Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare becuri semnalizare spate in stopurile de sus la y61 2003. Se poate si cum?

madax

Postări Recomandate

Se pot monta dulii cu becuri pt semnalizare directie la stopurile din spate la un y61-2003, fara a schimba stopul?

Intreb asta intrucat am vazut ca stopul, in interior, are proiectat asa ceva numai ca este nedecupat. Ma gandesc ca s-ar putea decupa atent zona si atasa dulie cu bec de semnalizare, legat la cel din bara. Mentionez ca pe partea stanga, am asa ceva ; ori asa a venit din fabrica ori fostul proprietar i-a facut operatia ( dar de ce nu aafacut si la celalalt?-Curios ).

Multumesc anticipat de sfaturi

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Montare becuri semnalizare spate in stopurile de sus la y61 2003. Se poate si cum?

Am pus fasunguri recuperate de la o lampa de cielo si holsuruburi de cand am luat masina si nu s au ars inca , trebuie sa fii atent sa nu duci becurile prea aproape de difuzorul lampii sa o topesti sau decolorezi ! in rest cu varnis termoretaractabil si un letcon m am lipit direct cu conductor litat de pinii aferenti in mufele de jos ,nu e o mare inginerie ,mai frumos ca in laboratorul de fizica :ha:

VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

Re: Montare becuri semnalizare spate in stopurile de sus la y61 2003. Se poate si cum?

Am pus fasunguri recuperate de la o lampa de cielo si holsuruburi de cand am luat masina si nu s au ars inca , trebuie sa fii atent sa nu duci becurile prea aproape de difuzorul lampii sa o topesti sau decolorezi ! in rest cu varnis termoretaractabil si un letcon m am lipit direct cu conductor litat de pinii aferenti in mufele de jos ,nu e o mare inginerie ,mai frumos ca in laboratorul de fizica :ha:

Poti pune, te rog o poza cu ce ai facut ( exterior, interior cat se vede)? Ms. anticipat.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Salut, si eu m-am apucat exact de aceasta modificare.

Deocamdata sunt in faza in care am dat gaurile in stopuri si trebuie sa le finisez oleaca.

Diametrul gaurilor care trebuie date depinde de fasungurile / suporturile lor pe care le ai pregatite pentru treaba asta.

Am pregatite niste fasunguri recuperate din dezmembrari, neoxidate, pe care vreau sa le montez in triplele superioare originale.

Daca am ceva timp si ma lasa vremea la sfarsitul saptamanii poate mai apuc sa fac ceva la aceasta lucrare si fac si poze, daca mai ai rabdare pana atunci.

Referitor la partea cu incalzitul lampii, ma gandesc sa pun becuri cu led ca sa evit incalzirea excesiva si eventualele urmari (deformare / decolorare lampa).

Link spre comentariu

Gaura in lampa cu o carota, introduci fasungul, il lipesti si dupa care vari beacele. Operatiunea nu este foarte complicata. Eu am renuntat la aceasta idee dupa ce mi-am gasit niste lampi cu leduri cu doua faze duble (sus semnalul, jos pozitia si frana) pe care le-am incadrat foarte bine in bara custom spate.

Am pastrat mersul inapoi si ceata pe lampile masinii in varianta originala (e vorba de Y60). Dar voi monta pe mersul inapoi doua proiectoare cu led (5x3w) sa nu ma trezesc ca dau cu curu-n vreun copac noaptea...si imi cade ursul din pom pe plafon sa mi-l indoaie! :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Salut, si eu m-am apucat exact de aceasta modificare.

Deocamdata sunt in faza in care am dat gaurile in stopuri si trebuie sa le finisez oleaca.

Diametrul gaurilor care trebuie date depinde de fasungurile / suporturile lor pe care le ai pregatite pentru treaba asta.

Am pregatite niste fasunguri recuperate din dezmembrari, neoxidate, pe care vreau sa le montez in triplele superioare originale.

Daca am ceva timp si ma lasa vremea la sfarsitul saptamanii poate mai apuc sa fac ceva la aceasta lucrare si fac si poze, daca mai ai rabdare pana atunci.

Referitor la partea cu incalzitul lampii, ma gandesc sa pun becuri cu led ca sa evit incalzirea excesiva si eventualele urmari (deformare / decolorare lampa).

Ok, astept poze. In functie de ele, voi face si eu, poate chiar imi vin oarece idei ca sa nu stric tripla aiurea.

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Gaura in lampa cu o carota, introduci fasungul, il lipesti si dupa care vari beacele.

la Y61 inlocuirea becurilor se face prin extragerea fasungurilor din lampa - asa ca nu le-as lipi (adica nu poti scoate "sticla" ca sa ai acces la becuri si fasungurile sa ramana fixe pe partea din spate a lampii). la Y60 daca imi amintesc eu bine (ca nu il mai am de multi ani) merge asa cum zici tu.

In rest, asa e ordinea operatiilor, cum ai descris tu.

Gaura cu burgiu pentru centrare

gaura cu carota potrivita (sau freza, sau burghiu conic, etc.)

finisare cu pila pentru acele mici crestaturi, 3 la numar, pentru introducerea si fixarea prin rasucire a fasungului

distractia cu innaditul firelor

montare becuri

verificare

inchidere lucrare

bere

:be

Link spre comentariu

@Alexei ...corecta observatia ta! :h5

Link spre comentariu

Si la Y60 e aceasi procedura ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

la mine la stopurile din caroserie am toata sticla de culoare rosie ...cum semnalizez?

Link spre comentariu

la mine la stopurile din caroserie am toata sticla de culoare rosie ...cum semnalizez?

Ca in America ... :grin:

Link spre comentariu

de obicei intermitent ! sa nu scoti mana afara !!:ha:

fasungurile le am prins de spatele lampii in holsuruburi pt a le desface cand schimb becul ....cum sa scoti difuzorul?!!!

Link spre comentariu

cred ca ai o manetuta acolo langa volan care actioneaza semnalizarea :P

I alta ordine de idei,din ce stiu eu in lege culoarea semnalizatorului trebuie sa fe rosie sau galbena,da tre sa ma uit exact pe lege sa vad exact

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

haiosi copii, pacat ca legiuitorul nu are simtul umorului si zice la lege ca semnalizarea are lumina galbena

o masina din state poate circula cu semnalizare de culoare rosie in Europa atata timp cat e inregistrata in sua , pt inmatricularea in UE trebuie schimbate stoapele.

Link spre comentariu

haiosi copii, pacat ca legiuitorul nu are simtul umorului si zice la lege ca semnalizarea are lumina galbena

o masina din state poate circula cu semnalizare de culoare rosie in Europa atata timp cat e inregistrata in sua , pt inmatricularea in UE trebuie schimbate stoapele.

Zaaauuu!!!? ia zi tu nr articolului in codul rutier ! :grin:

oricum cu galben raman cele din bara !

Link spre comentariu

eu am vazut masini americane inmatriculate pe ro sau pe europa cu semnalizari rosii.daca imi arati stop de mustang cu sticla galbena,trebuie sa ma duc la biserica

Link spre comentariu

Eu circul cu semnalizari rosii de vreo 2 ani ... Cand m-a oprit militia ...singura intrebare care am primito vis-a-vis la ele a fost:..."Cate leduri ai domne' acolo?"

Cu legea asa e ...legiuitorul zice ...si noi facem fix si egzact asa ...circuli cu simexi 35-uri, bari de fier, troliu, nu te mai inscri never-ever in gabarit + alte modificari care mi-e jena sa le enumar ...si ne mai facem probleme de becele? Ca ai lampile rosii in cur? Nem tudom ...Eu nu vorbeste romineshte ... :id

Link spre comentariu

Onorabililor domni, vorba ,,ilustrului,, nostru conducator: ,,Mai incet cu pianul....,,

Ar trebui ,,instalat ringul,, la Departamnentul juridic, acilisea discutam de altceva:wink:

Scuze de intrerupere si multumescde intelegere.:h5

GREEN DRAGON Y61, 3,0
Link spre comentariu

Imag003.thumb.jpg.574f19e7c626431b8dabcf18417d7bf9.jpg

Exact ! ex dat nu este in vigoare :Reglementările şi normele tehnice în transporturile rutiere din 18.12.2001

În vigoare de la 15.04.2002 până la 18.05.2003, fiind abrogat(ă) prin Ordinul nr. 211/2003.

cat nu este specificat in lege nu este interzis !

o plansa de lampa de cielo se preteaza perfect pt adaptari la lampa spate !

Link spre comentariu

deja o dam in diverse doar ca sa postam pe forum

Si cu ,,postatul " asta pe forum sa nu ne dam aere precum calul de b... ! cat nu suntem nici admin nici moderatori , ca nu avem sapca sa facem noi ordine !:2dr

mai bine bem o bere!

Link spre comentariu

In toata operatiunea asta trebuie mentionata procedura intocmai. Sa nu cumva sa sariti peste ...ca nu o sa va iasa...

Orice treaba buna incepe bineinteles cu o pauza. Se serveste o blonda (rece).

Orice treaba inceputa buna trebuie intrerupta cam pe la jumatate. Intra in scena blonda numarul 2 (tot rece)

Orice treaba inceputa bine, intrerupta la jumatate si care e finalizata bine mai merita ceva: inca doua blonde. Evident tot reci.

La final evident ...cu tristete in baxul cu blonde raman doua singure si tot reci...te uiti in stanga, te uiti in dreapta ...nu e nimeni cu care sa le imparti ...le iei si le consumi ...doar nu le lasi acolosea sa se incinga saracutele ...

Morala: la orice treaba executata cum trebuie ... se cer 6 ...blonde ...evident reci.

Asa merg lucrurile, nu altfel ... :ha:

Sunt al naibii de offtopic ...ma uit la vremea de afara (ploua) ...si la zilele ce vor urma ... sa fim sanatosi!

Sa aveti spor domnilor...adica sa aveti cadere si la bece si la blonde ... :grin:

Editat de Yonutz

Link spre comentariu

deja o dam in diverse doar ca sa postam pe forum

linkul ce l-ai postat tu mai sus e din cartile de istorie de clasa 2-a.iti spun sigur ca daca masina de fabrica e cu semnalizari rosii,asa moare,nu sta nimeni sa schimbe sticle,culori si beculete

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare