Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Catch can

CatalinU

Postări Recomandate

Re: Catch can

@4L Limited - lingura aia pe care o colectezi este frectie. O lingura de ulei daca o pui la un capat al intercoolerului se pierde pe drum pana la iesire. Asta in stationare. In mers .... la viteza aerului care circula pe acolo ... este ca si cum nu ai avea ulei. Cel mult o pelicula fina .... oricum, poti monta mama CC-ului ca randament mai mare de separare de 90% (care ghici ce marca e CC ala !!!) nu va avea ...

PS. Urmariti clipul de mai jos....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mersi de video.Interesant modul de functionare.Eu oricum am chinezariade 20 de euro,voi compara cu Proventul sa vedem ce si cum

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

hmmmm, interesant video, dar am observat ca majoritatea posesorilor de catch can au teluri diferite fata de demo-ul din video, adica dvs montati instalatia pt a va proteja motoarele de calamina ce ar presupune-o reingestia uleiului in admisie, dumnealor , cei de la MANN Filter , considera ca e un dispozitiv mai ce face motorul mai "friendly cu enviromentu " fapt cu care sunt cu totul de acord.

Sa revenim la aspectul lungirii vietii motorului ( desi majoritatea dintre noi le abuzam grav si nu stim cum sa le facem viata mai scurta prin cresterea boost-ului, debitului de motorina, etc).

-La un motor ce nu consuma ulei in intervalul de schimb 7500-10000 km , catch can-ul nu prinde mai mult de cateva linguri de ulei , pt ca setul motor (pistoane si segmenti) isi fac treaba, deci jocaria este mai mult sau mai putina useless

-La motoarele uzate, intradevar, debitul de ulei colectat e semnificativ si proportional cu uzura. Se cheama ca si foloseste la ceva . Motorul insa fiind uzat, pe langa segmenti scapa si un debit semnificativ de gaze de combustie arse, care desi vad ca va chinuiti sa le separati de ulei (nota bene) le reintroduceti in admisia motorului , in felul asta scazandu-i puterea, pt ca aceste gaze sunt secate de oxigen din prima ardere. Apoi urmeaza sa dam boost mai mare , eventual si motorina mai multa pt ca masina sa fuga mai bine, dar ii dam bietului motor sa respire gaze arse din catch can si eventual prin EGR ( daca nu am procedat la blocarea acestuia) . Nu mai bine ( daca evident nu esti prieten cu ecologistii) gazele dupa catch can le eliberezi in univers? Daca nici nu prea ai loc , poti folosi drept catch can... sasiul masinii, fapt benefic si pt motor dar si pt sasiu pt ca uleiul cald condenseaza pe peretii acestuia formand o pelicula fina anticoroziva

- Am trecut si eu prin faza catch can acum ceva ani , scoteam 3 linguri de ulei din cutie si 2 cani din intercooler , care de fapt este principalul colector de ulei al motorului , el "prinzand " si uleiul din carter dar si ceea ce scapa turbina. Un drenaj al intercoolerului cu o supapa de evacuare ce se deschide in apropiere de presiunea maxima de boost , si dirijarea acestui ulei inapoi in baie , cred ca este cea mai eficienta solutie.

E numai o parere, tehnica, dupa citirea celor 6 pagini ale topicului.

• Like 1

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Pai e clar ca , cele doua cani de ulei din intercooler nu se datorau gazelor de carter ...

Ideea de separare inainte de admisie foarte interesanta dar presupune un intercooler complicat care nu mai cu adevarat intercooler ci devine un separator cu rol secundar de racire . Si e si cam mare - se presupune ca e pus sa fie eficient nu doar de intentie estetica , deci e mare ca are nevoie de niste volume interioare .

Cat despre evacuarea libera a gazelor in sasiu nu sunt de acord , imi pare o chestie cam penala si in plus picuratoare ca gazele nu pot fi separate pana nu mai sunt purtatoare de ulei ( se poate dar instalatia se presupune a fi o mica instalatie voluminoasa cat jumatate din motorul in cauza si consumatoare de consumabile si de putere mecanica ) . Motorul care genereaza atatea gaze e un motor uzat oricum picura ulei pe la admisie , evacuare , turbina si eventual pe la capace . Peste toate astea sa mai picure si din sasiu ... cam nasol ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

De urmele de ulei , nu . Orice intercooler va avea mereu urme de ulei indiferent de motor , important e sa nu fie vehiculat prea mult ulei din gazele de carter inapoi in admisie

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Totusi cu ajutorul catchcanului,se sccapa de urmele de ulei din intercooler,daca exista?

La un y61 am avut intercoolerul tot plin murdar cu ulei in interior dar si pe afara la imbinari, pe unde a putut a tot dar ulei afara si era tot patat.

Am dat tot ce tine de intercooler jos si am spalat frumos, am montat un catch can de ala normal la 30e pe ebay si aia a fost tot. Dupa cateva mii bune de km pe afara era perfect curat fara urme iar la interior abia abia daca se simtea prezenta uleiului.....

• Like 1

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare