Constantin.4WD Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Salutare, Ca si pasionat fara experienta deschid o discutie, poate este de ajutor si altora.Am un TJ care cea mai mare parte a fost folosit pe sosea dar de 6 luni ies cu el de cate ori am ocazia la offroad.Nu m-a dezamagit pana acum mai ales ca am iesit cu alti mult mai dotati si experimentati.Totusi este momentul sa intervin.Uneori ma dezavantajeaza garda la sol, poate si puterea (e de 2,5 motorul)...nu are nicio modificare. Dragii mei, cu ce sa incep?Suspensii, diferentiale, troliu?Chiar nu am suficienta experienta in domeniu.Are cineva si o carte de TJ?A mea nu o mai gasesc. Va multumesc, Coco Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Incepe cu niste poze cu masina......:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Constantin.4WD Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Cu drag revin maine cu pozele cand ajung la calculatorul unde le am:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Pentru inceput gandeste-te bine cat off-road (si ce fel) si cat asfalt va vedea si primul lucru cu care ar fi bine sa incepi sunt anvelopele. Din ce ai scris ca vrei tu de la masina asta, probabil ca vei alege AT (all-terrain) sau maximum MT (mud-terrain) si iti recomand sa rasfoiesti prin sectiunea de mai jos pentru a-ti face o idee si sa poti alege in cunostinta de cauza : http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?447-Anvelope-si-jante-Tehnic Pasul doi, probabil, vei vrea sa o inalti putin si de-abia dupa ce vei fi mers suficient cu noul model de anvelope merita sa te gandesti la ce fel de suspensie ai nevoie. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Constantin.4WD Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad MT-uri folosesc de jumătate de an deja.Masina este pentru offroad,iesiri la munte+tras o barca mica si sosea.Ordinea este cea de mai sus:)Imi plac traseele grele deși am rămas suspendat uneori.Noroc cu troliile colegilor:)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 (editat) Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad In 2008 am trecut prin aceleasi framantari. In prima faza am ales un kit de inaltare standard de 2" cu distantieri la arcuri si amortizori Skyjacker cu anvelope MT 31" jante cu ET-35 si fendere de 7", plus amortizor directie, bara fata si o statie CB. Dupa 6 luni, am facut praf amortizorii Skyjacker si am luat un set de Rubicon Expres. In 2009 am ajuns la concluzia ca nu e suficient si am trecut la o suspensie de 4", tot Skyjacker, pentru ca era cea mai convenabila la pret. Mi s-a parut cea mai ok solutie. Asa am si dat masina. Am adaugat un troliu si am pastrat dimensiunea de 31" la MT-uri pentru a nu schimba rapoartele. Deja se simteau rotile pe motorul de 2.4. Eu as mai fi adaugat, daca pastram masina, un autoblocant pe spate, rapoartele putin mai mari in punti si roti pe 32". In rest nimic. Oricum, sper tot la TJ sa ma intorc, dar cu motor de 4L si configuratia va fi: Lift kit 4", jante ET-35, anvelopte Cooper STT sau Mckey Thompson Baja MTS de 32", autoblocant spate, fendere de 7", amortizor directie, bara fata+spateSmittybilt si un troliu. Evident amortizor directie, scut la rezervor, scut la caseta de directie, cruci HD, statie CB, proiectoare si inca ceva maruntisuri sunt obligatorii. Mai mult nu am nevoie pentru off-road recreational si in acelasi timp siguranta si un minim confort pe asfalt. Daca ar fi motorul de 2.4L. atunci ar trebui umblat si la rapoarte si poate un sistem de crestere a puterii. Editat Aprilie 17, 2014 de atar 1 "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 (editat) Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Ceva idei, detalii si sugestii: https://www.youtube.com/channel/UCVedJQ47z_edJnLrLatcEVg/videos Daca te gandesti si urci la 4" aici cateva detalii: https://www.youtube.com/watch?v=VLXYjCpSew8 Nu sunt neaparat fan-ul vreuneia dintre marcile pomenite in filmele de mai sus, scopul fiind unul informativ! Spor si inspiratie! Nu te grabi, studiaza serios Pas-Cu-Pas! Editat Aprilie 17, 2014 de ipampu 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Constantin.4WD Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Scuze,o mica eroare:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad s-o stapanesti sanatos ! :grin: ce rapoarte ai in dif ? atentie mare daca te gandesti sa maresti rotile si mai vrei sa si tragi o barcuta dupa tine ... cu 4.11 poti sa urci maxim 30" ! daca ai mai mici stock nici sa nu te gandesti ca mai poti sa tragi ceva cu treapta 5 :( din pacate asta e adevarul la motorul mic si puterea lui . iar daca nu te aventurezi foarte mult la roti mari nu ai nevoie de lift prea mult pt ca nu vor atinge , iar daca te ridici 4" va fi destul de ridicola masina ca si aspect ... eu vad urmatoarele combinatii in situatia si necesitatea ta : 1. rapoarte 4.11 , roti 30" , lift 1-2" 2. rapoarte 4.11 , roti 31-32" , lift 2-4" + MODIFICARI MOTOR 3. rapoarte 4.56 , roti 31-32" , lift 2-4", motor stock 4. daca esti orientat mai mult spre offroad , rapoarte 4.88 , roti 33" , lift 4" , motor stock , DAR !!! la 4.88 prin SUA se cam plang ca cedeaza coroana/pinionul din cauza grosimii reduse a materialului search and study :h5 si stabileste-ti foarte clar ce anume vrei de la masina in primul rand , si in al doi-lea bugetul alocat . daca ai un target bine definit poti sa imparti proiectul in etape dupa sursa de venit , ca astia ne stau in cale intotdeuna :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Constantin.4WD Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Multumesc pentru precizari.Din pacate nu stiu multe despre rapoarte si alte chestii.Apropo,caut carte tehnica de TJ insa nu in varianta de 1090 de pagini.Fara gluma,e tot ce am gasit.As vrea sa stiu mai multe despre masina;) Tipul din Cluj cu care am vorbit imi propunea varianta de ridicare 3" fara interventie la cutie.Asta includea arcuri noi,amortizoare si STT-uri (sau altele) pe 31".Este ok? Cat despre barca m-am exprimat gresit deoarece vorbim de o barca gonflabila de pescuit de maxim 50 de kg. + remorca mica.Nu e mare lucru de tras si oricum e o chestie care nu se intampla prea des. In concluzie offroad-ul este prioritar.Nu e vorba de concursuri (nu se stie niciodata:grin:) dar nu is prea fericit cand partenerul principal de offroad are roti pe 37" si imi strica toate gropile cu namol prin care mergem:hl Te salut Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ar99kid Postat Aprilie 23, 2014 Partajează Postat Aprilie 23, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad sunt la cafea deci am timp sa-ti scriu :) combinatia de inaltare 3" cu roti 31" e ok ! problema e roti 31" cu motorul mic si ce rapoarte ai ... asta trebuie tu sa intelegi de fapt . de asta am spus si eu si alti colegi sa studiezi :) , sa acumulezi informatii din toate partile , sa citesti etc si nu manualul de service al masinii ... ala in acest moment nu te ajuta foarte mult . daca te descurci cu engleza si termenii tehnici sunt cateva siteuri/forumuri americane ticsite de informatii in ceea ce priveste wranglerul . si nu te limita sa citesti doar TJ , cauta CJ , YJ etc masini din aceeasi familie si vei intelege schimbarile in bine si in rau de-a lungul timpului intre generatii acum la problema ta .. cel mai mare dusman al wrg este coeficientul aerodinamic ! il inalti creste suprafata frontala , pui roti mai mari creste suprafata frontala , pui roti mai late creste suprafata frontala , pui overfendere mai late creste suprafata frontala :))) deci orice ii faci ii alterezi aerodinamica si asta e ...live with it ! la toate astea se mai adauga si frecarea cu rotile mai late si inca cateva aspecte dar minore . deci chiar daca vei trage o barca gonflabila dupa tine , atata vreme cat e pe un peridoc si o tragi dupa tine si nu e dezumflata in cabina , devine frana aerodinamica ... si la forma de "racheta" a TJ mai asta ii mai lipseste :) eu nu vreau sa te sperii , dar as vrea sa te determin sa te pui putin cu burta pe carte sa poti sa intelegi unde duc modificarile ,ce se imbunatateste si ce se va inrautati . oricum sa fi sigur ca la orice exista o solutie sau un remediu cu costurile de rigoare . din cate stiu eu TJ (sau cele mai multe ) sunt cu 3.7 raport si asta te va nenoroci la 31" ... in cel mai fericit caz , gol , vei putea folosi tr5 sa mentii viteza constanta pe drum plan ! daca ai vant frontal tr4 , daca vrei sa depasesti ceva tr3 , orice panta tr4 etc ... ai doua variante simpliste sa verifici ce rapoarte ai: 1. uita-te atent la capacul de dif ! intre doua suruburi ar trebui sa vezi o placuta , de obicei e in dreptul unei tevi a puntii . curata placuta aia si vei vedea un cod si un alt numar de genul 4.11 sau 3.73 care e raportul de demultiplicare . codul daca il tastezi pe google vei vedea ce tip de punte ai de ex DANA 30 sau DANA 35 etc 2. ridica masina de o punte sus . fa un semn precis cu un marker pe cardan si corespondent pe trompa la iesirea cardanului din cutia de transfer. fara sa-l rotesti mergi la o roata corespunzatoare cardanului respectiv ( pute fata sau punte spate la care lucrezi tu ) si fa iar doua repere unul pe roata si unul corespondent pe cotra aripa. deci ai doua semne fata in fata la cardan/cutie transfer si doua semne fata in fata la roata/aripa. incepe sa rotesti cardanul pana cand roata parcurge o singura rotatie . foloseste-te de "cadranul de ceas orar" sa aproximezi : de ex raport 4.1 cardanul se va roti de 4 ori intregi si cam aprox inca 1 ora ( sau aprox 30*) , la 3.7 cardanul se va roti de 3 ori si inca aprox 8 ore daca colegul tau merge pe 37" si presupunand ca are niste punti mult mai masive care ii reduc putin garda la sol si el iti desfunda doua santuri in noroi la limita la care el ar ramane suspendat , tie ti-ar trebui cel putin 35" pe puntile tale sa reusesti sa treci fara sa te suspenzi ...asta cel putin teoretic :) dar sa ajungi sa pui 35" si sa mai fie si fiabila masina ... te gandesti deja la schimbarea puntilor cu DANA 44 ... mai ai si solutii de pilotaj in masura in care nu esti fortat sa ii calci pe urme :) si daca vrei un astfel de offroad extrem , cred ca e pacat de masinuta ...TJ e mai elegantut decat YJ , ceva mai rotunjor pe alocuri , bordul mai placut etc dar e mai scump ! daca tu te vei apuca de modificari masive asta va duce la zgarieturi , lovituri , noroi si pe sub mocheta ca sa nu mai vb de ce va fi in interior etc si pe undeva cred ca e pacat privind din perspectiva investitiei initiale . mai clar pt extrem mai degraba luai un YJ , jumatate de pret si investeai/pregateai ala pt extrem . in fond deja in situatia asta nu prea te-ar mai interesa cat de dragutel este sau cat de comfortabil e interiorul sau alte aspecte care le diferentiaza pe cele doua , ci priveai strict tehnic ...asta e doar parerea mea :) HUMMER H2 6.0 500HP CUSTOM, WRANGLER YJ 2.5 120HP REBUILD, NISSAN SKYLINE 650HP PULSAR XP AIRCRAFT... PROJECT IN PROGRESS TELSTAR MK2 SAIL TRIMARAN ... PROJECT IN PROGRESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Constantin.4WD Postat Aprilie 23, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2014 Re: TJ-trecerea de la asfalt la Offroad Mersi tare mult pentru sfaturi.O sa ma apuc de studiat mai in detaliu problema inainte sa fac vreun pas.Super misto explicatia vis a vis de identificarea rapoartelor:) Extrem nu o sa fac niciodata,pur si simplu nu e genul meu de distractie.In schimb vreau putin mai mult decat ceea ce pot face in acest moment.Colegul cu Patrolul pe 37" merge foarte bine insa la ce dotari are pot sa spun ca nu m-am facut de ras.In unele momente TJ-ul a fost peste el,in altele am avut nevoie de troliul lui deoarece am ramas suspendat.Nu sunt amator de excese si nu bravez in offroad dar nici nu ma intereseaza prea tare de crengi pe tablarie sau socuri.Sunt inevitabile:) O zi placuta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate