Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Iesire pe Plaiul Bulzului Scarisoara Godeanu

Stanescu Octav

Postări Recomandate

Propun aceasta iesire in cursul lunii iulie cand vremea permite (cer perfect senin zile intregi).Urcarea pe un drum forestier ce deriva din drumul clasic de pe marginea Lacului Valea lui Iovan de pe Valea Cernei.

Eu am ajuns destul de aproape de golul alpin anul trecut in iulie , dar nu am gasit ultima bucata de drum prin padure dacat la intoarcerea pe jos din recunoastere . se poate ajunge trecand pe langa Bisericile din Bulz sus pe vf Piatra Scarisoarei la peste 2200m . apoi pe jos Lacul Scarisoara ,Moraru, Godeanu , cascada Scurtele eventual la 4km vf Gugu. Trei zile ar fi de alocat pt aceasta iesire.

384773739_LacIovanSauaMatului.thumb.jpg.0c7ee793e6639e57c9ac7d58fc297e91.jpg

1791052647_LacIovanaproapelastana.thumb.jpg.42fe68ab05e799dcad457869cf36c6a7.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Iesire pe Plaiul Bulzului Scarisoara Godeanu

Salut, as fi interesat de aceasta iesire dupa ce se stabileste o data exacta. Dificultate? Eu inca ma acomodez cu 4x4 si toate cele. Poate o punem de o iesire mai scurta pana atunci sa ne cunoastem.

Link spre comentariu

Salut, as fi interesat de aceasta iesire dupa ce se stabileste o data exacta. Dificultate? Eu inca ma acomodez cu 4x4 si toate cele. Poate o punem de o iesire mai scurta pana atunci sa ne cunoastem.

Salut , data exacta o da vremea e neaparat necesar sa fie cer senin si sa nu se anunte ploi si nori . eu nu prea sunt amator de extreme pe noroi e de munca ore si ore sufe asigurari recuperari .. Undeva la mijloc de Iulie

Pai pentru antrenament iesim pe aici langa Buzias la Silagiu sunt ravene zic eu faine.

La inceput 60% cam e drum forestier destul de usor am mers 4x2 cu AT vechi. Apoi e ceva drum vechi de taf nebatut de mult unde e ceva inclinatie si frunze si canal sapat de apa moderat pe centru . era aproape uscat in 12 iul anu trecut cand am fost . pe ploaie nu se urca sau coboara zona asta decat cu balamuc si munca trolii sufe . apoi urmeaza partea frumosa in golul alpin la cota 1500m, aici nu am fost decat pe jos dar merge cu masina fara mari dificultati asemanator cu Tarcu dupa statia Meteo.

IMG_4011x.thumb.jpg.7b1403542d75e735cc10affbd58e72ac.jpg

IMG_4013x.thumb.jpg.75b68e12312b54f72c6a8e4abe4a11c2.jpg

Editat de Stanescu Octav
Link spre comentariu

Salut,

As fi si eu interesat daca traseul se preteaza pe vreme uscata si la SUV fara reductor (Ford Maverick 2, AT-uri noi, scut si cam 20-21 cm garda la sol).

Mersi

Robert

Link spre comentariu

Suna bine Octav, cred ca va fi frumos. Legat de plan local, putem organiza o iesire in imprejurimi aproape oricand :) Eu sunt plecat pana duminca viitoare cu job-ul dupa care am vreme de iesiri. Doresc sa fac o iesire usoara si pe DJ 582 Valiug - Slatina Timis, drum care traverseaza muntii Semenic. Poate cu o noapte la cort printr-o poienita...

Ar fi foarte frumos sa ne adunam mai multi pentru iesirea pe Plai :cl

Link spre comentariu

Salut,

As fi si eu interesat daca traseul se preteaza pe vreme uscata si la SUV fara reductor (Ford Maverick 2, AT-uri noi, scut si cam 20-21 cm garda la sol).

Mersi

Robert

Cred ca merge sigur pana unde am ajuns eu la cota 1400-1450. pe drumul usor vizibil forestier si taf , apoi urmeaza ceva mai dificil padure cu stanci si inclinatie cam pt 800m lungime pana se ajunge la pasunea alpina si stana. mai departe nu a mai calcat masina mai sus dar pe jos din cate am apreciat nu e tare greu asemanator cu traseul pe Tarcu .
Link spre comentariu

Suna bine Octav, cred ca va fi frumos. Legat de plan local, putem organiza o iesire in imprejurimi aproape oricand :) Eu sunt plecat pana duminca viitoare cu job-ul dupa care am vreme de iesiri. Doresc sa fac o iesire usoara si pe DJ 582 Valiug - Slatina Timis, drum care traverseaza muntii Semenic. Poate cu o noapte la cort printr-o poienita...

Ar fi foarte frumos sa ne adunam mai multi pentru iesirea pe Plai :cl

Spre Slatina Timis am auzit ca e asfaltat acum . Sper ca vremea ne lasa sa abordam Bulzul e bine sa fie ceva seceta si cer perfect senin cateva zile .

Eu cred ca trag la inceput de iulie o tura de relaxare acolo prin zona pe Valea Cernei pe alte multe trasee interesante mai usoare . de Langa Cheile Bobotului spr Motru Sec si din Obarsia Closani spre Geanturi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare