Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Noul meu Nissan Patrol Y61 2.8 expeditii !!!

4L Limited

Postări Recomandate

Re: Noul meu Nissan Patrol Y61 2.8 expeditii !!!

Spre surprinderea ta vei afla ca 2.8 consuma mai mult decat cel de 3 L :grin: Trist dar adevarat. Eu cu al meu nu scot sub 15-16 in oras nici daca mangai pedala, pe cand alti prieteni cu motor de 3.0 si aceleasi "modificari la incaltari scot lejer cu 3 Litri mai putin. Evident sunt altii care au 20% consum, care s-au jucat cu debitul la pompa :fk2

Trist, foarte trist :grin: dar e adevarat....2.8 a consumat azi 15% doar autostrada cu 100-120km/h :(

Am facut 500km si de 3 ori consumul....15-16% este enorm!

Cel de 3.0 merge cu 13% in oras!!!

Asta e...ce sa ii facem? Mergem inainte :ha:

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Poti pune ceva poze cu a doua baterie in special cu locul unde e montata.Pentru ca ma maninca si pe mine sa-i montez a doua baterie,dar sa fie tot in compartimentul motor nu prin habitaclu.

A doua baterie e montata in spate...adica in habitaclu! Eu am doar 2 locuri iar in spate este ca o lada cu mai multe compartimente, acolo e si a doua baterie cu invertorul!!

La Patrol se poate monta a doua baterie langa vasul de expansiune.....cel putin la cel de 3.0 este loc destul acolo!

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

La motorul de 3.0....ca la ala de 2.8 este un rezervor de vacuum.

Referitor la consum, la Ursu meu cu anvelopele stock consum de 8.5/100km. Dupa ce am pus 33'', s-a dus la 10.5/100km.

Editat de Big.Ursu

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

E lung, e greu, pe 35-uri MT.

Cam asta e consumul. Trebuie sa adaugi la distanta parcursa cam 10%, in cazul in care kilometrajul nu este recalibrat pentru anvelopele de 35.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

La motorul de 3.0....ca la ala de 2.8 este un rezervor de vacuum.

Referitor la consum, la Ursu meu cu anvelopele stock consum de 8.5/100km. Dupa ce am pus 33'', s-a dus la 10.5/100km.

La 2.8 este un rezervor negru langa vasul de expansiune dar la 3.0 nu am asa ceva....este gol locul numai bun pentru o baterie!

Ce-i drept m a cam zapacit consumul asta....1-0 pentru ZD30 :ha:

Il trec pe 285/75/16 ca 35 mi se par prea mari si e puturoasa rau....zici ca sta in loc!

Link spre comentariu

Da ! :pr1se pare ca sunt un norocos ! ca la buzau o fi aerul mai oxigenat , eu la drumurile lungi de cate 1200 km nu am trecut de 9.5 % pana in 120 km/h , intradevar asta iarna in oras am urcat chiar la 16-17 ,acum depinde si de talpa ce l ,,birjereste" vorba ursului , are totusi 2,5 t nu putem avea pretentiile unui turism de 1200 kg !

atentie cu montarea celui de al 2 lea acumulator ! fara calibrarea corespunzatoare a conductorilor si fara piesa aceasta

Battery-Isolator.jpg.5276ba0816caa7079b2b3ed7768eaaa3.jpgdevine o sursa de probleme

Editat de teo pes
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

La 2.8 este un rezervor negru langa vasul de expansiune dar la 3.0 nu am asa ceva....este gol locul numai bun pentru o baterie!

Exact in locul acela vreau sa montez a doua baterie dar inca nu am gasit solutia pentru repozitionarea acelui rezervor sau butelie.Am un fix cu bateria in habitaclu si de aceea nu o vreau acolo.Asa ca orice idee e binevenita.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Exact in locul acela vreau sa montez a doua baterie dar inca nu am gasit solutia pentru repozitionarea acelui rezervor sau butelie.Am un fix cu bateria in habitaclu si de aceea nu o vreau acolo.Asa ca orice idee e binevenita.

muti tancul de vacum in habitaclu ! nu miroase nu fierbe si scurtezi si lungimea cablurilor suplimentare , faci traseu combinat de teava de cupru cu coturi cositorite (ca la sist de inc din casa) si racorduri de gaze ,flexibile unde e nevoie ,eu l as pozitiona cat mai sub bord la picioarele pasagerului .

Link spre comentariu

M am bagat pe sub Patrol azi si am observat ca pe spate are 4 arcuri :)) adica inca un arc mai subtire introdus in cel OME!!! :grin:

Ce sa fie si inventia asta? Oare nu au ajuns alea OME? Acum descarcata fara nimic pe ea imi sta spatele mai in sus!!!

Azi am reparat si inchiderea centralizata....si incuietoare de la usa portbagaj! Incuietoarea era unsa cu ulei iar de la nisip(are praf si nisip si in cur) se blocase si nu mai inchidea bine!

Chiar sunt curios cum arata o masina care sta 10 ani prin desert!!! :grin:

Link spre comentariu

M am bagat pe sub Patrol azi si am observat ca pe spate are 4 arcuri :)) adica inca un arc mai subtire introdus in cel OME!!! :grin:

Ce sa fie si inventia asta? Oare nu au ajuns alea OME? Acum descarcata fara nimic pe ea imi sta spatele mai in sus!!!

Probabil la viata ei masina a tractat ceva platforme mai grele (platforme in general cu barci). Arcurile alea se numesc compensatoare. Si eu cand mi-am luat Patrolul avea asa ceva.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Probabil la viata ei masina a tractat ceva platforme mai grele (platforme in general cu barci). Arcurile alea se numesc compensatoare. Si eu cand mi-am luat Patrolul avea asa ceva.

In cazul folosiri utilajului ca pe un cap-tractor de remorca grea eu as verifica mai insistent si cele 8 bucsi de la tendoanele puntii spate si mai ales jocul din grup !

Link spre comentariu

omul a spus ca fostu;l proprietar a pregatit masina pentru o tura in Africa...la intoarcere a vindut-o....

Are probabail arcuri compensatoare pe spate pentru incarcare(bagaje ,cort si chestii) usor ajungi sa pui pe masina cele +200KG de la OME HD....si atunci solutia sigura pe termen lung sunt acele arcuri compensatoare...

Daca nu o incarci constant cu +200kg poti sa le dai jos...sau nu.

off topic

Masini in Africa- desert- nisip.

In 2008 am mers cu Toy 100 inchiriat an 2003-2005- erau PRAF... aveau intre 150 mii si 200 mii km,nisip unde nu-ti inchipui,arcuri-amortizoare-bucsi-bielete nimic nu era perfect dar nici nimic nu cadea....

Curatau oamenii ciclonul la fiecare tura de 4 zile de desert, si filtrul de aer in fiecare seara la cele ce nu aveau snorkel...

In schimb gaurile date in tabla pentru scara din spate -acces portbagaj plafon-nu erau tratate si nici ruginite... de fapt nu aveau rugina deloc,erau impecabile.

Am facut pana ,si cind am schimbat roata-toate gumele erau praf de altfel- am vazut ca nici antifon si nici protectie nu aveau pe dedesubt de altfel.vopsea alba si gata.polizata pina la grund de nisip.fara rugina.

Ulei la fiecare 6000km daca le prindea WE neinchiriate spunea ghidul... si aveau in parc ~100 bucati.

Am nimerit singurul Patrol Y61 cu troliu si echipat ARB....dupa ce am platit extra taxa pt asta-alta rabla- ...degeaba, era fix la fel de rupt ca celelalte poate chiar mai rau ca era din 2000.....parca nici AC nu baga asa bine.... dar era masina unuia din ghizi si vevea la pachet noi avind alt traseu cu 2 zile mai lung.

Ca idee-inchipuiti-va ca mergeau cu 5 persoane si portbagajul plin cu bagaje, cocosata masina de greutate si bagaje, pe piste- drumuri de pamant/nisip batotorit care aveau formate mici damburi transvesale din 10 in 10 cm masurate milimetric...comparativ,cum ai merge pe niste urme de senile....mergeau doar pe pistele astea in ture de 2-3-4-5 zile cu 80-100km/h zilnic cite 100-200 km....asa nu mai simteai deloc damburile ce te rupeau la spate si comfort.... cum crezi ca erau masinile dupa prima 100mii acolo? Praf...si asa erau toate masinile locale.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

muti tancul de vacum in habitaclu ! nu miroase nu fierbe si scurtezi si lungimea cablurilor suplimentare , faci traseu combinat de teava de cupru cu coturi cositorite (ca la sist de inc din casa) si racorduri de gaze ,flexibile unde e nevoie ,eu l as pozitiona cat mai sub bord la picioarele pasagerului .

Nici asta cu butelia inauntru nu i-mi suride.Tot in compartimentul motor as vrea sa ramina.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Nici asta cu butelia inauntru nu i-mi suride.Tot in compartimentul motor as vrea sa ramina.

Bre...stai lin ca-i dam de cap...numai un pic sa se faca vremea mai buna afara si sa ma linistesc un pic de la nebunia asta cotidiana si aruncam o privire mai amanuntita sa vedem ce si cum.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Link spre comentariu

In cazul folosiri utilajului ca pe un cap-tractor de remorca grea eu as verifica mai insistent si cele 8 bucsi de la tendoanele puntii spate si mai ales jocul din grup !

Cei drept are putin joc cardanul spate daca il misc cu mana....da mi se pare putin!

De tras nu prea a avut ce trage asa greu.... Cum zice @RZV posibil pentru extra greutate, ei cica au fost 4 masini in Africa iar bagajul era impartit pe fiecare masina pe categori....o fi carat el "greul" :ha:

Problema care ma framanta este ca are joc la rulmentii pivot si tre sa schimb cam tot la puntea fata!!!

Link spre comentariu

Cei drept are putin joc cardanul spate daca il misc cu mana....da mi se pare putin!

De tras nu prea a avut ce trage asa greu.... Cum zice @RZV posibil pentru extra greutate, ei cica au fost 4 masini in Africa iar bagajul era impartit pe fiecare masina pe categori....o fi carat el "greul" :ha:

Problema care ma framanta este ca are joc la rulmentii pivot si tre sa schimb cam tot la puntea fata!!!

eu chiar am terminat operatia :h5

Imag016.thumb.jpg.de3e6878ffa928d73c011ac4b472f8e2.jpgImag015.thumb.jpg.58026b5d43de9dd9da30c3e885cf8642.jpgImag001.thumb.jpg.c53560c60e0c9a57f3497b71bf331c90.jpgImag014.thumb.jpg.b29483efd8cbcb45856760e27cd3752d.jpgImag017.thumb.jpg.43f7de220ba908a0ad32c14c44fcff73.jpgImag018.thumb.jpg.0f5e30b0fce6f8db8878a070ae423c38.jpg

Link spre comentariu

Zis is p0rn

jur :))

NADS Fitted

Link spre comentariu

Mda...faina operatie!!! Daca as putea si as avea unde as opera si eu asa! :grin:

Nu inteleg dece consuma asa mult!!! Am mai facut un drum de 300km, mers lejer schimbat vitezele la max 2500 ture, viteza maxima de 100km/h si tot 15 a luat.

Nu mai am roofrack si am dat tot ce era greu din el jos...inclusiv roata de rezerva!!!

Este normal asa un consum sau poate e ceva dereglat??? :shock:

Editat de 4L Limited

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare