Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

abs

teo pes

Postări Recomandate

Re: abs

In blocul de sigurante din compartimentul motor, langa baterie.

Pentru cei care nu au, ar fi bine sa salvati poza asta. Eventual imprimata si lipita pe capac.

818168697_20140410_120536(Large).thumb.jpg.4922b82596bf1b48be751421de54fbbd.jpg

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Incercand sa te ajut am constatat ca imi lipseste cu desavarsire din manual partea cu cutiile de sigurante :(

Merci ! in manual daca erau le gaseam si eu!:grin:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

@teo pes: nu sunt cu masina in oras ca sa ma uit la ea (cum a facut @giorgel) si de aia m-am repezit la manual... Oricum a fost bine ca am constatat ca in manual nu e scris, si e bine de stocat poza aia pe undeva ca sa stii unde sa cauti cand te doare ceva

Link spre comentariu

Am gasit o poza mult mai clara.

Va e clar ca e de la ZD30-ul meu, nu stiu daca la 2.8 sigurantele/releele au aceeasi configuratie.

1895032610_20121004_191520(Large).thumb.jpg.cd557db351ea988033dcbb6f82c0f043.jpg

Sanatate tuturor, sa petreceti in liniste alaturi de familie!

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Ce sa resetezi la ABS?:old

Ai becul de ABS aprins?

Inseamna ca cel putin un senzor nu comunica cu calculatorul ABS-ului.

Ori te uiti pe dedesubt si vezi vreun fir rupt (eu am patit de 2 ori treaba asta), ori pui tester-ul pe masina si afli senzorul "bagabont".

La mine, in ambele cazuri, dupa ce am lipit firele la loc, martorul s-a stins singur.

Hai La Multi Ani!:2dr

Link spre comentariu

Ce sa resetezi la ABS?:old

Ai becul de ABS aprins?

Inseamna ca cel putin un senzor nu comunica cu calculatorul ABS-ului.

Ori te uiti pe dedesubt si vezi vreun fir rupt (eu am patit de 2 ori treaba asta), ori pui tester-ul pe masina si afli senzorul "bagabont".

La mine, in ambele cazuri, dupa ce am lipit firele la loc, martorul s-a stins singur.

Hai La Multi Ani!:2dr

Hai LA MULTI ANI ! :h5:we

In urma reparatiei capitale la puntea fata s-a aprins ABSul , in urma diagnosticarii s-a determinat (asa cum banuiam) ca senzorul g de sub scaun nu este in mintile lui ...l-am schimbat , dar in ciuda functionarii perfecte mai apare un fenomen :pe ultima parte a franarii simt ca intra fin si scurt ABSul si trage putin dreapta !nu mereu dar ma zgarie pe creier sa stiu ca o face :beat , nu se aprinde ,cupleaza blocantul dar ma irita ideia !sa fie deranjat un senzor !? sa fie din din electronica ABSului? la asta ma gandeam ca ar trebui o ,,resetare " (poate ma scuteste sa umblu dupa sezorul ala nenorocit de scump !)

O diagnosticare in mers ,sa prinda fenomenul,ar spune?

Link spre comentariu

Cu nenorocitii aia as putea sa te ajut io ca i-am scos de pe punte cu mult timp in urma .Si cred ca am mai multisori , am avut aventuri amoroase cu mai multe punti de Y61 .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

la multe masini am patit ca intra abs la viteza mica in momentul in care se actiona frana. problema a fost din cauza distantei dintre senzor si coroana de pe care citeste. trebuie masurata exact distanta dintre senzori la fiecare roata in parte si sa fie egala. bafta

Link spre comentariu

la multe masini am patit ca intra abs la viteza mica in momentul in care se actiona frana. problema a fost din cauza distantei dintre senzor si coroana de pe care citeste. trebuie masurata exact distanta dintre senzori la fiecare roata in parte si sa fie egala. bafta

In cazul de fata senzori la acest model nu sunt reglabili ! nu se misca nu se regleaza !

sistemele de franare pe roti sunt cu rk ul facut (curatat, slefuit,spalat,gresat ,inlocuit.......!!)

Dupa diagnosticare va tin la curent !

Editat de teo pes
Link spre comentariu

Fenomenul descris de tine a aparut inainte , dupa , sau si inainte si dupa RK-ul sistemului de franare ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Salut,

Si mie mi s-a intamplat acu ceva timp, tot dupa o revizie a puntii fata. Uite discutia de aici.

Pana la urma, intr-o zi am dat senzorii jos, i-am curatat cat mai bine, am curatat si zona de contact dintre senzor si piesa de prindere (aia prin care trece surubul de fixare) si problema s-a rezolvat.

Sorin.

Editat de Kibitz

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

La mine nu este valabila ,dupa curatare ! si inainte !

IMG_1866.thumb.jpg.83cf0444aad82a9bf81979da614f8117.jpgIMG_1867.thumb.jpg.8e545d6a3fcdc29e4ebdc3a8dafc8392.jpg , mai mult de luciu metalic nu mai aveam ce i face!!

vad ca dupa punerea ghetii nu mai apare fenomenul la uscat ! oricum era foarte fin si scurt

IMG_1861.thumb.jpg.91f6597d30507873ffca4ede06e33ae4.jpg

IMG_1864.thumb.jpg.6777a88f39d8e69981fae36a6aef3e4e.jpg

IMG_1865.thumb.jpg.31fb003e1b0b36f96cbdafb3381fa2aa.jpg

Editat de teo pes
Link spre comentariu

Eu nu mai pot scoate senzorii de pe fata decat cu flexul.

Prima data cand am umblat pe acolo, de MARE dobitoc ce sunt am tras de asa maniera incat s-au umflat.

I-am lasat in plata domnului, functioneaza fara probleme.

Oricum sunt linistit, stiu ca are @cos in pivnita.

Link spre comentariu

sigur e problema la unul din senzori ca nu citeste cum trebuie. chiar daca e curat totul ceva nu este bun. cel ma bine ar fi daca se poate pune un tester si sa citeasca valori reale la toate rotile in mers. atunci se vede sigur.

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare