FordRanger Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Azi am platit timbrul de mediu pentru Ranger , in valoarede 2502 Ron. Dar , m-am lovit de o problema. In cartea RAR si in Cartea Germana , anul si data de fabricatie sunt 03.01.2005. Prima inmatriculare a masinii , conform cartii germane , 07. 2006. Rezulta o diferenta de un an si jumatate. Conform normelor de aplicare , ar fi trebuie sa primesc un plus la coeficientul de depreciere total . La Fisc mi s-a spus ca desi s-a incercat si varianta de calcul cu depreciere cauzata de diferenta de 1-2 ani intre data fabricatiei si data primei inmatriculari , programul nu le da nici o depreciere suplimentara. Ati intalnit aceasta problema ? In 3.04 merg la RAR sa fac iarasi identificare la masina si nu stiu daca merita sa cer si o expertiza de depreciere. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teddybear Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 Re: Ati avut probleme cu calculul deprecierii la plata timbrului de mediu ? In mod normal, la intervalul asta de vechime (8-10 ani), fiecare an in plus aduce circa 5-6% in plus la depreciere. Insa... "nebanuite sunt caile ANAF-ului"... Poti incerca singur un "exemplu" de calcul aici:http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsitentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2014.html si, in functie de rezultate si de taxele solicitate de RAR, decizi singur daca merita sau nu solicitarea cu pricina. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 Re: Ati avut probleme cu calculul deprecierii la plata timbrului de mediu ? Am incercat , insa programul acesta nu are rubrica pentru diferenta dintre data primei inmatriculari si data fabricatiei . In lege , aceasta specificatie exista . Articolul 5 ... 9) Deprecierea stabilita in functie de vechime (d1) se aplica pentru autovehiculele in cazul carora exista diferente mai mari de un an intre data primei inmatriculari, stabilita conform prevederilor art. 5 lit. d), si anul de fabricatie inscris in cartea de identitate a vehiculului la rubrica 5 "Anul fabricatiei", dupa cum urmeaza: >Diferenta de vechime (ani) Coeficient d1 > 1-2 1,01 > 2-3 1,02 > 3-4 1,03 Dar , ANAF-ul , zice ca lor nu le da nimic in minus :uameni. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted April 1, 2014 Author Share Posted April 1, 2014 Re: Ati avut probleme cu calculul deprecierii la plata timbrului de mediu ? Sa revin cu niste precizari. Am sunat la ANAF Brasov. Acolo mi s-a facut legatura cu o persoana care habar nu avea despre ce vorbesc eu . I-am trimis link-ul cu normele metodologice privind calcului Valorii Timbrului de mediu si mi-a spus ca pana acum nimeni nu a intrebat despre articolul de care pomenesc eu , dar ca, cel putin din datele furnizate as avea dreptate si trebuie sa fac o contestatie pentru aplicarea acestui coeficient suplimentar de depreciere , urmand ca ANAF-ul sa imi returneze o parte din bani . Am sa va tin la curent cu evolutia evenimentelor . :grin: http://www.dreptonline.ro/legislatie/timbrul_de_mediu_hg_88_2013_norme_metodologice_oug_9_2013_timbrul_de_mediu_autovehicule.php Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FordRanger Posted April 9, 2014 Author Share Posted April 9, 2014 (edited) Re: Ati avut probleme cu calculul deprecierii la plata timbrului de mediu ? Am platit timbrul de mediu 2502 lei , cat mi-a calculat ANAF-ul. Am renuntat sa mai contest valoarea timbrului pentru ca mi-a fost frica sa nu platesc mai mult . Persoana de la ghiseu , mi-a simulat o depreciere mai mare decat cea care trebuia aplicata in cazul meu ( 1 - 2 ani ) , aferenta unei diferente de 2-3 ani intre data de fabricatie si data primei inmatriculari . Rezultatul a fost ca la o depreciere mai mare , timbrul este mai mare cu vreo 68 euro :bi. A recunoscut ca nu este corect , dar mi-a zis ca daca fac contestatie , ei sunt obligati sa calculeze cu programul si conform programului voi plati mai mult. Edited April 9, 2014 by Astral Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted April 14, 2014 Share Posted April 14, 2014 Re: Ati avut probleme cu calculul deprecierii la plata timbrului de mediu ? A recunoscut ca nu este corect , dar mi-a zis ca daca fac contestatie , ei sunt obligati sa calculeze cu programul si conform programului voi plati mai mult. Asta e din filmele cu posti... Pana mea: distruge aparatul administrativ, si vei distruge toata tara. Au reusit! :bleah Ar trebui sa nu mai platim nici un ban catre ANAF, pana nu pleaca toti acasa si sa ne lase in pace! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts