KAROLOKW Postat August 28, 2015 Autor Partajează Postat August 28, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Nu e cu plutitor la bec , e o alta inventie cu o rezistenta imersata . Comportamentul descris e normal . adica nivelul lichidului in sine joaca rol de plutitor si contactor modificand nivelul rezistentei electrice...? eu nu prea ma pricep asa ca intreb:) mai nou studies cu interes alte chestii deastea tehnice noi ca bujiile destepte si alte cele:) desigur pe net ca acolo e informatia stocata de unii si disponibila si pentru altii :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 cum a trecut ceva timp si deja imi era dor sa mai scriu ceva:) ma mancat undeva in puntea spate:) nu pe mine ci pe "masina" :) si am schimbat placutele de frana :) ocazie cu care am constat ca si un pistonas adica ala d epe stanga era putin blocat,defapt e mult spus blocat da nu culisa cum trebuie asa ca am curatat si culisantele si le-am mermelit bine cu Vaseline de tot felul :) si desigur pentru a elimna problema de tot am desfacut pistonasul am schimbat garnitura care arata putin cam dubios si am pus alta iar acum treaba pare rezolvata tinand cont ca placutele sunt noi il tin sub supraveghere sa vad daca mai blocheaza,incinge si ca apasa si calca bine pe disc dupa care il voi ignora o perioada :) sper eu cat mai lunga pana la urmatorul schimb de placute :) iara ma tenta sa schimb discurile dar m-am linistit ca desi am un set nou astea de pe masina sunt si ele noi montate anu trecut:) si nu au nimic dar stii cum e cand te mananca te scarpini :) acum am preferat sa dau cu pudra sa nu ma scarpin :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 ceau karol eu cu ocazia reamenajarii cotetului am schimbat acu 10 zile si pistonasele fata+spate, garnituri etc si la mine pe spate era blocat pistonasul si erau placutele noi - nu lucra de loc frana pe stanga spate. recomand o schimbare de pistonase - sunt vreo 75 lei total cu posta parca. daca trebuie caut numarul de telefon al omului care le aduce - tipul e din pitesti :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Septembrie 18, 2015 Partajează Postat Septembrie 18, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Eu la-am facut din inox: Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 si revin si eu dupa o iesire pe la deja arhicunoscuta Tabla butii si Lacul Vulturilor :) ce sa mai zic...autostrada frate pana acolo si urmele erau asa de clare ca nu ai nevoie de nici o indicatie,pur si simplu le urmezi si te duce unde trebuie:) oricum urcarea aia pe pietrele alea mi-a indreptat toti rinichii :) ca eu ca animalul nu am scazut presiunea in gume si am mers cu 2,2si pe acolo:) desigur sus erau vreo 4 masini la un gratarel, probabil colegi forumisti de-ai nostri din Prahova, masina s-a comportat foarte bine nu papa ulei nu prostii nu incalzit aiurea,e drept ca pe cateva urcari mai nasoale,adic amai lunci si pe care le faceam in coloana am dat drumul la ventilatorul meu pus pe buton separat,asa "just in case" sa nu risc si niciodata acul nu a stat in alta pozitie mai dubioasa decat maxim la orizontala:) despre frane ca de ele ma enervam saptamana trecuta nu pot decat sa ma declar multumit ca merg nu mai incinge si nu scartaie deloc nimic si tine frana. despre consum nu va pot spune nimic ca am alimentat la plecare vreo 88 de litri si inca mai am jumatate de rezervor aproximativ dupa 480 de km...asa ca voi merge pana intru iara pe zona rosie sa vad cat merg pana atunci si atunci voi putea sa fac si un consum clar mediu cu rulaj pe teren si asfalt sau macadam. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 ceau karol eu cu ocazia reamenajarii cotetului am schimbat acu 10 zile si pistonasele fata+spate, garnituri etc si la mine pe spate era blocat pistonasul si erau placutele noi - nu lucra de loc frana pe stanga spate. recomand o schimbare de pistonase - sunt vreo 75 lei total cu posta parca. daca trebuie caut numarul de telefon al omului care le aduce - tipul e din pitesti salutare pai pe spate inafara de corpul etrierului si la mine toate sunt noi,garnituri,pistonase,placute ,inclusiv lichidul de frana e nou ca doar am facut pedale pt aerisire:) nu stiu cat sa spun ca mau costat doar pistonasele pentru ca eu am luat si kitul de garnituri si setul de placute si altele:) acum ma pregatesc de schimbul de ulei si filtre total la toata masina,adica filtru aer,filtru motorina,filtru ulei si ulei, verificat zemurile prin cutie si grupuri asa ca inainte de iarna si un gresaj uzual al crucilor,si cardanelor eventual si al pivotilol si capetele de bara ca parca si alea aveau ungator:),sa verific ca ultima data in loc de ungator era un surubel mic iar ungator de rezerva de montat in loc nu aveam :) asa ca a gresat altcineva tot si apoi a pus la loc surubelul :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei Lomonar Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Salut masina e inmatriculata pe ro? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Salut masina e inmatriculata pe ro? Multumesc Salut Andrei e inmatriculata pe firma in Bulgaria cu utilizator eu :) toate actele si taxele la zi valabile pana in septembrie 2016 daca vrei mai multe detalii poti sa ma suni si vorbim 0723 817 101 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 si iata ca acum ca a venit vremea naspa si e nevoie de sufe si alte cele :) nu mi se mai deschide usa spate... am incercat din telecomanda.din cheie.din pix din afata din interior...nimic :) cred ca o las asa:) alte idei de remediere? macar cumva sa pot sa deschid si inched usile? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Octombrie 26, 2015 Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Iei flexul si o faci pick-up ca si a mea :) Glumesc. Daca desfaci capacul de pe usa spate ar trebui teoretic sa ajungi la mecanism si manual sa il deschizi. Este o posibilitate ca sa fie blocata usa fizic, sa nu fie zarul sau yala cum se spune ce pur si simplu sa fie intepenita usa. :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 26, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 usa nu e intepenita ieri am deschis-o :) balamalelel unse opritoarele lafel...mergea frumos si usor inainte cred dupa cate pare ca partea aia centrala in care intra sarma aia in forma de u e blocata acolo pare a fi buba cred ca o las asa ca deocamdata nu ma deranjeaza:) problema va fi cand va trebui sa car ceva mai greu si voi avea neavoie de acces in spate:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 deci nimeni nici o solutie?... dezamagitor,deja incep sa ma obisnuiesc cu faptul ca nu se deschide usa spate :) cred ca la iarna bag masina in garaj si desfac fetele de usa, si cred ca demontez incuietoarea ca alta variant nu vad am dat protectia aia de plastic de pe stalpul usii mari cea din dreapta aia cu roata de rezerva si daca trag de tija de acolo deschide incuietoarea si usa capata o miscare cam de 5 cm fata de margine,dar tot nu pot sa le separ sa se deschida,iar mai tare nu vreau sa trag sa nu le rup :) alte idei??? :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 (editat) Re: Y60 swb rd28t 1993 Iti zic io ca avz ca lumea cam tine meseria in batista si batista pe tambal . Nu te mai chinui ca e blocata din cauza de mentenata controlata si compu de confort a intrat automat in service-mode lock .... pai lumea ie individioasa si nu zice , datr toti stim ca rezolvarea e una singura : trimiti mail la fabrica , ei iti trimit parola cu care conectezi masina la reteaua de service , verifica din potocolul standard si apoi deblocheaza sistemul si se ajunge la resetare pe coditiile actuale , iti prezinta starea actuala dar nu te intereaza ca oricum nu faci nimic cu parametri aia ca reactualizarea merge in continuare si face actualizarile in functie de necesarul de comunicare intre modulele de transfer date , abia dupa asta poti avea acces la functiile manuale simple precum esaparea , admisia si transparenta/filtrarea/defog/dar si aici nu poti interveni la soft ca asa e blocata sa mearga la nesfarsit in bucla aleatoare ( MAI PUTIN RAPID DAR MULT MAI EXACT DECAT PROGRAMELE PIRAT CARE INTODEAUNA INCEARCA SA DEBLOCHEZE INAINTEA ACCESARII TOTALE SI DIN CAUZA ASTA DA CU EROARE SI NU DESCHID ACCESUL LA TRANSFERUL INTRE MODULE SI SISTEMUL CENTRAL NR 22 ca e posibil sa fie sarita tija de la manerul tragator si se poate trage doar daca scoti fata de usa ) mai departe o lasi conectata ca nu stiu ce face dar stiu ca dureaza cel putin doua ore ( se poate interveni cu o conectare la priza de diagnoza pe pinii 16 si 78 dar datele se modifica prea repede si nu le poti salva insa iti faci o idee ce s-a reprogramat ) , daca dorsti sa pestrezi setarile vechi la suspensie poti salva setarile doar pentru flexare ridicand doar una din rotile spate si sistemul va interpreta asta ca si customizare si va pastra noile setari in rezerva pana cand sa va face o noua reactualizare dar numai daca exista o solicitare verificata si avizata in prealabil de o noua deblocare , cu parola , tot cu conectare la softul de reactualizare , ... no , suna-ma daca nu te descurci cu cablarea de diagnoza ...dar nu prea le poti incurca ... prima dara esti tentat sa scoti cate o mufa dar nu asa se face ca raman unele module neconectate , ia-le dupa numere cu rabdare vazi ca ai pe net si numerele in functie de VIN daca e VIN rosu se poate sa ai mai multe numere - asa am auzit , daca e alb demisesc nu te arunca la legume stai fara cu o singura leguma de porc ... ca ce naiba vorbin noi aici .... No hai , nici la faramat nu te mai pricepi ??? ... Editat Octombrie 29, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Cos :) inafara partii cu a sarit tija si deaia nu se deblocheaza :) restul m-ai pierdut la vin rosu si numere:):):) se invarteau numerele in capul meu ca pasarelele in stol :) deja ma interesez de usi second ca daca nu le desfac pana de craciun :) in concediu pun flex-ul pe ele:):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Nu flex , numai surubelnita ...atata trebe .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Nu flex , numai surubelnita ...atata trebe .... daca imi zici si de care:) si daca vii sa o "rezolvi"tu poate ne orientam si la vin :) pe care tot tu il aduci:D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 29, 2015 Partajează Postat Octombrie 29, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 De aia a lu' philips nr 2 ... No hai , dupa ce ai scos fata de usa e ca si a ta , iti arata toate gaurile ... Nu vin de nici un fel ca am treaba de inebunesc ca de fapt sambata si duminica as fi avut drum la capitala dar raman la juma' de drum mai incoa' ca am prima sedinta tehnica cu negocierea inclusa ... sper ca fara lista lunga de repere obligatorii , termene intermediare sau sex . Sau , si fara lupte greco-romane .... Oricum , subiectu' e nasol rau , multa lume zice ca e nebunie curata si cheltuiala multa si mai bine lipsa , dar cineva trebuie sa fie si nebunul care sa accepte provocarea . Atat de nasol e ca nu pot lipsi ... parca e facuta special pentru mine .... Dar totusi , daca te ajuta ... o sa ma gandesc la tine ... vinu' l-am aruncat , la fel poti sa-l arunci da-l deaq ca nu-i impartasania chiar acu' , mai mult incurca .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Karol hai sa te ajut eu. Seara si in weekend sunt mai mereu la atelier in Autobaza Filaret. Fa-ti un drum si rezolvam. Doar cu un telefon inainte. Am tot felul de scule, inclusiv flex, baros, fierastrau. :grin: Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Karol hai sa te ajut eu. Seara si in weekend sunt mai mereu la atelier in Autobaza Filaret. Fa-ti un drum si rezolvam. Doar cu un telefon inainte. Am tot felul de scule, inclusiv flex, baros, fierastrau. :grin: de deastea nu duc lipsa nici eu in garaj :) da incerc sa adopt varianta mai soft enuntata de Cos :) treaba e ca in acest weekend plec putin la munte si sa vezi ce distractie va fi cu usa de la portbagaj blocata:):):) o voi rezolva curand :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 30, 2015 Partajează Postat Octombrie 30, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 ... stii ca de fapt nu ti-ar lua decat zece minute demontarea si diagnoza si doua minute reparatia , in cel mai rau caz cinci minute cu tot cu sarma de avarie inclusa ( aia care ar putea iesi pe langa manerul de deschidere daca e treaba grava ) . No asa e la treaba aia scurta ca la norme scrie ca tre'sa sufli prafu' si sa cureti mecanismele , sa le ungi .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Cos promit ca imi voi lua inima in dinti si voi desface ce e pe acolo:) desi imi e o lehamite:) mai ales de pozitia in care trebuie sa stau sa fac asta:) dar voi face si acest lucru, treaba e ca am fost weekendul asta plecat si pot sa spun ca e scarbos de incomod sa bagi bagajele prin interior peste bancheta:) nu va mai spun cum e sa le si scoti:):):) deci clar ca trebuie rezolvata treaba ca altfel e incomod mai ales cu mersul cu bagaje :) legat de mersul din weekend pot sa spun ca am mers vreo 500 km toata familia cu bagaj si incarcatura aditionala de tot felul de pietre pietricele,roti si alte cele si am avut un consum de 10 litri la suta in conditii de ambuteiaj pe DN :) de la predeal pana la comarnic in 2 ore:) consumul nu e estimate este masurat classic :) adica cat am bagat si cat am mers:) masina a functionat ok, frana nu mai incinge cum aveam pe vremuri oarece probleme probleme care au aparut pentru ca acea garniture care se pune peste pistonasul de etrier si care protejeaza de praf, la mine era rupta in 3 locuri ca si cum a fost intepata cu o surubelnita cred ca pentru asta tot eu sunt vinovat pentru ca la montajul acelui inel de sarma de siguranta la un moment dat m-am folosit de una ascutita :) si e posibil sa fi scapat putin in cauciuc :) desigur la momentul respective toata treaba sa refacut cu kit de garniture complet si pistonas nou,placate noi...etc zilele urmatoare ma ocup si de gresaj,schimbat filtere ,ulei...etc sa fie gata de iarna :) trebuie sa pun lanturile in portbagaj :):):) asta daca reusesc sa deschid usile:):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian_c Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Eu vorbeam serios. Daca ai drum seara prin zona Filaret te ajut cu placere. Nu cu maltratare. Desfacem prin interior si gasim cu ce sa remediem stricaciunea. Poate este doar o tija sarita, am sigurante de plastic daca trebuie inlocuita. Daca e manerul rupt gasim o varianta de reparatie, provizorie sau definitiva. Nissan Patrol Y60 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 Eu vorbeam serios. Daca ai drum seara prin zona Filaret te ajut cu placere. Nu cu maltratare. Desfacem prin interior si gasim cu ce sa remediem stricaciunea. Poate este doar o tija sarita, am sigurante de plastic daca trebuie inlocuita. Daca e manerul rupt gasim o varianta de reparatie, provizorie sau definitiva. Adrian iti multumesc, si eu sunt serios cand spun si chiar vreau sa o desfac sa o remedies :) problema mare la mine e ca eu stau in partea opusa:) adica pe nord zona otopeni si seara dupa munca imi e tare greu sa ajung prin zona ta:) deasta ziceam ca prefer sa scobesc la mine in garaj, ca daca e ceva las masina acolo desfacuta:) iar in rest voi apela cu mare incredere daca descoperim care e buba:) sa o remediem Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Re: Y60 swb rd28t 1993 tocmai am depasit 300.000 Km :) defapt acum are cam vre 32 in plus peste cei 300 de mii da nu conteaza:) ocazie cu care aseara am luat mareata decizie sa desfac plasticaciunile de pe usa spate sa rezolv incuietoarea aia blocata..... o adevarata aventura, mi-a luat 3 ore sa o remediez din care 2,5 ore demontatul,pozitie de kkt stai cu capul in jos cu bancheta rabatata...bagi o lanterna prin usa, dai cu degetele,cu sprei de curatare cu tot felul de zemuri sa se desteleneasca pe acolo sa vezi si tu ceva... in final descopar care e buba si cu o surubelnita deschid usa:) sarise o tablita deaia din mecanism si nu mai culisa pana unde trebuie datorita mehlemului amestecat cu praf si mizerii si atunci eu trageam degeaba de clapeta ca ea misca da misca in gol :) in fine dupa ceva chinuiala o rezolv asa ca acum am imbibat-o in produce de genul WD40 :) se misca frumos.am mai si reglat-o putin sa se deschida si inchida mai usor. am mai constatat ca mai am un furtun,defapt un mic cot de cauciuc de la iesirea termostatului care cam pisa pe la coliere :) deci ca deobicei iarna eu fac schimburi de antigel si de furtune :) dar il comand intai sa il am apoi ma apuc de treaba, probabil odata cu revizia aferenta,ulei filtre...etc :) constatare proprie :) e ca de cand a dat frigul,trage animalul mult mai bine as zice surprinzator de bine :) deci sa fie cat mai frig da soare si frumos :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 9, 2016 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2016 Re: Y60 swb rd28t 1993 desi masina nu mai exista in totalitatea ei :) imi permit sa adaug cateva poze cu diverse component :) asta spre exemplificare, eventual cunoastere pt cei interesati care nu vor desface sau demonta niciodata masinile la halul la care am facut eu :) astazi voi incepe cu grupul piston/bolt/biela :) se pot observa urmele de uzura pe diversele component, ia rpe bucsa din biela,partea de biela in care intra boltul, se vede cum a cedat pe zona laterala :) zilele viitoare continuam episodul cu arborele,blocul si ce mai gasim prin zona:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate