Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 swb rd28t 1993

KAROLOKW

Postări Recomandate

Re: Y60 swb rd28t 1993

E clar ca va fi o imbunatatire in comparatie cu ce era initial .

Aceasi miscare vreau s-o fac si eu in viitorul apropiat inainte s-o mierlesc din cauza de deces , dar imi e din ce in ce mai clar ca partea estetica va fi acoperire cu vinil pe cochilii semirigide - nu sunt deloc incantat tapiteria pe strune de plafon . Cum e doar un singur plafon ( recte adicatelea plafonu alu' meu ) nu e chiar asa de mare sangerare , l-oi face io si pe asta ... in zona rectilinie folosesc panou de MDF de 2,5 mm , in zona curba cochilii din hartie mulata si apoi impregnata cu rasina . Prinderea pe plafon obligatoriu cu surube cu capul mascat de capacele de plastic . Pe laterale- vinilul lipit cum e si acum la tapiteria originala .

Ceea ce duce la urmatoare problema - chedere la un pret ( fie si 'mai' ) omenesc , fie si compatibile nu neparat bolt-on.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 642
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

eu ma gandesc sa pun vinilul ala direct peste izolatia asta fara sarmele alea de sustinere

da problema e ca va trebui sa fixez foarte bine baza,iar asta cred ca va fi el mai dificil :)

in rest nu cred ca pun altceva,desi cred ca voi volosi aceeasi chestie la izolarea capotei motorului ca si pe acolo am vazut mancata tapiteria aia:) si daca ma voi plictisi tare cred ca voi face acelasi luicru si la usi si podea:) aici la podea e groasa treaba ca e muuuuult de munca :)

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

sa imi trag palme singur daca mai inteleg care e faza cu mesajele :)

Vstef stimabile ma ajuti cu postarea lor te rog?:) hai ca dau o zeama:)

Daca te referi la mesajele de pe forumul celalalt, te duci frumos pe link-ul pus de Max mai jos, iti copiezi pur si simplu postarile de care ai nevoie si apoi le pui pe acest forum.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79786-Sondaj-de-opinie-pentru-utilizatorii-forumului-Credeti-ca-ar-fi-necesara-o-schimbare-de-design-a-forumului&p=1017149&viewfull=1#post1017149

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

cu mesajele nu am rezolvat :) da am mai facut altele pe la cotet:)

adica:) am constatat cu uimire desi era m ferm convins :) ca la capacul de chiulasa japonezul a folosit aluminiu:) dar surprizaaa e din plastic :):):)

cum am descoperit,pai simplu am decis sa schimb garniture de la Capac ca imi cam curgea ulei pe la partea din spate,

am adoptat variant ruseasca ca la montaj sa pun silicon pe fata de asezare si acolo in scobitura respective iar cand am strans capacul siliconul in plus a iesit in exterior.

tot cu ocazia asta am mai rupt inca un surub deala de Capac,adica mi-a ramas partea filetata infipta in chiulasa,treaba care a insemnat iara gaurit, pus surub cu piulita pe exterior...etc...etc dar am rezolvat

acum intrebarea mea este mai poate curge ulei pe undeva pe acolo prin partea din spate ca eu tot mai gasesc picaturi pe jos din cand in cand,e drept ca dupa schimbarea garniturii am dat cu sprei de curatare pe acolo si poate inca mai curge,desi mi se pare cam mult da cine stie:)

mai e vreun Capac,dop,teava cu ulei de motor care sa paote fi neetansa si sa se intample aceasta pierdere? ca in rest nu vad nimic dar pe sub masina vad pe carterul de la ambtreiaj ca e umed si cate o picatura prelinsa,da nu identific de unde ar fi...

pare sa fina de sus de peste carcasa da nu vad de unde...

Link spre comentariu

Eu am schimbat la a mea 3 garnituri pana am nimerit bine. Castigatoare a fost Victor Reinz care a costat 80-90 lei. Celelalte au fost in jur de 50-60 lei.

Nu e nevoie de silicon in capac. Trebuie doar curatate foarte bine urmele vechi. Se degreseaza si se pune silicon exact cum zice cartea. Doar sub semilunele de la capete, dar pe partea dispre chiulasa. Mare grija cand pui capacul sa nu se agate semiluna din spate si sa-si schimbe pozitia.

Pana nu am facut asa si eu aveam probleme cu umezitul.

In partea din spate nu mai este nimic cu ulei. Decat capacul. Deasupra cutiei mai este o conducta subtirica de apa care duce la turbo. Rugineste si apar pori in ea, picura cat sa umezeasca pe acolo. Eu am inlocuit conducta cu furtun.

Nissan Patrol Y60 2.8
Link spre comentariu

Capacul se valureste in timp , si de acolo apar strangerile necorespunzatoare ale garniturii pe chiulasa .

Suruburile nu trebuiesc stranse excesiv , oricum ele se limiteaza automat la capatul filetului si strangerea devine inutila ca oricum nu se mai preseaza garnitura mai mult . O metoda paleativa este adaugarea la fiecare surub a cate unei saibe sub capul surubului , preseaza mai mult pe saibele elastice dintre capac si capul surubului si implicit mareste strangerea cu grosimea saibei adaugate . Bineinteles , saibele trebuie sa fie identice la toate cele 14-16 suruburi .

Dar , chiar si cu o garnitura noua etansarea e aproximativa daca capacul e numai delaluri-valuri in zona garniturii .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

habar nu am ce garniture e ca nu cred ca mai am ambalajul dar ce pot sa spun e ca daca inainte curgea pe la semilunar aia ca acolo era plin de ulei scurs vizibil acum nu mai curge pe la garniture,dar tot mai gasesc picatele prelinse,ma gandesc ca probabil uleiul scurs in timp acum se scurge pana o curge tot ce era pe acolo imbibat si imbacsit

de folosit la curatare am folosit sprei deala special pentru garniture si uleiul curatat cu sprei pentru ulei:) tocmai pentru a evita problemele pe lipirecand pun siliconul

de strans au fost strande usor in ordinea spiralei clasice de la mijoc spre margini usor la mana pana au placate suruburile iar unde nu am strans la ochi sa fie cam lafel presata garniture\:)

sa vedem ce mai curge in timp de pe acolo

iar teava aia ce face pana la urma? e cu apa si raceste turbine sau e cu ulei tot pt turbine?

apropos ma mananca sa pun o table la EGR :) ca am sesizat ca furtunul de comanda de la electrovalva oricum e blocat,deci nici comanda nu ii da dec e inutila:)

voi ce ziceti?

Link spre comentariu

Sustin ideea blocarii EGR-ului, oricare ar fi motorul si masina :)

Serios vorbind, EGR nu e decat o sursa de jeg pentru motor si nimic altceva....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Sustin ideea blocarii EGR-ului, oricare ar fi motorul si masina :)

Serios vorbind, EGR nu e decat o sursa de jeg pentru motor si nimic altceva....

pe principiul :)( cand te manaca rau:) te scarpini pana la sange:)

am zis ca ajung acasa si ma ocup de EGR :) zis si facut am pregatit tabla pt blindaj am vizualizat spatiul dar am constata ca pe langa cele 2 piulite de 12mm mai e una olandeza pe teava care vine de la evacuare de 36:) desigur ca ,ca un om serios ce sunt Nu aveam cheie mai mare de 32:) si aia ca am cuparato anu trecut ca am schimbat o baterie si aveam nevoie de fixa de 30-32:) asa ca :) am mers repede si am luat o fixa de 34-36 asa la ochi sa fiu sigur...pun cheia,trag si Nimic...:) zic ca e intepenita da o rezolv eu cu o parghie:) pun o bucata de teava si trag,Trosc ,poc si gata :)

am rupt EGR-ul ...

de aici a inceput epopeea de vreo 2 ore :) am desfacut valva,am taiat teava cu olandez cu tot,am incercat sa infund teava cu ceva da nu am avut ce prin garaj,asa ca am strivito cu clestele si am impaturito de 3 ori sa nu scape gaze:) probabil ca maine o mai impaturesc odata si o bandajez in rasina sa fiu sigur:)

da acum problema era cum blindez admisia care avea pe ea 2 prezoane de m8 aproximativ si am pus flexul in functiune :) il citez si eu pe un alt forumis"sa ii dea Dumnezeu sanatate aluia de l-a inventat":) ca am folosit corpul EGR-ul pe post de flansa si distantier si am folosit prezoanele originale:)

e drept ca e doar corpul ala de fonta da pana acum nu scapa nimic pe acolo,iar ca tabla de blindaj am folosit o bucata de tabla dintr-un scut protector deala cu material izolant intre doua straturi de tabla de inox:) sper sa tina,daca nu mai am tabla mai fac unul si il inlocuiesc:)

acum despre functionare...nu stiu ce sa spun o fi placebo autosugestie sau ce o fi da parca trage o idee mai bine motorul si parca urca mai bine in ture adica mai repede si parca de exemplu la a 3-a cand pana acum acceleram cand era subturata vibra si face amutre acum parca se misca mai bine...nu stiu ce sa zic

desi am citit ce scriu desteptii aia de afara pe net cam tot ce am gasit interesant parca as dori o parere de la voi care ati mai facut asta si care ar fi eventualele beneficii sau nu ale acestei operatiuni...nu de alta dar am scos teava aia taiata care intra in galeria de admisie si era colmatata aproape 60% pe interior iar in admisie era o smoala neagra urata de nu se poate... aia cum as putea s ao curat?

oricum EGR la loc nu mai pun:) ma candesc cum sa scap si de teava aia turtita si stramba de acolo acum,da fara sa o desfac din surub ca sigur mai rup ceva:)

Link spre comentariu

Admisia o cureti cu mare chin , prin demontare ... daca se demonteaza extrem de usor in zece minute folosind tubulare de 12 si 14 , curatarea ei e cel putin frustranta , iar la chiulasa asemenea ... Ocazie cu care ai avea loc sa pui o inelara serioasa si pe piulita olandeza de pe evacuare ( desi cred ca ai s-o pui degeaba , piesa in cauza fiind in majoritatea cazurilor foarte corodata si decalita ) , sau taiata la fata si scoasa cu rabdare cu daltita , apoi blindata gaura ramasa cu un dop filetat .

Link spre comentariu

merci Cos la asta ma gandeam si eu cu curatatul,da ma gandesc sa vad poate ma invart :) de niste utilaje industriale de spalat:)

cred ca o solutie clasica de soda caustica ceva acid si niste alcOOl tehnic ar face treaba pe admisie plus ca tot maglavaisul asta ar fi scufundat in baie cu ultrasunete:)...deja suna pervers treaba:)

iar teava aia...tare imi e si mie ca o voi rupe daca incerc sa o desfac,ma gandesc daca nu as putea sa o filetez asa la fata fara sa o mai scot...

Editat de Astral
Link spre comentariu

pe principiul :)

desi am citit ce scriu desteptii aia de afara pe net cam tot ce am gasit interesant parca as dori o parere de la voi care ati mai facut asta si care ar fi eventualele beneficii sau nu ale acestei operatiuni...nu de alta dar am scos teava aia taiata care intra in galeria de admisie si era colmatata aproape 60% pe interior iar in admisie era o smoala neagra urata de nu se poate... aia cum as putea s ao curat?

oricum EGR la loc nu mai pun:) ma candesc cum sa scap si de teava aia turtita si stramba de acolo acum,da fara sa o desfac din surub ca sigur mai rup ceva:)

Dupa demontare am sablat la interior galeria de admisie. Intr-un singur cotlon a mai ramas o pata de mazga si am spalat-o cu solutie de curatat carburatoare.

Sometimes you find yourself in the middle of nowhere. And sometimes in the middle of nowhere, you find yourself.
Link spre comentariu

:) pe vremuri cand inca mai exista celebra uzina Steagu:) exista acolo o cuva cu ultrasunete,vibratii si alte cele:) care tot asa intr-o solutie de activare sau cum se cheama ,se spalau,curatau blocurile de camion.

dar instalatia sa stricat nu a mai fost reparata si a ajuns probabil la gunoi sau fier vechi

legat de castigul in cai :) daca imi da o gloaba transata o accept da cu analizele la zi si doar pulpele spate ca e buna carnea de cal:) in rest frectie :) oricum nu curat de dragul castigului de putere ci pentru a putea respire si motorul calumea aer curat:)in cantitate normal

nu am poze din pacate cu ce am scos din EGR si cum arata el ca era noapte si ma grabeam sa termin treaba eram murder si numa de poze nu imi ardea mie dar era varza in interior,pana si teava aia de otel/inox sau ce e e cu depuneri pe interior nu mari dar cat sa se simta cam 1mm

Link spre comentariu

Nu m-ar interesa cum arata motorul la exterior , sa mearga el foarte bine si in vecii vecilor Amin ... in rest , poate sa fie si bleu ... la conducta de EGR de la Y60 nu cred ca vei reusi sa mai desfaci piulita olandeza de la teava ... daca reusesti sau esti un adevarat , sau ai mancat norocu' cand ai fost mic ... la mine n-a mers minic si sunt incapatanat , al si sudat pe ea alt cap aia-alilalta ... ... tot subtiata cu biaxul si faramata cu dalta pe bucati ai iesit ...

Editat de cos

Link spre comentariu

Nu m-ar interesa cum arata motorul la exterior , sa mearga el foarte bine si in vecii vecilor Amin ... in rest , poate sa fie si bleu ...

Ca arata bine si pe afara e doar un bonus care vine cu procedura, si pe interior arata la fel, lucru care conteaza, nu cred ca exista un procedeu cu rezultate mai bune momentan.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

merci Cos la asta ma gandeam si eu cu curatatul,da ma gandesc sa vad poate ma invart :) de niste utilaje industriale de spalat:)

cred ca o solutie clasica de soda caustica ceva acid si niste alcOOl tehnic ar face treaba pe admisie plus ca tot maglavaisul asta ar fi scufundat in baie cu ultrasunete:)...deja suna pervers treaba:)

iar teava aia...tare imi e si mie ca o voi rupe daca incerc sa o desfac,ma gandesc daca nu as putea sa o filetez asa la fata fara sa o mai scot...

mazga aia neagra merge foarte usor si fara chinuri cu spray pentru curatat pistoalele de spum a poliuretanica https://www.google.ro/search?q=spray+curatare+spuma+poliuretanica+intarita&biw=1680&bih=949&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIoJeT-5f4xgIVQjsUCh1sSgqt#imgrc=1w08an0fHn-JBM%3A

nu neaparat marca asta,dar merita sa incerci...face minuni si nici nu trebuie frecat mult

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

.... ma iau toti dracii cand ma gandesc cate nopti am frecat si cata dreptate s-ar putea sa ai ... exista o chestie la spray numita carbon remover dar n-am gasit sa incerc ca poate face .... si m-am aruncat cu capu' inainte .... acum cand mi-ai aprins lanterna'n ochi imi dau seama ca ar putea fi un inlocuitor ....

... in orice caz , sper sa nu mai am trebuinta de a trece iar prin toata frectia .... eu am si portat si polisat admisia , mi-a trebuit sa fie curata mai ceva ca la momentu' nasterii , ma gandesc ca la o curatare normala nu e nevoie sa fie la fel de curata si lucioasa ca piz*a , doar curata ar fi bine si suficient pentru buna functionare a motorului . Chiar daca unele bavuri si alte neregularitati de turnare ar fi fost bine sa lipseasca , asemene si la unele chiulase la care se observa clar unele sectiuni decalate ( montaj relativ incorect al miezurilor de formare ) . No , , acu' problema e prezenta la toate piesele turnate , ideea e ca pe mine ma doare de piesa mea mai mult decat l-a durut pe CTC-istul din fabrica .

Editat de cos

Link spre comentariu

.... ma iau toti dracii cand ma gandesc cate nopti am frecat si cata dreptate s-ar putea sa ai ... exista o chestie la spray numita carbon remover dar n-am gasit sa incerc ca poate face .... si m-am aruncat cu capu' inainte .... acum cand mi-ai aprins lanterna'n ochi imi dau seama ca ar putea fi un inlocuitor ....

... in orice caz , sper sa nu mai am trebuinta de a trece iar prin toata frectia .... eu am si portat si polisat admisia , mi-a trebuit sa fie curata mai ceva ca la momentu' nasterii , ma gandesc ca la o curatare normala nu e nevoie sa fie la fel de curata si lucioasa ca piz*a , doar curata ar fi bine si suficient pentru buna functionare a motorului . Chiar daca unele bavuri si alte neregularitati de turnare ar fi fost bine sa lipseasca , asemene si la unele chiulase la care se observa clar unele sectiuni decalate ( montaj relativ incorect al miezurilor de formare ) . No , , acu' problema e prezenta la toate piesele turnate , ideea e ca pe mine ma doare de piesa mea mai mult decat l-a durut pe CTC-istul din fabrica .

eu am incercat din prostie cand am demontat corpul clapetei de acceleratie la fostul seat si m-am ingrozit cand am vadut ce gunoi (gudron) era in spatele clapetei...am incercat cu : benzina,nitrodiluant,solutie de carburator,sprei de curatat discuri de frana , solutie acida de spalat motoare si nimic....pana am zis hai sa incerc si cu spraiul pt spuma si am ramas uimit :cum spreyam cum ramanea ca oglinda ...efectiv parca dizolva gudronul .In 2 minute cu juma de spray si cateva prosoape de hartie am curatat corpul clapetei si am si reusit sa fac o adaptare ceas cu vag-com :)...cam 11-12 lei e un spray

Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

patrtea cu curatatul cred ca o aman pe termen nedefinit:) sau doamne freest pana la urmatoarea nevoie de demontaj in zona,ceea ce sper sa nu fie prea curand

oricum ce pot sa spun e ca m-am tot dat cu posteriorul de pamant sa inventez,filetez sau ce rahat sa fac cu teava aia de iese din evacuare:) si singura simpla si viabila a fost sa mai impaturesc teava inca odata dupa ce desigur in prealabil am strivito si sa o mermelesc cu rasina epoxidica de jur impresur sa nu mai scape gaze.

vad ca la temperature tine,la vibratii tine...sper si in timp sa tina sa nu se coaca si sa crape,da si daca se intampla mai avem si mai punem :)

in rest despre performante sau comportament al masinii nu pot spune ca sa modificat ceva

cineva zicea ca dupa ce a facut asta ii fumega mai putin...nici asta nu pot spune e lafel :)

in schimb am descoperit ca astia la lukoil in weekend vand motorina aia mai scumpa la pret de deaia normal,azi de exemplu e 5,45 asa ca am ajuns in ultimul timp sa alimentez in weekend cu motorina mai buna:)

ma tot chinuie talentul sa imi fac un scut:) Maestrul Cos stiee el ceva:) da nu vrea sa zica nimic:) eu in continuare astept:)

scutul vreau sa il fac la cutie si la cutia de transfer cu prindere pe traversa,dar nu gasesc nicaieri un dural de 8mm deala bun si pe cineva sa imi indoaie la presa:)

da am mulajul facut pe carton cu dimensiuni,gauri...tot ce trebuie doar piesa lipseste:)

Link spre comentariu

Exact partea cu curatatul ar trebui sa te preocupe pana cu se desprinde o bucata de mizerie si murdareste o supapa de admisie si pe urma motorul tuseste in snorkel ...

... ia , marturiseste cand vii tu din vacanta asta ... , fearele ie ele la poarta atelierului + bucsa pe raft , da' ce faci cu ele .... daca chiar vrei , o sa le strang la piept inca o data si pe urma le dau drumu' ca o sa-mi fac altele ... le tineam pentru mine ca-mi place cularea neagra ...

... si avusei ceva intepeneala la debitare la plasmagiu ca a taiat mult timp numai 210 mm ... ma cam milogeam sa mai ma bage si pe mine in seama cu biscuitii mei de 70 mm ... Acum s-a mai limpezit treaba , m-am dotat cu niste mandre flanse oarbe pentru matrita de indoit tevi de 60 mm ... prostii , mobila la comanda ... , mai prost e ca n-are 5mm si nici 6mm . Oricum , mie imi trebuie cam in septembrie ... , nu raman descoperit ... deci , cand vii din vacanta ?

Link spre comentariu

Exact partea cu curatatul ar trebui sa te preocupe pana cu se desprinde o bucata de mizerie si murdareste o supapa de admisie si pe urma motorul tuseste in snorkel ...

... ia , marturiseste cand vii tu din vacanta asta ... , fearele ie ele la poarta atelierului + bucsa pe raft , da' ce faci cu ele .... daca chiar vrei , o sa le strang la piept inca o data si pe urma le dau drumu' ca o sa-mi fac altele ... le tineam pentru mine ca-mi place cularea neagra ...

... si avusei ceva intepeneala la debitare la plasmagiu ca a taiat mult timp numai 210 mm ... ma cam milogeam sa mai ma bage si pe mine in seama cu biscuitii mei de 70 mm ... Acum s-a mai limpezit treaba , m-am dotat cu niste mandre flanse oarbe pentru matrita de indoit tevi de 60 mm ... prostii , mobila la comanda ... , mai prost e ca n-are 5mm si nici 6mm . Oricum , mie imi trebuie cam in septembrie ... , nu raman descoperit ... deci , cand vii din vacanta ?

Cos:) ai cu tusitul si cu supapa o inteleg partial:) adicatelea daca pleaca bucata de mizerie facem praf la distributie? ca daca e asa atunci e cam de kko :)

cu concediul ma intorc la jumatea lui august:) adica eu as mai sta da astia la munca nu vor sa imi dea concediu ca in vestul europei :) desigur si bani pe masura ar fi buni :)

serios vorbind dupa 15 august poti sa le strangi la piept,le dai un pupic le mangai le faci ce vrei tu la fiarele alea si le trimiti :) promit ca le voi mangaia si eu cu boscheti,pamant,etc :)

da imi retinu atentia chestia aia de zici tu cu indoit de tevi :)

ai prin plan si niste chestii pentru niste praguri?:) ma cam batea un gand deasta sa pun si neste praguri din teava trasa deaia de rollcage cromoli :) prinse de sasiu eventual chiar cu chestii demontabile,...ca intre-un final prevad ca masina asta va vedea ceva offroade ,daca nu, in vreo 2-3 ani cred ca o vand ca e pacat sa o plimb doar pe asphalt.

apropos ma apropii de schimbul de ulei ,exista ceva recomandari inafara de mult prea titratul Liqi Molly?

ca deasta am avut si nu ma impresionat,il cam papa,apoi am pus Valvoline si aici papa cam la un schimb spre 1,5 litri, e drept ca din astia mult a si curs pe jos pe la garnitura de Capac,cred ca acum daca tot am pus garnitura si nu mai pare sa curga voi vedea exact si cat completez de la schimb la schimb

si inca ceva daca stii,de la ce as putea sa adaptez furtun de radiator alea de fac legatura cu radiatorul si motor,sunt vreo 3 parca,ala de sus cu aerisitorul eu l-am rexolvat cu un furtun de Lada:)

ala de se duce in jos de la thermostat care e tot asa mantocarit din bucati, si mai e ala de sub filtrul de aer ...eventual daca ai avea niste dimensiuni as fi foarte recunoscator:)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare