Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cric Hi-Lift origine versus Hi-Lift Farm Jack

dr_apostol
 Share

Recommended Posts

Re: Cric Hi-Lift origine versus Hi-Lift Farm Jack

Incerca sa mai lucrezi la saraciile alea de arcuri ... slefuieste putintel camele de la selectorul comun - putintel ca daca le reduci prea mult nu mai retrage bolturile ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

NU . Marul e mar , cartoful ramane cartof ... nu se concureaza unul cu celalalat in ce face si cum face ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Io am facut o estimare la unul facut din piese prelucrate mecanic , fara turnare , doar taiere la plasma CNC , frezare etc ... si pretul ar fi fost astronomic la primele cateva piese complete . De fapt nu-mi doream decat sa fac unul cu trei bolturi , sa fie mai sigur ( intodeauna sa ai doua bolturi la inzavorarea pe sina ) . Ma gandeam eu in prostia mea ca voi imperechea piese astfel incat sa iasa un ansamblu perfect functional , pe urma sa duc aventura mai departe cu simeringuri la bloturi , cutia mecanismelor protejata cu perii de etansare si alte fineturi astfel incat sa fie ultrafiabil si de incredere .

Ideea a evoluat in alta directie decat cea cu bolturi alternative si ridicare/coborare pasitoare , pe care tot io ( adica ... io ... ) o consider nesigura , potential letala . Daca cineva vrea sa aiba cosmaruri pot face un filmulet cu hilifturi posedate care se accelereaza singure la coborare . Din cauza asta n-ar trebui permis la vanzare acest mecanism de conceptie invechita - nu faceti similitudini cu faptul ca si curentul de la priza e letal , priza nu-ti rupe capul daca esti neinstruit .

• 1 month later...

Io am unul cumparat de nou de la Germanica.Nu l-am prea folosit decat in gospodarie,la tara.De carat,l-am carat la greu.

Ieri si-a dovedit pe deplin utilitatea cand a trebuit sa rezolv o pana, la un microbuz batran care si-a slobozit aerul tocmai intr-o mocirla.

As trimite scrisori de multumire celui care a inventat scula asta. Despre producatori mai avem de discutat...

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!

Farm Jack-ul are o istorie de mai bine de 100 de ani si originele lui sunt tot prin Asia folosindu-se pt radical carute, apoi au inceput sa-l foloseasca colonisti de prin Australia, a ajuns si prin Africa ... etc.

Intre cel original "patentat" de baietii destepti de la ARB sub denumire de Hi-Lift si cel traditional Farm Jack , nu exista decat 1 mica deiferenta ( se porte demonta bratul de actionare ) si ceva piese cica mai bune ( relativ )....

Le-am folosit pe ambele in X imprejurari, daca sti cum sa-l folosesti iti faci treaba f. bine, fie ca o fi el de marca sau de origine ( China ).

Cele mai bune sunt cele care deja au fost folosite si nu mai sunt "virgine" sa se gripeze de la vopseaua proaspata, respectiv ceva gresare este recomandata ...etc.

La cel chinezesc nu am ce sa-i reprosez....

La cel de marca ( Hi-Lift ) in cazul meu are 1+ si 1-: dupe cum urmeza:

- MINUS: fiind montat pe Rollbar-ul masinii, de la toate hartoapele in teren accidentat, intr-o buna zi am constatat ca am ramas doar cu jumatate de hi-lift, de la trepidatii au sarit sigurantele la bolturile de prindere, bolturile asa ca am ramas doar cu tija perforata, baza si sistemul de culisare .... s-a pierdul bratul de actionare pe drum :ha:

- PLUS: la o etapa, am rupt fuzeta la masina si am ramas fara directie, asa ca restul de tija cu care am mai ramas, am fixat-o prin fuzeta si de sasiu... reusit sa am directie cu roata drapta , si cea din stanga ramanand fixa ... si cu chiu cu vai am iesit la liman .... deci e bun sa il folosesti si ca "unealta"... :wink:

Edited by worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Laur, citeste istoria Hi-Lift si o sa vezi ca este produs made in SUA si se face de 120 de ani.

ARB l-a introdus relativ recent in portofoliul de produse pe care le comercializeaza.

Site-ul oficial Hi-Lift: http://hi-lift.com/company/index.html

Celelalte copii chinezesti reproduc mai bine sau mai rau originalul. Problema nu este la forma si design ci la calitatea materialelor folosite. Daca se rupe cricul in timp ce lucrezi la masina si te prinde dedesubt, ai o problema...

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Daca se rupe cricul in timp ce lucrezi la masina si te prinde dedesubt, ai o problema...

Cât de cretin trebuie sa fie ăla care se bagă sub mașină cand ea stă doar pe cric ?!

Orice fel de cric se folosește doar pentru a ridica autovehiculul. Dupa aia obligatoriu se asigura cu ceva - o capra, un buștean etc...

• Like 1

De carat,l-am carat la greu.

La fel si eu !:wink:

Nu l-am folosit niciodata. Dar il am la mine "just in case"! I-am confecționat si un accesoriu gen "lift mate" pentru a putea ridica masina de roata.

In rest, toata lumea ma întreaba ce e ăla. Si trebuie sa le explic la fiecare ce e si cum funcționează ..:ang3

Cât de cretin trebuie sa fie ăla care se bagă sub mașină cand ea stă doar pe cric ?!

Orice fel de cric se folosește doar pentru a ridica autovehiculul. Dupa aia obligatoriu se asigura cu ceva - o capra, un buștean etc...

Mai ales in conditii de concurs se intampla sa ridici masina in pozitii ciudate ca sa ai acces la roata dejantata; uneori repari gaura din anvelopa fara demontare; nu esti bagat sub masina dar lucrezi cu mainile si umerii pe sub aripa. Nu intotdeauna ai la indemana un bustean sa asiguri masina, mai ales ca esti contratimp.

In caz de se rupe un cric, sunt destule sanse sa ti se intample si tie ceva...

Pe de alta parte, daca ai un Samurai e una si daca ai un G sau un Patrol e alta, ca si solicitare asupra cricului.

Laur, citeste istoria Hi-Lift si o sa vezi ca este produs made in SUA si se face de 120 de ani.

ARB l-a introdus relativ recent in portofoliul de produse pe care le comercializeaza.

Site-ul oficial Hi-Lift: http://hi-lift.com/company/index.html

Celelalte copii chinezesti reproduc mai bine sau mai rau originalul. Problema nu este la forma si design ci la calitatea materialelor folosite. Daca se rupe cricul in timp ce lucrezi la masina si te prinde dedesubt, ai o problema...

"The personal name Jack or newest Farm Jack, which came into English usage around the thirteenth century as a nickname form of John, came in the sixteenth century to be used as a colloquial word for 'a man (of low status)' (much as in the modern usage 'jack of all trades, master of none'). From here, the word was 'applied to things which in some way take the place of a lad or man, or save human labour'. The first attestation in the Oxford English Dictionary of jack in the sense 'a machine, usually portable, for lifting heavy weights by force acting from below' is from 1679, referring to 'a tool used for the removing and commodious placing of great Timber."

ma indoiesc ca Hi-lift dateaza de prin 1679 :ha: .... oricum produsul conteaza ...

ca e farm Jack sau Hi-Lift .... comerciantul tot 15%-20% castiga, deci e logic sa promovezi un brand mai scump ca sa fie numerarul mai consistent :ha:

deci pe scurt , in functie de bugetul fiecaruia, ambele fac acelasi lucru, unele mai bine sau nu .....

Edited by worldscape

"The personal name Jack or newest Farm Jack, which came into English usage around the thirteenth century as a nickname form of John, came in the sixteenth century to be used as a colloquial word for 'a man (of low status)' (much as in the modern usage 'jack of all trades, master of none'). From here, the word was 'applied to things which in some way take the place of a lad or man, or save human labour'. The first attestation in the Oxford English Dictionary of jack in the sense 'a machine, usually portable, for lifting heavy weights by force acting from below' is from 1679, referring to 'a tool used for the removing and commodious placing of great Timber."

ma indoiesc ca Hi-lift dateaza de prin 1679 :ha: .... oricum produsul conteaza ...

ca e farm Jack sau Hi-Lift .... comerciantul tot 15%-20% castiga, deci e logic sa promovezi un brand mai scump ca sa fie numerarul mai consistent :ha:

deci pe scurt , in functie de bugetul fiecaruia, ambele fac acelasi lucru, unele mai bine sau nu .....

Laur, logic pentru mine inseamna sa promovez corect un produs, fara sa fie nevoie sa mint clientul. Scopul este sa ofer solutia corecta din punct de vedere tehnic si atunci este firesc sa si castigam un adaos comercial.

Avem in stoc la GTC si Hi-Lift original SUA si copie chinezeasca. Noi spunem ce face fiecare, clientul alege ce doreste...

... pai tot ce am spus si eu mai devreme ...

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use