CarDriver Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 (edited) Buna, dragi colegi! Am in intentie de a vedea Transalpina in jurul datei de 23-24 mai 2014, cu iesire spre Saliste Sibiu, cazare la Ranca probabil. Orice sfat, informatie, doritor sau amanunte legate de traseu, cazare sau locuri de vazut imi sunt utile si va multumesc. Dotarile sunt minimale, de offroad usor. Multumesc. Lucian:we Edited May 10, 2014 by CarDriver Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Re: Transalpina Păi nici nu-ți trebuie dotări de off-road, că doar mergi pe asfalt 95-98% din drum. Spun asta pentru că vei mai întâlni poate, câteva segmente de câte 20-50-100 m, unde asfaltul este spart și e pus pământ/balast tasat în completare, sau cel puțin așa era anul trecut când am făcut ultima acest drum. Vii dinspre Râmnicu Vâlcea - Horezu înțeleg, o să intri din DN 67 pe DN67 C - Novaci + 18 Km Stațiunea Rânca. Oprire și eventual cazare la Rânca apoi continuarea traseului pe DN 67C, pe Transalpina spre Obârșia Lotrului. Treci de Obârșia Lotrului și continui spre Lacul Oașa. Frumos de văzut, ceva terase frumoase pe malul lacului (păpică bună, prețuri ok), apoi ai Mânăstirea Oașa de vizitat în zona, dar trebuie ocolit lacul prin capăt și se merg cam 10 km pe drum neasfaltat, dar bun, prăfuit din cale afară. Apoi se continuă drumul spre Tăul Bistra, spre Șugag (Jud. AB), pe același DN 67C. Când ai ajuns la Șugag în prima intersecție în T, părăsești DN 67C (care continuă spre Sebeș) și o să faci dreapta spre Jina - Sălișea Sibiului. E mai scurt așa și poți să treci prin Jina să-l saluți pe Ghiță, ciobanul din reclama de la Vodafone:ha::ha::ha:. Dacă nu ... poți să-ți continui drumul, Șugag - Sebeș (DN 67C) și din Sebeș mergi spre Sibiu pe DN1. Tot ce ți-am scris aici se vede pe Google Earth, poți vedea și imagini ... și dacă ai și o navigație la îndemână n-ai treabă. Drumul e frumos, ai multe locuri frumoase de oprit și admirat/fotografiat, cazare găsești ieftină sau scumpă (după cum dorești) la Rânca. Și cam atât. Baftă multă, distracție plăcută și toate cele bune!:h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarDriver Posted May 11, 2014 Author Share Posted May 11, 2014 Re: Transalpina Mulltumesc. Am in vedere poate cineva din zona sau care a fost mai de curand, fiindca sigur numai prafuit nu este acum drumul ..:ha: Cu publicitatea facuta de Top Gear Transfagarasanului, un prieten ce vine acum din Canada vrea sa-l vada. Insa pana in iulie e inchis, asa ca o sa-si puna pofta in cui, ca asa e pe la noi! Stiu ca pentru linistea "celor din birourile ovale" drumul nu este si nu va fi mult timp de-acu incolo deschis circulatiei rutiere ... Alte tari au drumuri deschise permanent pentru turism, si la peste 4000 de metri, la noi nici vara nu l-ar deschide! ... E mai simplu sa bagam capul in nisip, ca strutul, si problema dispare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mita31 Posted May 11, 2014 Share Posted May 11, 2014 Re: Transalpina Mulltumesc. Am in vedere poate cineva din zona sau care a fost mai de curand, fiindca sigur numai prafuit nu este acum drumul ..:ha: Cu publicitatea facuta de Top Gear Transfagarasanului, un prieten ce vine acum din Canada vrea sa-l vada. Insa pana in iulie e inchis, asa ca o sa-si puna pofta in cui, ca asa e pe la noi! Stiu ca pentru linistea "celor din birourile ovale" drumul nu este si nu va fi mult timp de-acu incolo deschis circulatiei rutiere ... Alte tari au drumuri deschise permanent pentru turism, si la peste 4000 de metri, la noi nici vara nu l-ar deschide! ... E mai simplu sa bagam capul in nisip, ca strutul, si problema dispare! 1. Salut, nu ai înțeles... drumul este de asfalt curat perfect. Segmentul de cca 10 km de la Lacul Oașa către Mânăstirea Oașa, fiind neasfaltat, din pământ ... ăla e prăfuit. 2. Drumul e deschis circulației din jurul datei de 1 mai în fiecare an, daca nu sunt probleme. Anul ăsta fiind zăpada mai multă se va deschide pe 15 mai. Sursa aici, după cum declară autoritățile locale. Toate cele bune!:h5 All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! ▀ lllllll ▀ Link to comment Share on other sites More sharing options...
boerumarius Posted May 11, 2014 Share Posted May 11, 2014 Re: Transalpina Salut Lucian, iti pot spune eu despre Transalpina si cateva trasee din zona. Putem vorbi la tf. sau PM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CarDriver Posted May 11, 2014 Author Share Posted May 11, 2014 Re: Transalpina Aha...ok, merci mita31! ...acu pricepui!:id Te sun, Marius! Multam'fain! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts