Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Impozit Forfetar pe service-uri ... au inebunit?

worldscape
 Share

Recommended Posts

Neavand azi ce face am pus mana pe o revista ce tocmai mi-a sosit prin posta, si surpriza:

"... o minte odihnita a decis sa reintroduca in dezbaterea Parlamentara, vechea lege a impozitului forfetar pentru service-urile auto.

Si nu au introdus-o in forma negociata deja anul trecut ci in forma ei cea mai brutala, generatoare de falimente si somaj. ...

... simplul fapt ca un service isi desfasoara activitatea intr-o hala de 1000 mp, indiferent de numarul de posturi sau zona geografica, ar trebui sa plateasca 120.000 RON / an..."

Am pus mana pe google si am gasit si urmatoarele:

"Prevederile referitoare la impozitul forfetar vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2014.

Impozitul forfetar va înlocui impozitul de 16% pe profit sau cel de 3% pe cifra de afaceri, pentru persoanelor juridice române din sectorul întreţinerii şi reparării autovehiculelor, turistic, restaurante şi alimentaţie publică.

Potrivit proiectul de act normativ, persoanele juridice române sunt obligate la plata impozitului forfetar dacă la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) au înscrisă în actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principală, una din următoarele activităţi corespunzătoare codurilor CAEN:

4520 – „Întreţinerea şi repararea autovehiculelor”,

5510 – „Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”,

5520 – „Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”,

5530 –„ Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere”,

5590 – „Alte servicii de cazare”,

5610 – „Restaurante”,

5621 – „Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”,

5629 – „Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”,

5630 – „Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”;

b) au realizat o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau deţin active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, conform ultimei situaţii financiare aprobate ;

c) au ponderea veniturilor obţinute din desfăşurarea activităţilor corespunzătoare codurilor CAEN menţionate la lit.a), precum şi din desfăşurarea activităţilor menţionate la art.112^19 alin. (3)[complex hotelier], în total venituri, de peste 70%;

d) au un număr mediu anual de salariaţi mai mic de 250;

e) nu se află în dizolvare, potrivit legii.

Mod de calcul:

impozit forfetar anual/unitate = 12*(s*A+z*A+t*A+m*A+v*A).

unde:

12 – numarul de luni

s – coeficientul activitatii de spalatorie auto

z – coeficientul activitatii de vopsitorie

t – coeficientul activitatii de tinichigerie

m – coeficientul activitatii de mecanica si ITP

v – coeficientul activitatii de vulcanizare

A – suprafata in care se desfasoara activitatea, in mp.

Impozitul se va aplica doar companiilor care au peste 70% din activitate exclusiv pe activitatea de service auto."

mai stie altcineva ceva ?

Cu stima,

WorldSCAPE

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Re: Impozit Forfetar pe service-uri ... au inebunit?

Daca baga legea asta, probabil ca 90% din service-urile (putine) autorizate vor deveni "la negru".

In tara asta daca vrei sa muncesti trebuie sa devii infractor ... Niste cretini hamesiti de bani ce habar nu au ce e aia economie de piata, conditii de dezvoltare etc !

Pai ia sa punem impozit si pe scaunul de parlamentar , 90% din indemnizatie, sa vedem se mai inghesuie pe liste?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

.... ceva in formula asta imi da cu virgula:

e inclusa in activitatea de service si vanzarea pieselor daca se asigura montajul ? ... si respectiv activitatea de tuning ?

Edited by worldscape

Nu s-a introdus inca, e pe vine.

E jale mare.

Domeniul auto e in cap. Doar firmele care nu au credite mei tin cat-de-cat capul sus.

Am client care are hale insumate cred ca vreo 3-4000 mp.

Plateste impozit pe cladire 330.000 (treisutreizecimii !!) EURO pe an.

Astia mai vor, ca are sau nu, inca 100.000 EURO pe an.

Se pare ca fanariotii erau chiar de treaba.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Nu s-a introdus inca, e pe vine.

E jale mare.

Domeniul auto e in cap. Doar firmele care nu au credite mei tin cat-de-cat capul sus.

Am client care are hale insumate cred ca vreo 3-4000 mp.

Plateste impozit pe cladire 330.000 (treisutreizecimii !!) EURO pe an.

Astia mai vor, ca are sau nu, inca 100.000 EURO pe an.

Se pare ca fanariotii erau chiar de treaba.

cum bre impozit pe cladire 330.000 E/an? Ai sarit cu doua virgule?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Daca oferta ti-e serioasa , vei primi mai multe - ca donatie !

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Are cineva de vanzare vreo pusca cu luneta? Vreau sa-mi schimb meseria.

vezi sa nu-ti schimbi domiciliu:))

sunt ferm convins ca nu dau servisurile faliment...poate se restrang, poate au mai multe grija de un eventual client si poate ma gandesc ca tot fraieru de mine, care merge la service, o sa plateasca si impozitul asta....

@quik lucrezi cumva intr-un service...sa stii ce inseamna?:grin:

as vrea doar sa te viziteze papagalii de la RAR ptr autorizare...si dupa ei sa vina astia cu impozitul forfetar in aceasta formula....sa te vad daca mai vb asa :grin:

Edited by Marius C alias Turagmes

La 120.000 de lei / an ar trebui sa faci in fiecare zi lucratoare cel putin 417 lei profit (fara sa mai pui la socoteala TVA-ul, impozitul pe cladiri, chiria spatiilor, taxele de autorizare, salariati, cas, etc) Dar sa nu ratezi nici o zi lucratoare. As vrea sa sa vad cate sunt service-urile care pot face asta legal si sa le si ramana bani de trait si dezvoltat.

In cazul asta fratilor, se lucreaza la negru, cu portile inchise cu intrare numai pe baza de recomandare.

Daca cineva face o recomandare aiurea, bata de baseball pe el, rupt picioarele in doua locuri si gata...

Asa ne trebuie daca suntem gaini care ne revoltam doar la tastatura si pe deasupra mai si facem misto de cei care se revolta pe bune.

Mai si aud pe cate unii care considera ca "violenta nu e o solutie"... Sigur ca da... Si marmota invelea ciocolata in staniol...

Mai aud cate un bugetar care ma ia la p... pentru ca eu fac bani si la negru iar el isi ia salariul cinstit... Uita ca el isi ia salariul din ce platim noi impozite, taxe, taxe de mediu, amenzi si alte cacaturi...

cum bre impozit pe cladire 330.000 E/an? Ai sarit cu doua virgule?

Nu. Atat e.

Valoare cladire 22.000.000 (douaj'doua de milioane) EURO.

In Bucuresti, impozitul anual pe cladiri detinute de persoane juridice este de 1,5% din valoare.

Este vorba despre Auto Cobalcescu, pe Splai, intre Vitan si Mihai Bravu.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

• 2 weeks later...

mda...trist... si uite asa o sa devina toate service-urile garaje de cluburi cu cotizatie de membru pe post de manopera :ha::ha::ha: ... deci o sa apara la cluburi de masini cate ciuperci in padure :ha::ha::ha:

Ce nu imi da mie la socoteala e altceva. Ce sunt coeficientii aceia? Sunt ponderi din suprafata? Ca dacca da, atunci inteleg ca impozitul forfetar este de 12 eur pe mp de service auto. Adicacam (am scris corect) mai platesti un euro in plus la chirie pentru stat.

Eu am o alta convingere. De fiecare data cand s a vrut o modificare, s au exagerat lucrurile. Apoi au aparut, chipurile in dezbatere publica. Si apoi s-au adoptat mai omenesc dar s au adoptat.

Exeplul este elocvent cand se doreste modificarea codukui rutier. Va amintiti , amenzi de 2000000 de lei, etc, 3 luni cu masini de bulgaria etc, etc. Rezultatul e ca s au marit amenzile, nu cu cit au zis ei, dar nu a mai comentat nimeni.

Probabil asa se va face si cu forfetarul acesta. Unde mai pui ca psd ul era impotriva forfetarukui in timpul lui Boc.

DXX

Cresc taxele , se dezvolta munca la negru , statul o sa mai incazeze m..e , iar clientul va plati fara TVA ,deci iarasi M..E la stat.Suntem condusi de niste idioti iar noi suntem mai idioti decat ei pentru ca ne lasam condusi.

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use