Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

01.06.2014- vama buzaului si imprejurimi

Black Indian

Postări Recomandate

As vrea sa dau o tura pe langa Vama si intreb cunoscatorii daca se poate ajunge la cabana Ciucas dinspre Vama Buzaului si starea drumurilor din zona , deoarece am auzit ceva de cateva drumuri rupte de viitura prin aceasta zona.Mentionez ca as dori sa ajung la cabana fara sa merg pe asfalt :grin:.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: 01.06.2014- vama buzaului si imprejurimi

Salut, din Vama Buzaului la Ciucas poti ajunge pe forestier usor de plimbare.Este vorba de drumul ce leaga Vama Buzaului de Cheia 103A prin comuna Bradet, ajungi la Cheia defapt un pic mai jos de Cheia, te scoate in DN faci dreapta bagi un pic de asfalt sa ti se desfunde urechile si intri pe forestierul ce urca la Ciucas.Este un traseu usor si frumos de plimbare, te opresti la cascada Urlatoarea de la inceputul drumului Vama Buzaului-Cheia.Drumul este conturat bine pe gmaps.

Nu stiu cu ce masina de duci si in ce formatie, poate ai facut deja traseul descris de mine.Din drumul ce duce la Cheia se mai ramifica altele dar nu stiu unde ajung si cum sunt.Daca vrei ceva mai hard te mai interesezi , eu de sus de la Ciucas am vizualizat cu binoclul zona si nu am vazut vreun drum care sa urce mai deadreptul sa zic asa.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Ala e "toboganul de noroi". Ultima data cand am fost pe acolo prin toamna, puteai urca si cu Loganul, drumul ala era nivelat ca in palma. Acum, e semn ca au fost ceva ploi zdravene prin zona intre timp. Mariusica, e cam aceeasi poveste cu drumul ala pe care am vrut noi sa coboram cand ne-am intors de pe Negoiu, pe care il stiam in stare excelenta, si dupa cateva luni s-a transformat intr-o catastrofa. In concluzie, pe munte, traseele "ie schimbatoare". :grin:

Link spre comentariu

Inainte sa ajungi la platoul ala unde incepe toboganul, mai exista o varianta de urcare prin padure, pe dreapta, si te scoate sus pe tobogan, inainte sa inceapa coborarea mai grava. Drumul prin padure este mai bun, probabil si pentru ca nu este folosit frecvent. In afara de inclinarea destul de mare si un viraj la dreapta in unghi foarte strans undeva sus, nu pune probleme, cu MT-uri.

Pentru cei interesati, vedeti aici:

Link spre comentariu

Aceiasi nelamurire o am si eu :D cand am fost la o iesire organizata de Cobra am coborat de la Lacul vulturilor in Crasna prin padure asa, undeva era o curba, dupa curba prapastie masina mergea dealatul si eu transpiram abundent :))).Prin statie ni se spunea ca suntem pe topogan :D.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nu stiu exact cum se cheama locul unde coboara drumul ala, dar ce se vede in poza asta este toboganul cu pricina. Fix unde te aflai tu in poza se poate urca (mai greu ce-i drept, din cauza radacinilor iesite in afara) pe malul din dreapta pentru a ocoli groapa aia care urmeaza mai jos, si care la primele mele doua coborari era groaznica, iar ultima data in noiembrie anul trecut era nivelata ca in palma. Cand am fost prima data cu Pininul si gume de iarna, nu am reusit sa urc si am rupt apoi toba in groapa aia, iar a doua oara cu Pajero Sport am reusit sa urc malul ala cu AT-urile noi din dotarea de atunci. Intr-adevar, cu Pininul si roti mici de strada am fost nevoit sa cobor "pe burta" pana jos, rotile aveau rolul doar de a ma ghida, pentu ca eram suspendat pe burta si am coborat prin alunecare. Pentru mine, atunci a fost cea mai "hard" experienta in teren, cu Pininul. :)))

In filmuletul pus de mine, se vede in prima parte drumul ala de care ziceam ca urca din forestier la Tabla Butii, si care se afla ceva mai in fata decat toboganul ala. Am amintit de el ca varianta de urcare, pentru ca pe tobogan cum arata acum, putini ar putea urca.

1589147371_Picture145.thumb.jpg.82880cea8c4b8932c4d1b309830ed2eb.jpg

Link spre comentariu

Nu stiu exact cum se cheama locul unde coboara drumul ala, dar ce se vede in poza asta este toboganul cu pricina. Fix unde te aflai tu in poza se poate urca (mai greu ce-i drept, din cauza radacinilor iesite in afara) pe malul din dreapta pentru a ocoli groapa aia care urmeaza mai jos, si care la primele mele doua coborari era groaznica, iar ultima data in noiembrie anul trecut era nivelata ca in palma. Cand am fost prima data cu Pininul si gume de iarna, nu am reusit sa urc si am rupt apoi toba in groapa aia, iar a doua oara cu Pajero Sport am reusit sa urc malul ala cu AT-urile noi din dotarea de atunci. Intr-adevar, cu Pininul si roti mici de strada am fost nevoit sa cobor "pe burta" pana jos, rotile aveau rolul doar de a ma ghida, pentu ca eram suspendat pe burta si am coborat prin alunecare. Pentru mine, atunci a fost cea mai "hard" experienta in teren, cu Pininul. :)))

In filmuletul pus de mine, se vede in prima parte drumul ala de care ziceam ca urca din forestier la Tabla Butii, si care se afla ceva mai in fata decat toboganul ala. Am amintit de el ca varianta de urcare, pentru ca pe tobogan cum arata acum, putini ar putea urca.

[ATTACH=CONFIG]216691[/ATTACH]

Cam asa a fost atunci...

IMGP6715.thumb.JPG.146373bafef7fd6ee867fb0840a093cf.JPG

IMGP6719.thumb.JPG.a5c432c60cb8f4f60105c76ff681c574.JPG

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

mai e si ala spre Crasna.... au strans destui din buci la primele iesiri pe acolo

Confirm!!...:) Am facut coborarea asta pe 10 mai.... in curba aia cand ramai cu capul pe parbriz si doar pe stanga fata si dreapta spate...pentru cei care vor sa-si lucreze muschii sfincterului anal,e locul perfect:grin::grin: daca insisti i-ti creste curu' ca la babuini:ha::ha:

Muget,deci exist!
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare