Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

L200 tdi 4D56T motor stricat vreau sa ii puna altceva

calaretul4x4

Postări Recomandate

Am prapadit motorul diesel 4d56T 115 cp euro 3 la L200 fab 2003-4 , ce alt motor ii pot adapta pe cutia manuala v5mt1 ,as fi preferat un benzinar ... Merge 30 V6 cel de 180cp de pe pajero mare sau cel sport? sau alta varianta..2.8 D, ce ani de fabricatie?

2.5 D la anul asta nu gasesc,decat cele sub 97 de pe pajero MK2 care nu au calculator motor, pompa pe cablu,etc..

Editat de calaretul4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: L200 tdi 4D56T motor stricat vreau sa ii puna altceva

merge motor de pajero mk2 4d56t din 92 pana in 2006, ai de modificat de pe motorul tau urmatoarele: pompa de ulei cu arborele balansier, baia de ulei cu sorbul aferent, joja, fuliile toate la distributie, ceva stiuturi la apa. am montat pe l200 din 2005 motor de pajero din 94 si nu pot crede ce bine fuge, mai ceva ca motorul care era inainte pe masina. se potriveste suta la suta.

Link spre comentariu

Bun, renunt la ideea sa ii montez benzinar pt ca e prea mult de munca la electrica. Daca i-as pune un 2.8 de pe un MK2 ma gandeam si la cutia de transfer desi cred ca axele sunt altfel ,as fi vrut o cutie de transfer cu blocant central. dupa cum stiti L200 nu are asa ceva..

Link spre comentariu

L 200 nu are diferential central. Cand cuplezi fata se comporta oricum ca un diferential blocat. Ar fi bun un diferential in ideea sa poti merge cu el deblocat atunci cand ai suprafete cu aderenta alternanta ( ex iarna pe sosea cand ai ba uscat, ba gheata). E chiar asa greu cu elecronica pentru un motor pe benzina? Al meu merge bine, chiar si trage ( i-am facut si chiptuning ), dar ma gandesc la varianta ca intr-o zi sa ii pun un V6 pe benzina. Cel de 3000 de pe pajero sport ar trebui sa vina exact. Dar nici eu nu prea am vazut cu cutie manuala. Dar cel de pajero nu e la fel?

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

Sunt multe Pajero Sport benzinare 3.0 cu cutie manuala, inclusiv pe la dezmembrari am vazut in astia 3 ani cat am avut eu masina mea. Daca ai posibilitate sa cauti si pe afara la dezmembrari, gasesti sigur. L200 benzinare nu am vazut. Inca! :grin:

Link spre comentariu

Pai,...nici nu stiu ce sa zic. Momentan merge bine masina mea. Parca nu as da jos motorul care merge bine sa pun altul. Dar daca face ceva figuri, cred ca pe varianta asta merg. Eventual cu GPL, sa fie treaba chiar buna pe toate planurile. Da, ce poza ti-ai pus Optimus. Sa inteleg ca ai vandut mitsu si ti-ai luat o pereche de...?

4x4 -rile mele: Mitsubishi L200, Dacia papuc4x4, Bmw X3 2.0i, Bmw X3 3.0sd, si cea mai 4x4: KTM 450exc
Link spre comentariu

Cica ar fi unele L200 pana in 2006 ce au Llc pe maneta si ar bloca si centralul automat cand cuplezi fata ..

Pacat ca nu se potriveste cutia de transfer de pe pajero.

Momentan am luat un bloc ambielat 4d56 sa refac motorul la L200 cum a fost.

Apropo eu oricum am si gpl montat peste diesel,diminuez injectia de motorina si surplus de gaz, tragea cam la 170 cp cu amestecul de gaz ,consumul total pe la 5-6 motorina si 5 gaz , cam aproape de 8 in bani dar putere mai mare si ardere completa..

Un V6 3000 pe gaz ar fi consumat medie de 12.5-15 gpl

Ahh... am uitat sa specific ca in loc de motorina merge si ulei de floarea soarelui cu gpl ,ulei hidraulic ,rapita . doar preincalzit inainte de filtru .

Dar nu asta a fost motivul de a crapat motorul.

Editat de calaretul4x4
Link spre comentariu

Pai ce motor aveai de zici ca iti tragea ca unul de 170 CP dupa ce ai pus GPL ? Cred ca ala de 115 cp e greu sa-l faci de 170 punandu-i Gpl. Am auzit ca trage mai bine si iesi mai bine la bani, dar 50% crestere de putere din reaba asta, nu prea o cred. Oricum, detaliaza despre instalatia de Gpl pe care o ai montata. Legat de diferentialul central, la mitsubishi, trebuie sa ai transmisie Super Select pentru a avea diferential central. Si daca exista acesta, e cu siguranta blocabil. Dar din cate stiu nu e disponibil decat pe modelul de dupa 2006. Poate tu ai gasit unele dintre primele exemplare din noul model, sunt 2006, dar modelul nou.

Link spre comentariu

Cica ar fi unele L200 pana in 2006 ce au Llc pe maneta si ar bloca si centralul automat cand cuplezi fata ..

Probabil alea cu motor de 2.8 TD. Am vazut Challenger (Pajero Sport) de 2.8 cu cutie automata si Super Select. Deci or fi si L200 la fel, model pana in 2000.

Link spre comentariu

La puterea din GPL cred ca am vrut sa ma exprim 50 cai nu 50% .

D chiar nu a incercat nimeni sa puna doar cutia de transfer de pe pajero pe l200? cu ceva modificari ?

Fara central este cam riscant ,stiam de la bun inceput ca L200 ca nu are central dar mi l-am luat pt expeditii si am avut nevoie de porbagaj incapator si mai ales pe foi de arc si bari de torsiune.

Link spre comentariu

Tu ai zis ca se simte a 170cp. Deci fata de 115, o diferenta de 55cp. 55 din 115 insemna fix 47,8%, adica aproape 50%. Adica foare mult. Oricum, lasand lectia de matematica de o parte ( ca aici se face offroad, nu matematica ), sunt convins ca inregistrezi o crestere de putere, dar nu asa mare. Tu ai montat instalatia, sau asa ai luat masina? Descrie instalatia, te rog. E cu calculator si injectoare sau cu un venturi pe tubulatura de admisie, pana in turbina? Mersi

Link spre comentariu

D chiar nu a incercat nimeni sa puna doar cutia de transfer de pe pajero pe l200? cu ceva modificari ?

Eu sunt intr-o asemena cercetare. Am oprite, la un prieten care se ocupa de dezmembrari, o cutie cu reductor superselect (de pe un Pajero MKII) din gama V5MT1 + cablajul electric şi ECU 4x4.

Din masuratori brute executate comparativ cu una easy select de L200 pusa alaături, cea cu superselect este mai lungă cu 10 cm => modificarea cardanului scurt, cel dintre cutie si suportul elastic.

Problema mea este ca nu am timp de ghidusii.

Am pregatite de circa un an toate reperele pentru un montaj de tip "bolt on" a celei de a doua baterii (totul de la tava, separator pe MOSFET, cabluri, papuci suporti, borne cu sigurante, comutarori, pana lai suruburile cu piulite) şi nu gasesc trei patru ore sa le montez.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Pune un 3000 V6 24valve daca vrei sa te bucuri de masina ...

Subscriu. Daca se poate implementa solutia schimbarii motorului, merita!

De peste o saptamana ma dau cu V6-le de 3.0 cu cutie automata si e cu totul alta masina. Acum chiar ca e Pajero Sport! Strict pentru offroad si carat greutati in bena, eu zic ca-i bun si 2.5-ul, eu am fost multumit de el in teren, dar daca vrei mai mult, benzinarul e din alt film.

Link spre comentariu

Bravo domnu Optimus. Cati cai are? Parca 178? Cum te intelegi cu impozitul si cu consumul? Inteleg ca o ai ca masina de zi cu zi, nu doar de off road/ pescuit/ ... Te apuci sa o faci ca pe cealalta? Adica inaltata, anvelope... Dar de ce nu ai luat un pajero lung cu 3.5 200cp si cutie super select? Cred ca aia e mai tare din alt film. Eu am avut pajero scurt ( ala cu aripi umflate ), 2.8, cutie manuala si un prieten montero sport (era din America), 3.0, A/T. In practica, nu era mare diferenta cum tragea . Nici pe hartie. V6-le automat ( 4 trepte ) facea 100km/h in vreo 14s iar 2.8td manual in 15s. In schimb, pajero de 3.5 era chiar nervos ( pentru anul 2000- fireste ). Adica vreau sa spun ca nu e cea mai eficienta masina... Adica pe strada, s-ar putea sa te bata un Duster 1.5 dci. Acum sunt si eu rautacios, sa te mai desumflu un pic. Oricum, felicitari si sa te bucuri de ea!

Editat de vali rfo
Link spre comentariu

LE: Pardon! Are 125 kw, adica 170 CP. Din 2003, cu LSD pe spate (zic asta pentru ca am descoperit ca alea din 2000-2001 nu au nici LSD pe spate). Asta va fi masina de strada, o tin curata. In timp va primi doar niste AT-uri bune si o suspensie noua, chiar daca suspensia ei originala este in stare excelenta.

Am preferat motorul asta de 3.0 pentru ca am inteles ca nu e foarte pretentios si e foarte fiabil, si sper sa o inmatriculez in RO in toamna, pana atunci ii pun numere rosii. Sper ca informatiile sau barfele auzite de mine sa se adevereasca, si sa suspende timbrul de mediu, macar temporar. Asta ar fi un alt motiv pentru care am ales 3.0, ca sa nu ma omoare impozitul ca la un 3.5. Daca nu misca nimic in sensul asta, in toamna o fac bulgaroaica si astept revolutia... :grin:

Nu am luat altceva pentru ca imi place foarte mult Pajero Sport, este fix ce-mi trebuie mie, imi place cum sta la drum si in configuratia originala, si stiu si ce sa-i fac daca vreau sa o "imbunatatesc" putin. :wink:

Offroad nu cred ca mai fac, ca nu e pasiunea vietii mele, am venit, am vazut, am plecat... :grin: Plimbari in natura vor mai fi, daca tot am cu ce.

Cu consumul stau excelent, masina are deja instalata GPL de la Vialle, care este o instalatie super desteapta. Doar ca are o mica problema momentan, consuma si gaz si benzina... :)))) Cred ca sunt legate 2 injectoare de benzina "la gaz", mai astept si un raspuns de la Vialle, in urma testarii la reprezentantul lor de aici. Probabil s-a zgarcit fostul proprietar si ca sa nu schimbe injectoarele alea, a legat 2 de benzina...

In rest, masina arata foarte bine, sunt foarte multumit. Acum imi pare si mai rau ca acum 3 ani si ceva nu am mai asteptat sa apara o benzinara ca lumea si am ales dieselul pe masina asta...

Editat de Optimus
Link spre comentariu

Imi place ca tot timpul dai raspunsuri complete si argumentate. Ca si mine de altfel. Legat de aspect, ai dreptate. Si mie imi place mai mult Pajero Sport decat cel clasic. La fel si cu impozitul. Dar daca o faci bulgaroaica, nu mai conteaza... In schimb, de eficienta tot sufar. Daca tot nu mai faci offroad, ci doar expeditii, de ce nu ai luat un SUV mai nou. Adica un 2.0 diesel de dupa 2005, trage mult mai bine decat pajero sport v6 auto, si asta la un consum, impozit si tinuta de drum din alt film ( ca sa te citez ). Dar cred ca suntem cam off topic. Scuze

Legat de topic si de autorul acestuia, inca astept informatii legate de instalatia lui de GPL de pe l200 diesel. E un lucru foarte interesant si as vrea sa-l aprofundez si chiar sa-l adopt. Dar vad ca se lasa cam greu cu informatiile... Se pare ca trebuie sa fac iar experimente pe cont propriu. Daca ajung la vre un rezultat ( pozitiv sau negativ ), o sa va anunt, ca de fiecare data. Nu ca altii care vin cu tot felul de lucruri gen, "eu am", "eu fac mai bine", "eu fac mai ieftin", dar cand le ceri o informatie/explicatie se dau loviti si nu mai raspund. Cu colegi din astia de forum, tot sa ne ajutam unii pe altii si sa progresam...

Link spre comentariu

Mda... Ideea cu GPL-ul pe diesel, din ce stiu de la un prieten care s-a interesat la un moment dat, este ca te costa prea mult instalatia si se amortizeaza foarte greu in timp.

Dar ca sa-ti raspund, tot offtopic, daca aveam banii necesari, imi luam un Pajero Sport 2014 benzinar 3.8, cutie automata... nou! Chiar daca nu se aduc in Europa din cauza tembelismului "comunitar", mi-l aduceam eu din Rusia! :ha:

Link spre comentariu

Dar vezi ca motorul ala are 250 cp si 350 Nm. Un diesel mai modern ( dupa 2005) de 3.0 are tot cam atata putere si injur de 500Nm. Se misca mult mai bine si consuma pe jumate. Ex: am un BMW X3 de 2.0i de 150 cp, 200Nm manual, care consuma cam 12 si e destul de lesinata ( dar mai sprintena ca un pajero V6 :grin:) si un alt x3 3.0d, biturbo, soft SKN 340 cp, 700Nm, automata, care consuma 10.5.:wink: Nu cred ca are rost sa iti spun cum trage ( mai bine ca un Porsche Cyenne V8 GTS-405cp ). Deci trage si tu concluziile daca merita sa iei in ziua de azi un benzinar ca masina de toata ziua. Are si benzina farmecul ei, dar ca masina de weekend, si atunci sa faca 5s pana la 100. Desi s-au mai vazut si SUV-uri diesel care fac asta:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare