omoroka Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) Ehee, s-a zis cu el...Barzaunul! Am bagat masina la modificari. Iata ce imbunatatiri vreau sa-i aduc: - planetare HD + blocant ARB la puntea fata (pe spate avem deja) - de asemenea revizie completa puntea fata - mutat cutia de relee troliu sub capota motorului - comenzi troliu din cabina - schimbare cablu si fanta troli: cablu sintetic + fanta aluminiu (nu roz :grin:) - servodirectie Omega (adica finalizarea acestei povesti) - brat mercedes + drag link adaptat corespunzator - proiectoare fata - proiector spate - frana de mana pe cardan - conversie la frane pe discuri spate - bara HD spate - scut rezervor - scut diferential fata - decupare aripi fata pentru o mai mare cursa a puntii - diverse alte reparatii de intretinere In momentul de fata dispun de toate cele necesare iar lucrarile au inceput deja cu cateva reparatii. Am sudat coloana de evacuare in zona de conexiune dintre cele doua tobe pentru ca mi se rupsese consola de prindere. Am gasit un atelier care sudeaza in argon pe soseaua Berceni. Am reparat etrierii fata ale caror culisante se blocasera. Acum merg ca unsi... defapt sunt si unsi. Am inlocuit cablul de kilometraj cu unul nou, cel vechi rupandu-mi-se recent. Am inlocuit rulmentii king-pin pe dreapta. Am pregatit suportul adaptor pentru caseta servo de Opel Omega care desi pare mare si voluminoasa se potriveste la fix si nu interfereaza cu diverse alte elmente de la motor. Am verificat radiatorul reprat acum un an si care credeam ca inca pierde lichid. Radiatorul e bun in schim am descoperit o conducta cu pierderi. Sper ca saptamana aceasta sa se finalizeze lucrarile la puntea fata care constau in: schimbat fuzete, montat brat mercedes, montat planetare HD cu 26 caneluri, montat blocant ARB. Va tin la curent cu stadiul lucrarilor si ceva poze cand va fi cazul. Editat Mai 17, 2014 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DaKaR Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Ehee, s-a zis cu el...Barzaunul! Am bagat masina la modificari. ... Va tin la curent cu stadiul lucrarilor si ceva poze cand va fi cazul. Dupa succesul din "Transilvania Offroad Expedition", merita. Spor la treaba! Anul acesta, aveti ceva expeditii in plan? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 17, 2014 Autor Partajează Postat Mai 17, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Dupa succesul din "Transilvania Offroad Expedition", merita. Spor la treaba! Anul acesta, aveti ceva expeditii in plan? Continuam expeditia noastra si anul acesta. Nu ne-am decis inca ce si cum. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări cat ajunge un blocant arb?si de unde l-ai luat? Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 18, 2014 Autor Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări cat ajunge un blocant arb?si de unde l-ai luat? Ajunge pe la vreo 950eur luat de aici: http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/differentials/arb-air-locker.html Daca mai prinzi si o reducere in genul Black Friday, iese si mai ieftin Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Chiar 850 euro daca faci un calcul actual... Ceva poze? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 18, 2014 Autor Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Chiar 850 euro daca faci un calcul actual... Ceva poze? hmm, defapt e mai mult: 1040USD blocantul 120transportul +30% TVA si taxe vamale =1090EUR Eu cand l-am luat pe cel de spate am dat mai putin pentru ca am prins o oferta. Poze asteptam de la mecanic sa bage cand s-o apuca de lucru la punte :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
detail Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări ziceam fara tva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Ehee, s-a zis cu el...Barzaunul! Am bagat masina la modificari. Iata ce imbunatatiri vreau sa-i aduc: - servodirectie Omega (adica finalizarea acestei povesti) Recunosc si public ca sunt surprins ca a intrat caseta de directie...pariul l-am pierdut :) Mai sunt de montat pompa si restul fiarelor dar nu cred ca o sa mai apara surprize Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Ajunge pe la vreo 950eur luat de aici: http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/differentials/arb-air-locker.html Daca mai prinzi si o reducere in genul Black Friday, iese si mai ieftin mersi.mie imi trebuie pt calutul meu si din ce vad astia au pt suzuki doar Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Re: Am băgat Bărzăunul la modificări puntea fata a fost data jos de pe masina pentru reconditionare pentru ca in TOE 2013 s-a mers 2 zile prin rau si dupa nu s-a intervenit, in punte rugina era omniprezenta. la rulmenti, la planetare, chiar si la grup. uleiul avea urme de namol. inainte de a dezmembra grupul, s-a masurat backlash-ul din 3 in 3 dinti. intre 0,12-0,18. toate piesele au fost desfacute si merg la curatat si spalat de noroi si rugina. sferele aveau multa rugina si pitting. dupa 2 ore de frecat si lustruit arata asa: urmeaza sa montam blocantul ARB, dar acum asteptam sa vina tarod-ul de 1/4"-18 NPT pentru a insuruba in grup niplul de la conducta de aer. Editat Mai 20, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Mda, se pare ca asta este pretul offroadului pe Valea Vaserului :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CatalinU Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări eu zic ca a meritat,chiar daca imediat dupa trebuia facuta o mica revizie.spor in continuare Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Pentru proiectoare si actionare troliu din cabina am achizitionat de ceva vreme 4 butoane tip ARB care arata foarte bine insa din pacate sunt un pic cam mari pentru sam. Sa vedem unde le gasesc loc si lor pentru ca cele de la blocanti au cam ocupat spatiul disponibil din dreptul comutatorului pentru lumini ceata. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Eu am 2 planuri pt butoane: 1. Trec pe un touchscreen (ideea futurista). 2. Renunt la gurile de aer centrale si fac loc butoanelor analogice. Poate te ajuta... ;) Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
quick Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări incearca sub casetofon sa mai faci din tabla inca o "incinta" unde sa integrezi butoanele...sunt prea frumoase sa fie ascunse cine stii pe unde sub bord....fain samuraiu si dotat cu tot ce trebuie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 20, 2014 Autor Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Eu am 2 planuri pt butoane: 1. Trec pe un touchscreen (ideea futurista). 2. Renunt la gurile de aer centrale si fac loc butoanelor analogice. Poate te ajuta... ;) La mine toata consola centrala, cu tot cu gurile de aerisire sunt acoperite de tableta. Sa facem o aplicatie pentru tableta care sa comande tot ce ne trece prin cap? :grin: Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Am tableta, am o placa care este comandata prin USB cu 8 relee, am grafica pt aplicatie si am o promisiune ca apare si aplicatia...pt moment astept. Daca ai o varianta de programat mai rapida ne anturam :) Vorbim live mai multe Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Re: Am băgat Bărzăunul la modificări pana d13 si omoroka se lupta-n tablete, azi s-a lucrat citeva ore si s-a montat pe reductor frana pe cardan. ca sa nu pierdem timp cu gaurirea si filetarea gaurilor de prindere, am schimbat semicarcasa reductorului cu una de pe un sam japonez care era "bolt-on". uleiul din reductor avea o culoare nefireasca, usoare urme de namol si span pe magnetul busonului, semn ca Barzaunul a fost folosit ca submarin. Editat Mai 20, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 21, 2014 Autor Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Apa si mizeria banuiesc ca mi-au intrat pe la aerisitorul reductorului. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 21, 2014 Autor Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Am tableta, am o placa care este comandata prin USB cu 8 relee, am grafica pt aplicatie si am o promisiune ca apare si aplicatia...pt moment astept. Daca ai o varianta de programat mai rapida ne anturam :) Vorbim live mai multe Mai in gluma, mai in serios am gasit ceva aplicatii si controlere wifi pentru iOS: http://www.wafer-shopping.com/wifirelay8-wifi-remote-controller-p-202.html#.U3zzI7dZq70 si http://elektrotasarim.com/ Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Vreau s-o mai vad si pe asta: un Samurai digitalizat! :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Mai 21, 2014 Autor Partajează Postat Mai 21, 2014 (editat) Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Vreau s-o mai vad si pe asta: un Samurai digitalizat! :grin: Problema nu e neaparat de Samurai digitalizat ci de orice alta masina de offroad. Nu stiu cine ar avea curajul sa dea niste butoane zdravene, de incredere, cu care comanda luminile si troliul pe un iPad care se poate supraincalzi si opri din senin(experienta proprie), conectat wireless - conexiune care se poate intrerupe - la un controler care se poate bloca si el. Prin urmare deci, fie el Samurai sau alta masina, oricine cred ca va prefera clasicul buton. Noi ne exprimam niste fantezii aici. Nu m-ar deranja insa sa am o camera in spate conectata wifi la tableta :grin: Editat Mai 21, 2014 de omoroka Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 Re: Am băgat Bărzăunul la modificări Noi ne exprimam niste fantezii aici. Iar eu am glumit. :wink: Oricum, ar fi o "aparitie" un Samurai muncit in teren, si care sa aiba un interior "digitalizat", desprins din SF-uri. Cu cat mai multe "optionale". :grin: Spor maxim la tunat veverita! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Mai 21, 2014 Partajează Postat Mai 21, 2014 (editat) Re: Am băgat Bărzăunul la modificări astazi a fost ziua blocantului. am gaurit si filetat grupul, am inlocuit simeringul si am reglat prestangerea din rulmentii pinionului. dupa care s-au deschis portile iadului: backlash variabil intre 0,1 si 0,35mm oricat am invartit la el, nu am reusit sa-l aducem intr-o pozitie in care sa asigure un joc corect. cauze posibile: -carrieru' ARB are ceva deformari, lucru nu chiar imposibil deoarece este SH. -coroana nu este corect asezata pe carier din cauza unor high-spot-uri -dintii angrenajului sunt uzati neuniform, au urme de uzura si era span pe buson -o combinatie intre cele trei de mai sus maine o sa-l mai desfac a 99 oara ca sa montam doar carieru pe rulmenti in grup sa-i masor bataia axiala. si sa verificam inca o data suprafetele de contact. deci se lucreaza. Editat Mai 21, 2014 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate