Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Catch can

CatalinU

Postări Recomandate

Re: Catch can

cred ca voi copia si eu metoda tipului din linkul 2 de mai sus si cred ca va functiona si mai bine

Eu nu am mai adaugat bucata ai de teava din interior ci l am lasat asa pentru moment....am sa il desfac sa vad ce a acumulat dupa cca 1000km facuti deja!

Ideea este sa nu folosesti in interior ceva materiale care sa optureze trecerea sau sa traga ceva din el spre admisie!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La chinezaria mea de pe masina am montat in interior un sorb mic de la o pompa de apa pe care l-am umplut cu vestitul burete de sarma. Dupa ce am indesat bine buretele in sorb, am pus deasupra o sita fina, pentru a impiedica sa zboare prin admisie toate minunatiile de sarme din acel burete.

Catch-can-ul are surub de golire, dar nu-l folosesc. Prefer sa-i desfac capacul si sa-l spal cu motorina odata la nu stiu cat timp. De asta vara nu l-am mai golit dar in primavara asta o sa-i fac o baita.

Eu sunt multumit de el. As fi preferat provent-ul, dar la vremea aceea banii mei aveau alta destinatie. Dupa cate stiu, la provent, la un anumit nr de km se schimba acel filtru din interior. Sa nu mai vorbim ca trebuie adaptat un bazin sub el pentru scurgerea uleiului, altfel la 2-3000 km trebuie desfacut si scos uleiul din el.

Editat de mac01
Link spre comentariu

din ce am vazut proventul nu are rezervor.o alta solutie ar fi un catch can de la mishimoto,insa are pret

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

In prezent eu am unul simplu ( o singura camera fara diafragme si fara filtru , aprox 600 ml ) si chiar si asa e destul de eficient ( colecteaza 300-350 ml la mia de km , motorul fiind matusalemic ) . Odata cu uleiul se depune in paharul colector si funingine , aprox 2 mm pe fund . Probabil ca funinginea n-ar pleca prin dren in baia de ulei ( chiar daca ar fi drenaj permanent ) , dar la 10K km cred ca as avea destul sa pot face doua creioane . Ideea e ca oricum ar fi ( cu filtru sau libera circulatie ca al meu ) tot ar trebui curatat - sau inlocuit filtru la Provent ...- bineinteles , depinde si cate gaze vehiculeaza motorul ( in cazul meu - mult ... ) .

Pe langa uleiul separat , la diesel se colecteaza majoritar funinginea ( cam atat are ce colecta ) , la benzinare se colecteaza mai putina funingine si mai mult un condensat apos , probabil slab acidic - cantitatea colectata creste odata cu uzura motorului .

In ambele cazuri materia colectata nu trebuie reintrodusa in baia de ulei , curatarea regulata fiind absolut necesara .

La noul motor nu-mi doresc ulei in IC , asa ca am pregatit un catch mare ( 1,8 litri la corpul exterior , aprox 750ml la treapta a-2-a , 250 ml la separatorul cu diafragme - toate astea sunt aprox. concentrice ) . L-am vrut mare ca sa faca si racirea/condensarea vaporilor - va fi plasat strategic in curentul de aer intrat pe la un deflector de langa radiator .

Dca va doriti poze mai aveti de asteptat - un foto e in greva cu obiectivul , la cestalalt i-a ramas incarcatorul in sertar la pensiune la Iasi ... sunt fericit , supravietuiesc si fara ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

L-am vrut mare ca sa faca si racirea/condensarea vaporilor - va fi plasat strategic in curentul de aer intrat pe la un deflector de langa radiator .

La asta nu m-am gandit, dar se pare ca am nimerit locul de montare. L-am fixat in spatele radiatorului. Prima data ma gandisem sa-l montez mai in spate, cat mai aproape de motor, dar nu prea aveam loc sa-l surubaresc cand trebuia golit. Acum dupa explicatiile tale, ma bucur ca nu l-am inghesuit prin spatele motorului.

Imagine0941.thumb.jpg.f4c48cbc824c90c861e3a7677d6a81c0.jpg

Sa nu ne uiti cu pozele!

Link spre comentariu

Da ... s-o rog pe fii-mea sa faca cateva cadre cu blocnotesu' ... si sa nu le feisbucileasca ... cred ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@cos : spui 300ml la 1000 km? Asa de mult colecteaza sau am inteles gresit exprimarea ta? :grin:

Care ar fi explicatia pentru care ar colecta asa de mult ulei?

La mine a colectat 1-2 linguri la cca 1500km .

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Motorul lui cos are fo' 30 de ani si 700.000 km.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

...

1 : da

2 : da

( 2,5 : colecteaza asa mult ulei pentru ca atat e vasul colector de sub separatorul oilcacicanului ... )

3 : nu . Are doar 21 . Ani

4 : ... da ....

Editat de cos

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

am cauta si pe ebay mann provent si am gasit la diferite preturi unul mai ieftin,altul mai scump.cel ieftin iti da chiar numai catchcanul si atat?iata si linkul de cautare

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=mann+provent+200&_sop=15

Link spre comentariu

am cauta si pe ebay mann provent si am gasit la diferite preturi unul mai ieftin,altul mai scump.cel ieftin iti da chiar numai catchcanul si atat?iata si linkul de cautare

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=mann+provent+200&_sop=15

Salut,

Eu l-am cumparat acum o saptamana pe asta: http://www.ebay.co.uk/itm/Mann-und-Hummel-ProVent-200-3931070550-/261745244178?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Kompressoren&hash=item3cf13b7812

Firma care-l vinde se numeste filcom-technik si este din Germania.

Costul de transport in Romania cu GLS este de 33 Euro. Un pic cam mult... (Am avut norocul ca un coleg de la lucru era plecat in Germania si eu l-am comandat pe adresa lui de acolo - cost transport ~3 Euro).

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Trebuie montata si valva de sens pentru supraplin ca cea din link ! http://www.ebay.com/itm/PROVENT-200-CHECK-VALVE-for-provent200-oil-return-/260880670147?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cbdb31dc3&vxp=mtr

Pentru utilizatorii Provent 200, are acesta un indicator vizual al nivelului de ulei colectat? Este important ca un simplu control vizual sa iti dea informatia nivelului de ulei. Daca nu, trebuie sa astepti sa vezi ulei scurs pe la drenaj si de aceea este folosita valva probabil!?

Editat de emanoeladrian
RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

T......

Pentru utilizatorii Provent 200, are acesta un indicator vizual al nivelului de ulei colectat? Este important ca un simplu control vizual sa iti dea informatia nivelului de ulei. Daca nu, trebuie sa astepti sa vezi ulei scurs pe la drenaj si de aceea este folosita valva probabil!?

Nu, nu are indicator vizual. Am Provent 200 de un an si nu am cuplat furtunele nici acum.

Am căutat valva si nu am gasit sa o cumpar. Mai este varianta cu refularea uleiului sub nivelul uleiului din carter, dar asta presupune modificarea baii de ulei (dat jos şi montat ştuţ)

Am amânat cuplarea furtunelor pt. ca inca nu fumega motorul si pt. ca vreau un intercooler Allisport.

Ca soluţie finală, am ales montarea unui furtun transparent cu o eprubetă gradată şi un robinet de golire a uleiului colectat.

Link spre comentariu

Trebuie montata si valva de sens pentru supraplin ca cea din link ! http://www.ebay.com/itm/PROVENT-200-CHECK-VALVE-for-provent200-oil-return-/260880670147?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item3cbdb31dc3&vxp=mtr

Nu stiu,nu a pomenit nimeni de asta sau poate nu am vazut eu.Da la cat costa nu e mare problema

Editat de CatalinU
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...
  • 11 luni mai târziu...

Revin cu un raspuns tarziu.Inca nu am pus,astept sa iau un provent.Da am chinezaria modificata si o voi monta pe un ford fiesta diesel sa vedem ce se intampla.Proventul il voi comanda acum in iarna

Link spre comentariu

Pana la urma eu am montat unul simplu la 30euro si isi face treaba destul de bine....fara filtre si cate altele inovatii am scapat de uleiul din intercooler.

Colecteaza cca o lingura de bucatarie de la schimb la schimb!!

Link spre comentariu

Asa este folosesc "unul mai slab cotat" (cred ca am dat pe el in jur de 200 lei din cate imi amintesc). Initial am cochetat cu unul Provent dar m-am linistit cand mi-a trecut unul prin mana si am avut in acelasi timp cel care il am pe masina acum. Cam fac acelasi lucru. Il am de aproape 3 ani pe masina (n-am circulat cu masina decat la ieseala ocazional)

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare