.

Cam asa arata a mea acuma

[ATTACH=CONFIG]209025[/ATTACH]240620101928.jpg.dec65cbd9f5afd96b5276492ba70d938.jpg

1383626001_2013-02-2210_06_58.thumb.jpg.d8602a2814684b0cf2fa56cb806fa7fd.jpgIMG_1549.JPG.030af889a7b247ff6d06bfbcbcc81707.JPG

230420101805.jpg.ae031bbced3b75d820bd640912a6ecc3.jpg

Editat de dulceanu ionel

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Ideal ar fi sa pui o poza cu masina asa cum arata ieri ...

Cunosc doua cazuri rezolvate cu adevarat in ce priveste zgomotul de cutie la Y60. Ambii au cheltuit ilogic de multi bani si munca pentru a repara ceva care inca mergea rezonabil . Ambii regreta .

Daca-i intrebi acum , ti-ar spune si ei ca cea mai buna optiune ar fi un SH cu proba . E de cateva ori mai ieftin .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Yonutz: Asa sa fie, multam fain, chiar mai multe navete de bere, ca am loc destul in spate :)

@Sorin (Kibitz): Mi-ar placea sa vin, cam in ce perioada o sa fie, s-a stabilit deja?

@dulceanu ionel: Chiar ca-s rude masinile astea :) La mine a iesit E2, deci taxa a fost mai lesne. Legat de cutie, nu prea am ajuns sa ii dau a 5-a, in afara de cand am adus-o in Bucuresti. O sa ii schimb uleiul, sa vad daca se mai schimba treaba un pic, altfel am ajuns si eu la concluzia ca e mai simplu si mai ieftin sa cumperi o cutie probata decat sa desfaci cutia si sa bagi bani in ea.

@cos: Nu stiu daca te refereai la pozele puse cu masina lui ionel sau la a mea. Daca te refereai la a mea, ea arata acum ca in poza in care apare si snorkel-ul. Si dupa cum spuneam mai sus, da, iti dau dreptate, e inutil sa iti bati capul cu reparatul cutiei. Poate ca daca o schimbi, ramai cu cea veche si se strica si asta noua pe alte viteze, si ai piese destule sa faci din doua cutii, una cat decat buna, din nou cu conditia sa nu aiba aceleasi defecte.

In trecut am mai avut Nissan 200SX si 240SX, cutiile fiind asemanatoare cu asta de Patrol cred. La 200SX cum lua mai multa talpa in viteze 1, 2, 3, eu aveam probleme cu acele viteze. Una peste alta, am observat ca parerile sunt impartite despre cutiile manuale de Nissan din garda veche, unii zic ca nu au moarte, altii zic ca sunt fragile... eu incet incet ajung la parerea ca sunt destul de fragile prin prisma faptului ca am avut eu noroc de cutii uzate/coxate :)

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

Ma refeream la Patrolul lui dulceanu , care e intr-o superba stare de dezgregare controlata ( controlata cu ajutorul unor galeti in care tine piesele ... masina e in revizie totala ) .

Cutia fugarita mult in viteza a 5-a e normal sa urle mai mult sau mai putin , e simptomul clasic la orice masina grea care merge doar pe drumuri bune .

Cutia de Patrol e buna , ar fi fost cu adevarat indestructibila daca ar fi avut carcasa de fonta nesimtita . Dar , cum are carcasa de aliaj , e doar indestructibila ... o strica lipsa intretinerii corecte , are nevoie doar de schimbul de ulei corect ( GL4 ) si la timp . Foarte multe n-au vazut alt ulei in afara de cel din fabrica ... pentru ca e o cutie simpla si eventualele scurgeri nu se pot produce din cauza constructiei , n-are alta optiune decat sa taca si sa mearga , schimband propietar dupa propietar ...

Pentru reparatie se gasesc piese , cutia nu e complicata , dar costurile pieselor noi nu e chiar usor de suportat . Mi-a ramas in minte ca rulmentii din cutie mai putin unul ( care ar fi fost disponibil in 45 zile si care pana la urma n-a mai fost de gasit ) au costat peste 2000 lei .Si , peste asta a mai fost si costul a doua pinioane , simeringuri , bucsa de teflon din capul cautatorului ... si ceva alte sute pe ulei , solutii de curatare , un extractor mai lung ... maruntisuri care costat si ele .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Yonutz: Asa sa fie, multam fain, chiar mai multe navete de bere, ca am loc destul in spate :)

@Sorin (Kibitz): Mi-ar placea sa vin, cam in ce perioada o sa fie, s-a stabilit deja?

Salut,

Inca nu stiu cand se va tine. Stai cu ochii pe forum ca urmeaza sa se faca anuntul oficial cat de curand :wink:

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Sambata asta am inceput lucrarile dupa cum urmeaza:

- Kit distributie + pompa apa + curele

- Ulei motor (Liqui Moly 10W60) + filtru

- Filtru aer si motorina

- Ulei in grup fata

- Ulei in cutia de viteze si cutia de transfer

- Placute pe fata

- Antigel

Probleme intampinate la lucrare si alte defecte descoperite pe parcurs:

- filtrul de ulei nu s-a potrivit... ca norocul ca am reusit sa fac rost de cel potrivit sambata seara

- ce am scos din grupul fata nu se putea numi ulei, prima data a iesit o apa galbena si pe urma o zmegma neagra

- in cutia de viteze, asa cum ma asteptam, pe buson, pilitura - cu toate astea cutia de viteze s-a mai calmat cu noul ulei, mai are zgomote, mai huruie a 5-a, dar mai putin intens - o lasam asa pana isi da demisia (paranteza aici, am folosit tot ulei Liqui Moly, iar bidonul are niste paie lungi care au fost exact ce trebuie la umplere - spre deosebire de Castrol care pune o gluma de gat)

- tot in uleiul din cutie, cel scurs, am vazut urme rosii in ulei, posibil o pilitura de cupru...

- etrierii pe fata nu aratau extraordinar - trebuie sa comand kituri de reparatie cat mai repede, iar placutele vechi... mai bine nu zic

- jocul din directie pare sa fie din caseta de directie pana la urma - am tras, am miscat, am invartit si am ajuns la concluzia ca am aproape un sfert de tura de invartit in coloana de directie care nu ajunge mai departe dupa caseta in nici un fel

- in oglinda stanga aveam suportul rupt, am incercat sa il reparam... dar cand am pus oglinda inapoi au inceput sa se farame suportii cu bila din spate si colac peste pupaza a crapat si oglinda intr-un colt... deci, cumpar oglinda stanga cu reglaj electric, daca are cineva de vanzaree :grin:

- pentru grupul spate luasem ulei Castrol GL5 80W90, exact ca si pentru grupul fata, gandindu-ma ca nu am blocant si ca grupul e deschis, butonul in bord nu il aveam oricum... dar am zis sa verific sa fiu sigur, poate e LSD, dupa ce am ridicat masina am descoperit ca era LSD intr-adevar... deci retur la cateva bidoane de ulei si comanda la altul pentru LSD

- am identificat si mica scursura de ulei - e ulei care vine de pe admisie si sper ca nu e scuipat de turbina, ci mai degraba ce vine de la epurator, am planificat sa cumpar sau sa fac un "oil catch can"

- am luat si pompitele pentru spalatorul de parbriz/luneta de la reparat dar nu prea fac presiune, macar instalatia electrica e buna. Are cineva vreun cod daca e sa le comand noi? Multumesc anticipat.

Mai e de munca, nu stiu daca e efect placebo sau nu, dar macar dupa ce am reusit sa schimb, masina incepe sa se simta ceva mai bine.

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Adica ti-ai luat patrol fara blocant spate! urmatoarea investitie o punte cu blocant neaparat ca o sa fii profund dezamagit de ea in teren..spor

De ce spui chestia asta? Blocantul te ajuta ...nu zic ca nu ...dar Patrolul se mai descurca si fara ...

Ontopic ...usor, usor fierul prinde forma si incepe sa respire aer curat .. :wink:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

O sa te surprinda sau nu faptul ca la un moment dat intr-o escapada a noastra prin niscaiva munti ...am intalnit celebra dacie rosie ...n-am intrebat-o daca avea blocant sau nu.

Poza te asigur ca nu este trucata ...si drumul pe care am urcat nu era tocmai forestier ... :grin:

http://i1141.photobucket.com/albums/n586/Yonutz4x4/IMG_9974Large_zps73bdc291.jpg

Din punctul meu de vedere, cred ca blocantul e bun dar e bine sa-l folosesti doar cand ai nevoie de el nu cuplat tot timpul.

Patrolul nu e tocmai puturos, daca e in mintile lui si stii cand/cat/unde/cum sa-i dai. :wink:

Link spre comentariu

Cred ca mai am destul de invatat/experimentat pana sa pot sa zic cu mana pe inima ca am nevoie neaparat de blocant. Eu cred ca si LSD-ul asta e bun de inceput, cel putin mai bun decat unu deschis complet.

In alta ordine de idei, masina imi place tot mai mult (lucru rau pentru buzunar :grin: ), din pacate lipsa timpului nu ma lasa sa ies in teren cat as vrea eu, pana acum turele mai lungi au fost excluse, nu numai din cauza timpului dar si fiindca vroiam sa apuc sa ii fac o revizie completa. Cat despre zona din jurul Bucurestiului... o cunosc destul de putin, acasa la Baia Mare aveam natura mai la indemana si stiam exact ce, cum si pe unde.

Acum cateva weekenduri am incercat Cernica, dar nu am gasit nici un loc pe unde puteam sa intru in padure, o sa continui cercetarile. Am observat ca in jurul multor paduri s-au sapat santuri destul de mari. Oricum, daca aveti niste recomandari pentru iesiri de o zi/juma' de zi, le astept cu placere.

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

Pe partea de sud ai putine optiuni ...si nu te sfatuiesc sa te bagi in padure daca intalnesti santuri sapate sau pancarde cu "accesul interzis". Padurarii din zona sunt destul de rai ...

Ca si optiuni in zona de sud:

Zona Frunzanesti (acces prin Glina-Posta) - ai ceva traseu pe langa padure si chiar si prin mlastinile din imprejurimi. Exista in zona un poligon interesant de probat masina.

Zona Nana (acces pe A2 -iesi la km35 la Fundulea) - iar ai ceva traseu pe langa padure si prin padure dar nu foarte spectaculos.

Zona Frumusani spre Pitigaia (acces prin DN-ul care duce spre Oltenita) - ceva traseu de camp, destul de interesant cand ploua

Zona Calugareni (pe partea stanga a DNului) - ceva traseu pe langa padure

...si probabil ca mai sunt si altele ...dar nu imi vin in cap acum.

Link spre comentariu

@suvi: Noa' langa Baia Mare, facem impreuna, nu-i bai :wink:

@Yonutz: Multumesc pentru recomandari, sper sa le gasesc. Weekendul asta am iesit pana la Bragadiru, m-am dat pe acolo asa pe un petic de pamant si niste excavatii. :grin:

In alta ordine de idei, mi-am gasit o ocupatie de seara asa. Nu stiu daca stiati sau nu de jocul asta, dar e frumos tare:

http://spintires.com/#!/demo SPIN TIRES - de aici puteti descarca varianta modificabila a jocului, adica unde se pot adauga si alte masini si deasemenea varianta normala cu masinile incluse. Recomand varianta modificabila, fiindca:

- se poate adauga la masini si Nissan Patrol Y60!

Arhiva cu fisierele pentru Patrol se poate descarca de aici: http://uploadfiles.eu/tmy1h0f2jvix/patrol.rar.html

Cel mai frumos e ca jocul e gratuit deocamdata.

Revenind la lucruri putin mai serioase, am mai facut una alta si pe Patrol, sa nu zic ca l-am lasat total de izbeliste :)

- statia in sfarsit am montat-o la locul ei, cu suport si tot ce trebuie

- am facut o improvizatie cu o antena sa pot sa mai prind radio, asta din cauza ca am renuntat la cea originala in favoarea snorkelului

- alta nuca de schimbator si pedale sport, din aluminiu - cosmetice, stiu, dar le aveam prin casa si cele vechi erau uzate rau :grin:

- intr-un final am reusit sa revizuiesc toata instalatia de spalator de parbriz si am facut-o sa mearga, ca aveam tot felul de regulatoare infundate pe traseu

- am facut si un oil catch can si l-am montat, mai trebuie doar sa ii trag furtunul si sa il umplu cu... ulei :wink: - revin cu poze

Iar in curand, ma pun sa demontez scaunele si consola, sa scot mocheta, sa o duc la spalat si sa vad ce ramane din ea. Apropos de asta, stie cineva un meserias care se baga la mochetare auto?

In plus, ca vine prilej de baut de ziua mea, colegii de la munca mi-au facut o surpriza si m-am trezit cu 4 proiectoare faine, deci mai am treaba si acolo. :x

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

Doua vorbe am a spune

- no , faini colegi ai ...

- Patrol virtual e cea mai mare blasfemie . Am zis , si semnez . Io .

P.S.

... faini tare , aia , colegii ...

.... sau or fi si ei insetati , saracii ...

Link spre comentariu

Doua vorbe am a spune

- no , faini colegi ai ...

- Patrol virtual e cea mai mare blasfemie . Am zis , si semnez . Io .

P.S.

... faini tare , aia , colegii ...

.... sau or fi si ei insetati , saracii ...

Faini colegii, da. Patrolul virtual e distractiv seara p-acasa. :grin:

In alta ordine de idei, am nevoie mare de ajutor cu uleiul din diferentialul de pe spate, cel cu LSD. Nu gasesc nicaieri ulei pentru el. Autokarma avea in Bucuresti un Valvoline GL-5, 80W90 cu indicativ LS, dar au zis ca nu il mai aduc demult si au uitat sa il stearga de pe site. Mai e cineva pe aici cu LSD si daca da, ce ulei ati pus in el?

Urmatoarea dilema este mocheta de pe jos, pe care as scoate-o si ori o spal, ori o inlocuiesc, ca pute a autobuz. Partea cu inlocuitul, cu mocheta normala nu pare prea fezabila ca nu cred ca reusesc eu sa mulez mocheta normala din comert pe toate indoiturile din masina. Sfaturi? A mai incercat cineva asa ceva? Mocheta din spate am inlocuit-o mai demult, acolo a fost usor, totul drept...

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

Eu am preferat sa-i las pe 'baietii' de la magazinul de piese auto sa gasesca uleiul ...

Mocheta termoformabila e ceva ce mi-am dorit si eu , dar n-am gasit ...

Link spre comentariu

Mocheta auto se produce in tara la Bistrita, Netex este una dintre fabricile care nu au fost taiate pentru fier, produce in continuare pentru industria auto. Nu stiu cum se poate obtine, dar cred ca nu este material de contrabanda, poate stiu mai multe colegii din zona.

http://www.euroholding.com.ro/page.php?id=52

Link spre comentariu

Am dat un mail la Netex, sa vedem ce zic, daca zic. Am intrebat daca vand si ei direct sau daca nu, ce dealeri au.

Sa mai pun si o poza, cheie noua, brelocuri noi :)

WP_20140507_001.thumb.jpg.abdc03433a05cb77cb24c7e0b6370604.jpg

Am uitat sa mentionez ca am primit tricourile Club 4X4 pentru mine si consoarta + setul de stickere. Acum trebuie sa scap de stickerele din spate, alea mari 4X4 si sa le pun pe cele noi, fie pe pseudo-geamurile laterale, fie pe usi, inca ma gandesc. Si inca o poza cu utilajul desigur, nu foarte calitativa, dar mi-a placut ambianta:

870105594_NewImage.thumb.jpg.782ae1924138c89b27a1ebba8591cf2a.jpg

Editat de WENOX
[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

Azi mi-am facut de lucru spre seara ca muream de curiozitate si am strans un pic caseta de directie, nu mult, cam 1-1,5 ture. Invartitul din volan nu s-a ingreunat abslut deloc. La o prima tura asa prin cartier pare sa raspunda mai bine directia, nu mai se simte acelasi joc. Maine dimineata ies la o tura mai lunga sa vad cum se simte la viteza mai mare.

Din pacate a inceput sa apara o problema cu care sunt obisnuit de pe 3 Nissane 200SX pe care le-am avut cu ceva vreme in urma. Incep sa pierd presiune la ambreiaj. Am fost prevazator de data asta si m-am pregatit cu kit de reparatie pentru pompa si cilindru receptor - sper sa fie doar atat.

[O/==\=/==\O]
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare