Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Nou proprietar de G C 5.2 v8

pantera0224

Postări Recomandate

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Nou proprietar de G C 5.2 v8

exista in state pe diverse siteuri de piese set complet de capace deastea de tabla pentru motor si nu sunt nici greu de schimbat,dar implica ceva demontaje de pe motor pentru acces in zona respectiva

in alt caz poti sa le masori la tine si poti cauta pe la dezmembrari capacele de genul sau chiar sa gasesti unele noi la cota pe care o ai tu nevoie.

cred ca de la saviem sau raba se potrivesc din ce am discutat cu cineva pe dimensiune. fa si tu o verificare si vezi

daca nu sa stii ca ai si posibilitatea folosirii de rasinea deaia bizon,bicomponenta pe care o depui intr-un strat consistent aplicat cu o mica spatula pe toata zona aferenta,care va face priza bine pe suprafetele deja curatate n prealabil si pe care le lasi sa se usuce vreo 2 zile sa fii sigur ca e ce trebuie.

desigur metoda nu repara rugina sau e vreo solutie minune dar nu te lasa in drum si uneori in functie de cat de bine se lipeste si cat de bine face priza poate sa te tina acea lipitura si 2-3 ani

eu am folosit-o pe post de etansare intr-o zona cu rugina si pot sa spun ca am indesat cu un spaclu deala de tinichigerie rasina deasta si pe langa ca am stopat curgerea apei pe acolo nici rugina nu a mai aparut in zona...repet e o solutie de avarie dar care poate sa te tina foarte bine cativa ani sau macar sa iti permita sa circuli pana iti faci rost de piesa necesara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

revin cu noi impresii, mers cu masina cutia e de vis,merge impecabil cutia,iar cu pierderea de antigel nu am prea rezovat nik.am incercat sa dau acolo cu un adeziv dar din cauza ca se umezea imediat capacul,nu s-a lipit asa ca astept capacul comandat.intre timp m-am apucat de demontat la masina donatoare scuturile metalice cu care este dotata pentru transfer pe cea buna. as dori un sfat de la cei mai in masura daca montez un chit de bucsi la arcuri de 4 cm, tre sa mai modific si altceva .precizez ca am un set de mt 235/85 /16 care nu prea incap,si nu stiu de unde sa o iau si unde sa o termin.masina vreau sa o folosesc exclusiv la iesiri.

Link spre comentariu

La dimensiunea aia de MT-uri vei avea nevoie de jante cu ET negativ ca sa nu frece la viraj maxim.

Numai cu 4 cm nu prea iti ajung fara sa tai din aripi si din praguri. Vei fi nevoit sa tai si din coltul barii daca o pastrezi pe cea originala.

Eu la roti de 31x10.5x15 cu ET-30 si inaltatoare de 5cm am taiat tot ce am scris mai sus. (colturi la bara + praguri + aripi)

Teoretic, pana la 5 cm nu mai ai nevoie de alte modificari.

Fara flex nu scapi.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Pai .. cred ca nu ti-ai facut sperante ca ai putea repara un dop care curge fara sa golesti motorul de antigel si fara sa usuci bine la 'locul faptei' ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

revin dupa o lunga asteptare a masinii.pana acum am avut masina in sevice si am reusit sa mai fac cate ceva :montat inaltatoare de 4 cm multumesc roly, schimbat antigel,capete de bara,bucsi bara stabilizatoare, pus 4 amortizoare de la masina donatoare care pareau mult mai ok decat ce aveam eu pe ea,schimbat placute.acum vin si micile probleme masina a devenit foarte rigida iar la cuplare in reductor se aude un huruit.ce ar trebui verificat? am inteles de la colegi ca ar trebui sa las reductorul mai jos dar as avea nevoie de niste sfaturi ,cum se face si ce imi trebuie. revin cu poze in cursul zilei.

20140626_105028.thumb.jpg.d1bc5d3fa28459359cfa4e5075ad5649.jpg

Editat de pantera0224
Link spre comentariu

La adaos de 4 cm cred ca ar trebui sa montezi amotizoare mai lungi decat sa cobori cutia de transfer care daca nu-ti iese (partea de timonerie) e jale mare :grin:

Nu-ti sta masina de o parte(putin) mai jos dupa inaltare ?

:h5

Link spre comentariu

masina sta dreapta am impresia ca e un pic mai ridicata de fata dar cred ca e doar o impresie legat de amortizoare ele cred ca sunt ceva mai lungi decat originalele am citit pe ele scrie monroe sau ceva similar

20140626_105036.thumb.jpg.bad37d691d98c83557b21cab29c350f6.jpg20140626_105036(0).thumb.jpg.4c7cafe61e5e33d2ce61fbe7a05da62e.jpg20140626_105046.thumb.jpg.8f4f2c9351d7f0b7399298f87c175e50.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

lucram la masina incet dar cu daruire .incerc sa confectionez un suport de troliu, am facut din tabla de 10 doi suporti pe care i-am prins de lonjeroane in gaurile de la carligul de tractare, si din profil U am confectionat o tava in care va veni troliu.pun niste poze si astept sfaturi de la cei avizati daca e bine si unde sa mai insist.

20140708_124204.thumb.jpg.547d4d58e6d59923096ecddf18bf5e5c.jpg

20140708_124226.thumb.jpg.7fa990037aaad72378413a930aeae104.jpg

20140708_124218.thumb.jpg.d53e59431bf6a588139ac8481dcbb487.jpg

20140708_124230.thumb.jpg.c822a4bc3bdae64c58115e40009fff26.jpg

20140708_151451.thumb.jpg.9edd0a028a42e7a8850737d595f6a407.jpg

20140708_151454.thumb.jpg.c3163ce8b38396e9036752f2b7b31495.jpg

Link spre comentariu

Ideea e corecta , grosimea profilului e mult prea mica .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

cand va trebui sa tragi masina sub un oarecare unghi vei observa ca va fugi stanga sau dreapta tava cu tot cu troliu

tabla ca grosime poate fi ok daca o ramforsezi mai ales pe cele doua prinderi pe lonjeroane daca acolo nu faci ceva vei avea probleme

in rest ar ami fi ca profilul U e cam prea subtire in carne

ar trebui sa fie de minim 8-10mm

Link spre comentariu

as vrea sa pun bara originala si bulbarul la loc acum sa vedem dupa ce finalizez cu montarea troliului, o sa modific tava , o fac din tabla de 1 cm, sudata de suporti, si sa vad cum as putea sa intaresc prinderile de lonjeroane. de luni ne apucam iar de treaba.

Link spre comentariu

Pentru ca fixarea unui bulbar ( care sa nu fi doar suport pentru proiectoare sau un dispozitiv suplimentar de indoit capota la impact ) pe bara ( sau pe placa de troliu ) presupune multe ranforse ... e de studiat atent ideea , uneori e mai bine fara , daca nu e pusa corect ideea in practica .

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

am reusit sa termin suportul pt troliu, l-am montat si surpriza nu face treaba. am facut legaturile dupa schema am releul nou, dar nu vrea.pe direct functioneaza insa din comenzi nu vrea ce ar putea sa fie ,daca puteti sa imi da-ti un sfat ce sa mai verific?20140717_123927.thumb.jpg.fae1a78094cfd3ee0ec62110b95e3768.jpg20140717_123930.thumb.jpg.a2981b3b17694b9126a5863669c62835.jpg20140717_123938.thumb.jpg.085cd48cebb25c5b405963b538c0697a.jpg

Link spre comentariu

verifica legaturile la masa ale troliului si ale releului

verifica sa nu cumva sa fie vreun cablu intrerupt,cablu de la troliu la releu.

in caz ca nu merge nimic din astea doua incearca cu un alt releu de imprumut de la cineva ca probabil buba e la releucare probail e praf.

pune o poza cu releul si cu firele folosite te rog sa vedem si noi.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

nu am mai postat de mult dar la masina s-a mai lucrat printre picaturi am reusit sa schimb amortizoarele ,cu unele noi mai lungi ,am schimbat uleiul din grupuri, ceva bucsi, dar acum a mai aparut o problema se pare ca am o bataie la cardanul fata iar la service mi-a spus ca ar fi de la crucea care de la cutia de transfer.ce cruci ar trebui sa cumpar care sunt mai bune eventual o recomandarede ceva cu gresor . multumesc.

Link spre comentariu

nu am mai postat de mult dar la masina s-a mai lucrat printre picaturi am reusit sa schimb amortizoarele ,cu unele noi mai lungi ,am schimbat uleiul din grupuri, ceva bucsi, dar acum a mai aparut o problema se pare ca am o bataie la cardanul fata iar la service mi-a spus ca ar fi de la crucea care de la cutia de transfer.ce cruci ar trebui sa cumpar care sunt mai bune eventual o recomandarede ceva cu gresor . multumesc.

Acolo ar trebui sa ai o cruce dubla .Daca-i distrusa ,traba-i cam nasoala .

:h5

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Nu am mai scris de mult pe aici dar am urmarit zilnic ce se mai discuta.La masina s-a mai lucrat si e in paretri cu amortizoare noi cardanul fata l-am shimbat si acum masina a primit si o instalatie de gpl.:banana.

Link spre comentariu

Am testat in weekend masina cu instalatia de gpl nou montata si am constatat urmatoarele: la drum intins se comporta ok dar in oras la calacrea franei in momentul cand retrogradeaza cutia de viteze turatia motorului scade cam la 500 si iti da senzatia ca motorul s-ar opri. Nu stiu dc e normal sa faca asa, am intrebat la cei care au facut montajul si au zis ca asa trebuie, dar nu prea cred .Tin sa precizez ca este o instalatie clasica.Trebuie sa schimb bujiile cu unele pt GPL sau merg astea?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare