LAZ Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 La un L 200 din 2005 am pe grupul fata instalatia din poze ("burduful" cu 2 furtune vacuum si sensor).Ce rol ar avea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: L 200 dif. fata ? E actuatorul vacuumatic pentru cuplarea planetarei ( cuplarea 4x4 pe fata , de vreme ce n-ai MRL ... capsula actioneaza o furca care actioneaza un manson de cuplare , inlocuind MRL , dar , numai la o singura planetara ...) . Se observa si contactul de confirmare ( cel cu fire , de pe carcasa ) . Capsula e conectata la electrovalve , care sunt conectate la un rezervor de vacuum ( butelia mica de pe sasiu ) care fiind metalica (ca o cutie de conserva ) rugineste in interior , praful de rugina infunda valvele mai sus amintite si duce la inexplicabile probleme de cuplare . Ijn interiorul capsulei mai este un taler metalic care tine membrana si care e lasat neprotejat si rugineste , si el fiind o sursa de praf de rugina cu aceleasi efecte . Daca doresti , iti arat ceva poze . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Aprilie 18, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Am inteles.Ma gandeam sa nu fie vreun tip de blocant.Am avut o planetara pe stg. fata cu corfa sparta si dupa ce am remediat problema, cu 4x4 cuplat (easyselect din ce am citit pe aici) la viraje pe beton apareau patinari ale unei roti pe spate si la una pe fata.Am urcat-o pe elevator si am verificat eventuale blocari ale rotilor cupland mare,mic si blocand dif-ul spate (R/D LOCK).Am observant ca erau limitatorii fata stransi prea mult si anvelopele frecau in levierele semicasetei si casetei ,I-am reglat si dupa proba ,parca totusi spatele mai da sa forteze si una din roti mai patineaza dar nu ca inainte.Am urcat-o iarasi pe elevator si cu dif-ul spate blocat la roata dr. spate se aud ceva zgomote desi se roteste in tandem cu cealalta insa daca tin de ea are o intarziere pana se aliniaza ca turatie cu cealalta si se aud zgomotele respective .Ma gandesc ca pinionul de cuplare de pe planetara asta sa nu fie uzat ,in grup nefiind zgomote anormale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vali rfo Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Daca ai diferentialul spate blocat si poti sa invarti o roata mai repede decat pe cealalta, e sigur o problema. Asa se intampla cand ai diferential cu alunecare limitata, dar nu e cazul tau. La tine ar trebui sa se invarta cu exact aceeasi viteza, indiferent cat vrei sa o tii pe una din ele. Piesa cu burduf din fata are rolul de a cupla fata, nu de a bloca vre un diferential 4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Aprilie 19, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Daca ai diferentialul spate blocat si poti sa invarti o roata mai repede decat pe cealalta, e sigur o problema. Asa se intampla cand ai diferential cu alunecare limitata, dar nu e cazul tau. La tine ar trebui sa se invarta cu exact aceeasi viteza, indiferent cat vrei sa o tii pe una din ele. Piesa cu burduf din fata are rolul de a cupla fata, nu de a bloca vre un diferential Nu se invarte diferit,are o intarziere punctata de 2-3 zgomote dupa care se rigidizeaza in tandem.De aceea si banuiesc acel pinion planetar .Eram nelamurit doar de faptul ca usoarele patinari apar in viraj puternic ,fara a fi blocat spatele si in urma verificarilor doar asta am descoperit.O sa-l desfac si o sa spun ce am gasit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Easyselect in 4x4 si viraje pe beton = CRIMA pt. transmisie. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Iarasi au aparut pocnituri la dif.-ul fata de aceasta data ,pe partea dreapta,atunci cand este pe 4x4 cu blocari scurte de roti cand este in viraj.Am desfacut planetara dreapta si nu am gasit ca la cea stanga probleme, ci doar uzura ,zic eu normala.Facand cateva probe cu ea pe elevator am obs. urmatoarele:indifferent de pozitia manetei reductorului (4x2 sau 4x4) tija ce ar trebui sa cupleze planetara nu se misca.Am verificat furtunele si vacuum este pe amandoua iar la cuplare nu se modifica nimic ! Din pozitia lor (de-o parte si de alta a capsule) inteleg ca atunci cand e vacuum pe unul, pe celelalt nu ar trebui sa fie ca sa nu se opuna actionarii.Daca am scos furtunul din dreapta capsulei, atunci tija se deplaseaza in stg. si are loc decuplarea planetarei verificata prin rotirea usoara a unei roti.Daca bag furtunul (pe care se simte vacuum) tija revine in o pozitie ,zic eu intermediara(1-2 mm mai putin decat atunci cand scot furtunul din stg. iar cel din dreapta are suficienta forta sa traga tija ).Cu alte cuvinte aveam cuplata fata tot timpul si probabil cu mansonul nu la 100%.Intrebarile sunt: cum ar trebui sa functioneze normal ,din ce cauza ramane cuplata si daca pocniturile pot fi de la acest manson? Ca o inf. in plus ,martorul din bord ce indica daca fata e cuplata, palpaie chiar si cand sunt pe 4x2 deci e un avertisment de o cuplare inceputa si nefinalizata,si ramane aprins dupa ce trec pe 4x4(dupa un timp). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Ca sa nu scriu prea mult .. reciteste ultima jumatate a postului nr 2 . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Ca sa nu scriu prea mult .. reciteste ultima jumatate a postului nr 2 . Chiar asteptam parerea ta:tk ,insa daca s-ar fi infundat ar fi trebuit sa nu faca vacuum..ori acesta exista-oricum deja am pus sa fie date jos si sa le verific-curat...si vedem.Ms. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Octombrie 14, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Nu erau imbacsite ,insa una nu cupleaza (bobina dusa) asa ca o voi inlocui si vom vedea daca mai pocneste. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 dif. fata ? Caz in care aven o posibila explicatie ... Ai incercat sa dai vacuum si pe cealalata parte la capsula , sa verifici daca actioneaza ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 - intrebare diferential fata ? Repet ce a spus Giorgel - sa mergi cu 4x4 pe asflat/beton sau cum ii spui tu = distrugi transmisia 4x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 - intrebare diferential fata ? Intrebare pentru @cos, Poti te rog sa ne detaliezi cum se intretine correct buelia de vacuum pentru a nu avea neplaceri, cauzate de rugina, de care se plang multi colegi? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 - intrebare diferential fata ? Pentru ca acumulatorul de vacuum e inchis si are doar stuturi mici nu prea ai cum sa intervii la interior , poare doar daca ai prea mult timp la dispozitie ... ( daca ar fi neapareat necesar s-ar putea curata la interior dar probabil ar trebui sectionata conserva , curatata temeinic -poate sablata !!?? - si apoi tratata anticoroziv - zincata/ cositorita/ vopsita ....!!?? ... - si recapsulata .... pare o sarcina pentru calugari sau puscariasi , sau ... Singura metoda de intretinere pe care as pune-o in practica cu toata increderea e inlocuirea cu una din plastic , existenta pe multe masini si in diferite forme constructive . In baza experientei personale as recomanda o butelca de Y60 ( fara ca acesta recomandare sa fie o prima alegere ci doar una din posibilitati ) . Inlocuirea cu o butelca de plastic rezolva o mare parte din problema ruginei din circuitul de vacuum , ramanand totusi in ecuatie conductele metalice si talerul membranei din capsula... care pot genera si ele praf de rugina si duc in final la acelasi defect cauzat de electrovalve neetanse . Insa , chiar si asa se reduce major probabilitatea aparitiei incidentelor de care se discuta in acest topic . Butelca originala si talerul membranei din capsula sunt surse dovedite prctic ca find surse de pref de rugina . Aceste defecte ar fi fost evitate daca fabricantul ar fi adoptat o butelca dintr-un material care sa nu produca el insusi rugina sau alte contaminari ale circuitului de vacuum ... si un taler din alama,aluminiu,plastic etc ... sau un sistem de comanda a cuplajului prin cablu comandat tot de maneta selectorului sau de alta separata . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 14, 2014 Partajează Postat Octombrie 14, 2014 Re: L 200 - intrebare diferential fata ? Eu am acelasi system, RFW se numeste la Ford/Mazda, daca gasesc o butelca de plastic de la alta masina (tip), nu influenteaza faptul ca are alta capacitate? Pe un forum din afara, un user, zicea ca uleiaza annual conductele dar nu m-am prins in ce consta chestia asta.Pe interior cum poate face chestia asta? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LAZ Postat Octombrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Re: L 200 - intrebare diferential fata ? Am verificat si sistemul functioneaza 4x4 si 4x2 doar daca scot furtunul de la electrovalva defecta(tija se duce in pozitia decuplat). Atata timp cat in grupuri toate sunt OK trebuie sa poti merge si pe asfalt cu 4x4.Probabil 4x4 tot timpul va dauna transmisiei in final dar ca sa faci probe nu ar trebui sa fie o problema... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 15, 2014 Partajează Postat Octombrie 15, 2014 Re: L 200 - intrebare diferential fata ? Proba e concludenta , trebuie schimbata valva defecta , atentie la pozitia corecta a furtunelor . Acumulatorul de vacuum in aceasta situatie doar ajuta la un raspuns mai rapid al actuatorului . Sistemul ar functiona si fara dar mai intarziat . La sistemul de franare acumulatorul de vacuum ajuta la franarea cu cadenta mare si de asemenea la mentinerea activa a servofranei si dupa oprirea motorului ( mai ai o franare cu servo si dupa oprirea motorului adica dupa oprirea pompei de vacuum folosind rezerva de vacuum din butelca ) . In principiu cu cat acumulatorul de pe servofrana e mai mare ca si capacitate cu atat ai mai multa siguranta pe frana chiar si fara motorul functionand . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate