Liviu-San Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Mi-a sugerat un bun coleg de forum,dintr-o alta "secta":grin:,sa montez un Oil Catch Can pe Lrf,deoarece la mine se aduna la ulei pe admisie la greu. Mi-a recomandat Mann,dar e cam scumput din ce-am vazut. A montat cineva asa ceva? Vreo varianta ajutatoare??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Mi-a sugerat un bun coleg de forum,dintr-o alta "secta":grin:,sa montez un Oil Catch Can pe Lrf,deoarece la mine se aduna la ulei pe admisie la greu. Mi-a recomandat Mann,dar e cam scumput din ce-am vazut. A montat cineva asa ceva? Vreo varianta ajutatoare??? Pliz...not again. A mai fo' un topic unde s-a discutat despre CC in general si s-a ajuns la "concluzia" ca chinezariile sunt foarte OK comparativ cu Mann-ul. Intreaba-l pe @patriciu ce si cum :) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Pliz...not again. A mai fo' un topic unde s-a discutat despre CC in general si s-a ajuns la "concluzia" ca chinezariile sunt foarte OK comparativ cu Mann-ul. Intreaba-l pe @patriciu ce si cum :) Ok,atunci rog sa mute un moderator discutia unde-i este locul daca am postat gresit.:tk @Ursu,da-mi un link,un cod chinezesc ceva, sa intru si eu in randul lumii:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Ok,atunci rog sa mute un moderator discutia unde-i este locul daca am postat gresit.:tk @Ursu,da-mi un link,un cod chinezesc ceva, sa intru si eu in randul lumii:grin: Nu da cu ghimbir in je, eu nu am coduri ... multi se uita dupa asa ceva http://tuning-parts.bg/oil-catch-tank/ esperienta mea e trista insa... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Multe dintre ele seamana cu cele de la compresoare.Imi cereau vopsitorii sa puna in cabine sau prin garaj,sa nu stropeasca cu ulei sau cu apa de pe furtun cand vopseau.Filtru decantor ii spunea. Vad ca astea sunt un pic mai maricele.Pt motor de 2000 cc,cat ar trebui sa aiba recipientul care retine uleiul? P.S.-Am ghimbir confiat mai nou....:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Da' o verificare la turbina aia nu faci? Filtru epurator l-ai inlocuit? Ti-a trebuit tunare cu motoru plin de "scame". Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Am curatat acum galeria de admisie,maine ma apuc sa vad daca dasesc pe unde am firul intrerupt care vine la sonda de pe furtunul de la turbo.Filtrul epurator il schimb maine. Becul din bord,ba se stinge,ba se aprinde.Am cumparat "preventiv" sonda de pe furtun,am inlocuit-o si are aceleasi simptome.Teoretic n-a mai ramas decat unul dintre fire.Sper sa nu ajung prea departe in instalatie.:ang La turbina nu stiu ce sa verific. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 (editat) Re: Oil Catch Can pe Freelander! Turbina aia are si ea niste semeringuri, daca sunt duse pierde ulei si il baga in admisie. Da jos si intercooler-ul si spala-l, cred ca balteste uleiul in el. Daca gasesti ulei si in furtunul care intra in intercooler (de la turbina) inseamna ca scapa pe la turbina. Dupa ce termini de curatat si de schimbat sa te duci la un tester dedicat sa-ti recalibreze relanti-ul. Editat Mai 30, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Ca sa dau intercooler-ul jos,trebuie sa desfac bara fata:al Deja trebuie sa fac niste operatii care nu erau in plan... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 (editat) Re: Oil Catch Can pe Freelander! cred ca vreo 700 lei nu ar fi exagerat pt o reparatie http://www.ebay.co.uk/itm/Landrover-Freelander-TD4-GT1749V-Complete-turbo-rebuild-kit-/111359411509?_trksid=p2054897.l4275 , chestia aia cu decantat uleiul ''scapat'' de turbina e ca si cum ti-ai pune o sonda urologica sa adune urina pe care sa o tot golesti cand se umple in loc sa te operezi de prostata:wink: Dupa ce termini de curatat si de schimbat sa te duci la un tester dedicat sa-ti recalibreze relanti-ul nu exista recalibrare la sisteme cu ''pedala'' electronica Editat Mai 30, 2014 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Mici corecturi: - este vorba de uleiul blow-by (ala de la culbutori). Orice motor, indiferent de gradul de uzura prezinta asa ceva - vaporii aia se injecteaza pe admisie PRE-TURBINA. - CC se instaleaza exact pe traseul mai sus amintiti, intre culbutori si galeria de admisie si nu post-turbo. Ca un prim beneficiu dupa o instalare....turbina n-ar fi oleaca mai curata la intrare ? Ca un al doilea beneficiu...si dupa turbina nu ar fi mai curat un pic ? Ca un al treilea beneficiu...daca vaporii aia de ulei fac rendez-vouz cu EGR-ul, nu se obtine jeg care intr-un final obtureaza admisia de aer (si nu numai) ? Ca un al patrulea beneficiu....fumul albastru se reduce/dispare... Ca un al cincelea beneficiu (dar aici poate fi caz particular)...daca vaporii aia dispar, poate ca citirile raportate de catre debitmetrul de aer sunt mai corecte, automat un motor care functioneaza corect si (relativ) economic...nu ? Zic si eu... PS. CC-ul poate fi considerat ca o masura a gradului de uzura al segmentilor (cred ca e traducerea corecta a termenului Piston-rings)....cu cat se aduna o cantitate mai mare in aceeasi unitate de timp si regim de exploatare, inseamna ca e o buba pe undeva.... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! :g... ai dreptate, m-am lasat dus de val de discutia despre turbina si intercooler... la td4 nu ma prea pricep dar de de exemplu Td5(la care ma pricep:wink:) varianta asta de decantor scoate complet gazele ''de carter'' din admisie... ceea ce creeaza o ''depresie'' in admisie si da peste cap debitmetrul ca-i lipseste temperatura/presiunea inversa... posibil sa fie irelevant pt Td4 asa ca nu mai insist...oricum merci pt. clarificare, :br NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 (editat) Re: Oil Catch Can pe Freelander! - este vorba de uleiul blow-by (ala de la culbutori). Orice motor, indiferent de gradul de uzura prezinta asa ceva - vaporii aia se injecteaza pe admisie PRE-TURBINA. La motorizarea de pe Td4 este filtrul epurator care se ocupa de treaba asta, filtru care se schimba periodic sau schimbat cu noul model "vortex" pentru BMW. nu exista recalibrare la sisteme cu ''pedala'' electronica M-am exprimat eu defectuos :sr, dupa operatiunea de curatare a admisiei relanti-ul va fi mai jos si va trebui urcat nitel. La Master am si acum relanti-ul la 750 rpm dupa ce a fost ridicat initial la 780 de catre Costin. Editat Mai 30, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Mai 30, 2014 Autor Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Interesant kit-ul pt turbina,dar nu ma apuc acum sa repar jumate de masina.Turbina mea nu are nimic deocamdata.Am plecat de la un check engine in bord si ma apuc sa desfac turbina?:grin: Ii pun galeria de admisie la loc,schimb filtrul epurator si luni o duc la tester.Deja simt ca ma depaseste "problema":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Interesant kit-ul pt turbina,dar nu ma apuc acum sa repar jumate de masina.Turbina mea nu are nimic deocamdata.Am plecat de la un check engine in bord si ma apuc sa desfac turbina?:grin: Ii pun galeria de admisie la loc,schimb filtrul epurator si luni o duc la tester.Deja simt ca ma depaseste "problema":old Schimba odata filtrul ala si termina cu suspans-ul.:grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Nu imi dai si mie un link te rog sa vad si eu cum arata modelul vortex ca am auzit ca ala nu prea se schimba si as vrea sa pun unul de ala ! :fh Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Asta este http://www.ebay.com.au/itm/BMW-DIESEL-VORTEX-ENGINE-BREATHER-VALVE-E39-E60-525d-530d-E46-320d-330d-X5-/271334279444?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item3f2cc88914&_uhb=1 dar mai trebuie curatat si asta cateodata. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 31, 2014 Partajează Postat Mai 31, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Chiar daca e mai incomod si mai scump la intretinere , cat retine buretelul 'clasic' nu va retine 'vortexul' niciodata ... dar na , merge si asa ca nu te-ai insurat cu masina ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Interesant kit-ul pt turbina,dar nu ma apuc acum sa repar jumate de masina.Turbina mea nu are nimic deocamdata.Am plecat de la un check engine in bord si ma apuc sa desfac turbina?:grin: Ii pun galeria de admisie la loc,schimb filtrul epurator si luni o duc la tester.Deja simt ca ma depaseste "problema":old suna-ma pe mine daca vrei ca testerul meu merge bine pe td4... e verificat... si gratis:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! pe range rover P38 merge? Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Chiar daca e mai incomod si mai scump la intretinere , cat retine buretelul 'clasic' nu va retine 'vortexul' niciodata ... dar na , merge si asa ca nu te-ai insurat cu masina ... Buretele ala se imbacseste foarte repede la mersul de oras, iar dupa ceva timp incepe sa devina nepermisiv, si ajungi sa-l schimbi mai des decat ar trebui. In conditiile in care ai garaj personal si poti mesteri cand ai chef, buretele este o optiune mai ok. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Chiar si fara garaj e treaba de o ora cu tot cu bere si , recuperarea cheilor cazute in scut si stersul sculelor . As prefera oricand un motor , pe cat posibil , cat mai curat la interior, si 'vortexul' numai asta nu face . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! Nu m-a interesat cum este la alte motoare, dar la motorul asta "vortex-ul" ala creeaza mai putine probleme comparativ cu EGR-ul. Pe Td4 daca ai rezolvat problema EGR-ului ai scapat de aproape 90% din mizeria care se plimba prin el. Filtru epurator il inlocuiesti relativ repede daca nu ai 2 maini pe stanga/esti atehnic/comod sau nu poti din alte varii motive. Iar din minunile mostenite de la BMW, daca se sparge un furtun de la intercooler, primul care se umple de ulei este filtru epurator. Lantul slabiciunilor sta cam asa: EGR infunda treptat admisia, colmatand intr-un final canalul catre Boost Pressure sensor, turbina nu mai lucreaza in parametri, managementul incearca sa compenseze diferentele in functie de regimul de turatie, cotul de cauciuc de la EGR crapa datorita caldurii emanate de EGR, managementul o ia pe aratura (check engine aprins), cand s-a aprins martorul deja filtru epurator este plin de ulei. Exact aceeasi poveste am patit-o cand mi-am cumparat masina, in reprezentanta LR din Munchen mi-a rezolvat problema in 5 minute schimband cotul respectiv, apoi mi-au explicat amabili motivul, atragandu-mi atentia sa schimb filtrul epurator cat mai repede (ajunsesem la ei cu fix 10 minute inainte sa termine programul, sambata :grin: ) Per total, eu sunt multumit de "vortex-ul" ala, poate datorita faptului ca Freelander-ul meu este cu CV automata si merge in alt regim de ture. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 Re: Oil Catch Can pe Freelander! La motorizarea de pe Td4 este filtrul epurator care se ocupa de treaba asta, filtru care se schimba periodic sau schimbat cu noul model "vortex" pentru BMW. Este cineva care a schimbat in realitate filtrul epurator din pasla cu cel "vortex" la td4 M47 ? Unii scriu pe froumuri ca nu se potriveste Multumesc Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Noiembrie 8, 2014 Partajează Postat Noiembrie 8, 2014 (editat) Re: Oil Catch Can pe Freelander! Este cineva care a schimbat in realitate filtrul epurator din pasla cu cel "vortex" la td4 M47 ? Unii scriu pe froumuri ca nu se potriveste Il am montat din 2010, a fost cumparat initial pentru un BMW, l-am schimbat cu tot cu capac. Editat Noiembrie 8, 2014 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate