Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lada niva pick-up

mishaen

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Lada niva pick-up

Sa o stapanesti sanatos!:x

Sa ne spui cum e treaba cu locul pe bancheta din spate si, desigur,in timpul liber niste poze cu interiorul,sa vedem ce imbunatatiri au mai adus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

poze cu interiorul ar fi utile sa vedem si noi cum au impartit modelul si ce i-au pus pe el dar nu foarte detaliata ca Liviu iara mai pune niste plastice pe masina sa o faca mai grea:)

apropo daca ai bord/ceasuri deala electronic model nou am eu unul si ti-l fac cadou,eu l-am cumparat sa il adaptez la mine si acum daca am rezervat masina nici nu il mai pun ca nu mai am pe ce:)

daca nu il fac cadou cuiva care are nevoie de el :):):)

Link spre comentariu

@Liviu, din cate am retinut masina e din 2001, apropo pe exterior arata f bine la vopsea pt anul asta, deci nu are cum sa aiba imbunatatiri fata de modelul pe care-l detii(masina dumitatea fiind mezina celor ce posteaza pe aci:wink:)

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

@Liviu, din cate am retinut masina e din 2001, apropo pe exterior arata f bine la vopsea pt anul asta, deci nu are cum sa aiba imbunatatiri fata de modelul pe care-l detii(masina dumitatea fiind mezina celor ce posteaza pe aci:wink:)

Da,ai dreptate,am recitit posturile si m-am lamurit.Probabil ca a fost ascunsa prin vreun show-room,altfel nu se explica lipsa ruginei. M-am uitat mai atent la poze si am vazut ca nu beneficiaza de numeroasele modificari ale face-lift-ului,adica semnalele fata si prezenta abs-ului.:grin: +ca masina e euro 3 si nu euro 5.

Sa lasam totusi proaspatul proprietar sa ne impartaseasca experienta cu noul acaret. Personal as incepe cu o verificare temeinica a tuturor furtunelor si a garniturilor de la etrieri/cilindrii,avand in vedere timpul cat a stat masina.

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Masina a fost rulata putin ,ceasul din bord arata 75061, a avut infundata aripa spate stinga si apoi refacuta.singurile locuri cu rugina sint la caroserie in zona electromotorului,ceva comun pentru Lada si in zona tunelului/cutia de viteza-cutia de transfer.Nu pare a fi rulata in off road,cu toate astea trebuie sa schimb amortizoarele,cilindrul receptor de ambreiaj si poate kitul ambreiaj.trebuie de asemeni verificat sonda lambda.bordul este clasic modelul de dupa carburatie fara ceasuri electrice(da sint interesat de acele ceasuri).o sa postez si foto cu interiorul.prelata e de fabrica si se fixeaza perfect la bena.oricum o sa incerc sa inchid bena cu fibra.in bena o sa fie montat un rezervor de gpl de 90l o butelie de aer si poate o baterie de 90-100 de amperi pentru troliu.partea de dedesubt este vopsita cu vopsea cauciucata.mai trebuie sa verific stare semering/ garnituri pentru diferentiale,cutie viteza,cutie transfer.oricum imi trebuie oglinzi mai mari pentru ca in astea care sint montate nu vad nimic.oricum voi monta camere video fata spate cu dvr.loc pentru jucarii va fi destul si voi avea si piese de schimb de la cealalta Niva din 92.Oricum voi avea mai mult spatiu decit in stilo multiwagon si lucrul cel mai important voi putea iesi in offroad.

Link spre comentariu

mi-ai pus capac nene,inteleg ca is rusi.......da cum mama dracului sa fie aia prelata de fabrica.parca un orb o aruncat-o acolo.spor la modificaro

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Sistemul de prindere al prelatei si dimensiunile acesteia denota o lucrare facuta in uzina nu in garajul din curea spate.acelasi sistem de prindere al prelatei l-am mai vazut si la alte pickup-uri.nu e acelasi sistem de prindere aftermarket ca la dacie cu sfori.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Nu am mai postat nimic deoarece masina a fost la electrician.A fost refacuta instalatia electrica,scimbat senzorul de relanti,senzorul pozitie clapeta si senzorul de marsarier,joi 31 merge la RAR pentru acte sper ca in maxim 2 saptamini sa pot rula oficial in Rou.Am vorbit deja aici in Mures pentru rollcage exterior,instalatie de gaz la Bz cu rezervor de 90l cu 2000 lei.Incerc sa gasesc pe cineva pentru carosare bena ,si caut un bord mai nou sau adaptare de pe o alta masina.Revin cu update-uri.

Link spre comentariu

Pai pina la urma e vorba de autonomie pe bani putini.700 la 1000 de km.Daca e sa calculez cam cite kg in plus vor fi cu modificarile de rigoare estimez 350.Ideea e ca trebuie sa mai ridic putin nivelul la CP si tractiune,un filtru sport,o rola de intindere la lant,poate ceva inox la esapament,un compresor volumetric.Macar sa duc puterea undeva in 100.

Link spre comentariu

Pai pina la urma e vorba de autonomie pe bani putini.700 la 1000 de km.Daca e sa calculez cam cite kg in plus vor fi cu modificarile de rigoare estimez 350.Ideea e ca trebuie sa mai ridic putin nivelul la CP si tractiune,un filtru sport,o rola de intindere la lant,poate ceva inox la esapament,un compresor volumetric.Macar sa duc puterea undeva in 100.

imi place gandesti frumos si optimist:)

relistic vorbind si aici nu trebuie sa eliminam partea de buget din schema e ca ce poti sa faci ar fi in ordine :)

-filtru sport

-evacuare de inox putin gadilata sa mearga cum trebuie,daca vei cauta pe topicul meu vei gasi partea de evacuare descrisa destul de detaliat.

despre restul cu rola de intindere si compresor...nu zic ca nu se paote dar nu va fi nici simplu nici usor si desigur in nici un caz ieftin.

-350 de kg in plus asta inseamna undeva la 25% din masa masinii ceea ce o crestere de masa de procentul asta implica o crestere a consumului cu 15-20% deci din 90 de litri la un consum initial de 10 litri sa spunem de gaz vei ajunge la un 12 la suta gaz ceea ce iti va reduce autonomia la cam 600 km.

dar crede-ma ca vei avea cam la 14% consum de gaz deci mai putina autonomie cum spui tu.

legat acum de putere...stiu ca vrei sa aiba ceva mai mult span dar nu vei scoate mare scofala plus ca indiferent cata gadilare electronica ii vei face nu va fi suportabila in componente

si va incepe sa iti cada in ordine:

-ambreiajul

-cutia de viteze cu rulmentii aferenti care vor ceda primii,eventual mai face poc si cate un pinion

-cutia de transfer sau reductorul

-crucile cardanice fata si spate

-cuplajul ala intre cutie si reductor

-planetarele fata sau spate care va fi mai praf

-iar in final motorul(asta pentru ca va functiona la niste regimuri mult mai mari si mai solicitante fata de cele initiale.)

nu vorbim de problemele de adaptare pe care le vei avea ca alea sunt rezolvabile atata timp cat e buget si ai ceva cunostinte tehnice,dar vei avea probleme pe subanzamble care nu vor tine solicitarile de care ai tu nevoie.

recomandare personala e sa faci cele doua initiale,aia cu filtrul si evacuarea(vezi topicul meu) iar cea care te va ajuta si de care ai nevoie este sa Schimbi Grupurile adica rapoartele,

eu cred ca pe ea ai 4,1:1 raport in grupuri dar tot asa de bine poti avea si 3,9:1

ce recomand este sa pui 4,3:1 adica 43 dinti pe coroana si 10 dinti pinionul si ai scapat de problema tractiunii.

despre asta poti sa il intrebi pe Dan de la Iasi sau pe CRF care au pus rapoarte 4,3 si iti pot spune cum este.

eu as fi vrut sa ii pun raport de 5 daca ar fi existat dar nu se poate :):):)

repet gandeste-te ce vrei sa faci cu masina la ce vrei sa o folosesti iar daca ti-ai stabilit un buget acum mai pune inca 50% si e posibil poate sa te incadrezi sa faci o parte din ce ti-ai propus,pentru ca niciodata nu vei putea sa prevezi tot ce poate aparea pe parcurs

bafta multa si mai pune poze sa vedem ce se intampla :D

Link spre comentariu

Filtrul sport il am ,un KN dublu tronconic,acelasi model l-am montat pe un fiat stilo 1.6 16v si am ridicat puterea motorului cu aprox 7cp.Nu ma astept la 7 dar la un 5 tot o sa fie.Asta inseamna 87(pe hirtie),rola intinzatoare lant-elimin frecarea la nivel motor,sa zic ca mai cistig un 2cp,inox- un cistig de 2 la 5cp,punem cel mai mic,87+ 4=91cp.compresor volumetric la buton sau senzor(vacumatic) ca la carburatoarele dublu corp ce va functiona doar in sarcina sau la nevoie.cistigul dat este de 20 pina la 100% la cp.motoarele de lada functioneaza rich on fuel asa ca nu schimb parametrii electronici de injectie.costuri estimate de la rola incolo undeva intre 200 si 500 iepuri.la turci in germania se gasesc kituri ranforsate de ambreiaj,mult mai ieftine decit in Rou.intre cv si ct se va monta un cuplaj homocinetic in locul gogoasei.iar pt off road extrem ma bazez si pe un troliu Champion pe care deja il am cu 2000 kg liniar.

Link spre comentariu

By the way masina este gindita sa fie modulara pt situatii critice si nu pentru off road zilnic.la cealalta niva pe care o am aveam consum pe asfalt cu trei oameni plus bagaje de apv-ist adica masina plina, drum de TGMS-BZ-8,5l/100.in oras condus ''sportiv'' 11-12/100.in off zapada gheata undeva in 15/100.si asta cu motor 1.6 carburator dublu corp vacumatic.ma astept la un plus de 2l gpl pentru ce am pus mai sus avind in vedere ca motorul este 1,7 inj multi.si depinde foarte mult de cum stii sa ajuti masina.am experiente cu hmmwv,hilux,pajero,land cruiser mostly afg.on off.

Link spre comentariu

deacord cu calculele teoretice pe hartie,diferenta e ca tu defapt la acei 82 cp de pe hartie tu defapt nu adaugi nimic prin filtru si prin evacuare ci doar micsorezi pierderile,

daca pui role intinzatoare in loc de patina pe asta vreau sa o vad :) si iti spun si de ce,pentru ca lantul si patinele stau inchise in acel capac de aluminiu din fata unde ai ulei si presiune de ulei de la pompa motorului

asta pentru ca distributia la niva e pe lant si are 2 patine din ce imi amintesc si una cu compensator/intinzator hidraulic

micsorezi frecarile in motor cum spui dar nu mare scofala oricum nu la nivel de 2cp

iar asta cu functionarea in amestec bogat e relativa tine cont de paremetrii motorului si de corectiile pe care si le face singur,sonde lambda,temperaturi,debitmetre...etc oricum asta e gadilabila din soft lejer

ce e cel mai interesant e compresorul de care spui ala da poate aduce un plus desigur de power dar cu ce costuri si modificari si mai ales in ce conditii

la cum l-ai descris tu seamana cu instalatiile montate pe "taratoare"acele celebre sticle de champagnie cu NOS :)

functioneaza 15-20 de secunde odata ca altfel faci muci motorul

pentru ca nu ai pistoane forjate si rezistente la temperaturile aferente,ca nu ai biele forjate ci turnate,ca nu ai arbore forjat ci turnat ca boltul e cum e ca segmentii nu mai au tensiunea elastica necesara,ca arcurile de la supape sunt cum sunt si nu ai cum sa impiedici zborul supapelor la turatii mari,ca garnitura va face fas si chiulasa se va fisura prima oara intre supape apoi catre peretele ce da in sistemul de racire :)

daca vrei iti mai spun :) nu vreau sa te dezamagesc dar mi-ar parea rau sa stau pe margine si sa vad cum arunci aiurea cu bani si te dai cu capul de pereti pe solutii pe care altii deja le-au incercat si nu au mers

eu ce iti spun le-am facut si incercat multe pe timpul,masina si bugetul meu iar altii ulterior mai batrani si cu mai multa experienta mi-au zis ca :"ce sa iti fac daca esti fraier? lasa ca asa inveti ca nici noi nu am stiut si am invatat asa ca deaia te-al lasat sa te lamuresti cum sta treaba" personal nu imi place o atitudine de genul ca daca cineva mi-ar fi spus nu mai incercam si directionam bugetul spre altceva care in final se preta la a se face,asa am cheltuit banii pe ceva care nu a mers iar ceea ce mergea nu am mai putut face din consiterente de lipsa buget.

e pacat de bani ca sunt ai tai si probabil iai muncit nu i-ai castigat la loto asa ca deaia iti spun.

oricum tu faci ce vrei si ce consideri iar daca te gandesti ca te-as putea ajuta cu ceva te rog sa imi spui ca te ajut cu placere.

Link spre comentariu

Rola intinzator lant atasez:inter_timing-chain_tensioner_shbn_1.jpg.45aa863ced3f5dbd6262e91c8c56eba2.jpginter_timing-chain_tensioner_osnova1.jpg.357c0c8ffa23e77d3e35f3761fd9ffe5.jpg

Nu vorbim de turbocharger si nos,stage 1 sau stage 2.vorbim de stock.

La mai sus vorbim de ore de functionare limitat pt competitii sau showforce.

Vorbim de stock russianbuild care accepta cit pentru siberia pt ca pt asta afozt construit vehiculul.vorbim de superchearger care e dezvoltat pt vehiculele de zi cu zi cu durata de viata mare.la compresor volumetric esti dependent doar de turatia motorului raportul de multiplicare si un blow- off valve care nu lasa ca presiunea in admisie sa fie mai mare decit poate duce motorul.se poate pune pe un suport ca si un alternator curea dintata si o fulie pe arbore.un20% aport poate aduce motorului un 25-30cp .compresor se poate lua de pe un mini special concepute pt motoare pina in 2l sau de pe japoneze.

IMG_3458.jpg.2862ddabb4a97713d87359287e325847.jpg

turbo2lr9.jpg.b5f3aaaf1c22f87e6809eb3fe706e0c3.jpg

Link spre comentariu

Tinere, las-o in amaru' ei de masina! Nu o mai chinui degeaba. Ai grija sa functioneze corect, eventual pune-i niste gume de noroi daca ai nevoie, o inchidere de bena daca ai nevoie, si gata.

Daca cu progresul geneticii de azi sunt sanse sa vezi plopi care fac pere si rachite care fac micsunele, nu o sa vezi niciodata o Niva care face ca racheta. Poate doar sa explodeze ca Challenger. Doamne fereste!

Link spre comentariu

Pentru cei mai batrini pe site nu si in viata,mecanica stiu de prin 96 97 practica de prin 2000-2002 iar cu off ma dau cu militare si civile armoured sau non de prin 2006.cealalta niva o am din 2007 si am ceva experiente cu ea mai bune sau mai rele.cred ca vorbeam despre aceasta niva la nivel de upgrade nu de tuning pt ca upgrade sint si de fabrica dar nu cred ca multi si le-ar permite.by the way urmaresc si alte forumuri de niva de prin lume sint peste 1000 fan club uri,iar ce am postat aici sint idei puse in practica de altii,o parte!ideea de afi inventiv nu apartine romanilor,iar rusii nu au facut decit sa copieze anumite sisteme care la nivelul anilor 70 erau solutii ieftine si bune pt niva.iar bocancii de goretex cu talpa vibram pt teren accidentat nu o sa te ajute niciodata daca ai reumatism la picioare sau esti paralizat ci te ajuta doar sa fii cool.

Iar distanta cea mai scurta intre doua puncte e o linie dreapta este doar o butada in viata reala nu exista asa ceva.

credeam ca sintem constructivi pe acest forum dar vad si am vazut afirmatii facute doar de amorul scrisului.

Pt Optimus ,batrine,daca vedeai foto atasate sigur nu mai faceai aluzia la Challenger.in prima faza m-am gindit la masina.In Deu sau URSS sau modificat motoare lada de 1.3 sau 1.6 care aveau 130 sau 150cpDe ce n-ar face niva ca racheta????pt ca vorbeam de upgrade pt off nu pt liniute pe asfalt.

Fara suparare!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Nu-i nici o suparare. :) Poate ca nu inteleg eu deloc ce vrei tu sa-i faci masinii tale.

Niva asta pick-up este simpatica, si pare in mintile ei, si cred ca ar fi pacat sa iasa altceva din ea. Pentru cativa CP in plus te cam risti. Dar eu sunt mai atehnic, si poate nu inteleg eu. Trebuie sa recunosc ca eu personal nu inteleg de ce cineva isi cumpara motor de 80 CP ca sa-l faca apoi de 160 CP, cand se gasesc motoare de 160 CP gata facute (bineinteles, cu alte masini pe exteriorul motorului :D)... Nu mai vorbesc de restul subansamblelor care trebuie modificate.

Dar daca esti chiar asa de hotarat, da-i bataie, sunt si eu curios ce va iesi. ;)

Succes!

LE:

De ce n-ar face niva ca racheta????

Pentru ca nu poate, de-aia.

Ideea este ca daca nu esti realist, mai ales intr-o chestiuen tehnica (ca in alea filosofice poti spune ce vrei, pentru ca oricum nu te poate contrazice nimeni), ai toate sansele sa o dai in bara.

Interventia mea nu a fost ca sa-ti bage bete in roate tie, doar sa-ti spun ca 10-15CP in teren nu sunt mare castig, daca sensibilizezi ansamblul "masina" in alte parti ale lui. Dar vad ca esti mai priceput la tehnica si poate stii tu mai bine ca mine. Eu chiar sper sa ai tu dreptate, si dupa 5 ani de la aceste modificari rachetiste, sa ne arati masina ta in stare de functionare decente.

Eu deja mi-am pus scuzele la pastrare, si ti le voi oferi public atunci. Sincer! :)

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Anul trecut pe cind mergeam in Bulgaria la reparat cu masina am vazut o Niva mai veche, modelul cu motor de 1,6 litri si carburator modificata destul de substantial. Din ce am vazut eu si din ce m-am inteles cu mecanicul si proprietarul masinii ambii bulgari ....si aici cu siguranta au aparut mici neintelegeri, ca de atita "dialog" m-au durut miinile vreo doua zile .... la masina se adaptase un turbocompresor, rapoatele in grupuri erau schimbate, in loc de 1:4,3 erau de 1:4,7, cutia de viteze in patru trepte inlocuita cu una in cinci trepte pentru viteza mai buna pe sosea avind in vedere noile rapoarte, evacuarea era ca cea de la mototciletele sport adica 4 in 2 in 1 iar tevile de evacuare aveau diametrul mai mare, punte spate era rigidizata, carcasa grupului fata inlocuita cu una confectionata dintr-o punte spate dar ramforsata, fuzetele fata modificate si schimbati rulmentii, reductorul nu mai era prins direct pe caroserie ci pe un supor destul de zdravan care tinea si loc de scut ..... si inca destule chestii modificate, inclusiv la interior.

Ce m-a impresionat a fost faptul ca piesele montate erau lucrate foarte ingrijit, in mod sigur nu erau facute in vreun garaj sau atelier mecanic obscur.

Asa ca ..... se poate .....daca ai cu ce, adica cunostinte mecanice solide, experienta cit incape, pasiune si nu in ultimul rind finainte.

Si daca unii isi doresc sa incerce, foarte bine, din parte a mea mult succes, chiar sunt de apreciat oamenii astia.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare