PeCoclauri Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 (editat) Re: HeLLp boltari fundatie ... Se pare ca unii de pe-aici inteleg mai greu cum sta treaba.. La o investitie ce trece de 20000 de lei cum e pivnita matale, consider ca nu-i mare deranjul sa cinstesti un inginer cu vreo 200 de lei (1%) si sa-ti spuna cat OB si un' sa-l bagi.. Si respectivul va fi mai usor de transportat decat betonul, mai reduce din riscuri, plus ca-ti mai spune lucruri pe care sigur nu ti le-ai luat in calcul. E ultimul post in topicul asta, pentru ca vad ca la constructii, ca si la fotbal, se pricep multi. Am intervenit tocmai ca am vazut multe, de la plansee prabusite pana la tabla Lindab fixata cu cuie pe acoperisuri. Succes la economisire si spor la treaba! Multumesc celor ce-au inteles esenta si mi-au dat puncte de reputatie! Editat Mai 14, 2014 de PeCoclauri 1 Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: HeLLp boltari fundatie ... Se poate foarte bine sa ai dreptate. Dar pentru o amarata de pivnita, beci, etc.. eu zic ca se putea ajuta omul si pe forum. Doar d'aia suntem o comunitate, sa ne ajutam intre noi! La ce folos sa mai arunce 200 lei la altul in buzunar?! Cu 200 lei isi mai cumpara 10 saci de ciment. Sunt destui ingineri constructori aici pe forum (banuiesc) carora nu le cad gradele daca ajuta omul cu o explicatie. Eu unul daca ma pricepeam il ajutam cu cea mai mare placere! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Re: HeLLp boltari fundatie ... Bre nea Marcele ...zi bre cu N si E unde iti ti matale vinul ingropat ...sa venim ...sa testam fundatia ...de jos in sus ... :ha: Acum ontopic: in urma cu vreo 7 ani am construit ...ma rog am astupat o gaura unde mi-am facut caminul de put. Gaura avea ... asa: 3m L ,3m l pe 2.4m h. Dupa creierii mei ...uitandu-ma dupa proiectul casei ... m-am apucat de munca de salahor eu si vreo 3 golani ... Am pus pe colturi stalpi din fier striat de 14 cu etrieri de 8, am imbracat pe interior cu cofrag de lemn, iar deasupra am trantit vreo 3 plase de buzau cu pureci (distantiere) intre ele. Am turnat beton formand zidurile si dupa aia placa (placa aproximativ 15cm din cate imi amintesc...nu mai stiu ce beu ...parca puneam cam juma' de sac la betoniera, si betoniera era mare (parca era be200)... Am pus peste cam 30 cm de pamant, un strat de nisip de vreo 10 si pavajul de tip ARB :ha:...Am intrat in curte inclusiv cu capul tractor (7.5to) si n-a avut nici pe dracu ...Parchez acolo deasupra gaurii astea doua masini de teren ...in afara ca s-a mierlit putin pavajul (s-a dus putin in jos unde vin rotile) ...n-am absolut nici un stres... Ca am facut bine sau rau ...nu stiu ...dar se pare ca gaura tine ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Mai 19, 2014 Autor Partajează Postat Mai 19, 2014 Re: HeLLp boltari fundatie ... Se pare ca unii de pe-aici inteleg mai greu cum sta treaba.. La o investitie ce trece de 20000 de lei cum e pivnita matale, consider ca nu-i mare deranjul sa cinstesti un inginer cu vreo 200 de lei (1%) si sa-ti spuna cat OB si un' sa-l bagi.. Si respectivul va fi mai usor de transportat decat betonul, mai reduce din riscuri, plus ca-ti mai spune lucruri pe care sigur nu ti le-ai luat in calcul. E ultimul post in topicul asta, pentru ca vad ca la constructii, ca si la fotbal, se pricep multi. Am intervenit tocmai ca am vazut multe, de la plansee prabusite pana la tabla Lindab fixata cu cuie pe acoperisuri. Succes la economisire si spor la treaba! Multumesc celor ce-au inteles esenta si mi-au dat puncte de reputatie! Dragul meu, incep prin a te asigura, ca daca ai fi cerut un sfat pe probleme contabile, ti-as fi raspuns fara sa te trimit la vreun coleg expert contabil sa-i bagi bani in buzunar, fara sa-ti flutur chitantierul in fata, si fara sa te fac posibil viitor evazionist, in cazul in care te preocupai cum sa faci sa platesti mai putine impozite la buget. Poate am inteles eu gresit ideea de forum, si anume schimbul de informatii, ideei, sfaturi, etc. Eu vad forumul, ca pe un fel de sesiune de comunicari, daca-ti este familiar termenul, desi in ultima vreme se indreapta spre un spatiu deschis dezbaterilor (ceva similar cu sesiunile de ghilimele dbate event ghilimele ((unde reaku mi-au disparut ghilimelele?)). Apoi, te-as ruga sa-mi argumentezi cum ai ajuns la suma de 20000 lei, ca mie, nici in cele mai pesimiste variante de calcul, nu mi-a iesit aproape de suma asta, dar, tare imi este frica ca-mi tai chitanta, asa ca ma abtin. Puncte la reputatie, iti dau si eu, daca tii asa de mult la ea, ca sa vezi ca te apreciez si te respect. Nu am plecat niciodata de la premisa ca eu sunt sabia lui zorro, dar nici nu am sarit cu cuvinte grele, oricit de stupide (dpmdv) au fost unele probleme ridicate de un coforumist sau altul. Si inchei; cand ne-am vazut la cluj, mi-am facut o parere buna despre tine. Inca mi-o mentin. Doar tu stii de cand stateai pe uscat si asteptai sa-ti descarci frustralile pe cineva. ps: pe langa beciul asta, mai am in vedere si alte constructii la care voi avea nevoie de autorizatii ca sa le pot declara la primarie. Asadar, voi avea nevoie de un proiectant. Ghici unde am sa-l caut? Aici pe forum. Am eu un principiu conform caruia, daca tot trebuie sa dau niste bani, macar sa-i dau unui prieten, amic, cunostinta, etc. 1 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Re: HeLLp boltari fundatie ... ... multe vorbe ... Zidaria armata ( asa se numeste zidirea asigurata cu fire de armatura ) in majoritatea cazurilor trebuie sa fie facuta intre stalpisori de colt , sau daca deschiderea e mai mare de 3 metri trebuie si un stalpisor intermediar , care e bine sa fie stalpisor turnat in strepi ( cata in guugle) . Firele de OB netede trebuie sa fie incastrate in stalpisorii de colt cu ciocuri indoite intoarse ( cata pi guugle ) , armatura striata se poate ancora singura fara ciocuri sar e indicat sa fie cu ciocuri drepte ( la 90 grd) Nu fa rabat la calitatea mortarului si betonului , nu saracesti la 50 lei in plus pentru trei saci de ciment in plus la placa . Si , in nici un caz la armatura placii de plafon , care va fi murata de condens si permanent incarcata , insarcinata cu 500-800 kg/mp . Armarea cu plasa dubla cu calareti si tragatori iti consuma o zi in plus de munca dar aduce un somn linistit pe viitor fara alte surprize care nu se remediaza decat cu popi de sustinere pe mijloc si injuraturi tardive de mame de popi si preotese . Eu as face oricand intai placa inferioara ( podeaua ) armata cu doua randuri de plasa de armare , si as folosi biscuitele de podea astfel obtinut si ca fundatie pentru zidarie . Hidroizolatia e cel mai indicat s-o faci pe exteriorul zidariei , e foarte indicat sa folosesti membrana amprentata care se gaseste la depozitele de materiale de constructii . Hidroizolarea interioara e al naibii de greu de greu de facut corect . ... astea de mai sus chiar le-am facut ... o crama 6x12 m , in coasta unui deal ... Editat Mai 20, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PeCoclauri Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 (editat) Re: HeLLp boltari fundatie ... Am spus ca nu mai postez pe topicul tau, dar o fac tocmai pt faptul ca te respect si simt c-am fost inteles gresit. La aia cu frustrarile si uscatul nu-ti raspund, ca nu vom termina curand cu atacuri triste si sterile. Un inginer iti socoteste in cateva minute daca iti ajunge ob de 6, fie de 8 sau e musai sa bagi de 10. Asta echivaleaza in buzunarul tau cu economie de cateva sutici. E alegerea ta ce faci, daca ti-l chemi in ograda sau zidesti ca pe youtube sau forumuri. (asta cu ob-ul e doar un exemplu). iti va spune el si cum e cu apele, infiltratiile, cimenturi osmotice si multe altele.. Si eu as sti sa-mi tin contabilitatea, dar n-o fac.. Sunt platit mai bine daca ma ocup in timpul ala de afacerea mea. Dar, repet, e alegerea fiecaruia. Respecte si spor la treaba! Editat Mai 21, 2014 de PeCoclauri Noroi Bun !! LaGuraSobei.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Mai 23, 2014 Partajează Postat Mai 23, 2014 Re: HeLLp boltari fundatie ... Poate offtopic dar in ideea topicului.Sa vedem daca functioneaza ideea lui Marcel....si sa nu mai deschid un topic nou. Un coleg forumist structurist cu acte si ceva chef de munca?Ofer recunostinta vesnica :ha:,ceva bani,tuici,plus porti deschise pentru viitoare WE relaxante langa Bucuresti...... Am proiect si autorizatie scoasa, totul in varianta basic adica strict necesar in locatioe respectiva- adica :hl fara calcule rezistenta .Binenteles ca vreau ceva sigur,profi si documentat dar nu am nevoie de viza pe calcule-am nevoie de calculatii la modul adevarat si atit .:grin: PS: pe Pm va rog....sa nu poluam mai mult Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate