locdeparcare Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 (edited) Salutare, doresc sa cumpar un JEEP Grand Cherokee WJ. Cel ce doreste sa o vanda spune ca este utilitara. In acest sens l-am rugat sa imi trimite o copie dupa carte. Daca este utilitara (impozit, taxe, etc mai mici) doream sa stiu va rog daca la RAR vor fi probleme sau ma vor ,,prelua,, :) ca atare (utiliara) fara sa mai duc/fac 100 de drumuri pentru a aduce alte acte etc. Daca se adevereste ca totul este ok (in carte fiind trecute 4 locuri) eu pot sa ma plimb linistit prin tara si mai ales in STRAINATATE cu ea cu 5 persoane? Multumesc. Edited March 31, 2014 by locdeparcare Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Este utilitara cu 4 locuri.norocosule. Ai grija sa ai grilaj despartitor,altfel faci drumuri la RAR si dai banii pe grilaj + nervi.Adica afla ce fel de grilaj vor domnii la RAR ... 5 persoane se incadereaza la o amenda de 6 puncte sau ceva de genul asta.....nu am habar cit costa un punct, nu am mai luat amenda de ceva timp..... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted March 31, 2014 Author Share Posted March 31, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Este utilitara cu 4 locuri.norocosule. Ai grija sa ai grilaj despartitor,altfel faci drumuri la RAR si dai banii pe grilaj + nervi.Adica afla ce fel de grilaj vor domnii la RAR ... 5 persoane se incadereaza la o amenda de 6 puncte sau ceva de genul asta.....nu am habar cit costa un punct, nu am mai luat amenda de ceva timp..... Cand merg cu ea la RAR trebuie sa am peretele ala despartitor? Sau cand ma plimb cu ea de colo-colo prin tara (dar mai ales in strainatate)? 1 punct observ ca este 75 de lei. Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted March 31, 2014 Share Posted March 31, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu inseamna ca amenda-i 75X6 = 450lei daca gasesti un politist zelos...Afara nu stiu....legislatia se schimba si nu ti-as dori amenzi in Germania, de exemplu.... Dap la RAR cer grilaj de obicei.La identificare aproape sigur.Verifica de fel de grilaj si cum trebie sa arate.Poate fi un furnizor maxim de nervi si timp plus bani pierduti. In trafic probabilitatea sa verifice cineva este mica.....iei amenda si ramai fara talon in cel mai rau caz,dupa, il montezi ,te duci la RAR, iei hirtia si talonul il dai jos din nou.....joaca cu nevii sau cu norocul.Poti sa mergi ani de zile si sa nu te intrebe nimeni..... Depinde cit de aventuros esti... dar la schimbul de proprietar verifica. Hint-Poti face RAR-ul in zona vinzatorului unde poate merge treaba unsa si scapi sai ii pui in spate costurile extra.... Acum ceva timp am cumparat o masina din Brasov ,RAR-ul l-am facut in 10 minute,cu ajutorul vinzatorului posesor de parc auto-dupa 3 ani, cind am vindut masina am vazut la RAR ca avea alta serie la motor cu cea din carte....intr-un final am trecut seria noua,cu ceva emotii si acte adaugate plus timp si costuri.....si eu nu am schimbat fizic motorul la masina :grin: Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Vorba unui coleg ... mai ca-mi vine sa-mi las balta toate.... Asadar trebuie sa fac rost de grilaj. Vorba ta, in strainatate, daca te prind aia ca nu esti ca la carte... face cat nu face. Am aflat ieri, intamplator, ca taxa de drum la ea este 4 milioane si ceva pe an :) Fata de 1 milion si un pic pentru autoturisme. Eu cu cine votez? :) Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shark Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu In plus, la autourilitare se face ITP anual... Fa insa un calcul complet: autoturism vs autoutilitara. LA 2600cmc impozitul este ~2000 ron la autoturism si ~400 ron la autoutilitara. Taxa de drum este ~150 ron la autoturism si ~450 la utilitara pe an (dar poate nu ai nevoie tot anul si o iei pe bucati, lunar sa la saptamana). ITP-ul e dublu la utilitara ca se face anual iar la autoturism la 2 ani. Nu stiu cat e RCA-ul in cazul tau la autoturism vs autoutilitara... Aduna toate sumele astea, trage linia, vezi cat iti da la final si trage concluzia. Apoi poate ne spui si noua sumele exacte, ar fi interesant de stiut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 (edited) Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Taxa de drum este 100 euro/an,asigurarea obligatorie este mai scumpa,itp este mai scump si se face anual.Am vazut in carte ca este motor de 2700 cc.Daca ai sa faci diferenta de impozit intre turism su utilitara si aduni costurile in plus...eu as merge pe varianta autoturism.Asta la motorul ala de 2700cc. La utilitara rca-ul este mai mare de 500 lei la 6 luni.La itp in afara de faptul ca il faci anual este si mai scump. Edited April 1, 2014 by Alin Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted April 2, 2014 Share Posted April 2, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Din punctul meu de vedere,posesor de asa ceva si mai sus sfatuitor ... Pentru mine nu a meritat schimbul.Am masina din Decembrie 2012,facute actele rapid inainte sa intre noua taxa.Atunci puteam sa o trec utilitara fara problemele de legislatie de acum,am renuntat tocmai din cauza grilaje,ITP,vignete, asigurari,locuri stres plus bani cheltuiti....... Concluzia mea este ca merita doar ca taxa de inmatriculare in conditiile actuale-utilitar este 5-600E si turism ....mai adaugi un 0 la suma..... Asadar nu ai ce-i face daca o vrei pe numele tau in Romania....ramaine utilitara si te conformezi cu grilajul. Costurile sunt similare si stresul clar mai mic la turism....pe total iesi un pic mai bine la utilitara ca si costuri dar cu un mic stres suplimentar -locuri limitate-max 4 caz fericit la tine,grilaj la RAR/ITP,controale in trafic....diferenta de 500-700 lei/an nu merita stresul din punctul meu de vedere cel putin. Reversul- tu poti sa vinzi masina oricind, eu de exemplu nu....sau nu legal 100%.... In rest spor, si imi pare rau ca mergi pe premisa nu crede si cerceteaza,dar dupa ce te-ai convins,sper ca asculti ideile de aici..... Pun pariu o bere ca ti-au cerut grilaj facut de ceva firma autorizata....si ai intrebat ce dimensiuni intre gaurile din grilaj?si grosime la barele din grilaj? .... Acum da ceva detalii ca suntem curiosi.Pina acum stiam ce urmeaza de acum ,cu evolutia rezolvarii,asteptam sa dai tu detalii Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted April 6, 2014 Author Share Posted April 6, 2014 (edited) Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Salutare si multumesc pentru sfaturi. Inca nu am cumparat-o (nu am apucat sa ajung sa o vad-verific). Desi ma mananca tare... gandesc cu CAPS LOCK (voce tare). Singurul lucru in avantajul utilitarei asteia este taxa anuala pe care tb sa o platesc la stat si care se numeste impozit. In rest: asigurarare mai mare (1200 de lei pe an. @RZV tu cat platesti pe an?), Taxa de drum aproape de 4 ori mai mare (4 mil si ceva in loc de 120 de lei), ITP facut anual si dublu ca pret (cred - nu am info exacta), 4 locuri in loc de 5 (pentru Romania... se poate/sau nu rezolva, dar daca doresc sa ies cu ea din tara, nu cred ca este de gluma daca suntem in masina 5 oameni). De aia spuneam ca imi vine sa las balta toate interesele. :) Trag linie si observ ca singurul avantaj al autoutilitarei este faptul ca platesc un impozit anual de trei sute si ceva de lei (autoutilitara) - asta fiind o informatie neverificata inca. Altele nu observ/gasec. Mentionez ca masina (JEEP) are taxa de prima inmatriculare platita si nerecuperata. La RAR nu am ajuns cu ea. Nu stiu nimic de obligativitatea purtarii grilajului non-stop. Mai sunt si alte avantaje ale autoutilitarei? Edited April 6, 2014 by locdeparcare Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sommelier Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu La autoutilitara, daca este inscrisa pe firma, se pot deduce integral toate cheltuielile. Daca Jeep Rubicon este eroul atunci G Wagen este legenda! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 (edited) Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Eu,peste 30 ani, asigurare 850 /an cu toate reducerile posibile.Sotia sub 30, 980 lei/an . Utilitara are impozit 450 lei, nu 300... Si da pe firma, totul este 100% deductibil.Dar taxele sunt mai mari....adica depinde cit produci si daca-ti permiti.......:grin: Edited April 7, 2014 by RZV Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu ....proprietarul tb sa fie firma. Eu am PFA. O FI mai bune si usor asa? Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alin-jeep Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Salutari Eu ma gandesc ca nici pretul de achizitie nu-i la fel .In mod sigur utilitara este mult mai scumpa decat autoturismul tocmai pentru motivele enumerate mai sus (pentru cei care iau in calcul doar diferenta la impozit ) Da :wink: si eu sunt ,,pro" autoturism . Bafta Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted April 8, 2014 Author Share Posted April 8, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Impozitul la motorizarea / anul acesta (2700 cc, an 2002) este de 10 mil lei? La autoturism. Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atar Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Impozitul pe an este peste 2.500 ron/an. Cel putin in Galati. cred ca in Bucuresti este cel putin la fel. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Din pacate da... Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted April 8, 2014 Author Share Posted April 8, 2014 (edited) Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Autoturism - 5 locuri 2500 impozit + 850 lei asigurare + 120 lei ITP / 2 ani + 120 lei taxa drum TOTAL Autoturism Jeep Grand Cherokee - 3530 lei / an Autoutilitara - 4 locuri 450 lei impozit 1200 lei asigurare 150 lei ITP / an 420 lei Taxa drum TOTAL Autoutilitara Jeep Grand Cherokee 2220 lei / an Daca am PFA pot deduce aceste sume. Se face contract de comodat (se trece masina pe firma) si cheltuielile cu ea se trec pe firma (PFA). Asta este bine. Cel putin asta. Sumele sunt corecte? Aveti alte informatii? Edited April 8, 2014 by locdeparcare Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
worldscape Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu eu zic sa nu te mai gandesti ca pana te sfatuiesti tu o iau altii :) Motivele principale pt care este autoutilitara sunt: 1. impozitul 2. deducerea integreala a cheltuielilor pe firma avand in vedere ca impozitul tot creste ca la balamuc... varianta de autoutilitara este cea mai cautata, pe de alta parte si taxa de mediu / timbru / prima inmatriculare este mult mai mica la autoutilitare. daca mai esti curios fa un calcul cum ar fi daca ar avea motorizarea de 4.7 litrii :ha: ... si o sa vezi ca diferenta de taxe este cat te costa pe tine masina :ha: Si tocmai datorita acestui motiv din Octombrie anul trecut s-a sistat definitiv transformarea Autoturismelor in Autoutilitare inclusiv in Bulgaria :hm Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
RZV Posted April 8, 2014 Share Posted April 8, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Raritatea totala -nu uita- este 4 locuri si utilitara.Asa ceva cu taxa platita cred ca numeri pe degetele de la o mana in Romania.... Toate utilitarele sunt cu 2 locuri.... la cita reclama i-ai facut,o sa ramai fara ea....:old Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdeparcare Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 Re: JEEP Grand Cherokee WJ - Utilitara sau nu Din pacate pentru vanzator, raritatea totala ramane la el :) Jeepul era parte a unui schimb. Omul cu Jeepul s-a razgandit, nu a mai dorit schimbul. Pe elevator masina lui a stat cateva minute. Multe informatii despre ,,calitatea,, masinii lui nu cunosc. PS cutia de viteze avea ceva pb (cuplatul pe greu haraia, garaia, intra greu). In rest troncaneli, boncaneli, consumabile. Daca doriti mai multe detalii despre tipul ce o vinde, inainte sa mergeti la Pitesti (cum am mers eu....degeaba), intrebati. Multumesc frumos pentru timpul pe care mi l-ati alocat. Pasti fericit si sanatos alaturi de cei ce conteaza pentru voi. Important este sa iesim la numar, restul sunt piulite. Razvan Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts