Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Deja se poate inmatriculare ca auto de competitie?

RZV

Postări Recomandate

Citez cu copy-paste dintr-un topic de vinzare aparut astazi pe forum:

"Masina este scutita de taxa de inmatriculare de catre vanzator deoarece este inmatriculat ca si autovehicul de competitie cu pasaport etc..."

Se aplica asa ceva? Si in ce conditii?

Nu am vrut sa ma bag in vinzarea omului dar daca are cineva ceva informatii -are auto inmatriculat sub aceasta forma, a inscris auto sub aceasta forma, sau este pe cale de a realiza aceasta actiune,ar face un mare favor comunitatii daca ar da ceva informatii

Va rog,NU din auzite,citite, povesti si balade .Multumesc pentru intelegere.

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Deja se poate inmatriculare ca auto de competitie?

Va rog,NU din auzite,citite, povesti si balade .Multumesc pentru intelegere.

Atunci din ce vrei sa_ti spuna omu informatia???:wink:

Crezi ca intra aia de la anaf sa ne spuna cum sa facem o smecherie?

In ordonanta cu Taxa sunt date niste exceptii, asta fiind una din ele. Masina de competitii are emis un certicat FIA in baza lui se emite CIV cu mentiunea de masina de competitii punct.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

De citit stim toti,amice....unii stiu si ceva legislatie sau unde sa caute on-line informatii.....dar asta face parte din partea aia cu auzite, folclor,balauri....

Vreau informatia de la omul care a inmatriculat masina in felul asta, cum a fost plimbat,unde , de cite ori, ce acte, ce a trebuit sa monteze pe masina, COSTURI...... intelegi acum?

Povestea ta cu legea o stim toti cei interesati, nu esti singurul....daca am vorbi doar in cunostinta de cauza ar fi ideal.Si daca nu i-am considra pe altii prosti, iarasi....

Te rog frumos, sa nu lungim povestea inutil....sigur nu poti da detaliile cerute pentru ca altfel le spuneai de prima data....

Repet, va rog,nu pareri si idei.Lucruri concrete- Am inmatriculat, m-a costat x lei si atita timp, probleme doar la RAR ,si dupa 3 reveniri totul Ok.... asta vreau nu citate din lege....daca se aplica si cu ce costuri...detalii-problema pe care o fraza interpretabila cuprinsa intr-o lege nu le poate da.

Multumesc .

LE: un certificat FIA se obtine cu niste costuri uriase si modificari admise FIA,costuri ce depasesc masina plus taxa in muuulte cazuri,din ce folclor am inghitit eu pana acum....sau exista modalitati mai lesne de obtinere?Iarasi, oameni care au certificari FIA pentru masini, nu povestitori locali :ha:

Editat de RZV

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

ca sa o inmatriculezi asa...intai trebuie sa ai omologare FIA

te poti obisnui cu pretul? :grin::grin::grin:

ptr lamuriri suplimentare da tu o fuga la scoala lui nea Titi Aur....el are masina inmatriculata asa.......poate reuseste sa te lamureasca mai bine eliminand povestile ....folclorul si altele

Link spre comentariu

De citit stim toti,amice....unii stiu si ceva legislatie sau unde sa caute on-line informatii.....dar asta face parte din partea aia cu auzite, folclor,balauri....

Vreau informatia de la omul care a inmatriculat masina in felul asta, cum a fost plimbat,unde , de cite ori, ce acte, ce a trebuit sa monteze pe masina, COSTURI...... intelegi acum?

Povestea ta cu legea o stim toti cei interesati, nu esti singurul....daca am vorbi doar in cunostinta de cauza ar fi ideal.Si daca nu i-am considra pe altii prosti, iarasi....

Te rog frumos, sa nu lungim povestea inutil....sigur nu poti da detaliile cerute pentru ca altfel le spuneai de prima data....

Repet, va rog,nu pareri si idei.Lucruri concrete- Am inmatriculat, m-a costat x lei si atita timp, probleme doar la RAR ,si dupa 3 reveniri totul Ok.... asta vreau nu citate din lege....daca se aplica si cu ce costuri...detalii-problema pe care o fraza interpretabila cuprinsa intr-o lege nu le poate da.

Multumesc .

LE: un certificat FIA se obtine cu niste costuri uriase si modificari admise FIA,costuri ce depasesc masina plus taxa in muuulte cazuri,din ce folclor am inghitit eu pana acum....sau exista modalitati mai lesne de obtinere?Iarasi, oameni care au certificari FIA pentru masini, nu povestitori locali :ha:

Un alt post penibil de umplutura. Ai face bine sa inveti o vorba veche romaneasca: TONUL FACE MUZICA!!!

Ps: colegul care a inmatriculat masina de competitii, sa ne spui ce ai mancat in ziua respectiva ca nu pot unii sa doarma de grija.

• Like 1
EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

Bah tata,

Un certificat FIA, pe oricat de multi bani se obtine, NU ITI DA DREPTUL sa circuli cu o masina pe drumurile publice cand/cum/unde ti se scoala tie, DECAT pe perioada unei competitii de automobilism sportiv, pe un anumit traseu si in anumite conditii.

FIA nu este un for superior registrului auto dintr-o anume tara. Nu, FIA doar confirma ca modificarile pot fi omologate la registru printr-o omologare artizanala ptr o anume masina ptr o anume destinatie a masinii (automobilism sportiv) DACA acestea au fost facute conform specificatiilor lor.

Taxele la stat nu tin de FIA...

A ...si nu sunt "povestitor local" ...am in derulare un asemenea proiect, proiect care nu are nici o legatura cu FIA. Si care cred ca va mai dura multi ani de acum incolo sa fie acceptat de autoritati.

TIPS - un pasaport tehnic gasiti la fras ...Costa acum cativa ani ...40 de lei ... :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Stii ce ma amuza cel mai mult ...ca unii care merg cu numerele de concurs + 150 de alte colante, sponsori, numele pisicii, numele bunicii, numarul de la chiloti, pe masina si scot nu stiu ce legitimatie de sportiv ...cred ca nu ii ia garda la puricat ...da de unde ... :ha:

Link spre comentariu

Stimati domni, fara sa intru in polemica cu cineva de aici repet numai ca se poate , in talon va scrie ca autovehicul destinat competitiilor sportive, ai numere normale nu autocolante si poti sa circului unde vrei si cand vrei.....Deci nu mai agitati pe degeaba ca oricum nu sunt tampit sa discut aceasta tema pe un forum public.

offtopic:

Sper ca cu postarea mea nu am ranit sentimentele nimanui dar daca este cineva serios intersat de masina vine,verifica, vede ,decide...

"If you think adventure is dangerous, try routine; it is lethal."
Link spre comentariu

Deci nu mai agitati pe degeaba ca oricum nu sunt tampit sa discut aceasta tema pe un forum public.

da ce-i asa secret? bine-i o intrebare fara rost, pt ca stim cu totii ca romania-i tara tuturor posibilitatilor, nu america....

deci in principiu se poate, important e sa cunosti persoana potrivita.....nu mai zic ca citeam pe net ca trebuie chiar si licenta de pilot sa aiba proprietarul care vrea sa inmatriculeze o astfel de masina....

Link spre comentariu

Stimati domni, fara sa intru in polemica cu cineva de aici repet numai ca se poate , in talon va scrie ca autovehicul destinat competitiilor sportive, ai numere normale nu autocolante si poti sa circului unde vrei si cand vrei.....Deci nu mai agitati pe degeaba ca oricum nu sunt tampit sa discut aceasta tema pe un forum public.

offtopic:

Sper ca cu postarea mea nu am ranit sentimentele nimanui dar daca este cineva serios intersat de masina vine,verifica, vede ,decide...

ok ...CARE-I PROCEDURA? De ce nu poti spune public daca totul e legal?

Link spre comentariu

Este perfect legal.Trebuie gasit un pilot cu licenta, studiat putin procedura de inmatriculare si gasit nisa in legislatie.Nu o sa spun eu care este procedura, dar nu sunt nici primul nici ultimul care inmatriculeaza masina in aceste conditii si la ora actuala.Un lucru totusi precizez ca costuriile inmatricularii in aceste conditii nu sunt deloc mici si merita numai la masini care au taxa de timbru foarte mare.

Link spre comentariu

Hmmm,

Ia uimeste-ne putin cu "procedura" mareata (omul cat traieste are de invatat :wink:)... si spune-ne si care ar fi costurile ... :grin:

Link spre comentariu

Ioane, lasa omu in pace ... o fi ceva secret profesional. Ce mi se pare interesant la masina cu pricina: este inmatriculata ca si masina de competitie, dar nu are rollcage ... Or fi si discipline in motorsport care nu prevad obligativitatea rollcage-ului?

Cu ceva ani in urma, mai era cineva care ne lua de prosti cu numerele cu probe ... mare secret si ala.

In definitiv, exista si oameni care ”nu vrea sa vorbeste cu tine” ...

• Like 1

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Marcele am mai vazut legale-nelegale dastea ... :grin:

O fi ceva nou in domeniu, daia am insistat cu procedura ...dar nu-i stres omu, traim in armonie si fara sa stim nimic de ea. D-aia nu ni se mai coace noua slana pe jar ... :ha:

Si cum necum ...trebuie sa dispara ...anunturile de genul "scutit de impozit, va explic pe PM ce si cum!" :uameni. Am convingerea ca fac parte dintr-o comunitate cu o mentalitate sanatoasa nu dintr-un colegiu de nu stiu ce popi labari...

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Ioane, lasa omu in pace ... o fi ceva secret profesional. Ce mi se pare interesant la masina cu pricina: este inmatriculata ca si masina de competitie, dar nu are rollcage ... Or fi si discipline in motorsport care nu prevad obligativitatea rollcage-ului?

Cu ceva ani in urma, mai era cineva care ne lua de prosti cu numerele cu probe ... mare secret si ala.

In definitiv, exista si oameni care ”nu vrea sa vorbeste cu tine” ...

Vad ca devine tot mai interesant discutia.....deci uitate inca o data la poze si vezi ca sunt numere normale.....Totodata cine a spus ca nu trebuie rolllcage? Apropo nu ai vazut rollcage care se poate demonta?0

Link spre comentariu

Marcele am mai vazut legale-nelegale dastea ... :grin:

O fi ceva nou in domeniu, daia am insistat cu procedura ...dar nu-i stres omu, traim in armonie si fara sa stim nimic de ea. D-aia nu ni se mai coace noua slana pe jar ... :ha:

Si cum necum ...trebuie sa dispara ...anunturile de genul "scutit de impozit, va explic pe PM ce si cum!" :uameni. Am convingerea ca fac parte dintr-o comunitate cu o mentalitate sanatoasa nu dintr-un colegiu de nu stiu ce popi labari...

Pe tine te doare ca un atotstiutor de toate acest lucru nu stie si vai acum trebuie sa comentezi aiurea incercand sa ma faci tepar si alte balarii findca ... tu nu ai informatia necesara.O mentalitate sanatoasa la noi in Ardeal este ca mergem inainte si facem nu vorbe mari cu un gol substantial in spatele vorbelor.Oricum repet nu e nici un secret ca sunt multe masini inmatriculate astfel chiar si pe acest forum a mai fost recent de vanzare o masina dar vad ca aveti probleme cu al meu.Dupa toate astea acum arat ca un tepar sau nu stiu ce om fiindca nu iti divulg ,,secretu,, cum este posibil!!!

Link spre comentariu

@seklerbowhunter, ideea asta a ta cu "stiu cum se face dar nu va spun" e cam copilareasca.

Daca te-ai bagat in discutie atunci spune pana la capat ce e de spus.

Link spre comentariu

Max eu nu am vrut sa intru in discutii cu nimeni...din pacate altii m au facut cum este si mai sus descris si cu aceasta ocazie ies din aceasta discutie.Si cum se inscrie masina ca si autovehicul de competitie care sunt conditiile necesare este public nrumai trebuie urmat.Mult succes

Link spre comentariu

@seklerbowhunter

Daca ai stii tu cat mi se falfaie mie de "secretul" tau ...nici nu ai idee ...

NU-MI divulgi mie absolut nimic si nici nu am pretentia ca eu le stiu pe toate cum spui...

Daca tot vii acilisea pe forum si dai drumu la taraba sa-ti vinzi bidonul acest serviciu fiind "aproape" gratuit si te bagi in aceasta discutie (zic aproape ptr ca ar fi de bun simt ca in momentul cand avem o informatie sa o punem acilea in folosul celorlalti membri ai comunitatii unde te-ai inscris de bunavoie si ai fost acceptat)...barim depune si tu ceva icre ...icre care ar putea sa-i ajute pe userii din aceasta comunitate. Si apoi poti sa o iei si altfel ... daca o sa continui asa ...cand tu la randul tau o sa ceri o informatie ...o sa primesti de asemenea, aceleasi raspunsuri pe care le dai... :fg1

Eu nu sunt pasionat sa-mi inmatriculez acaretul ca masina de concurs sau mai stiu eu ce ...asa ca dragule domn cu mentalitate sanatoasa d'Apuseni ...daca tot vrei sa imprastii ceata de "legale-ilegale" ataseaza acilea o copie dupa CIV, pagina 2 si 3 (interiorul cartii de identitate) sa vaza si ochiul nostru minunea. :grin:

Nu te-a facut nimeni TEPAR cum spui ...tu te-ai autocatalogat singur.

In rest numa' de bine ...sa fim sanatosi si noi acilisea in sud si voi acolosea in nord ... :h5

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Vad ca devine tot mai interesant discutia.....deci uitate inca o data la poze si vezi ca sunt numere normale.....Totodata cine a spus ca nu trebuie rolllcage? Apropo nu ai vazut rollcage care se poate demonta?0

Am vazut rollcage demontabil ... stii le fel de bine ca si mine, daca nu chiar mai bine, ca oricat de demontabil ar fi un rollcage, ceva urme raman pe masina dupa demontare. Daca este facut cu simt de raspundere, talpile trebuie sudate de podul pedalier. Deacolo incepi instalarea cu bolturi sau suruburi. Rugamintea mea este sa postezi o poza detaliu cu prinderile rollcage-ului de podul pedalier, daca esti amabil. De pe masina asta, nu alta.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Pe tine te doare ca un atotstiutor de toate acest lucru nu stie si vai acum trebuie sa comentezi aiurea incercand sa ma faci tepar si alte balarii findca ... tu nu ai informatia necesara.O mentalitate sanatoasa la noi in Ardeal este ca mergem inainte si facem nu vorbe mari cu un gol substantial in spatele vorbelor.Oricum repet nu e nici un secret ca sunt multe masini inmatriculate astfel chiar si pe acest forum a mai fost recent de vanzare o masina dar vad ca aveti probleme cu al meu.Dupa toate astea acum arat ca un tepar sau nu stiu ce om fiindca nu iti divulg ,,secretu,, cum este posibil!!!

fara suparare prietene dar te comporti ca un copil ...

daca stii ceva in plus si vrei sa ne comunici ...fa-o

daca nu vrei sa ne spui si noua atunci nu o fa si taci in banca ta....

eu asa cunosc caracterul ardelenesc...

nimeni nu te-a rugat sa intri in discutie...singur ai intrat si ai aruncat pe masa o...ceva ....ca informatie momentan nu e....

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

A nu se intelege ca m-am aruncat aiurea la cerut informatii...sau la jugulara colegului sa dau de sange...:grin:

Din informatiile pe care le detin eu: inmatricularea cu scutirea de taxa, ptr autovehicule destinate EXCLUSIV curselor de automobilism sportiv sub egida unei federatii subordonata MTS este posibila, DAR, doar in anumite conditii. Si mai mult decat atat, din cate stiu eu CIRCULATIA ACESTORA pe drumurile publice in afara competitiilor ca spatiu si ca timp este interzisa. Asta din cate stiu eu. E posibil ca intre timp sa fi aparut alte reglementari care sa le modifice pe cele vechi.

Toata povestea asta, acum cativa era valabila la alte discipline sportive de tip motorsport (raliu, drift, coasta samd) si nu stiu nici un caz care sa se aplice la masini de offroad.

Adica in traducere, cu o masina inmatriculata ca si "vechicul destinat competitiilor sportive" NU POTI circula legal cand doreste muschiul tau pe drumurile publice.

RAR-ul verifica anumite dotari face o fisa tehnica, omologare artizanala a unor modificari care costa aproape cat taxa de poluare, FRASul emite un fel de "vocabular" tehnic numit "pasaport tehnic" (sunt in posesia unui astfel de carnet de vreo 4-5 ani, doar ca nu m-a interesat in mod deosebit procedura si zace pe undeva printr-un sertar. Am dat pe el 40 de lei si arata ca o suma de formulare tipizate) unde sunt trecute dotarile, modificarile, poze, gabarituri, greutati samd iar la final pe baza acestora te duci la Monta (ANAF) ptr a obtine hartia prin care esti "scutit" de taxa.

Procedura in sine este destul de complicata si costurile sunt destule ...de la taxe pe hartie pana la celelalte taxe pe care le dai pe sub masa ...si nu stiu daca merita...

Asta ca sa nu crezi colegul din CJ ...ca pe aici pe la noi prin sud ...inca aprindem focul ciocnind pietrele... :grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

Am vazut rollcage demontabil ... stii le fel de bine ca si mine, daca nu chiar mai bine, ca oricat de demontabil ar fi un rollcage, ceva urme raman pe masina dupa demontare. Daca este facut cu simt de raspundere, talpile trebuie sudate de podul pedalier. Deacolo incepi instalarea cu bolturi sau suruburi. Rugamintea mea este sa postezi o poza detaliu cu prinderile rollcage-ului de podul pedalier, daca esti amabil. De pe masina asta, nu alta.

servus ti am trimis PM cu contactul meu si adresa te astept sa te convingi.

Link spre comentariu

Yonutz ti am trimis PM astept un raspuns,acolo vei primi Civ -ul ba mai mult copie dupa talon.Nu o sa postez public totusi aceste acte...din multe motive care nu fac tema acestui topic.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare